Şimdi Ara

Klasik pc kapanması (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    12v kanaldan kaç amper verdiğine sabah bakacam

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • buna benzer bir sorun yaşayan arkadaşım vardı sorun ekran kartına enerji veren 2 pinli güç kablosundaydı.Kasanın içindeki diğer 2 pinle değiştirince düzelmişti sorunu.Sorunun çok basit birşey olabilir yardımcı olursa diye söylemek istedim.

Birde ben işlemci %80 çalışsın ayarlarını falan sevmiyorum neden %80 çalışıyor sal istediği gibi çalışsın :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naganzo -- 31 Ağustos 2019; 7:3:41 >
  • Naganzo N kullanıcısına yanıt
    Öyle bi sorun var gibi gözükmüyor Klasik pc kapanması

• reptarep R kullanıcısına yanıt
    hemen denedin mi dediğimi onu anlamadım :)

eğer pc de baska 4lü pinler varsa onları tek tek değiştirip denemelisin diye düşünüyorum. ÇÜnkü arkadaşım senin yaşadığın sorunun neredeyse aynısını yaşıyordu.

Adamın ekran kartını benim pc e takınca takır takır çalışıyordu ama benim kartı ona takınca gene aynı sorunu yaşıyordu. Sonra senin pinler bozuk bence dedim değiştirdik taş gibi çalışmaya başladı pc :)

sadece okuyunca başıma gelenden bahsettim çözer çözmez orasını bilmiyorum. Sorun tam olarak budurda demiyorum ama denersen belki yardımcı olabilir diye öyle söyledim işte.
  • Naganzo N kullanıcısına yanıt
    😂😂 sakin olalım hocam ben de öyle demek istemedim

• Rx 590 ın aşırı güç çektiği söyleniyor, büyük ihtimal güç kaynağı yetersiz kalıyor. AMD sistem toplarken psu yu biraz daha yüksek güçlü almakta fayda var.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0FLu61 kullanıcısına yanıt
    70 derece bu yaz sıcağında kapanmaya sebep olacak bir sıcaklık değeri değil hocam

Oyunlarda işlemci çok ısınıyorsa pcyi kapatır otomatikman. Yüzde 90 termal macundandir.

• Amdnin kendi stok termal macunu var sıfır bi bilgisayarda böyle olmaması lazım bence

İtopyadan aldıysan normal

• DARKKO70 D kullanıcısına yanıt
    İncehesaptan almıştım işlemci çoğu hazır sistemdeki gibi tray değildi kutusu beraberinde geldi

Sıfır bir pcde de olmaması gereken birsey.

Hahah bende incehesaptan alıcam korktum şimdi
    Kardeşim öncelikle sorunu iyi incelemen lazım
    Msı afterburner aç ve voltajdan fsp tüm ayarları aç

Cpu ve gpu 80-85 değerlerne kadar kapanmaz.genellikle 90 derece safe değerdir ve kendini kapatır.yani ben cpu ve gpudan kaynaklı olduğunu düşünmüyorum.

590 çok güç tüketen ekran kartıdır.500 wattsa psun yetersiz olabilir keze rgb ledlerin varsada.

Sistemde kısa devre olduğunu düşünmüyorum.ilk başta kapanması lazımdı.

Sebebi yetersiz psu gibi gözüküyor ilk başta

Edit sistem 500 wattsa ve 80 plus değilse 400 watt gibi bir değer verebilir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DARKKO70 -- 31 Ağustos 2019; 9:27:52 >
  • DARKKO70 D kullanıcısına yanıt
    Hocam edite eklediğim gibi yanlış anlaşılmasın diye diyorum eğer full ayarlarda 30 dk oynarsam monitorun kapanıp işlemci ve kasa fanlarının çalışmaya devam etmesi (ekran kartınınınkini kontrol etmedim) oluyor. aida64te işlemciyi 84e kadar zorladım kapanmadı. gpuyu aidadan denedim 4 dakikanın ssonunda 65leri falan zor gördü sonlandırdım ben de. Açıkcası ben psunun belli bi dakikaya kadar beslediğini fakat bi süre sonra ısınınca performansının düştüğünü ve ekran kartını besleyemediğini düşünüyorum

• powerı değiştirseniz sorun ortadan kalkıcak gibi duruyor %90 powerın gücü yetmemesi ve kalitesizliğinden kaynaklı kasa+psu sistemleri ucuz yapsınlar diye ucuz bileşenli psu konmuştur içine doğru düzgün bir marka ile değiştirin derim ben 650 watt ile i7 8700+ gtx 1070 besliyorum böyle bir sorun hiç yaşamadım 4 tanede mavi ışıklı fan var

• Hocam frisby sıkıntılı bir marka ya.Tamam +80 ama dediğim gibi. Farklı marka bir psu ile deneyin. Corsair olabilir, CM olabilir, daha seçenekler çok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi TROHNET -- 31 Ağustos 2019; 9:42:1 >
  • !!!!!!! Stres testi yapıp sonuçları atacaktım 1.dakikada psudan cızırtı gelmeye başladı ben de pc yi kapattım sorun belli oldu

• Bu kasa daha 2 günlük...

• Kendinize bir iyilik yapın ve Frisby, Everest gibi dandik markaların PSUlarını almayın.

Konuyla direkt ilgisi yok ama, James Donkey de ne idüğü belirsiz bir markadır. Mümkün olduğunca bilindik markaları tercih edin, sonra iki kuruş için sıkıntı çekmeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi hitokiri_johndoesai -- 31 Ağustos 2019; 9:49:57 >
  • Laptop işlemcileriyle desktop işlemcileri farklı mı emin değilim ama laptopta boşta 70 dereceyi görüyorum yükte 90'a kadar çıkıyor hiçbir problem yok sıcaklık kaynaklı olamaz. Güç kaynağı 650w fazlasıyla yeterli ancak arızalı olma ihtimali var tabii. Onun dışında aklıma pek bir şey gelmiyor tüm driver güncellemelerini kontrol etmekte fayda var.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.