Şimdi Ara

Klasör (dosya) şifreleme ve Folder Lock kullanımı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
1
Favori
3.988
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Hepimizin aslında gizlemek istediği birçok dosya oluyor bilgisayarlarımızda. Bilgisayarlarımızın ana sisteminde bulunmayan bu dosya şifreleme özelliği, kullanımı basit bir yazılım olan Folder Lock ile mümkünleşiyor. Şimdi birlikte Folder Lock kurulumu ve kullanımını öğreneceğiz.ilk yapmanız gereken linkten dosyayı indirmek:http://turbobit.net/oj3w5ay6mgpf.html

Bu programda güvenlik önlemleri oldukça iyi düzeyde tutulmuş. Örneğin şifreyi girip dosyanızı açtıktan sonra sistemi kapatıp tekrar açtığınızda şifreleme hemen aktif hale geliyor ve tekrar şifre girerek dosyanıza ulaşabiliyorsunuz. Şifrelediğiniz dosyalara DOS altından bile ulaşılamıyor.

Desteklenen dosya formatları; FAT16, FAT32, NTFS, EFS.

Şimdi resimlerle Folder Lock kurulumu ve Dosya Şifreleme’yi öğrenelim.

Öncelikle programı kurduktan sonra karşımıza çıkan ilk ekranda şifremizi belirliyoruz.

Açılan pencerede Lock butonunun altındaki Browse’u seçerek şifrelemek istediğimiz alanları belirliyoruz.

Karşımıza çıkan seçeneklerden Portable Disk’i seçip devam ediyoruz..

Kurulum tamamlandıktan sonra otomatik olarak ana disk olan C:Program/filesfolder/lock klasörünün içine “locker” adında bir dosya atar. Bu dosyanın(klasörün) içine şifrelemek istediğiniz dosyaları atabilirsiniz. Ama tercihimize göre ayırdığımız diğer disklerimizden birinde saklamak istersek dosyalarımızı, Portable Disk seçeneğinden nerede korumak istiyorsak dosyalarımızı, orada bir “locker” dosyası oluşturabiliriz.

Select One penceresindeki Lock Folders and Driversseçeneğini kullanarak istediğimiz herhangi bir klasörü ya da partitionu kilitleyebiliyoruz.

Daha önce şifrelediğimiz fakat şifresini kaldırmak istediğimiz klasörlerimizi Unlock İtems Ones seçeneğinden kaldırabiliyoruz.

Parolanızı değiştirmek istediğinizde ise ana menünün sol tarafındaki ok işaretine ya da Options’a tıklayıp Change Password diyerek parolanızı değiştirebilirsiniz. Programı sadece Uninstall ederek kaldırabiliriz, program ekle/kaldır menüsünden kaldıramayız.

• Teşekkürler.Yalnız benim merak ettiğim bir durum var.Mesela ben bu akşam sistemime format atacağım ve elimde bir harici harddisk var onu başka bir arkadaşım emaneten istedi içinde 55 gb lık dosya var onları tek klasör yapıp şifrelemek istedim yazılımı kurdum.Ben harici diskteki verilerimi şifreleyip göndereceğim lakin ben formattan sonrada bu yazılımı tekrar kuracağım,harici diskim bana geri geldiğinde önceden şifrelenmiş bu diskteki klasörü formattan sonrada tekrar açabiliyor mu ?
  • manyakaskingelini M kullanıcısına yanıt
    Mrb manyakaskingelini acaba sorunuzun cevabını buldunuz mu. Format sonrası ya da programi başka bilgisayarda kurup dosyalariniza ulasabilirmiyiz

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.