Şimdi Ara

klavuz çekeceğim 15 civata m kaç olur

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
14
Cevap
0
Favori
1.869
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • arkadaşlar saplamaların girdiği yatak yalama oldu kardeşim çalıştığı yerden ödünç alıp getirdi
    esli saplamalarıma 13 somun takıyordum onun diş ölçüsü 8 metrik miş benim yatağı bir büyük ölçü ile klavuzlamam lazım ama 8 metrik klavuzun bir büyüğü 10 metrik bu da 17 anahtarla açılan civata ölçüsü ben 14 lokma ile sıkmak istiyorum 13 den 17 ye atlamam şartmı yardım edin lütfen

• ben acemi diliyle anlatayım dişli saplamalarım 13 iken 14 yapmam lazım kaç metrik klavuz kullanmam lazım acaba ben anahtarın ölçüsünü söylüyorum
  • Araba civataları standar olmayabiliyo sadece kafa çapını söylemem bişeyi ifade etmez. En iyisi bir hırdavatçıya git orda metrik kaç olduğunu söylerler sana ona göre bi büyü klavuz verirler de klavuz çekmeyi biliyomusun.
  • saplamaların başına 13 civata takılıyor bu 13 anahtarla açılan civatanın içi metrik 8 ile açılmış metrik8 klavuz bu civata ile uyum sağlıyor ama yataklar yalama benim bir numara büyük diş açmam lazım yani 14 anahtar ile açılsın istiyorum ama metrik8 klavuzun bir büyüğü metrik 10 metrik 10 ile klavuzladığım bir yere 17 anahtar ile civata takılıyor ama 17 civata bana çok büyük gelir manifoldun oraya civatanın köşeleri değer alyan civata olmuyor çünkü lokmanın uzatma kolu ile montaj yapılan bir yer alyan çalışmaz ben 14 civata için diş açmalıyım yani 14 somunun içi nasılsa saplamanın gireceği yatak öyle olacak
  • Her 13 somunun diş ölçüsü aynı değildir. Birkaç çeşidi vardır. Benim ustada törpüye benzer bir alet vardı. Kenarındaki tırtıkları civataya tutunca uygun dişe hizalayıp karşısındaki değeri okunarak ölçüsü belirlenir. Hafif bir kir, pas varsa yüzündeki törpü de kazır.

Matkap ucu gibi olan kılavuzdan varsa manifold somununu üzerinde çevirerek diş ölçüsünü tahmin etmek kesin sonuç vermez ama belki kolaylık sağlar.
  • O kadar kolay değil, sadece kılavuz almakla olmaz. Eski dişlerin olduğu yuvayı mı düzelteceksin? Ne yapacağınız belli değil.

Saygılar..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • arkadaşlar saplamam metrik8 diş girdiği yer yalama saplamanın girdiği yer m8 diş ama yalama olduğu için metrik 10 klavuz çekicem ama metrik 10 ile diş açınca 16 17 anahtar ile açılacak ve saplamaya takacağım somunlar kenarlara değecek ve takılmayacak benim merak ettiğim m8=13 m10=17 m?=14 yada m?=15 soru işaretleri kaç metrik olacak 14 yada 15 somun kullanacağım
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • gidiyorum doğaçlama yapacağım
  • quote:

Orijinalden alıntı: alituncer78

arkadaşlar saplamam metrik8 diş girdiği yer yalama saplamanın girdiği yer m8 diş ama yalama olduğu için metrik 10 klavuz çekicem ama metrik 10 ile diş açınca 16 17 anahtar ile açılacak ve saplamaya takacağım somunlar kenarlara değecek ve takılmayacak benim merak ettiğim m8=13 m10=17 m?=14 yada m?=15 soru işaretleri kaç metrik olacak 14 yada 15 somun kullanacağım

Metrik vida ölçüleri diye aratırsanız tüm metrik vidaların diş üstü, diş dibi, ön matkap deliği çaplarını bulabilirsiniz. Başka sorunuz veya takıldığınız yer varsa yardımcı olabilirim.

Bana sorarsanız hiç bulaşmamanız en iyisi. Tahmin edemeyeceğiniz sorunlarla karşılaşma ihtimaliniz yüksek.

Saygılar.

• M8 için 6.5 ile M10 için 8.5 ile delip klavuz çekiliyor.

• m10 ile klavuz açtım 17 civata yatağı oldu ama anahtar tutan kafa kenarlara değdi girmedi bende alyan başlı aldım takabilmek için alyanı kesip uzun bir alyan yaptım sonuç başarılı oldu
  • Affınıza sığınarak kılavuz çekmek nedir?

• tüm yorumları okudum
    konuyu bile anlamadım,
    madem öyle iyi geceler..
  • bir demiri matkapla del oraya civata takmak için önce klavuz çekip diş açıyosun sonra civatayı çevir gitsin anlamadıysanda boşver gitsin
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.