Şimdi Ara

KLİMA ELEKTRİK TÜKETİMİ HK. YARDIM PLS.

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
3
Cevap
0
Favori
537
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • selam arkadaşlar. bişey merakımı cezbetti ve vakit buldukça internette onu araştırıyorum.
    fakat bulamadım. kesin bilen biri cevaplarsa seviniriz. şimdiden teşekkürler.

soru:
    standart bi klima (inv. veya a tipi değil.). ilk çalıştığı anda örneğin 1000 watt güç çekiyor diyelim. ve fan a düşmeden devamlı çalışsa, örneğin 15 dakika sonra hala 1000 watt güçmü çeker yoksa 500 watta kadar düşermi. bu soruyu sormamın amacı; benim klime 5 dakika çalışıyor 5 dakika fan a geçiyor. ilk çalışırken ampuller zayıflıyo. acaba termostadı devreyi kesmeyecek şekilde ayarlasam yinede aynı ücretmi gelir.:) bari odanın kapısını açarım.
    bu oranla ilgili gerçek teknik bilgisi olan varsa bilgi verirse sevinirim.

not: lütfen tahmininizi veya fikrinizi yazmayın. bana net somut denenmiş bilgi lazım. teşekkürler.

• quote:

Orijinalden alıntı: ordinalius

selam arkadaşlar. bişey merakımı cezbetti ve vakit buldukça internette onu araştırıyorum.
    fakat bulamadım. kesin bilen biri cevaplarsa seviniriz. şimdiden teşekkürler.

soru:
    standart bi klima (inv. veya a tipi değil.). ilk çalıştığı anda örneğin 1000 watt güç çekiyor diyelim. ve fan a düşmeden devamlı çalışsa, örneğin 15 dakika sonra hala 1000 watt güçmü çeker yoksa 500 watta kadar düşermi. bu soruyu sormamın amacı; benim klime 5 dakika çalışıyor 5 dakika fan a geçiyor. ilk çalışırken ampuller zayıflıyo. acaba termostadı devreyi kesmeyecek şekilde ayarlasam yinede aynı ücretmi gelir.:) bari odanın kapısını açarım.
    bu oranla ilgili gerçek teknik bilgisi olan varsa bilgi verirse sevinirim.

not: lütfen tahmininizi veya fikrinizi yazmayın. bana net somut denenmiş bilgi lazım. teşekkürler.

Standart klimalar başlangıçda elektriğindeki kesilme kalkışta normal saatte çektiği akımın 4 5 hatta daha fazla kım çektipğinden kaynaklanır.1 2 sn lik süreçle 4 5 kw akım çekerek kaldırır makinayı ve kalktığı an saatte atıyrum 1 kw/sa mi yakıyo fan a geçene kadar hiçbir değişiklik olmaz aynı şkeilde devam eder.Sizin söylediğiniz inverter kompresörlü cihazlar.Belli zaman sonra kapasitesini devrini kıstığından dolayı çektiği elektrik de düşer.

• 2 katı fatura gelir tabikide, klima sürekli çalışacak, termostadı iptal edeceğinize dereceyi en düşüğe ayarlayın açın kapıyıda zaten klima sürekli çalışacak sürekli 1000watt çekecek, eğer düşme olsaydı inverter klimayı neden üretsinler, normal klimaya neden termostat koysunlar, açardık kapıyı camı öyle dengelerdik ısıyı nasıl olsa fazla yakmayacak diyerek ama öyle birşey maleseff mümkün değil.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.