Şimdi Ara

Klasiklere başladıktan sonra canım hiç başka şey okumak istemiyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
15
Cevap
0
Favori
374
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Bu klasikler ne güzel şeymiş arkadaş.Suç ve cezayı bitirmek üzereyim adam ne güzel yazmış.Bunları okuduktan sonra insanın günümüzde çıkan kitapların hiçbirini okuyası gelmiyor.Bundan sonra sineklerin Tanrısı,Ölü Canlar,Karamazov Kardeşler diye devam edeceğim
    Neyseki okunacak birsürü klasik varrr

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >

• Sadece rus klasikleri değil modern klasiklerin yeri de çok ayrı. Jack London , John Steinbeck , Ernest Hemingway , Anthony Burgess , Stefan Zweig vs. Bu tarz yazarları hakkıyla okuyan okurların sırtı yere gelmez.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Dark is the Sunlight

Sadece rus klasikleri değil modern klasiklerin yeri de çok ayrı. Jack London , John Steinbeck , Ernest Hemingway , Anthony Burgess , Stefan Zweig vs. Bu tarz yazarları hakkıyla okuyan okurların sırtı yere gelmez.

Çanlar Kimin için Çalıyor u okudum hocam biraz sıkıyor çünkü yazılar küçük ve bir bölüm 20 sayfa olduğu için bazen sıktı ama güzel kitaptı

• quote:

Sadece rus klasikleri değil modern klasiklerin yeri de çok ayrı. Jack London , John Steinbeck , Ernest Hemingway , Anthony Burgess , Stefan Zweig vs. Bu tarz yazarları hakkıyla okuyan okurların sırtı yere gelmez.

Martin eden

Gazap Üzümleri

Fareler ve İnsanlar

Silahlara Veda

Yaşlı Adam ve Deniz

Satranç

Otomatik Portakal

Sıralama yapsanız nasıl olurdu hocam

• Gazap Üzümlerini ve Silahlara Veda'yı okumadım ama en yakın zamanda okuyacağım. Yazdığın diğer kitapların hepsi birbirinden değerli. Martin Eden dışındakiler zaten 2-3 saatte bitecek kitaplar hemen alıp okuyabilirsin. Otomatik Portakal ve Martin Eden favorim. Edebi hazzı doruklarda yaşıyorsunuz bu kitaplarda.

• quote:

Gazap Üzümlerini ve Silahlara Veda'yı okumadım ama en yakın zamanda okuyacağım. Yazdığın diğer kitapların hepsi birbirinden değerli. Martin Eden dışındakiler zaten 2-3 saatte bitecek kitaplar hemen alıp okuyabilirsin. Otomatik Portakal ve Martin Eden favorim. Edebi hazzı doruklarda yaşıyorsunuz bu kitaplarda.

Sağolun hocam

• Bunları bir de orjinal dilinden okumak vardı. Rusça biraz zor ama keşke ilkokuldan itibaren hatta 2-5 yaşından itibaren İngilizce, Fransızca ve Almanca'yı öğrenmeye başlayıp şimdi bu dillerdeki tüm kitapları orjinal dilinden okuyabilseydim.
  • bende klasiklere başlamak istiyorum ama nereden başlamam gerektiği konusunda hiç bir fikrim yok.

5 tane sağlam klasik kitap önerebilir misin?

rus yazarları öncelikli olabilir :)
  • BlackLead kullanıcısına yanıt
    Yeraltından Notlar

Anna Karenina

Budala

Suç ve Ceza

Savaş ve Barış

• Lip777 kullanıcısına yanıt
    Klasiklere başlama amacı olan birine 2000 sayfalık bir kitap tavsiye ederseniz çok büyük ihtimalle adamı klasikten soğutursunuz. Sayfa sayısı olarak sadece yeraltından notlar uygun o da gayet ağır bir kitap. Benim tavsiyem bu yazılan beşi arasında konusu vb. itibariyle çok ilginizi çeken yoksa "başlangıç" olarak okumayın.

• LePortaBim kullanıcısına yanıt
    Adam kısıtlama yapmamış. '' Ağır bir kitap olmasın veya uzun bir kitap olmasın '' dememiş. Kimisi zorundan başlar kimisi kolayından, bilemezsin. Suç ve Ceza benim başlarda okuduğum bir kitaptı ama Savaş ve Barış için dediğin şeyde haklılık payı var.
    Zaten '' sağlam '' bir şey önerin demiş. Yazdıklarım en sağlam klasiklerdendir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Lip777 -- 24 Ağustos 2017; 17:41:14 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: LePortaBim

Klasiklere başlama amacı olan birine 2000 sayfalık bir kitap tavsiye ederseniz çok büyük ihtimalle adamı klasikten soğutursunuz. Sayfa sayısı olarak sadece yeraltından notlar uygun o da gayet ağır bir kitap. Benim tavsiyem bu yazılan beşi arasında konusu vb. itibariyle çok ilginizi çeken yoksa "başlangıç" olarak okumayın.

hocam siz ne önerirsiniz başlangıç olarak

Şimdilik listeme

suç ve ceza
    karamazov kardeşler
    martin eden
    gazap üzümleri

ekledim

sizde önerebilirsiniz bir 4-5 kitao
  • Ben de suç ve cezayı başlarda okumuştum ama tavsiye etmek ayrı. Benim çok ilgimi çektiği için okumuştum ve zaten ondan daha ağır düşünce kitapları okumuştum daha öncesinde. Yani tavsiye etmek doğru değil bana göre. Biraz daha ilerisi için cidden ''sağlam'' kitaplar ama.

İnsan ne ile yaşar
    Kumarbaz
    Satranç
    Otomatik portakal

Bunlar iyidir@BlackLead hocam. Zaten bunları okurken forumdaki eski konulara falan bakarsın ilgini çeken eserler kafanda şekillenir. Hem başka kişilerin tavsiyelerini de öğrenirsin.
  • quote:

Orijinalden alıntı: LePortaBim

Ben de suç ve cezayı başlarda okumuştum ama tavsiye etmek ayrı. Benim çok ilgimi çektiği için okumuştum ve zaten ondan daha ağır düşünce kitapları okumuştum daha öncesinde. Yani tavsiye etmek doğru değil bana göre. Biraz daha ilerisi için cidden ''sağlam'' kitaplar ama.

İnsan ne ile yaşar
    Kumarbaz
    Satranç
    Otomatik portakal

Bunlar iyidir@BlackLead hocam. Zaten bunları okurken forumdaki eski konulara falan bakarsın ilgini çeken eserler kafanda şekillenir. Hem başka kişilerin tavsiyelerini de öğrenirsin.

Hocam bana göre suç ve ceza ile yeraltından notlar kitap okuma alışkanlığı olan herhangi birine Ağır gelmez.Klasik okumaya yeni başladım sayılır ama kitap okuma alışlanlığım olduğu için zorluk çekmiyorum okurken pek.

Bir de bundan sonra genç werther in acıları,Faust,ilahi komedya okumayı düşünüyorum bayağı ilgimi çektiler özellikle genç werther in acıları.Okuyan depresyona giriyormuş

• hocam 3 tane klasik önerir misin bana? 3 tane olsun ama çok dalamam ders çalışmam lazım
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.