Şimdi Ara

BİOS da Her Şey Pasif

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.191
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Bios ayarlarının olduğu ekrandaki bütün ayarlarım pasif olarak gözükmekte hiç bir şekilde etkileşime gecip ayarlarımı değişttiremitorum
    lütfen yarımcı olun bana

• Bir ara bir toshibada rastlamıştım. Fabrika çıkışı biosa şifre koymuşlar ve sadece teknik servisler biliyor şifreyi. Neyse çozumu için kasanın alt kapağını açıp bios pilini bilgisayar fişte takılı değilken çıkarıp bir kaç dakika bekleyin bios açılacaktır.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: yeniuye

Bir ara bir toshibada rastlamıştım. Fabrika çıkışı biosa şifre koymuşlar ve sadece teknik servisler biliyor şifreyi. Neyse çozumu için kasanın alt kapağını açıp bios pilini bilgisayar fişte takılı değilken çıkarıp bir kaç dakika bekleyin bios açılacaktır.

bu ve türevi denemeleri yaptım. pili cıkarttım bir gün beklettim ters taktım düz taktım elektrik varken taktım yokken taktım ama bios da sadece dil kısmında bir değişiklik yapabilecek bir imkan sağlıyor bana diğer tarafların hepsi pasif. malasef
  • marka model nedir.
  • Birde şunu denermisiniz.
    Hiren's Boot CD adındaki programla notebook'u başlatın ve şu adımları izleyin:
    Uniflash
    Cmos Sub Menu
    Clear Cmos Data
    Yes

Eğer bu da işe yaramazsa son çare olarak bios a şase yaptırmak var ama bu herkesin yapacağı iş değildir.(Öyle şey olur mu demeyin teknik servisler bazı durumlara kullanıyor.)
  • Modellere göre bios sıfırlama işlemleri var ancak eski yöntem pilin çıkartılıp şifrenin sıfırlanması yeni nesil bioslarda mümkün değil. Toshiba L850 bilgisayarıma bios şifresi koymuştum uzun bir aradan sonra unuttuğum için açamadım sonrasında yaptığım işlem bios chipini yeniden programlamak oldu bu şekilde çözüm buldum. Cihazınızın marka ve modeli için google amca üzerinden bios sıfırlama yöntemlerini inceleyebilirsiniz.
  • quote:

Orijinalden alıntı: zeki1981

marka model nedir.

toshiba Satellite c850
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    İŞTE SON HALİYLE SİSTEM
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

Birde şunu denermisiniz.
    Hiren's Boot CD adındaki programla notebook'u başlatın ve şu adımları izleyin:
    Uniflash
    Cmos Sub Menu
    Clear Cmos Data
    Yes

Eğer bu da işe yaramazsa son çare olarak bios a şase yaptırmak var ama bu herkesin yapacağı iş değildir.(Öyle şey olur mu demeyin teknik servisler bazı durumlara kullanıyor.)

boot işlemini hiç bir türlü yapamıyorum boot menüsü de pasif
  • Tuş kısayollarını denediniz mi f9 vs.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Tuş kısayollarını denediniz mi f9 vs.

evet evet kesinlike. bu problem yaklaşık 4 yıldır devam etmekte. win7 den win8 e yükseltme yaptıktan sonra bıos bu hale geldi
  • quote:

Orijinalden alıntı: pparduss

quote:

Tuş kısayollarını denediniz mi f9 vs.

evet evet kesinlike. bu problem yaklaşık 4 yıldır devam etmekte. win7 den win8 e yükseltme yaptıktan sonra bıos bu hale geldi

eyer sitesinde bios dosyası varsa windows üzerinden bios update yap ayni version veya yeni version bios yüklemeyi dene
    ama sakın yanlış model bir bios yüklemeye kalkma bios uçurursun
    kolay gelsin
  • Biosu güncellemekle biosun tüm ayarları sıfırlanmaz. Sadece bios güncellenmiş olur, biosa gelişmiş diğer özellikler eklenir. Bios pilini çıkarıp uçlarını kısa devre yaparak takmak sadece tarih ve saat ayarlarını değiştirir, biosu sıfırlamaz.

Kullandığım Asus X550LB laptopumda da Win 7 ile Win 10 işletim sistemleri kuruludur. Ne olduysa geçen yıl bios ayarları "administrator" düzeyinde iken "user" seviyesine düşmüş, ayarların neredeyse hepsi pasif olmuştu. Nette 3 gün boyunca yabancı sitelerden yaptığım araştırma sonucunda başarıya ulaştım ve bios ayarlarım orijinal halde geriye geldi.
    Belki Toshiba yada farklı modellerde de yöntemim işe yarayabilir.
    Bios tarihini 10 yıl öncesine ayarlayın. Restart edin ve biosa girin. Şifre ekranı geldiğinde ALT+R tuşlarına birlikte basın. Ekrana "Kurtarma şifresini girin" "Enter Rescue password" parola kutucuğu gelir. Linkteki listeden 10 yıl önceki tarihe ait sekiz haneli kurtarma şifresini bulun ve girin. Biosa girdiğinizde tüm ayarların aktif olduğunu göreceksiniz.

https://forum.donanimhaber.com/bios-ekranim-aktif-degil-yardim-lutfen--84128445#84128445

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi ettu -- 4 Eylül 2019; 8:45:19 >

• yaptığım hiç bir şey problemin çöümü için yeterli olmadı. bne de bir bilgisayar tamircisine gittim. burada leptopun anakartından bios modulunu söküp yeni bir yazılım yüklendi. sorun bu şekilde halloldu. konu kilitlenebilir.
  • Konu hort
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.