Şimdi Ara

klavye harf silinmesini önleme (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
39
Cevap
0
Favori
18.725
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • Bundan Yıllar önce türkiyede türkçe harfi olan klavye yok idi. Onun yerine ingilizce klavyelerin tuşlarının ön kısımlarına türkçe harfleri çıkartma ile basardık. Böyle türkçe harf çıkartmaları satılırdı. Hala varsa onlardan a harfi olanı alıp klavyenin a harfinin üstüne çıkartabilirsiniz.

kolay gelsin.
  • bugün logitech s510 aldım.1 saat kullanmadan H harfi silinmeye başladı gelde deli olmadiğer harflerin üstündeki koruyucu kaplamada kalkmaya başlamış yarın götürüp geri iade edecem
  • Aşağı yukarı 10 yıllık (bilmem piyasada kaldı mı) Unikey klavye kullanıyorum. Bırakın tuş silinmesini üstünde en ufak bir sararma, solma belirtisi yok. Aldığımız zaman üzerinde gelen kalıp şeklinde bir şeffaf plastik vardı. Kullanmadığım zamanlarda üstünü örttüm bu edevatla. Ayrıca gerek yok dememe rağmen sağolsun annem de yıllarca eksik etmedi toz bezini klavyemden Taş gibi maşallah. Öyle ki yıllardır içini açamadım. Evet açmadım değil açamadım Bildiğiniz açılmıyor tornavida kırılacak neredeyse yahu! Yani tek sorunu içinin biraz kirlenmiş olması. Yukarıda bir arkadaşın dediği aynen doğru. Eskiden ürünler çok daha kaliteliydi. Şimdi her şey çok basit ve kalitesiz. Hangi marka olursa olsun ürünler beklenenden önce imamın kayığına biniyor.

Ekşi Sözlük'ten Unikey ile ilgili tek yorum, aynen doğrudur efem:

gelmi$ gecmi$ en sade ergonomik klavyeleri ureten firma.  
    klavyenin uzerinde sadece windows tu$lari vardir standarda ek
    olarak. klavyenin markasi bile klavyenin altinda yer almaktadir.
    (zeus, 29.05.2003 16:40)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jay jay justified -- 6 Mayıs 2008; 2:29:38 >

• evet 2-3 günlük başka klavyede yaptığım denemeler sonucunda;
    bant yapıştırdım ve 2-3 gün sonra bantı çıakrdığımda herkesin dediği gibi iz oluştu fakat bant takarak kullandığımda bir farklılık yok gibiydi..ize gelecek olursak çıkabiliyor:)
    fakat logitechhhhhhhhhhhhhhhhhhh almayın dicem ama diyemiyorum hoş bi klavye:) ama bi klavye tuşlarını adam gibi yapamıyor bu herifler ya....napıcaz bilmiyorum...arkadşaın linkte verdiği unikey klavye ye bakalım bide:)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borealatis -- 6 Mayıs 2008; 17:33:36 >
  • Bi sitede ( internet kafe ile ilgili bir site ) bu sorunla ilgili konu açılmıştı
    tavsiyerden biri tuşların üzerine ŞEFFA OJE sürülmesi diğer tavsiye ise VERNİK
    sürülmesi idi.Şeffaf ojeyi kafecinin biri klavyelerine sürmüş ve olumlu sonuç almış
  • "borealatis" e.

Arkadaşım eğer klavyen atamayacağın yada vazgeçemeyeceğin kadar pahalı ise her türlü hırdavatçıda bulunan sprey vernikler var. Klavyeni alkol ile temizle ve düzgün bir şekilde sprey vernikle boya. Hem tuşlarının üzerinde koruyucu bir katman oluşturmuş olursun tabiki tuşlarının silinmeside durur. Hemde klavyen eskisinden çok daha parlak, güzel görünür. Spreyin fiyatı 8ytl civarı. Saygılar
  • hım evet aklıma gelmemişti bu !!! gerçekten parlak bir fikir.. ne spreyi isticem adamlardan? ne oalrak alıcam adı ne tam oalrak yanlış alıp berbat etmeyleimde...bide klavye üzerinde böyle rahatsız edici bi kabarıklık bırakmaz dimi...?
  • Direk sprey vernik dersen bulunur zaten üzerindede yazıyorlar. Örnek burda var.http://www.tuningpiyasa.com/pinfo.asp?pid=478 Ben bir çok yüzeyde kullandım ama boya konusunda tecrübe kazandığım için damla filan bıraktırmıyorum. Önce başka bir yüzeyde deneyerek başlayabilirsin. Boyama konusunda kasa modifiye bölümünde ayrıntı bilgiler mevcut orayı okumanı tavsiye ederim. Hatta sende yaptığını resimleyerek kasa modifiye bölümüne aktarırsan bu konuda sorunu olanlara bir fikir vermiş olursun. Cevaplara bakılırsa logitech klavyelerde yazıların silinmesi sorunu olan çok kişi var. Bu arada bende ingilizce klavyeli laptopuma türkçe harfler için yapıştırmalardan kullandım ama hiç estetik durmuyor. Ben tavsiye etmiyorum.

• çok teşekkür ederim işten vakit bulup alıcam ilk fırsatta çok sağol ;) baya parlak bir fikir gerçekten..
    yaptıkdan sonra resimleyip forumdaki arkadaşalra yayınlarım....

unutmadan birşey dicem...mesela oldu da yanlış yaptım verniği çıkartabilirmiyim tekrar klavyenin üzerinden?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi borealatis -- 8 Mayıs 2008; 9:35:55 >
  • çıkmayan kalemler var onlarla sililen yerleri boyuyabilirsin
  • halen mx3200 ümle devam ediorum.. sırf bu harf silinme olayından dolayı yeni bi klavye alırsam bu kesnlikle logitech olmayacak :)
  • bende microsof'un kullanıyorum yaklaşık 4 senedir sadece a harfinin yarısı silindi onun haricinde klavyem ilk alınmış gibi yeni bu silinen harf için ne yapabilirim silinmeyen kalemle boyasam nasıl birde bu klavyelerin üstü yapıştırma bu yapışkanları temin edebilirmiyiz sadece tek bir harf içinde uğraşmak istemiyorum
  • 2ci el pc parçaları saatn bı yere gıt a yı al kac
  • poşetmi geçirecez illa :D
  • Garanti Varsa sorun olmaz elbette sıkıntı yaratan eleman olbailir ama sen yinede gönder bende yeni logitech klavye aldım memnunum mesela bazı klavyelerin tuş yazıları lazerle konulur bazıları stickerla bazıları sağlam stickerla genelde sağlam stickerlı olur.
  • :) 6 sene sonra garantisi kaldığını düşünmüyorum. bu arada klavyeyi hala kullanıyorum, s ve d tuşlarıda silindi :)

6 sene önce ki konumu nasıl bulup cevapladın tebrik ve teşekkür ederim :)
  • borealatis kullanıcısına yanıt
    Önemli Değil Bigün Bizim Başımıza gelebilir :)
  • ahaotex kullanıcısına yanıt

Kardeş, ben motosikletlere yapışkan yazı yazan arkadaşlara klavyenin tuşlarından örnek götürüp o ustadan fikir alacağım. Hatta beyaz üzerine siyah harf yazdıracağım. Kafama yatarsa birkaç takım yaptırıp saklayacağım. Gerektiği yerlere kullanırım. Sonuçta klavye elimizden düşmüyor.

• jay jay justified kullanıcısına yanıt

Ustam unikey klavye nin tuşları pek silinmez. Seninki gibi beyaz klavye kullanıyorum, onunda tuşları silindi yeni aldım ama siyah. Yaşımız ilerleyince siyah klavyede tuşları seçemiyorum. Yukarıda düşündüğüm fikrimi yorum. yazdım.

• 
Sayfa: önceki 12
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.