Ardunino ile başladığınız için farklı bir üretici veya mimariye geçtiğinizde daha fazla zorluk yaşayacaksınız. Size tavsiyem 32u4 içeren board ile istediğinizi yaptıysanız, sadece 32u4 ve gerekli olan diğer komponentleri içeren kendi pcbnizi çizmeniz yönünde olacaktır. 32u4 ün TQFP44 kılıflı olanın boyutları 10mmx10mm civarında. Standart usb bellek boyutlarında bir devreye sığdırılabilir. Bahsettiğiniz gibi bazen (hatta çoğunlukla) sadece mcunun fiyatı geliştirme boardlarının fiyatından pahalı olabiliyor. Yerinizde olsam geliştirme bordu olarak alıp sadece gerekli malzemeleri sökerek yeni çizdiğim pcbye aktarırdım. "Kablosuz olarak tuş göndermek" isteğinizi biraz daha açmanız gerekiyor. Hazır kızlötesi TV kumandası gibi birşeymi kullanacaksınız, yoksa kendinize has bir tasarım/devremi düşünüyorsunuz? Kablosuz klavye fare setleri ve bunların alıcılarının içerisinde 2.4Ghz de çalışan genelde Nordic firmasının ürettiği mcu/transreceiver tipi ürünler kullanılır. Bu firmanın kablosuz haberleşme ile ilgili çok geniş bir ürün ailesi var incelemenizi tavsiye ederim. Arduino gibi hemen alayım ideden şablon projelerden birisini seçip yükleyeyim gibi bir konforunuz olmayacak. |
Klavye olan mikrodenetleyici (2. sayfa)
-
-
Yorumunuz için çok teşekkür ederim.
Benim aklımda nodemcu/leonardo gibi bir şey almak yerine bunların sadece mikrodenetleyicilerini alsam maddi olarak çok daha ucuza mal ederim diye bir düşünce vardı ama maalesef durum öyle değilmiş. Bu durumda aliexpressten pro micro alacağım, hem çok fazlada yer kaplayacağını sanmıyorum hem ara katman olmadan arduino kodları yüklenebilir.
Kızılötesini teknolojisini devremde ilk kez kullandım genel olarak memnunum ama kumandayı 90 derece sağ yada sola çevirince yada tam tersi yöne çevirip tuşa basınca sinyali yakalayamıyor. Bunu nasıl çözebilirim? Bluetooth'a geçmek daha mı mantıklı olur? Bu proje aslında uzun süredir istediğim bir şeydi. Çünkü benim monitör ile yatağım karşılıklı. Bir film açıp yatağa geçtiğimde o filmde bazen durdurmam gerekiyor, sesi kısıp açmam gerekiyor. Bunu kızılötesi sayesinde çözdüm ve bana iyi bir konfor sağladı. Kumandayı bazen algılamama sorununu da çözersem tadından yenmez.
Kendi devremi çizecek kadar bilgiye sahip değilim.
Bende bahsettiğim gibi bir tane nodemcu var. Bunun wifiye bağlanması 10-15 saniyeyi buluyor (Modem ile uzaklığında alakası vardır kuşkusuz). Bu yüzden wifi değilde bluetooth ile haberleşmek için HC05 modülünü aldım. Ama bunuda kontrol etmek için android telefon gerekiyormuş. Iphone'da bluetooth listeinde gözükmüyor. Bir sürü aksaklık çıktı yani. Ama bluetooth ile devreyi kurabilirsem kızılötesinden daha sağlıklı olur diye düşünüyorum.
Bu durumda 4-5 tane pro micro satın alıp, her istediğim proje için 1 tane kullanmak zorundayım anlaşılan. Kalan microlarda bir sonraki projeler için el altında bulunur.
Tekrardan teşekkürler :)
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi DeatSlayer -- 8 Nisan 2023; 20:9:53 >
-
Grundig alıcı diye hitap edilen büyükçe ve siyah renkli bir kızılötesi/ır alıcı ile çok geniş açılardan sinyal alınabiliyordu. Eski tvlerin de birçoğunda oluyordu geniş açılı ır algılama, conti markada yıllar önce ilk defa gördüğümüzde şaşırmıştık..
Bilgisayara uzaktan kumanda için de, hp pavillion widescreen eski model bir ürün vardı, tam bu iş için ve kumanda da laptopun kenarından içeri yuvasna saklanabiliyordu. Hatırlattı kendisini. Muhtemelen sırf bu iş için hazır modüller vardır...
--> Ses ile kontrolü atladın ama GVZ geveze komutanlar diye program vardı yıllar öncesinde ve mikrofon girişinden aldığı ses tanımlı verilen görevi icra ediyordu Çok daha gelişmişleri eminiz ki vardır.
Bilgisayara wi-fi sinyal yollamak için modem bağlantısından bahsetmedim, bilgisayarın kendi wi-fisinden bahsetmiştim.
-
Bacakları asimetrik olan bir alıcı vardı onu mu diyorsunuz? Bacak araları eşit değildi,bir bacağı diğerinden uzakta idi.
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
https://forum.donanimhaber.com/ir-alici-bacaklarini-bulmak--39178924 konusunda geçmiş;
Bacakarındaki asimetriği de şimdi fark ettik, yoksa pek kullanmışlığımı yok. Grundig alıcı göz
-
Bacaklarını da söylemiş olalım,
Soldan sağa GND, VCC, OUT
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
https://www.robodukkan.com/urun/grundig-alici-goz-38-khz
https://www.robodukkan.com/38-Khz-Ir-Kizilotesi-Alici-Goz-Vs-1838b,PR-344.html
Bu iki ürün arasında ne fark var? Grundig olanın menzili daha mı geniş? Bende 2. olan var, eğer grundig'in mezili daha genişse onu alayım
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X