Şimdi Ara

Polisin yetkileriyle ilgili (Okul Bahçeleri) YARDIM LÜTFEN

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
5.446
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşımla beraber akşam ya da gece canımız sıkılırsa ikimizin de evine çok yakın bir okul var onun bahçesinde oturup muhabbet ediyoruz. Son bikaç aydır sürekli ne zaman yoldan polis geçse durup kimlik kontrolü yapıp gençler burda oturmanız yasak bize öyle emir geldi falan diyip çıkmamızı istiyor. Çok temiz abiler oldukları için ne kadar rahatsız olsam da boşvermiştim konuyu. Bu akşam gene oturduk muhabbet ediyoruz gene geldi polis bi de otodan 4 kişi indiler, bi de sivil polis vardı otodan mı indi yoldan mı geldi göremedim de hani baskına gelmiş gibilerdi. Neyse okul kapısı kapalıydı biz öbür kapıdan girmiştik yanlarına çağırdılar, gittik. Polislerin 2-3ü tam serseriydi böyle napıyonuz burda falan artist tavırlarla tip tip bakarak soru soruyolar. Neyse kimliklerimize de bakmadılar hadi gidin burdan dediler, uzatmadık tamam dedik. Sonra dönüp eşyalarımızı alıp giderken bi tanesi "hadi hadi oyalanmayın hızlı gidin" falan dedi. Döndüm, "gidiyoz daha abi ne mevzu çıkartmaya çalışıyon amacın ne" dedim. cevap vermedi. 4-5 saniye sonra tekrar aynı şeyi dedi. "Bak ya niye sataşıyosun hayırdır olay ne" dedim gene cevap vermeyince sesli sesli söylene söylene gittim.

Şimdi merak ettiğim gerçekten daha önceki polislerin belirttiği gibi okul bahçesinde oturmanın yasak olduğuna dair bir kanun ya da yönetmeliğe dayanarak yetkileri var mı bunların. Yoksa bunu keyfi yapıyolar da kalkmama gibi bir lüksüm var mı? Biraz baktım polislerin yetkilerine falan ama böyle bir şey bulamadım. Yardımcı olursanız sevinirim. Yok yani gelsin kimliğimi istesin hatta abartıp üstümü arasın falan sıkıntı değil bu ama böyle lavuk lavuk çıkın burdan, hadi hızlı gidin falan böyle hani mahalle serserisi birine sataşır da sonra kaybol lan hızlı git gibi laflar eder ya o tavırla konuşmaları çıldırtıyo.

• Poliste siradan insan.

Su goturmez gercek ise aptallarin biraz guc elde edince kuduz kopekler gibi etrafa saldirmasi.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: atarli ergen

Hocam devlet kurumu sonuçta ve geceleri bahçesine girme hakkınız olmayabilir. Durumu iyi olan okulların çoğunda zaten gece bekçisi yada güvenlik vb oluyor.

ya şimdi eskiden okul bahçeleri çocukların oyun alanlarıydı. çocukken top oynamaya giderdik koca koca benim şuanki yaşımdaki abiler falan da olurdu, polisin gelip de kimseye buradan çıkın yasak falan dediğini ne gördüm ne duydum. şimdi bütün bahçeler otopark, kimse girip oyun oynayamıyo. gittiğimiz yerin de bahçesi otopark fakat güvenlikçi bize herhangi bir şey demedi belki çekinmiştir bilemicem de. şu mevzuyu yapmalarında bonzainin yaygınlaşmasının etkili olduğunu düşünüyoruz fakat gelip bakıyo tertemiziz, kimlikten sabıkama da bakınca herhangi bir şey çıkmayınca bir şey diyebilecek yetkileri olduğunu sanmıyorum, okul bu sonuçta okul ne için var... çoktan diklenecem polislere de akp döneminde o kadar saçma kanunlar falan çıktı ki hakkaten böyle bir yetkileri olabileceğini düşünüyorum. yok yani gidip kaldırımda mı oturalım? ayrıca biz orda gerçekten tineri koysak ve 5-10 kişi falan olsak hiç de gelip salça olabileceklerini zannetmiyorum. polisin asıl görevi milleti pislikten korumak fakat son zamanlardaki davranışlar tamamen pislik yapan istediği yerde pislik yapsın fakat suçu olmayanı buralardan uzak tutalım onlara yüklenelim de sonra olay çıkmasın da uğraşmayalım derdindeler.

• sigara içip küfürlü ve yüksek sesle konuşuyorsunuz çevreyi rahatsız ettiğiniz için şikayet ediliyorsunuz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Fakir Kemancı

sigara içip küfürlü ve yüksek sesle konuşuyorsunuz çevreyi rahatsız ettiğiniz için şikayet ediliyorsunuz.

sigara içiyorum da çevredekileri pek bağlayan bi konu değil bu sigaradan kimse kimseyi şikayet edemez. küfürlü ve yüksek sesle konuşmaya gelirsek de ben senin dediğini anlıyorum bizim mahallede var o tiplerden çok ve emin ol öyle bir durum yok. çıkabilecek en fazla ses eğer ayda yılda bir çok komik bi muhabbet dönmüşse 3-5 saniye kahkaha atarak gülme. ayrıca eğer şikayet varsa da biz niye şimdi yerimizden kaldırılıyoruz denilince şikayet var demeleri gerekiyor, sadece yasak okulda gece oturmak deniliyor.
  • Sonra dönüp eşyalarımızı alıp giderken bi tanesi "hadi hadi oyalanmayın hızlı gidin" falan dedi. Döndüm, "gidiyoz daha abi ne mevzu çıkartmaya çalışıyon amacın ne" dedim. cevap vermedi. 4-5 saniye sonra tekrar aynı şeyi dedi. "Bak ya niye sataşıyosun hayırdır olay ne" dedim gene cevap vermeyince sesli sesli söylene söylene gittim.

HEEEEEEEEEEEEEEEEE

• Belli saatler arası sessizlik olmalı, Poliste sessizliği sağlamak amacıyla (22:00)Dan sonra sizi başka yöne yonlendirebilir. Birde polise diklenme, kılıfını bulur sen haksız olursun. 22:00'dan önce rahatlıkla oturabilir, belli bir düzeyde ses yapabilirsiniz. Polis bir görevi, devriye gezdiği bir bölümde, suçu önlemek ve güvenliği sağlamaktır. Yani diğer değişle şikayet almamak. Yani adamın biri şikayet ederse; devriyedeki adamlara patlıyor ucu. Saat kavramı çok önemlidir yukarıdada belirttiğim gibi. Belli saatler arası sessizlik olayı var. Bazen arkadaşlarla arabayı okul bahçesine çeker, çekirdek, kola, muhabbet döndürürüz. Arada bir polis gelir, afiyet olsun gençler der gider. Kimlik vs sorma durumu çok nadir olur. Daha öncesinde şikayet edilmiştik, Kahkaha gürültü derken, biri rahatsız olmuş herhalde. Polis geldi, gençler hakkınızda şikayet var(Deyinceye kadar) Abi, kusura bakma, hemen kalkıyoruz diyip, bindik arabaya. Tabi poliste bize insan gibi davranıyor, bizde ona zorluk çıkarmıyoruz.

Mesela, polis kimlik sorduğunda; mümkün olduğunca yardımcı olun ve güleryüzlü olun. GÜnde yüzlerce arıza insanla uğraşıyorlar, tabi sizde zorluk çıkarmayın(yok kimliğini göster, yok inanmadım polis olduğuna) gibi şeyler söylememiz sizin açınızdan iyi olur. Polisin o gün morali bozuktur, karısıyla kavga etmiştir. O kadar insanla uğraşmıştır, birde son damlayı siz taşırırsınız. Burnunuzdan getirir.

Not: Şuana kadar hiç bir yetkili ters bir şekilde davranmadı bana ama her zaman güler yüzlü ve makul olan isteklerini güzelce verdim. Ceza yiyeceğim zamanda ceza kesmeden gönderirler. Dik kafalılık yaparsan, oda öyle davranır. Efendi olun yeterli

• quote:

Orijinalden alıntı: Dukkha

Sonra dönüp eşyalarımızı alıp giderken bi tanesi "hadi hadi oyalanmayın hızlı gidin" falan dedi. Döndüm, "gidiyoz daha abi ne mevzu çıkartmaya çalışıyon amacın ne" dedim. cevap vermedi. 4-5 saniye sonra tekrar aynı şeyi dedi. "Bak ya niye sataşıyosun hayırdır olay ne" dedim gene cevap vermeyince sesli sesli söylene söylene gittim.

HEEEEEEEEEEEEEEEEE

aşırı eziksin heralde? adamların oradan kaldırmaya yetkileri vardır, görevleri öyledir diye ses çıkartmıyoruz da polisi tanrı sanma sınırsız yetkileri yok. o dediğim laflarda korkacak bi durum yok yani herkes der. gelip şöyle delikanlılık yaptım böyle delikanlılık yaptım demiyorum. delikanlılık yapmış olsaydım kalkmazdım ordan zaten. yani sen aşırı zavallısın diye herkesi kendin gibi sanma. zaten cevap vermemesinin bi sebebi de diğer polisin adama "tamam neyse" demesi. diğerleri de onun ayıp ettiğinin farkındaydı mahçup bakıyolardı ben öyle derken. hepsi serseri falan değil sonuçta koca koca evli barklı çoluğu çocuğu olan adamlar, verdiğim cevaba yalandan pislik çıkaracak tipler değil.

• quote:

Orijinalden alıntı: Sanal Bilim Adami

Belli saatler arası sessizlik olmalı, Poliste sessizliği sağlamak amacıyla (22:00)Dan sonra sizi başka yöne yonlendirebilir. Birde polise diklenme, kılıfını bulur sen haksız olursun. 22:00'dan önce rahatlıkla oturabilir, belli bir düzeyde ses yapabilirsiniz. Polis bir görevi, devriye gezdiği bir bölümde, suçu önlemek ve güvenliği sağlamaktır. Yani diğer değişle şikayet almamak. Yani adamın biri şikayet ederse; devriyedeki adamlara patlıyor ucu. Saat kavramı çok önemlidir yukarıdada belirttiğim gibi. Belli saatler arası sessizlik olayı var. Bazen arkadaşlarla arabayı okul bahçesine çeker, çekirdek, kola, muhabbet döndürürüz. Arada bir polis gelir, afiyet olsun gençler der gider. Kimlik vs sorma durumu çok nadir olur. Daha öncesinde şikayet edilmiştik, Kahkaha gürültü derken, biri rahatsız olmuş herhalde. Polis geldi, gençler hakkınızda şikayet var(Deyinceye kadar) Abi, kusura bakma, hemen kalkıyoruz diyip, bindik arabaya. Tabi poliste bize insan gibi davranıyor, bizde ona zorluk çıkarmıyoruz.

Mesela, polis kimlik sorduğunda; mümkün olduğunca yardımcı olun ve güleryüzlü olun. GÜnde yüzlerce arıza insanla uğraşıyorlar, tabi sizde zorluk çıkarmayın(yok kimliğini göster, yok inanmadım polis olduğuna) gibi şeyler söylememiz sizin açınızdan iyi olur. Polisin o gün morali bozuktur, karısıyla kavga etmiştir. O kadar insanla uğraşmıştır, birde son damlayı siz taşırırsınız. Burnunuzdan getirir.

Not: Şuana kadar hiç bir yetkili ters bir şekilde davranmadı bana ama her zaman güler yüzlü ve makul olan isteklerini güzelce verdim. Ceza yiyeceğim zamanda ceza kesmeden gönderirler. Dik kafalılık yaparsan, oda öyle davranır. Efendi olun yeterli

Bununla birlikte 3. kez kaldırılıyoruz. İlki gece 1 gibiydi, ikincisi akşam 8.30 9 gibiydi bu da 11 gibi falandı. Polislere gidip hiçbir zaman diklenmedik. 2. seferdeki amcayla da yaklaşık 4-5 dakika muhabbet ettik hangi ünide okuyonuz falan işte onun da çocuğu varmış da sınava hazırlanıyomuş bilgisayardan kalkmıyomuş vs vs sevecen bi amcaydı muhabbetten sonra da "gençler kusura bakmayın da işte bize talimat veriyolar okul bahçelerinde kimse olmasın falan şimdi siz de iyi çocuklarsınız bişe yapacağınızdan değil de işte şikayet falan gelirse bi yerden bize de oradan geçmediniz mi niye orda birileri oturuyor diye hesap sorarlar" dedi biz de tamam abi dedik giderken de kolay gelsin dedik gittik. bunda da gene çağırdılar normal gidiyoruz hatta elimde çekirdek vardı yanına giderken sonra adamlara saygısızlık olmasın diye döndüm de poşete geri koydum falan daha bizden tek kelime çıkmadan azarlamaya başladı gene düzgünce diklenmeden konuştuk giderken de öyle konuşunca dayanamadım. biliyorum laf diyince hertürlü kılıf uydurabiliyolar da bizim de tanıdıklarımız var bi yerlerde öyle polise "tamam abi, emredersin abi" demedik diye başımız yanmaz hatta kimsenin yanmaz hemen hemen. ne bilim başka yerlerde de mesala sahilde istediğin kadar ses yap kimsenin duyamayacağı bi yer orda da durup dururken gelip kimlik sordular falan gene muhabbet vs karşılıklı hiçbi sorun yaşamadan olayı kapattık hatta sadece kimlik istediler tabi abi dedim emniyet ruhsatı bile çıkardım elimde hazır tuttum ister ya da şüphelenir diye. hatta biri bi kere esprisine "bagajda ceset falan yok dimi" dedi gülerek, bagaja bakma yetkileri olmadığını bildiğim halde yok abi dedim buyur gösterim falan ama bu seferki böyle bi problem çıktı.

Ayrıca morali bozuktur bilmem nedir gibi bahaneleri kabul etmiyorum ben. Para karşılığı yapılan bir iş bu sonuçta. Annem hastanede teknisyen olarak çalışıyor, hastalar neler nelerden şikayet ediyomuş doktorları görevlileri falan yok bana güler yüzlü davranmadı vs diye ya da üniversitede hocalara bazen çok saygısızca davranan tipler oluyor sesini çıkartmıyo hoca valla özel üniversite falan diye. ayrıca polisin en önemli görevi bu halkı korumak sinirlerini insanlara yansıtmamak falan eğitimi var bunun o kadar. işini beğenmiyosan gerektiği gibi yapamıyosan ve yapmamakta diretiyosan bırakırsın olur biter. Hem moral bozukluğunu millete yansıtınca çok sağlam arkası olan birine denk gelip karşı taraf bunlara çok fena diklenince sonra gidip ağlıyolar. Ya da ne bilim serseri olsam yanımda bıçak falan olsa bi de kafayı çekmiş olsam o öyle konuşunca saplayıp kaçsam bok yoluna gitcek adam. kesinlikle gereksiz diyaloglara girilmemesi gereken bi meslek hem kendisi hem karşısındaki için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi EfeAYDIN -- 28 Haziran 2014; 1:58:05 >

• Okul bahçesinde birgün geziyorum dedi çıkar kalem

• quote:

Orijinalden alıntı: EfeAYDIN

quote:

Orijinalden alıntı: Sanal Bilim Adami

Belli saatler arası sessizlik olmalı, Poliste sessizliği sağlamak amacıyla (22:00)Dan sonra sizi başka yöne yonlendirebilir. Birde polise diklenme, kılıfını bulur sen haksız olursun. 22:00'dan önce rahatlıkla oturabilir, belli bir düzeyde ses yapabilirsiniz. Polis bir görevi, devriye gezdiği bir bölümde, suçu önlemek ve güvenliği sağlamaktır. Yani diğer değişle şikayet almamak. Yani adamın biri şikayet ederse; devriyedeki adamlara patlıyor ucu. Saat kavramı çok önemlidir yukarıdada belirttiğim gibi. Belli saatler arası sessizlik olayı var. Bazen arkadaşlarla arabayı okul bahçesine çeker, çekirdek, kola, muhabbet döndürürüz. Arada bir polis gelir, afiyet olsun gençler der gider. Kimlik vs sorma durumu çok nadir olur. Daha öncesinde şikayet edilmiştik, Kahkaha gürültü derken, biri rahatsız olmuş herhalde. Polis geldi, gençler hakkınızda şikayet var(Deyinceye kadar) Abi, kusura bakma, hemen kalkıyoruz diyip, bindik arabaya. Tabi poliste bize insan gibi davranıyor, bizde ona zorluk çıkarmıyoruz.

Bununla birlikte 3. kez kaldırılıyoruz. İlki gece 1 gibiydi, ikincisi akşam 8.30 9 gibiydi bu da 11 gibi falandı. Polislere gidip hiçbir zaman diklenmedik. 2. seferdeki amcayla da yaklaşık 4-5 dakika muhabbet ettik hangi ünide okuyonuz falan işte onun da çocuğu varmış da sınava hazırlanıyomuş bilgisayardan kalkmıyomuş vs vs sevecen bi amcaydı muhabbetten sonra da "gençler kusura bakmayın da işte bize talimat veriyolar okul bahçelerinde kimse olmasın falan şimdi siz de iyi çocuklarsınız bişe yapacağınızdan değil de işte şikayet falan gelirse bi yerden bize de oradan geçmediniz mi niye orda birileri oturuyor diye hesap sorarlar" dedi biz de tamam abi dedik giderken de kolay gelsin dedik gittik. bunda da gene çağırdılar normal gidiyoruz hatta elimde çekirdek vardı yanına giderken sonra adamlara saygısızlık olmasın diye döndüm de poşete geri koydum falan daha bizden tek kelime çıkmadan azarlamaya başladı gene düzgünce diklenmeden konuştuk giderken de öyle konuşunca dayanamadım. biliyorum laf diyince hertürlü kılıf uydurabiliyolar da bizim de tanıdıklarımız var bi yerlerde öyle polise "tamam abi, emredersin abi" demedik diye başımız yanmaz hatta kimsenin yanmaz hemen hemen. ne bilim başka yerlerde de mesala sahilde istediğin kadar ses yap kimsenin duyamayacağı bi yer orda da durup dururken gelip kimlik sordular falan gene muhabbet vs karşılıklı hiçbi sorun yaşamadan olayı kapattık hatta sadece kimlik istediler tabi abi dedim emniyet ruhsatı bile çıkardım elimde hazır tuttum ister ya da şüphelenir diye. hatta biri bi kere esprisine "bagajda ceset falan yok dimi" dedi gülerek, bagaja bakma yetkileri olmadığını bildiğim halde yok abi dedim buyur gösterim falan ama bu seferki böyle bi problem çıktı.

Ayrıca morali bozuktur bilmem nedir gibi bahaneleri kabul etmiyorum ben. Para karşılığı yapılan bir iş bu sonuçta. Annem hastanede teknisyen olarak çalışıyor, hastalar neler nelerden şikayet ediyomuş doktorları görevlileri falan yok bana güler yüzlü davranmadı vs diye ya da üniversitede hocalara bazen çok saygısızca davranan tipler oluyor sesini çıkartmıyo hoca valla özel üniversite falan diye. ayrıca polisin en önemli görevi bu halkı korumak sinirlerini insanlara yansıtmamak falan eğitimi var bunun o kadar. işini beğenmiyosan gerektiği gibi yapamıyosan ve yapmamakta diretiyosan bırakırsın olur biter.

Mantıken düşündüğümüzde; orada daha önce olaylar olmuş ki; temkinli davranıyorlar. Kısa çözümü gitmemenizdir. Daha sakin yerlere gidin, Sahil, topsahası vs. Arabanız varsa, Bi bayıra çekin veya e5 önüne, arabaların veya bayır manzarasıyla muhabbetinizi edin. Arada bir e5'e çekerim arabayı, güzel muhabbet döner, arada birde bayıra çekerim, yine güzel muhabbet döner.

• işte güzel diyorsun da o civarda başka mekan yok gidip 15-20 dakika yürücek de değiliz başka yere gitmek için, araba da var da polis beni rahatsız etmesin diye dağa taşa araba süremem. aslında problem senin benim çözüm üretmemiz değil herkesin işini adam gibi yapması. ayrıca işte orada olay olmuş diye de bi bahane olamaz. böyle konularda polisi haklı bulmaya çalışırsak bu bugün burda oturmayın olay oluyorla başlar yarın parka gitme sonraki gün kızlara açık giyinme olay çıkıyo yok bisiklet sürme sürücüler üstüne araba sürer yok 2 kişiden fazla gruplar halinde gezme potansiyel terörist olursuna kadar gider. yok gerçekten biz polisiz huzuru sağlamalıyız falan gibi iyi niyetle böyle yaptıklarına inansam isterse arkamdan küfretsin dönüp arkama bakmam fakat çoğunun derdi aman başımız yanmasın aman başımıza iş çıkmasın bizi uğraştıracak bi durumla karşı karşıya kalmayalım. mahallede kavga olunca 4-5 defa aramadan gelmezler ama nedense o zaman hep devriye çok uzak olur devriye değişimi olur vs vs

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.