Şimdi Ara

Klasör Simgesi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
6
Cevap
0
Favori
229
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    Windows 8 işletim sisteminde bu yolun nasıl olduğunu açıklar mısınız..
    Klasörlere ikon yerleştirmek istediğinizde klasör içine folder.ico uzantılı dosyayı atınca klasör simgesi o dosyaya göre olması gerekmez mi ?
    Sağ tık yap seç demeyin.. Çünkü size anlatmak istediğim klasör hangi makinaya taşınırsa taşınsın o klasörün simgesinin değişmemesi için ? Buna bir çözüm yokmu arkadaşlar. Bazen dışardan getirdiğim bir klasöre bir bakıyorum içerisinde folder.ico var ve klasörün ikonu o dosyaya göre ayarlı. Bende aynı şekilde adlandırıyorum dosyayı ama olmuyor.. Bu nedir nasıl olur lütfen yardımcı olursanız sevinirim.

• Up
  • Bunu ben de yapamamıştım (güncelleyelim).
  • Selam.
    Bir klasöre sağ tık özelliklerden herhangi bir .ico dosyası seçtikten sonra, o klasör içinde gizli bir biçimde "desktop.ini" dosyası oluşur. O dosyaya ulaşmak için;
    Örneğin D:\FILM klasörüne girdiğiniz zaman klasörün üst kısmındaki arama çubuğunda D:\FILM yazar. Araç çubuğunun devamını D:\FILM\desktop.ini olacak şekilde getirip enterlayarak kaydedilmiş ini dosyasını görüntülersiniz.
    Bu ini dosyasında, iconun hangi dizinde olduğu saklanıyor. Klasör taşınmasında (başka harddiske veya dizine) problem çıkmaması için "ini" dosyasındaki dizin kısmını sadece icon ismi olarak kaydedin.
    Örneğin dosya içerisinde böyle bir dizin biçimi varsa;
    [.ShellClassInfo]
    IconResource=D:\FILM\film.ico,0

Bu şekilde düzenleyin;
    [.ShellClassInfo]
    IconResource=film.ico,0

(Eğer yenileyince icon gözükmüyorsa biraz bekleyin sonradan düzeliyor)

Not2: Alttaki videoda adam en basit yoldan açıklamış yahu :P
    https://www.youtube.com/watch?v=lODtmXjrRxw

@yucelugr @Ask__er

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Naneli Larry -- 5 Haziran 2015; 23:10:05 >

• Bütün iş .ini dosyasında imiş, teşekkürler.
  • Çok çok teşekkür ederim. Gerçekten büyük işime yaradı. İyi forumlar
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Gizli Klasörü Görünür Yapma
    15 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.