Şimdi Ara

Klasik ses kasetlerindeki seslerin nakli...

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
27
Cevap
0
Favori
1.968
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Burdaki sesleri dijital ortama nasıl alabiliriz... Vatan dan bir kablo verdiler... bununla bilgisayar girişine bağlayın ve kaydedin gibi pek inandırıcı gelmedi almadım....

• Arkadaşım bu mümkün!!!Önce sana fotoğrafını koyduğum kablodan edinmelisin ki diğer ucunu bilgisayarın “line in” girişine takabilesin(sesi, bağlı hoparlörlere,yani dışarı vermek için line out kullanılır,oraya takma,line in girişi ise,dışardan gelen sesin bilgisayara girişini sağlar!!! ) Kablonun kırmızı beyaz ucunu müzik setinin arkasındaki “AUX OUT”yada “DAT/VİDEO OUT(eski setlerde)” girişine takıcaksın,nolmuş olucak,müzik seti,sesi kendi hoparlörlerine değilde senin bilgisayarının kayıt mekanizmasına veriyor olucak,müzik setinden PLAY’e basıp aynı anda da bilgisayardan(eğer ses kartın Creative ise “CREATİVE WAVE STUDİO’dan)ses kayıt kısmından”REC”düğmesine bastığın vakit KASET,PLAK vs...ne çalıyorsa iyi bir kaliteyle bilgisayarına kaydedebilirsin!!! Ayrıca eğer CREATİVE LİVE VALUE 5.1 kartı kullanıyorsan,kayıt seçeneklerinden sesin nasıl bir kaynaktan gelip kaydedileceğiyle ilgili kısmı seçmelisin,en genel,en pratik yol”WHAT YOU HEAR”kısmıdır,o anda ne duyuyorsan kayıt eder!!!Kolay gelsin...

• Setin arkasındaki giriş-çıkışlar,sende AUX olarak yazıyor olabilir!!

• affan83 süpersin, peki bu kayıt stereo olacak değil mi?
  • O anki kaydı nasıl duyuyorsan öyle olur,sonuçta setten çıkan seste stereo(kırmızı kablo bir kanal,beyaz kablo ayrı bir kanaldır,yani stereo oluyor ) bilgisayara giren yerde tek kablodan stereo dağıtacaktır,ama setini,kasetin mono mu?Stereo mu? olup olmadığını da bilmek gerek,kısaca olay bundan ibaret,umuyorum biraz olsun cevap bulmuşsundur sorularına Hoşçakal,kolay gelsin
  • çok teşekkür edrim zaten vatan dan verdikleri de bu kabloydu alıp deneyeyim birşey kalırsa rahatsız ederim buradan .... sevgilerle.....
  • Rahatsızlık ne demek olurmu hiç,istediğin zaman istediğini sorabilirsin,elimden geldiğince ve bilgim yettiğince yardımcı olmaya çalışırım,buranın amacı bu Kolay gelsin
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Sorması ayıp, o kabloya kaç lira verdin nakka?
    (ben 3ytl'ye yaptım evde de:)
  • 7 milyon gibi birşey almadım mesajda dediğim gibi ama alacağım....
  • hmm almadım'ı görmemişim..

Yakınlarında elektronikçi varsa eğer onlara sor, 5ytl'ye kapatabilme ihtimalin çok yüksek.
  • Nakka profilinden nerede oturduğun görünseydi sana " tane tos fiş, 1 tanede stereo mini jack al gel lehimleyeim diyecektim 2 ytl ye hallederdin koblo bende sebil nereye harcasam diye düşünüyorum zaten ....

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi melih.yanardağlar -- 13 Temmuz 2005, 11:08:33 >
  • peki herhangi bir programa gerek var mı kayıt için ...varsa onun adı nedir...
  • Arkadaşların dediğinden özel bir programı yok galiba windows un ses kayıt özelliği bu işi çözer anlaşılan....
  • audacity isimli programla daha bir profesyonel kayıt yapabilirsiniz.

daha doğrusu kayıt aynı kayıt olur da, arkaplan hışırtısı, şarkı başı-sonu silme gibi şeyler gayet basitleştirilmiş bu programda. çeşitli efektler de var. üstelik bedava...
  • @Affan83

Dediklerini aynen yaptım ama ses stereo olmuyo bi türlü tek kulaklıktan geliyo tekinden gelmiyo yardım lütfen
  • Tmm. dır AudaCity programı ile halloldu

1- AUDACİTY ses kayıt programını internet’ ten http:// audacity.sourceforge.net/ adresinden download edebilirsiniz. İndirdiğiniz program dosyasının üzerine çift tıklayarak bilgisayarınıza kurunuz.

2- Ses dosyalarınızdan Mp3 formatında çıkış almak istiyorsanız Lame_enc.dll programını da indirmeniz gerekmektedir.

3- Program ikonu üzerini çift tıklayarak açınız.Açılan ekranın üst kısmında File, Edit, View, Project, Generate, Effect, Analyze , Help menüleri bulunur.

4-Ses kayıdına başlamadan önce File menüsünden Preferences (özellikler) alt menüsünü tıklayınız.Preferences alt menüsünün alt başlıklarından Quality altında aşağıdaki bilgilerin olduğundan emin olunuz.

Default sample rate:44100 HZ

Default sample format: 32 Bit

Real time sample rate converter: Fast Sine Interpolation

High - guality sample rate converter: High-guality Sine Interpolation

Real - time dither: None

High-guality dither: Triangle olarak özelliklerini ayarlayın.

Üst menüde bulunan File formats butonunu tıklayınız.

Burada; Read directly from the orginal file işaretli olduğuna,

Uncompressed export format’ ın altından WAV(Microsoft 16 bit PCM)

OGG Quality: 10

Bit Rate: 96 olduğuna emin olunuz.(Bu kontrolü programın kurulduktan sonraki ilk kullanımında yapmanız yeterlidir.)

5- Ayarlarınızı yaptıktan sonra kayıt işlemi için;

yukarıda bulunan Record (kırmızı buton) butonunu tıklayınız.Bastıktan sonra kayıt için ses kanalı açılacak ve ses kayıdınız başlayacaktır.

6-Kayıt işleminizi geçici olarak durdurmak için;

Pause (Mavi buton) butonunu tıklayınız. Kayıt işleminiz o an için duracaktır.Ses kayıdına devam etmek için tekrar Pause tuşuna basmanız yeterlidir.

7- Ses kayıdınızı sonlandırmak için;

Stop (Sarı buton) butonuna basınız.

8- Ses kayıdınızı dinlemek için;

imleciniz sonda iken Skip To Start butonuna basınız ve imlecinizi ses kayıdınızın başladığı yere getiriniz.Play butonuna basın ve dinleyiniz.

9- Ses kayıdınızı diskinize kaydetmek için;

File menüsünden Export As WAV veya Export As Mp3 seçiniz.( Mp3 formatında çıkış almak istiyorsanız Lame_enc.dll programını da indirmeniz gerekmektedir.)

Açılan menüye;

File name: Dosyanızın ismini yazın,

Save in: Kaydetmek istediğiniz dosyanın konumunu belirtikten sonra Save tuşunu tıklayın.

10- Yapacağınız yeni ses kayıdınızı eski ses kayıdınızın sonuna eklemek için;

a) Eski ses kayıdınızı File/ Open ile açınız.

b) Eski ses kayıdınızın Skip To End butonu ile imleci sonuna getirin.

c) Record butonuna basınız. (Ses kayıdınız başlamıştır.)

d) Ses kayıt işleminiz bittikten sonra Skip To Start ile imleci kayıdınızın başına getirin.

e) Ctrl+X ya da Edit /Cut seçeneğini seçin.

f) Edit / Paste ya da Ctrl+V komutu ile eski ses kanalınıza yapıştırın.

11- Ses kanalını kapatmak için X işaretini tıklayınız.

12- Ses kanalınızın son halini kaydetmek için;

Export As WAV veya Export As Mp3 seçeneğini tıklayarak üzerine kayıt ediniz.

• Arkaplan biraz hışırtılı oluyo onu nasıl yok edebiliriz ? Auda City programında
  • @edo dostum sorunu hallettiğine sevindim,çünkü ben CREATİVE Wave Studio'da yapmama rağmen stereo oluyor,demek yazılımla ilgili bir problemmiş sendeki de Ama arkada hışırtı olmaması lazım,o hışırtı kaset çaların kristalinin yapısı yada tozlanmasıyla da ilgili olabilir,program ayarlarıyla da Ama p program ile bir bilgim yok o konuda bişey diyemeyeceğim,zaten bende uzun süredir yapmıyorum artık kasetten kayıt,ama yaptığım zamanda hışırtı olmuyordu,ayrıca dediğim gibi kaset çalarının yapısına göre,bazen kasedin dönme sesini bile duyabilirsin kayıtta,o kısımda yapabileceğin birşey yok,ki umuyorum hallolabilecek bir sorundurKolay gelsin...

• quote:

Orjinalden alıntı: edo

Arkaplan biraz hışırtılı oluyo onu nasıl yok edebiliriz ? Auda City programında

Cool Edit Pro 2000 ile halledebilirsin.
  • Bir walkman kullanıp + Nero wave studio kullanarak aktarabilirsin.
    İki ucuda stereo jack olan bi kablo alıp bir ucunu walkman e diğer ucunu PC nin audio in girişine bağlarsın. Nero da kayıt yapıp efekt verebilirsin.
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.