Şimdi Ara

Klavye Tuşları Çalışmıyor

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
11
Cevap
1
Favori
15.426
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş

Toshiba A350 22Z laptopımın bazı tuşları çalışmıyor.

Klavyeden dolayı olduğunu düşündüğüm için yeni klavye ile değiştirdim. Ama hala aynı tuşlar çalışmıyor.

Klavye soketinin ucunu temizledim, tozdan dolayı temas etmediğini varsayarak.

Yapışkan tuşları kontrol ettim orayla ilgili bir sorun yok.

Güvenli modda açtım, orda da basmıyor tuşlar.

Microsoft security essentials ve ccleaner indirip taradım, sorun devam ediyor.

Klavye driverını güncelledim. Bios update yaptım, sorun devam ediyor.

Klavye dili türkçe, sorun olan tuşlar a,1,shift,caps lock, shift, ctrl tuşları... vb

Ve son olarak format attım, hala aynı.

Ne yapabilirim bu sorunu çözmek için yardımcı olabilir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shila- -- 8 Şubat 2017; 14:57:54 >

• yazılımsal sorundan ziyade donanımsal gibi duruyor tuşlarda deforme varsada bu sorunlar oluşabilir klavyeyi değiştirip denemek gerekir
  • Bana da donanımsal gibi geldi. Birsey döküldü mu hiç

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu gibi durumlar ki siz dökmediyseniz de birileri büyük ihtimalle bilgisayarınıza sıvı dökmüş olabilir kazayla da olsa. Yada bilgisayarı çok güzel bir şekilde düşürdünüz veya zarar verdiniz veya verdiler.

Şimdi bir kaç sorum olacak.

Bilgisayarınıza aldığınız klayve leptop klayvesi mi yoksa normal usb'den bağlanan bir klavye mi?

Leptop klayvesi aldınız ve çalışmıyorsa büyük ihtimalle klavye ile anakart bağlantısını sağlayan iletişim yollarında veya çipsetlerinde bir sıkıntı var ki bunun tespiti çok zordur.

Usb'den taktığınız klavye çalışıyorsa direkt anakart ve leptop klavyesi arasındaki bağlantı kısımlarında bir sıkıntı var.Eğer usb'den taktığınız klavyede de aynı sıkıntılar mevcut ise ki daha kötü anakartınızın klavye komutlarını algılayıp çeviren çipsetinde sıkıntı vardır ki tespit edilmesi neredeyse imkansızdır. Olsa da tamiri tuzludur diye düşünüyorum.

Etrafınızda usb klavye varsa bir deneme yapın. Yok usb klavyeyi denedim sorun hala aynı ise o zaman yapacak pek bir şey kalmıyor geriye. -_-

Kolay gelsin.

• Bilgisayarın içinde klavyeyi anakarta bağlayan bir şerit şeklinde kablo vardır onu beyaz bir kıskacın içine sıkıştırırak takarsın. O çıkmış olabilir belki.
  • quote:

Orijinalden alıntı: TheDenier

Bilgisayarın içinde klavyeyi anakarta bağlayan bir şerit şeklinde kablo vardır onu beyaz bir kıskacın içine sıkıştırırak takarsın. O çıkmış olabilir belki.

ama usb klavye bağladığında da aynı sorunu yaşıyorum diyor.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • usb klavye ile denemedim, yeni bir laptop klavyesi ile değiştirdim. Ya bir de bilgisayarcıya sordum klavyem çalışmıyor diye, yeni klavye ile 65 tl ye değişiriz demişti en başta bende baktım nette klavye 50 tl. 15 tl kara geçecem diye günlerdir uğraşıyorum hahahaha :)))

üzerine bir şey döküldü mü hatırlamıyorum, bu kaptop dışında 2 laptop daha vardı evde onları kullanıyordum. Hırsız girip diğerlerini çalınca buna kaldım. bunda da böyle sorunlar varmış dedim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi shila- -- 9 Şubat 2017; 8:58:19 >
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Klavye çıkan tuş sorunu
    3 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • Kesin çözüm usb klavye
  • Usb klavye ile de denediğimde çalışmayan harfler hala çalışmıyor. nasıl bir sorun anlamadım. selulozik tinerli fırça ile soket girişini temizledim. Daha ne yapabilirim fikri olan var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: shila-

Usb klavye ile de denediğimde çalışmayan harfler hala çalışmıyor. nasıl bir sorun anlamadım. selulozik tinerli fırça ile soket girişini temizledim. Daha ne yapabilirim fikri olan var mı?

sorunu çözebildiniz mi ?

• Kardeş ne kastınız bu kadar Reis shift ile alt tuşuna aynı anda bas düzelir olmazsa bios gir load optimized default de kaydet çık gene olmadı klavyeyi başka bir yuvaya tak
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.