Şimdi Ara

Klasik pc kapanması

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
53
Cevap
0
Favori
2.758
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Son edit: termal macundan dolayı işlemci ısınıyomuş incehesap termal macunu yenilemiş
    Ve kasaya 2 adet fan ilavesi yapmış ekran kapanması ise eski monitörümdenmiş bana hediye eden akrabam bana monitörün bozuk olduğunu söylemedi kendi dükkanda kullanırken buzdolabı devreye girip çıktığında monitör gidiyomuş fişten çıkarıp takınca giden ekran tekrar geliyor. Evet psu kalitesiz bi ara daha iyi bi psu ile değiştircem

Öncelikle sistemi yeni aldım;
    Frisby venom 9270g 650w 80+ kasa
    Ryzen 5 2600 stok fan
    Sapphire rx590 nitro
    Gigabyte b450m s2h anakart
    8 gb corsair vegeance
    240gb james donkey ssd var
    Csgo oynarken işlemci 70 derecelere ulaşıyo ve ekran gidiyor onun dışında çok sık olmasa da günlük gezinmede başlarsa 1dakika falan süren 1-2 snde bir mouse ve klavye donması sorunuyla karşılaşıyorum ekran kartım oyunlarda genelde 50 derecelerde çalışıyor anakart sıcaklığım ise boşta 40 işlemci sıcaklığım ise yine boşta 50 civarlarında . Sıcaklıktan kapanıyor diye düşünüyorum işlemciyi max %80 çalışsın diye ayarladım ama yine gidiyor. Sizce sorun kasada mı yoksa işlemci soğutucuyu mu değiştirmeliyim

EDIT: En son fikrim güç kaynağının 12vdan çıkan amperinin yetersiz olduğu yönünde oyunlarda eğer lowda fps 60a sabit oynarsam kapanmıyor fakat fps sınırsız ve grafikleri fullersem kapanıyor. Bunun da artan işlem gücüne bağlı çekilen amperi karşılamayadığından dolayı diye düşünüyorum.

Sistemi aldığım yere göndercem kaç wattlık bi kasa veya psu almamı önerirsiniz?

Edit2: Arkadaşlar hiç böyle bi problem yaşamadığımdan dolayı daha da ayrıntılandırmak istedim full ayarlarda bi 30dknın sonunda ekran kapanıyor. Fanlar dönmeye devam ediyor(ekran kartınınkine bakmadım, işlemci ve kasa fanları)
    Driverleri en güncel olarak rx590(recommended) gigabyte ve ryzen masteri(oc işine yaradığını biliyorum hiç açmadım) indirdim
    Kasa yerden yüksekte iyi hava alabileceği bir konumda

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reptarep -- 12 Eylül 2019; 21:15:31 >
    < Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >

• İslemci hava sogutucuysa , Sivi sogutucuyla degistir. 70 derece biraz fazla, kapanmalar yuksek ihtimalla.bundan kaynakli.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 0FLu61 kullanıcısına yanıt
    Merhaba
    aida64te 3 dakikada 80e ulaşıyor işlemci
    Anakart ise 37den 40 oluyor ekran kartını teste soktuğumda ise 56yı falan görüyor kapatana kadar windows donmaya başlıyor acaba sorun ekran kartında mı ?

• reptarep R kullanıcısına yanıt
    İslemcinin macununu kontrol edebilirmisiniz. Sorun islemcinin fazla isinmasi gibi duruyor

Şuan yanımda tekrar yapmak için macun yok ben de macunu değiştirmeyi düşündüm de çarşamba gelcek gibi eğer csgoyu 60fps sabit düşükte oynarsam kapanmıyor fakat sınırsız fps en yüksekte oynarsam kapanıyor umarım yeni macunda sorun çözülür iyi hava soğutucular 250 lira falan...pcyi yeni aldım bi sıkıntı çıkmasın diye dua ediyorum ya 😅 22 yaşındayım babam internetten aldım diye başımın etini yedi umarım sıkıntı çıkmaz termal macunla çözülür 😊
    Not: kasa bana hazır geldi incehesaptan. Onları aradım donanımsal sıkıntı yoktur yazılımsal olabilir bi bilgisayarcıya gösterin dediler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi reptarep -- 31 Ağustos 2019; 2:23:55 >
    Yapabilirsen Hava sogutucuyu geri ver, yerine su sogutucu al. Ciddi anlamda farki gorursun. Birde yaz ayinda oldugumuz icin bilgisayarlar biraz daha fazla isiniyor. Yavastan havalarda sogudunda bu problemlerde ortadan kalkar.

Ryzenin içinden çıkan soğutucu iade edilebir mi ?

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    İade konusunu hixbir bilgim yok, Yarin İncehesabin M.hizmetlerini arayip sorun. Hava sogutuci yerine sivi sogutucu alcam deyin. Belki bir miktar parayla iade degisim yapabilirler. Tabi montajida sizin Yapmaniz gerekcek. Teknik bilginiz varsa yapin. Yoksa ugrasmayin.
    Elinizde bozulursa kullanici hatasi diye garantiye bile almazlar.

Anladım Teşekkürler

• Büyük ihtimal montaj hatası var egzos fanı görevini yapıyor mu bak montajı kendin mi yaptın?
  • Boragungoren kullanıcısına yanıt
    Egzos fan doğru ve iyi konumlandırılmış ben yapmadım.İncehesaptan hazır kasa aldım. Ön fanlar ön cama çok yakındı ve hava açıklıkları yandaydı kasanın internetteki yorumlarından birinde ön fanları bi arkaya alınca ısı problemim kalktı yazmıştı biri ben de ön fanları öndeki sacın arka tarafına taktım 3-4 derece oynadı fakat yine sorun devam ediyor

Stock fan arızalı değilse iade edilemez. İşlemci ile beraber geliyor.

• Güç kaynağının besleyememesinden olabilir mi oyunlarda kapanması ?

• quote:

Orijinalden alıntı: reptarep

Egzos fan doğru ve iyi konumlandırılmış ben yapmadım.İncehesaptan hazır kasa aldım. Ön fanlar ön cama çok yakındı ve hava açıklıkları yandaydı kasanın internetteki yorumlarından birinde ön fanları bi arkaya alınca ısı problemim kalktı yazmıştı biri ben de ön fanları öndeki sacın arka tarafına taktım 3-4 derece oynadı fakat yine sorun devam ediyor
    Önerim kasayı geri yollaman eğer gönderebiliyorsan gerekli testleri onlar yapsın

• Boragungoren kullanıcısına yanıt
    Dostum sanırım güç kaynağı besleyemiyor. internette yabancı sitelerde araştırdım da yüksek ayarlarda oyun oynarken kapanması ile alakalı bulabildiğim en mantıklı sonuç bu

• 70 derece yüksek olabilir ancak kapanmaya sebep olacak kadar değil gibi ki bu işlemci için 95 derece imiş Max temp.

Benim laptopda oluyordu ısıdan dolayı kapanma 100 dereceye ulaşıp kapanıyordu. Fanlar tıkanmış temizlendi düzeldi. Sendeki durum dediğin gibi powerden olabilir ama yine de düzgün bir işlemci fanı al onun sesi de çekilmez. En güzeli aldığın yerle bir görüş gerekiyorsa gönder.

Ben de bir ara driver uyumsuzluğu vs olabilir mi dedim ama 60 FPS de kapanmiyor ise driver, yazılım gibi bir şey de olamaz.

Bir de konu dışı şunu söyleyeyim. FPS nin sınırsız olmasının bir faydası olmuyor monitörün desteği var mı bilemiyorum ama bir şekilde sync olması lazım ekran kartı ile monitör AMD free sync desteklemiyor ise en kötü vsync kullanın. Yani ekran kartı 300 FPS(kare) basıyor monitör 60 ya da 144 Hz(kere) basıyor ise kare atlama, takılma, titreme, yırtılma gibi görüntülerle karşılaşırsınız ekran kartını yardirdiginiz elektriği harcadığınız ile kalırsınız.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi alperepla -- 31 Ağustos 2019; 5:21:40 >

• alperepla A kullanıcısına yanıt
    Öyle yapcam galiba. Kasayı değiştirirlerse değiştircem değiştirmezlerse ya bi psu alırım ya da iade edip farklı bir siteden kasa alabilirim

• Bu sisteme kaç watt psu almam gerekir peki ?

Psu olayında şöyle bir şey var bir de. Üzerinde hangi voltajda kaç watt verdiği yazar Psu'nun bir etikette. Normalde güncel de hep 12v kullanılır işlemci, ekran kartı filan. 5v da DVD filan kullanır dolayısı ile bizim aslında 12v da yüksek watt değerine ihtiyacımız var. Benim mesela 850w neredeyse hepsi 12 volt üzerinde. Ancak bazı markalar laf oyunu yapıyor. Mesela sizinki 650 w yazmissiniz bunun 150wattı 5v da 500watti 12 v da olabilir dolayısı ile patlatsiniz yüksek güç çektiğinde işlemci ile ekran kartı. Yani aslında 650 w değil 500w dır o psu. Sizde de böyle bir durum olabilir.

• Sorun ne PSU'da ne de sıcaklık değerlerinde. 70 dereceye yüksek diyen arkadaşı ciddiye almayın. Normal bir 650 W PSU fazlasıyla yeterli ki o sisteme 500W 80+ bile hayli hayli yeter.

Tabi sen yine de konuya sistemini stres testine sokup sıcaklık değerlerini bırak.

Sorun PSU'nun markasında bence.

• 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.