hdd'm sata olduğundan ide kablomda yer işgal etmiyor. master/slave ayarlamaları yapılıydı arkadaşıma verdim bir gün dvd'mi geldiğinde slave şasenin yeri değişmişti şimdi yapmaya çalışıyorum birkaç internet sitesi araştırdım dedikleri gibi yapıyorum yemiyor acaba yapamıyor olabilir miyim diye sizlere sorayım dedim. Aşağıdaki şema ide kabloma aittir :)
Cd writer (master şasesinde) | | Dvd Writer (slave şasesinde) | | | | Anakart girişi
Bu | işaretleri kablo uzunluğunu göstermekte. Bilgisayarımı açtığımda veya bios ekranında baktığımda sadece cd writer'ı gösteriyor.
Bios ayarlarından olabilir mi nasıl yapabilirim? Bu ayarlamasyonlar hakkında bilgisi olan var mı arkadaşlar? Teşekkürler
ilk önce cihazları teker teker dene ve bios'un tanıdığından emin ol.
ondan sonra heşey yolundaysa tekrar ikisini de kabloya bağla. teorik olarak çeman doğru, uçlardaki cihazla master ortada kalanlar slave olması lazım.
eğer kablonda başka uç varsa onu dene, tabii kablon sadece 3 uçlu ise bu olmayacak.
CD ve DVD Writer'in pin konumlari nedir? Sadece kablo takarak master slave olmuyor cunku, arkada ki pini de buna gore degistirmeniz gerekir.
Size tavsiyem sadece hdd yi baglayip acin eger gorurse diger parcalari teker teker takarak deneyin.