Şimdi Ara

Klavyem beni Çıldırttı!

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
5.449
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • 1.5 senedir lenovo 3000 N200 serisinden bir pc kullanıyorum. Bugün tam yazı yazarken birden tuşlarım kitlendi. Ben de baştan başlattım pc yi. Yine hiç bi tuşu çalışmadı klavyenin. ben de kapatıp pilini çıkardım. biraz bekleyip açtım. ama şu anda bazı tuşlar karıştı!

Mesela,

H harfi yazmaya çalışıyorum. h6 yazıyor.
    G yazmaya çalışıyorum g5 yazıyor.
    i tuşuna basınca da i*

yani çift karakter yazıyor. aynı şekilde 5, 6 ve * tuşu da g5 h6 i* şekli*nde çıkıyor. Sürekli* 2. karakteri* si*lmek zorunda kalıyorum. Bi*lg5i*sayarıma ne olduİ? ne yapabi*li*ri*mİ?
    Lütfen bana yardım edi*n :(((((

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi carmenta1234 -- 13 Ekim 2009; 16:26:57 >

• konuyu yanlış yere açmışım özür di*leri*m. mümkünse lenovo başlığına taşınabi*li*r mi*İ? teşekkürler...
  • servise gidicek makina aradasım büyük ihtimal
  • off off teşekkürler cevap için... nedeni donanımdan kaynaklanıyordur değil miİ?
  • Bilgisayarı "Güvenli Mod"da çalıştırdığında da oluyor mu aynı şey?
  • vi*sta kullanıyorum, güvenli* modda açmayı bi*lmi*yorum nasıl yapabi*li*ri*m?

kusura bakmayın yazım tarzım çok kötü ama h6er karakteri* tekrar tekrar si*lmek çok yorucu :(
  • Vista "yardım" dosyasından alıntı :

"Güvenli mod

Windows'u, yalnızca temel dosyalar ve sürücüleri kullanarak başlatma yöntemi. Güvenli mod, başlatma sırasında F8 tuşuna basılarak kullanılabilir. Bu özellik, bilgisayar bir sorun nedeniyle doğru olarak açılamadığında, bilgisayarı başlatmanızı sağlar."

--------------------------------------------------------------------------------------------

Açılış esnasında, DOS ortamından Windows ortamına geçildiği andan itibaren "F8" tuşuna basılacak. Doğru zamanı tutturabilmek için, "F8" tuşuna sık aralıklarla basılması önerilir.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • çok teşekkürler d4Wgsg5h4s :)
    h6emen deni*yorum.
  • malesef güvenli* modda da deği*şen bir şey yok :(
  • Ufak bir araştırma yaptım. Bu ve benzeri sorunlar pek de nadir değilmiş. Mağdurlardan bir tanesi, üfleme özelliği olan elektrikli süpürge ile, klavyenin tozunu giderdikten sonra sorunun kaybolduğunu söylüyor. Ama, genel olarak, olay serviste bitiyor. Muhtemelen, klavye değişimi gerekecek.

Cihazı servise göndermeden önce denenebilecek şeyler :

NOT : BU DENEMELERE GİRİŞMEDEN ÖNCE, SİSTEM ÇÖKMESİ OLASILIĞINA KARŞI TEDBİR OLARAK, YEDEKLEMEN GEREKEN HER ŞEYİ YEDEKLEMENİ ÖNERİRİM.

İLK DENENECEK UYGULAMA :
    1 - BIOS'a gir.
    2 - Bilgisayarı, fabrika "varsayılan" ayarlarına döndür. Kaydet ve çık.

İKİNCİ OLARAK DENENEBİLECEK UYGULAMA :
    1- "Aygıt Yöneticisi" bölümüne gidip, klavye sürücüsünü kaldır.
    2 - Windows'u yeniden başlat. (Açılışta, Windows'un bu sürücüyü kendi kendine bulup yüklemesi gerekiyor, standart bir kurulum sırasında olduğu gibi...)

Gelişmelerden bizi de haberdar edersen sevinirim. Kolay gelsin...

• bu sabah bilgisayarı açtım ve hiç bir tuş çalışmıyor. bu yazıyı da ekran klavyesi ile yazıyorum. klavye sürücüsünü kaldırıp deneyeceğim şimdi. off allah ım ya çalışan güzelim klavye 2 günde ne oldu böyle :(

tavsiyeler için tşkkr. yazıcam gelişmeleri
  • klavye sürücüsünü kaldırıp tekrar yükledi*ği*mde klavye çalışmaya başladı. ama i*lk mesajımda bah6setti*ği*m (ve şu anda olduğu g5i*bi*) sorunum devam etmekte. klavyemin kafası karışmış gali*ba.

servi*si*ne g5östermek i*sti*yorum. Ankarada lenovo i*le i*lg5i*lenen neresi* var acaba?
  •  Klavyem beni Çıldırttı!
  • bilgisayarımın garanti süresi 2 seneydi, hala da dolmadı 31 ocakta almıştım. ama faturasını bulamıyoruz, bu durumda garanti süresinden yararlanamam değil mi? :(
  • Biraz muallak bir konu. Aşağıda bu konunun tartışıldığı bazı linkler mevcut. Ama, öncelikle servisi arayıp sormakta yarar var. Gelişmeleri paylaşmaya devam...

1 - Vatan bilgisayar fatura kayboldu ...yardım...

2 - telefonumun garantisi devam ediyor fakat faturası kayıp garantide sorun çıkar mı

• imkanın varsa ve fazlada zamanın yoksa servisle irtibat kuracak, recovery yada format denemeni öneririm.umarım donanımsal bir durum değildir.
  • yorumlarınız ıçın teşekkurler. faturamı buldum. garantı hızmetlerınden yararlanıp yararlanamayacağımı öğrenmek ıçın Orbım adlı fırmayı arıycam.
    Bu arada tırnak ışaretının olduğu tuş ıle esc tuşu da çalışmıyormuş.

donanımsal bır sorun olsa bıle benım suçum ne kı durup dururken bu hale geldı :S
    asus marka bır notebook u olan arkadaşım bıraz da kendı hatasıyla bılgısayar ekranına zarar vermesıne rağmen bılgısayarını değıştırdıler garantı kapsamında.
    sızce bana yardımcı olurlar mı?
  • Sanırım bu sorun kullanıcı hatasından kaynaklanmıyor. Dolayısıyla, garanti kapsamı içerisinde çözülebileceğini düşünüyorum.
  • Kardeş bu sorunun sebebi klavyenin nemden veya sıvıdan arızalanması kesinlikle garantiye girmez... boşuna uğraşma yeni klavye araştır...
  • quote:

Orijinalden alıntı: Levendo_oo7

Kardeş bu sorunun sebebi klavyenin nemden veya sıvıdan arızalanması kesinlikle garantiye girmez... boşuna uğraşma yeni klavye araştır...

havadan nem kapacaksa ışımız var bununla :)
    ben yurtta yaşıyorum ve çok tozlu bır ortamdayım. bılgısayarı tozdan koruma şansım yok. oda arkadaşımın Lg marka notebook unun toz yüzünden fanı bozuldu 6 ay önce. ve o da garantı kapsamında tamırını yaptırdı.

ama benımkınde de böyle bır sorun varsa ve garantıye gırmezse,
    5-6 tuş için klavye değiştıremem sanırım :( bana pahalıya patlar :/
    bır de ılk açtığımda ılk 1 saat kadar süre klavyemın hıç bı tuşu çalışmıyor. sonradan kendiliğinden yazmaya başlıyor. bılmıyorum ya çok garıp....... en azından servısınde bı fıkır versınler ne olduğuyla ılgılı..

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.