Şimdi Ara

Klavye'de büyük-küçük Enter tuşu ve numpad'siz klavyeler

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
2
Cevap
0
Favori
1.943
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Siz hangi enter tuşunu tercih ediyorsunuz? Genellikle ANSI-ISO-BIGASS olarak geçiyor.

Amerikan layout klavyelerin hepsi ANSI şeklindeki enter tuşunu kullanıyorlar Avrupa'daki çoğu ülkeler ise ISO.

Türkçe klavye ise BIGASS modelini kullanıyor (Kore gibi diğer ülkeler de bizim gibi büyük enter tuşu kullanıyorlar)

TKL klavye- Numpad'siz klavyeler.

Eskiden hiç yoklardı son zamanlarda popüler olmaya başladılar. TKL'siz klavye kullanmaya başladığınızda Numpad'e ihtiyacınız olmadığınızı fark edeceksiniz CS gibi oyun oynuyorsanız fare için kazandırdığı yer çok önemli.

Sizin görüşleriniz nedir bu konuda?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DaisyLucky59 -- 23 Şubat 2018; 21:22:6 >

• Türkiye'deki çoğu klavye ISO standartlarında geliyor ve öyle olması isteniyor ancak zorunlu değil. Dandik Çinli üreticilerin klavyelerinde çeşit çeşit enter/return tuşu ile karşılaşabilirsiniz. Ancak büyük üreticilere (Logitech-Microsoft gibi) baktığınızda günlük kullanım için tasarladığı klavyelerin hepsinde ISO standartlarında enter tuşu kullanır. Japonya'da da farklı bir şekil kullanılıyor diye biliyorum.

Ben yıllardır numpadsiz klavye kullanıyorum klavye koyulan yerin darlığından ötürü. Oldukça da işlevsel. Ancak son zamanlarda numpade ihtiyaç duymamdan dolayı numpad'in ayrı olarak gelen bir klavye aldım. Marka/Model: Microsoft Sculpt Ergonomic Desktop
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Klavye de tuş oturmuyor
    13 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.