Şimdi Ara

Klima Alma Tecrübem ve sorular

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1
Cevap
0
Favori
241
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Yaklaşık 3 gündür klimaları inceledim. 15 metrekarelik bir oda için sadece yazları kullanılacak uygun fiyatlı ama sorun çıkartmayacak /sessiz bir klima aradım ancak internette beğendiğim her modeli bayilerde bulmak mümkün olmadı.
    Hatta iklimsada sigma marka klima bile yoktu. Açıkcası 2000 tl civarında bir klima aradığım için ve servisine güvendiğim için ya beko alacaktım yada airfel/daikin.

Airfelin yetkili bir satıcısından LTXN25u 9000 btu modelini almaya karar verdim. A++ ve maksimum 40 decibel iç ünite ses seviyesi vardı.Gittimizde bayinin elinde 9000 btu lük yoktu bize LTXN35U 12000 btu önerdi. En son 2100 peşin anlaştık. Söz verdikleri gibi daikin servisi geldi ama klima gelmemişti.1 saat sonra klima geldi ancak klimanın bize söylenen değil Airfel AS12-0942/SINV modelinin 12000 btu geldi. Bu model hakkında fazla bilgim yoktu ancak geçen senin ürünü olduğunu ve yeni modellere göre daha çok gürültüye sahip olduğunu biliyordum ama o anda emin değildim.Kkurulum sırasında elime kitapçıktıki iç ses 50 küsür decibel işaretini gördüm ve şirketi arayıp ürünü kabul etmediğimi söyledim ve ne yazıkki kurulum yarım kaldı ve klimayı geri gönderdim ancak firmada çalışan kişi , bence biraz pişkinlikle, ikisi arasında bir fark olmadığını , siparişi açarken model numaralarına dikkat etmediğini söyledi.Ben birsürü fark olduğunu en azından LTXN serisinin A++ olduğunu , bana gönderilenin A enerji sınıfı olduğunu söyledim. Bana söylediği şey " Ben o kadar araştırmadım , siz benden daha iyi biliyorsunuz ama aradaki % 90 fark yok" . Böyle komik bir şekilde cevap verdi.İnsan sattığı ürünün ne olduğunu bilemz mi tabi inanmadım ama moralim bozulmadı değil. Bu ülkede dolandırılmadan , enayi yerine konmadan , parasını artık ne anlaşıldıysa verip , gönlü rahat bir şekilde birşey alamayacak mıyız? Ben de özür bile dilenmeyince siparişi tamamen iptal ettim. Başka bir bayiden LTXN serisi 9000 btü modelini 2000 tl peşin aldım.

Ancak 5 gün daha beklemek zorunda kalacağım.

Ancak şimdi de biraz pişmanım .1 hafta sonra daikin bayisine Daikin N serisi gelecekmiş.Ancak N serisi de Airfel LTXN serisi de aynı yerde üretiliyor sanırım, yanlışım varsa düzeltin.O yüzden fazla beklemek istemedim.

Biraz geç kalınmış bir mesaj ama bu üçmodeli karşılatırırsak sizce doğru mu yaptım?

DAIKIN N SERISI 9000BTU
    https://www.daikin.com.tr/Urun-Detayi/Bireysel-Klimalar/N-Serisi-Klimalar/Atxn25nb7-Inverter-Klima

AIRFEL LTXN25U
    http://www.airfel.com.tr/tr/urunler/urun_detay/LTXN25U-sezonsal-inverter-klima.html

AIRFEL 0942 SINV MODELI
    https://www.tekzen.com.tr/airfel_as12_0942sinv_12000_btuh_seaso_/2281898

---------------

Bir de AIRFEL LTXN25U modeli internette 1600 liraya kadar iniyor ama bayi 2000 lira için kar yapamıyorzu diyor..tamam internette satanların belki deposu yok belki ofis giderleri daha az ama sizce 2000 liranın altında bayiden alınır mıydı? bayiler yalan mı söylüyor..Bu arada bu modelin airfelin kendi sitesinde tavsiye edilen satış fiyatı 1969 lira..Bu fiyat üzerindne indirim almam gerekirken 30 lira fazla verdim :)

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi osmanarda -- 18 Temmuz 2016; 23:27:00 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.