Bildirim
DİREKSİYON ÇEVİRİRKEN GELEN İNCE SES
Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar:
Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
Giriş
-
Hidrolik mi yoksa elektrikli mi? Hidrolikse yağ seviyesini kontrol ediniz. Hidrolik direksiyonu araç dururken çevirdiğinizde rölantide bir dalgalanma oluyorsa normaldir.
Elektrikliyse hepsinde var galiba o ses. Seat' ın bir modelinde görmüştüm. Dışarıdan duyuluyordu sesi. -
tam kırınca cıkan sesi diyorsanız cogu araçta var direksiyonu tam kırmamaya ozen gosterin -
quote:
Orijinalden alıntı: DH Konsey
Hidrolik mi yoksa elektrikli mi? Hidrolikse yağ seviyesini kontrol ediniz. Hidrolik direksiyonu araç dururken çevirdiğinizde rölantide bir dalgalanma oluyorsa normaldir.
Elektrikliyse hepsinde var galiba o ses. Seat' ın bir modelinde görmüştüm. Dışarıdan duyuluyordu sesi.
elektrikliyse normal diyorsunuz ama aracı 2013 ocakta aldım ses daha ilk kez bugün çıktı arabayı yıkattım hava da buz kesiyor acaba dedim soğuktan mı felan ama dediğim gibi ilk kez bugün fark ettim belirgin incecik bir ses bir de tam kıvırmayla olmuyor sola çevirmeye başlayınca geliyor -
Direksiyon mafsalı ile ilgili de olabilir dostum.quote:
Orijinalden alıntı: tosbağa 06quote:
Elektrikliyse hepsinde var galiba o ses. Seat' ın bir modelinde görmüştüm. Dışarıdan duyuluyordu sesi.
elektrikliyse normal diyorsunuz ama aracı 2013 ocakta aldım ses daha ilk kez bugün çıktı arabayı yıkattım hava da buz kesiyor acaba dedim soğuktan mı felan ama dediğim gibi ilk kez bugün fark ettim belirgin incecik bir ses bir de tam kıvırmayla olmuyor sola çevirmeye başlayınca geliyor
-
quote:
Orijinalden alıntı: taksiye otostopçeken adam
quote:
elektrikliyse normal diyorsunuz ama aracı 2013 ocakta aldım ses daha ilk kez bugün çıktı arabayı yıkattım hava da buz kesiyor acaba dedim soğuktan mı felan ama dediğim gibi ilk kez bugün fark ettim belirgin incecik bir ses bir de tam kıvırmayla olmuyor sola çevirmeye başlayınca geliyor
Mesajda normal dediğim şey hidrolik direksiyonu çevirirken rölantinin dalgalanması. Pompa yağ basınca haliyle motoru zorluyor. Elektrikli direksiyonla ilgisi yok. Mesela hidrolik direksiyonda yağ azalınca direksiyonu çevirirken V kayışı ötüyormuş gibi ciyaklayabiliyor.
Elektrikli direksiyonu çevirirken gelen ses normal mi bilmiyorum ama çevirirken ses duyarsam elektrikli direksiyonu olduğunu anlayabiliyorum. Elektrikli direksiyon konusunda çok bilgim yok. Eğer dediğiniz gibi sonradan yaptıysa temizlik veya yağlama gibi bir bakım istiyor da olabilir. Tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilir.
-
Aks bilyası yağsız kaldıysa ordan geliyor olabilir.quote:
Orijinalden alıntı: Ben Kemal Geliyorumquote:
quote:
Mesajda normal dediğim şey hidrolik direksiyonu çevirirken rölantinin dalgalanması. Pompa yağ basınca haliyle motoru zorluyor. Elektrikli direksiyonla ilgisi yok. Mesela hidrolik direksiyonda yağ azalınca direksiyonu çevirirken V kayışı ötüyormuş gibi ciyaklayabiliyor.
Elektrikli direksiyonu çevirirken gelen ses normal mi bilmiyorum ama çevirirken ses duyarsam elektrikli direksiyonu olduğunu anlayabiliyorum. Elektrikli direksiyon konusunda çok bilgim yok. Eğer dediğiniz gibi sonradan yaptıysa temizlik veya yağlama gibi bir bakım istiyor da olabilir. Tecrübeli arkadaşlar daha iyi bilir.
Alıntıları Göster
-
Daha önce fark etmemiş olabilirsiniz ama araçta elektrik destekli direksiyon sistemi olduğundan genelde o ses elektrik motorunda gelir. Ama Hava soğudu için körüklerde ses yapıyor olabilir plastiğin sertleşmesinden dolayı.quote:
Orijinalden alıntı: sfzb67
Aks bilyası yağsız kaldıysa ordan geliyor olabilir.
Alıntıları Göster -
peki servise götürsem bunun için para isterler mi daha garantisi devam ediyor.quote:
Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91
Daha önce fark etmemiş olabilirsiniz ama araçta elektrik destekli direksiyon sistemi olduğundan genelde o ses elektrik motorunda gelir. Ama Hava soğudu için körüklerde ses yapıyor olabilir plastiğin sertleşmesinden dolayı.
Alıntıları Göster -
Garanti dahilinde olduğundan para istememeleri gerekli aslında bir sorun olduğunu düşünmüyorum ama siz kafanıza takmayın götürüp gösterin.quote:
Orijinalden alıntı: tosbağa 06
peki servise götürsem bunun için para isterler mi daha garantisi devam ediyor. -
Garanti dahilinde ise servis para istemez o sorun için -
quote:
Orijinalden alıntı: ozgur_gs_91
Garanti dahilinde olduğundan para istememeleri gerekli aslında bir sorun olduğunu düşünmüyorum ama siz kafanıza takmayın götürüp gösterin.
Bugün sabah servise götürmek için hazırlandım yine önce bi deneyim dedim bu sefer ses mes gelmedi tekrar tekrar denedim ses yok dün arabayı yıkattıktan sonra başlamıştı çok bariz rahatsız edici bir sesti şimdi yok hiçbirşey anlamadım tekrarlayacak mı bakalım -
quote:
peki servise götürsem bunun için para isterler mi daha garantisi devam ediyor.
Garanti kapsamında ücretsiz hallederler.... -
Toz
Dönen kısımla dönmeyen kısmın öpüştüğü ince boşlukta biriken toz -
S.aleyküm. Aynı model aynı araç bende de var. Aracımızda elektrik destekli direksiyon olduğu için tiz bir ses çıkarıyor direksiyon dönüşlerinde. Bunu aslında her zaman yapıyor ama havalar soğumaya başladığından metaller ve direksiyon sistemindeki yağ donma eğilimi gösterdiğinden kış aylarına girildikçe biraz daha ses kulağa fazla gelmeye başladı. Ayrıca kullandığınız lastiklerle de alakalı. Yazlık lastikler varken spor ayakkabısını yere sürterken çıkardığı ses gibi bir ses geliyordu kışlık lastikleri taktıktan sonra vıjjjk diye ses geliyor.
Ayrıca 2013 Clio 4 lerde bazı kronik sıkıntılar var. Direksiyon kutusu, stop&start hortumu vs. vs. gibi. Servise direksiyon kutusu değişimi için başvurduğunuzda ücretsiz bir şekilde 2014 üretimi sorunları giderilmiş direksiyon kutusu falan takıyorlar araca. Ben direksiyon kutusu, stop&start hortumu, rot takozları gibi şeyleri değiştirttim. -
Bizim Skoda'da hidrolikli elek.direksiyon vardı. Tam tur yapınca inceden bir"zzzzzttt" sesi geliyordu. Eğer öyleysr normal. Ha ama tam tur fazla tutmayın pompaya zarar veriyor. -
quote:
Orijinalden alıntı: merdempc
S.aleyküm. Aynı model aynı araç bende de var. Aracımızda elektrik destekli direksiyon olduğu için tiz bir ses çıkarıyor direksiyon dönüşlerinde. Bunu aslında her zaman yapıyor ama havalar soğumaya başladığından metaller ve direksiyon sistemindeki yağ donma eğilimi gösterdiğinden kış aylarına girildikçe biraz daha ses kulağa fazla gelmeye başladı. Ayrıca kullandığınız lastiklerle de alakalı. Yazlık lastikler varken spor ayakkabısını yere sürterken çıkardığı ses gibi bir ses geliyordu kışlık lastikleri taktıktan sonra vıjjjk diye ses geliyor.
Ayrıca 2013 Clio 4 lerde bazı kronik sıkıntılar var. Direksiyon kutusu, stop&start hortumu vs. vs. gibi. Servise direksiyon kutusu değişimi için başvurduğunuzda ücretsiz bir şekilde 2014 üretimi sorunları giderilmiş direksiyon kutusu falan takıyorlar araca. Ben direksiyon kutusu, stop&start hortumu, rot takozları gibi şeyleri değiştirttim.
hocam ben ankarada bir servise gtürdüm direksiyon kutusundan o bariz ses geliyor diye youtubeda video da koymuşlar, neyse bunlar dediler ki biz test sürüşünde denedik bir ses duyamadık değişiremeyiz dediler sizinkini nasıl değiştirdiler ilaveten start stop hortumunu neden değiştirdiniz ne sorun verdi?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tosbağa 06 -- 5 Kasım 2014; 10:45:07 >
-
Benim aracın direksiyon kutusunda bir arıza yoktu aslında (yani sanırım) sadece rot takozları değişmesi gerekiyordu. Servisteki arkadaşlar direksiyon kutusunun sorunları giderilmiş versiyonunun geldiğini söylediler değiştirelim mi diye sordular bende değiştirin dedim.
stop&start şehir içinde hiç devreye girmiyordu bende. sürekli otomatik stop mümkün değil hatası veriyordu yol bilgisayarı. stop&start hortumları da meğer sorunlu üretilmiş 2013 yılında. Onunda yenisi ile değiştirdiler.
Eğer aşırı bir ses geliyorsa internette direksiyon kutusuyla, stop&startla ve birkaç başka şeyle ilgili birçok konu dolaşıyor. Bunları dile getirin ve sorununuzu çözmelerini isteyin. Ama sinek vızıltısından biraz fazla ses yapıyorsa yada o civardaysa bence çok kafaya takmayın, duymazdan gelin aracınızın keyfini çıkarın. Bende bagaj kapağından gelen tıkırtıyı çözemedim. Ama artık üstünde durmuyorum. Duymazdan geliyorum. Bugüne kadar ne kadar Hatchback araca bindiysem hepsinde vardı o tıkırtı.
-
quote:
Orijinalden alıntı: merdempc
Benim aracın direksiyon kutusunda bir arıza yoktu aslında (yani sanırım) sadece rot takozları değişmesi gerekiyordu. Servisteki arkadaşlar direksiyon kutusunun sorunları giderilmiş versiyonunun geldiğini söylediler değiştirelim mi diye sordular bende değiştirin dedim.
stop&start şehir içinde hiç devreye girmiyordu bende. sürekli otomatik stop mümkün değil hatası veriyordu yol bilgisayarı. stop&start hortumları da meğer sorunlu üretilmiş 2013 yılında. Onunda yenisi ile değiştirdiler.
Eğer aşırı bir ses geliyorsa internette direksiyon kutusuyla, stop&startla ve birkaç başka şeyle ilgili birçok konu dolaşıyor. Bunları dile getirin ve sorununuzu çözmelerini isteyin. Ama sinek vızıltısından biraz fazla ses yapıyorsa yada o civardaysa bence çok kafaya takmayın, duymazdan gelin aracınızın keyfini çıkarın. Bende bagaj kapağından gelen tıkırtıyı çözemedim. Ama artık üstünde durmuyorum. Duymazdan geliyorum. Bugüne kadar ne kadar Hatchback araca bindiysem hepsinde vardı o tıkırtı.
valla hocam ne güzel servismiş o, ben ankarada bir servise götürdüm direksiyon kutusundan bariz ses geliyor diye sonra dediler biz test sürüşü yapacağız 2 saat sonra aradılar ses duyamadık değiştiremeyiz aracınızı gelin alın diye.
-
Bende s60 da aynı sorunu yaşıyorum lastik değişimi sınrası böyle oldu çözümü nedir acaba
Sayfa:
1
Ip işlemleri
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X