Şimdi Ara

Klavye Işığı bozuldu?

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
12
Cevap
0
Favori
9.228
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • 1 Ay önce Tulpar T7 V2.6 almıştım gece kullanırken bi anda klavye ışığı söndü enter tuşuna basınca ben de arka arkaya tekrar bastım bi ara tekrar düzeldi fakat ilerleyen dakikalarda tekrar bozuldu ve geri gelmedi. Servise yollasam kaç gün için hallolur ve gelir?

• Yapay Zekanın Yanıtı

Klavye Işığı Bozuldu? Nasıl Onarılır?

Klavye ışığın yanmıyorsa, bunun birkaç nedeni olabilir. Klavye ışığı sorunu, bilgisayar oyunları oynayanlar, geceleri çalışanlar ve loş ortamlarda bilgisayar kullananlar için büyük bir sıkıntı olabilir. Şimdi, klavye ışığı bozulduğunda yapabileceğin birkaç basit sorunu giderme adımını inceleyelim.

1. Pil Kontrolü

Öncelikle klavyen kablosuzsa pillerinin dolu olduğundan emin olmalısın. Piller zayıfsa veya bitmişse, klavye ışığı da dahil olmak üzere klavyenin diğer özellikleriyle ilgili sorunlar yaşayabilirsin.

2. Kablo Bağlantısını Kontrol Et

Klavyen kabloluysa, kablonun hem klavyeye hem de bilgisayara düzgün şekilde takılı olduğundan emin ol. Gevşek veya hasarlı bir kablo, klavye ışığının yanmamasına neden olabilir.

3. Sürücüleri Güncelleştir

Bazı klavyeler için özel sürücüler gerekir. Sürücülerinin güncel olmadığı takdirde klavye ışığı gibi özellikler düzgün çalışmayabilir. Klavyenin sürücülerini üreticinin web sitesinden kontrol et ve gerekirse güncelle.

4. BIOS Ayarlarını Kontrol Et

Bazı anakartlarda, klavye ışığı gibi belirli klavyeyle ilgili ayarları yapılandırabileceğin BIOS ayarları bulunur. BIOS'a gir ve klavye ışığı ayarlarının etkinleştirildiğinden emin ol.

5. Klavye Ayarlarını Kontrol Et

Klavye yazılımı veya işletim sistemi üzerinden klavye ayarlarına erişebilirsin. Klavye ışığı ayarlarını bul ve ışığın açık olduğundan emin ol.

6. Klavyeyi Temizle

Toz ve kir birikmesi, klavye ışığının yanmasına engel olabilir. Klavyeni dikkatlice temizle ve tüm tozları veya kalıntıları gider.

7. Klavyeyi Sıfırla

Bazı klavyeler, fabrika ayarlarına sıfırlama düğmesine sahiptir. Bu düğmeyi bul ve klavyeyi sıfırla. Sıfırlama işleminden sonra klavye ışığı tekrar çalışmaya başlayabilir.

Yukarıdaki adımları denediysen ancak klavye ışığın hala yanmıyorsa, daha ciddi bir sorun olabilir. Bu durumda, klavyeni bir teknisyene götürmen veya yeni bir klavye alman gerekebilir.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Max 3 gün.Mecburen servise göndermeniz gerekiyor.Bende aynı modeli kullanıyorum şuan bir sıkıntım yok çok şükür

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Az önce teknik servisi aradım bana yazılımsal bi sorun olduğunu söylüyor windows 10 kullandığım için fakat ben bunun donanımsal bi sıkıntı olduğunu bildiğimi söylüyorum hala bana yazılımsal diyor en sonunda kendim açıp bakıcam garantiden çıkarttırcaklar bana ürünü. Sanki biz anlamıyoruz bu işi başından savmaya çalışıyorlar.
  • Kasayi acinca garanti bozulmuyor. Ac bak bence o kadar eminsen

• KararVeremiyorum K kullanıcısına yanıt
    Sn. KararVeremiyorum;

Arkadaşlarımızın sizi yönlendirdiği adımları uygulayarak bir daha deneyin isterseniz, yine de sonuç alamazsanız ve probleminiz hala devam ediyorsa, müşteri destek hattımızı yeniden arayarak arkadaşlarımıza son durumu iletin. Çözümlenemeyen durumlarda arkadaşlarımız ürününüzü bize yönlendirmenizi isteyebilir.

Saygılarımızla,

MONSTER Müşteri Hizmetleri
  • Yazılımsal olarak tekrar bakın.Olmuyorsa kargoya verin gönderin monstera

• Windows 10 kullandigim icin hic bi çözümü yapamiyorum zaten benden 8.1 e dönmemi istiyolar ben w10 dayken zaten kullaniyodum bu ışığı

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
    Bilgisayarı güç düğmesinden açar açmaz (BIOS aşamasında) klavye ışıklarının yanıyor olması lazım (en azından bildiğim tüm laptoplarda öyle). Hiç yanmıyor mu?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi simurggggg -- 4 Eylül 2015; 16:42:32 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: simurggggg

Bilgisayarı güç düğmesinden açar açmaz (BIOS aşamasında) klavye ışıklarının yanıyor olması lazım (en azından bildiğim tüm laptoplarda öyle). Hiç yanmıyor mu?

Yok hocam hiç yanmıyor çünkü büyük ihtimal kablolarda temassızlık var ama teknik destek hala bana yazılımsal diyor.
  • quote:

Orijinalden alıntı: MonsterMusteriHizmetleri

Sn. KararVeremiyorum;

Arkadaşlarımızın sizi yönlendirdiği adımları uygulayarak bir daha deneyin isterseniz, yine de sonuç alamazsanız ve probleminiz hala devam ediyorsa, müşteri destek hattımızı yeniden arayarak arkadaşlarımıza son durumu iletin. Çözümlenemeyen durumlarda arkadaşlarımız ürününüzü bize yönlendirmenizi isteyebilir.

Saygılarımızla,

Ürünün garantisinin bozulma şartları nelerdir?

Sn. KararVeremiyorum;

Üründe meydana gelen her türlü donanımsal problemler dışında, sıvı teması (klavye üzerine kola, çay vb. bir sıvının dökülmesi), yere düşme sonucu notebook kasasının veya ekranının kırılması-çatlaması veya ürünün çalışmaması, yanma-çalınma ve üründe gözle görülür fiziksel bir darbe veya benzeri deformasyonlar ile hatalı bios yüklenmesi sonucu bilgisayarın bir daha açılmaması gibi durumlarda cihazınız garanti dışı işlem görecektir.

Notebooklarımızın alt kapağında garanti etiketi yoktur. Notebook alt kapağını söktüğünüzde notebookunuz garanti dışı kalmaz. Bu durum size işlemci ve ekran kartı termal macunlarınızı yenileme ve fan temizliği yapma imkanı sağlar. Tabii ki bu işlemleri yaparken notebooka kısa devre yaptırmamanız gerekiyor. Örneğin notebook bataryanızı çıkartmadan ya da adaptör bağlantısını kesmeden alt kapağı açıp herhangi bir metal aksama tornavida ile temas edilmesi ya da bir vidanın kazara anakart üzerine düşürülmesi sonucu notebookunuz kısa devre olabilir ve bir daha hiç açılmayabilir. Bu gibi durumlarda da notebookunuz garanti dışı kalacaktır.

Freedos 'lu (işletim sistemsiz) satın aldığınız cihazınıza sonradan Windows işletim sistemi kurabilirsiniz. Garantiniz bozulmayacaktır.

Aynı şekilde cihazınıza sonradan RAM, SSD veya mekanik disk ilavesi yapabilirsiniz. Yine bu gibi işlemlerde garantinizi etkilenmeyecektir.

Saygılarımızla,

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi MonsterMusteriHizmetleri -- 5 Eylül 2015; 12:47:50 >

• MonsterMusteriHizmetleri kullanıcısına yanıt
    Kapak açma yetkisini vermeniz gerçekten büyük nimet.
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.