Şimdi Ara

Klasik ve Yeni Ateizmin Farkları (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
52
Cevap
0
Favori
1.159
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
    İlgi için teşekkürler.

Bi ton neden yazdık. Binlerce mesaj attık. Doğru ne ise ortaya çıksından Başka hiç bir amaç da gütmedik ancak hala gökteki bi varlığın kendisine inanılmaması halinde yakacağını söylüyorsun.

Yazdıklarım anlaşılamamış diyelim.

....

İlahi gücün bizi kaale aldığını nereden çıkardık?

Namaz kılıp oruç tuttuğumuz zamanlarda dünyanın serveti mi geldi ya da içki masasında sefahatte iken gökten taş mı yağdı?

........

Yaratıcının bizden ne istediğini senden fazla merak ediyorum. Boşa Geçmiş hüzün dolu (arada mutlu da olduk) yılların bi açıklaması olsun ve bu açıklama beni mutmain etsin isterim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • HADO77 kullanıcısına yanıt
    Yakacak olan sen değilsin.Yanliş anlaşılma yok.
    Cennet vede cehennem kuran ayetlerinde yaratıcının kendi ağzı ile anlatımı.
  • Ateizme inanmam. İnananın olması da mümkün değil. Herkesin bir yaratıcısı vardır.

Evrim başlığında insanlar kardeş. Yaratıcıya iman konusunda kardeş.

Peki ateist denen şey bu kardeşlikten çıkmak mı istiyor?

..........

Evrimi savunmak anneye babaya bir zamanlar maymundu demek. Bu tavır ne kadar ahlaki?

.........

Bence yaratıcı denen kavram ister anne olsun ister gökteki olsun saygıya değerdir.

İşte ateist bilinçsizce bu değerleri rencide eder.

.........

Aklımızdaki ideolojileri fikirleri dünyevi metaları bırakalım.

Yaratıcıyla karşılaştık. Ne diyeceğiz?

Tek başınasın. Hiç bir yardımcı yok. Hesap kitap açılmış.

............

İşte o günü kotarma adına basit gibi gözüken o beyan önemli.

O beyan yaratıcıya inandığından inandığım kardeş kavramı için de önemli.

Dinin gerekleri zordur belki. Ancak hiç bir ilahı tanımamak evlatlıktan Red edilmek gibidir. Bu durum kabul edilemez.

..............

İnsanlığın saadet dairesinden çıkmak ve ayrıksı bir yokoluşla bulunmak hoş değil.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi HADO77 -- 24 Mart 2019; 2:0:23 >

• Forumu bir dolaş yüzlerce islam geçinen binlerle ifade edilecek "öbür dünyada hesabını vereceksin" vs. Ateistleri aşağılayan mesaj atmış.
    "Allah yok" demeyi dahi hakaret olarak alıyorsunuz.

Arkasından çıkıyorsun bana saygılı ol diyorsun.

"Ateizme inanmam. İnananın olması da mümkün değil. Herkesin bir yaratıcısı vardır."
    Şu cümlen dahi benim üzerimde tahakküm kurmaya yönelik.

"Evrimi savunmak anneye babaya bir zamanlar maymundu demek. Bu tavır ne kadar ahlaki? "
    Ben tüm atalarımın maymundan geldiğine inanıyorum. Bunu ifade edemeyecekmiyim.

Neymiş efendim peygamberin 9 yaşında biri ile evlenmesinden bahsetmek saygısızlıkmış.
    Sen kalkıyorsun isaya piç diyosun sonra bana dönüp dinlere saygılı ol ateşe atarım ağızları.

Kerbelayı hz alinin katlini aklının bir köşesine yaz.
    Sen önce karşındakine saygılı olmayı öğren.Saygılı hitap et,Sonra bende sana saygı göstereyim.
    Sizin kendinize dahi saygınız yok. saygısız adam.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kruegerfred -- 24 Mart 2019; 7:24:59 >

• kruegerfred kullanıcısına yanıt
    Forumdakilerin büyük çoğunluğu feyk hesap. Felsefede kiler öyle en azından. Üç beş kişi var o da varsa. Kendiniz itiraf ettiniz.

........

Saçma sapan mesajları artılamalar dosdoğru mesajları çarpıtmalar apaçık yazılanı anlamazdan gelmeler ve cevapsız kalınca her türlü terbiyesizlik. Garip garip alıntılamalar da cabası. Resmen babamın forumu ayakları. Aişe evliliği konusuna getirmek için açılan başlıklar biri Allah büyüktür diğeri ateizm zırlaması atan aynı adamların profesyonel kelimeleri vs. Kendinizi kandıracaksanız bari adam gibi yapın.

Önemli olan ateizmin 0 olduğu hakikatidir. Zorla mümin yapan yok. Atenin ne olduğunu anlattık. Ha bana ne ayrı dava.

.........

Ateizmi bitirince, karşı ideoloji üretme arka bulma olayını uydurmalarını da gördük. Resmen klasik. Konuştuğumuz ilk adam sen değilsin neler gördüm bilemezsin, Üstüne gitsen e ne olmuş diyecek zırtapozluklar küfür mü ediyorsun diyenler. İlk kez görecem yani.

......

Din sahipleri kimsenin ebeveynine maymun demez. Saygısızlık da yapmaz. Atma.

.........

Benim bilgi alanım biraz geniştir. Siyaset ideoloji onlardan da anlarım. Ancak daha kendini tanımamış insanla bunlar konuşulmaz.

Dinin yaratıcının ne olduğunu bile bilmiyordunuz bence.

...........

Din büyüklerine saygısızlık yaptığımı kabul etmem mümkün değil. Saptırma.

Hz. İsa aleyhisselam ne alaka?

.........

Yaratıcın olan ebeveynine de saygı duy.

........

İstersen ateizmi yeniden inanabileceğiniz şekilde tanımlayıp yazabilirim. Bilgi dağarcığı geniş. Yalnız ateizmin kendisini temsil edecek akılsızlığa tahammülü yok.

Rezil ettiniz ateizmi.

Ha Bu eleştirilerin hepsi forummesajlarından alıntıdır. Bana ait değil.

Sevgili fredy forumu bi gez istersen.

• quote:

Orijinalden alıntı: HADO77

Forumdakilerin büyük çoğunluğu feyk hesap. Felsefede kiler öyle en azından. Üç beş kişi var o da varsa. Kendiniz itiraf ettiniz.

........

Saçma sapan mesajları artılamalar dosdoğru mesajları çarpıtmalar apaçık yazılanı anlamazdan gelmeler ve cevapsız kalınca her türlü terbiyesizlik. Garip garip alıntılamalar da cabası. Resmen babamın forumu ayakları. Aişe evliliği konusuna getirmek için açılan başlıklar biri Allah büyüktür diğeri ateizm zırlaması atan aynı adamların profesyonel kelimeleri vs. Kendinizi kandıracaksanız bari adam gibi yapın.

Önemli olan ateizmin 0 olduğu hakikatidir. Zorla mümin yapan yok. Atenin ne olduğunu anlattık. Ha bana ne ayrı dava.

.........

Ateizmi bitirince, karşı ideoloji üretme arka bulma olayını uydurmalarını da gördük. Resmen klasik. Konuştuğumuz ilk adam sen değilsin neler gördüm bilemezsin, Üstüne gitsen e ne olmuş diyecek zırtapozluklar küfür mü ediyorsun diyenler. İlk kez görecem yani.

......

Din sahipleri kimsenin ebeveynine maymun demez. Saygısızlık da yapmaz. Atma.

.........

Benim bilgi alanım biraz geniştir. Siyaset ideoloji onlardan da anlarım. Ancak daha kendini tanımamış insanla bunlar konuşulmaz.

Dinin yaratıcının ne olduğunu bile bilmiyordunuz bence.

...........

Din büyüklerine saygısızlık yaptığımı kabul etmem mümkün değil. Saptırma.

Hz. İsa aleyhisselam ne alaka?

.........

Yaratıcın olan ebeveynine de saygı duy.

........

İstersen ateizmi yeniden inanabileceğiniz şekilde tanımlayıp yazabilirim. Bilgi dağarcığı geniş. Yalnız ateizmin kendisini temsil edecek akılsızlığa tahammülü yok.

Rezil ettiniz ateizmi.
    Tepecikli denen sapık adamın sayısız mükerrer hesabı olduğunu görmezmisin.
    Diğer hesaplarda aynen mükerrer. İşin gücün forumları kirletmek.
    Adama bak yaw birde yazarken üçer beşer paragraf boşluk bırakmazmı.
    Bir yıl içinde 5000 mesaj atan,2 yılda 8 bin mesaj atanlar. 3 yılda 16 bin mesaj atan sözde müslümanlar.Alayınız ateizme yanacaksınız diye küfür ediyorsunuz
    Adam 1 ayda 100 ten fazla iftira dolu topik açan üyeler var. Tamamı ateistleri tahrik.

Ben neyi itiraf etmişim.
    Bu kadar iftira attığın tahrik yaptığın yeter. Defol git.

Edebini takıl. Forum herkese açık bi müessese.

..............

Benim feykim yok mesela admin bunu biliyor olmalı. Diğerlerinden bana ne.

...............

Noktaya virgüle boşluğa takılmak da iyiymiş bu arada.

...............

Yaftalama olayına gelince hakikaten komik.

...............

Fikir bazlı bi şey yok anlaşılan.

...............

Şimdi son sözü sen söyle de rahat ol.

Sein reisinde önüne gelene edepsiz yaftalamasını yapar. siz edepsizlik yapmayın terbiyesizler.
    Bu forumda bin topik açıldı ise en az altıyüzü ateizme hakaret konulu.
    Utan be.
    Politize kafanı al kendine sakla. Ne reisi? Reis ne demek bi açıkla? Kelime kökeni ile bi açıkla. Bilgini bi test ediyim.
    ..............

Bölümü ayıralım mı diye başlık açıldı. Ayırın dedik.

Siyaset din ekonomi vs felsefesi alt başlıkları yapın da millet konuları birbirine karıştırıp saçmalamasın.

..........

Yazıldığı gibi okumayı beceremiyor musun?

Bana ne siyasetten işim mi? Oy atan tanıdıklarınla ilgilen oy kullanmayan tanımadıklarınla değil.

Bi halt bilmeden de atıp durma.

.................

Yürü anca varırsın
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.