|
Klima gazı bu kadar sürede biter mi? (2. sayfa)
-
-
Klima gazı bitmez. Kaçak vardır. tamir ister
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
İlk defa böyle bir şey duydum. Bırakın 2 kişiyi 5 kişi saatlerce seyahat ettiğimiz oldu kış aylarında. Klimayı bugüne kadar da açmadım geçtiğimiz yazdan beri. Hiç gram buğu olmadı. Kaloriferi açıyorum cam ve ayağa yönlendiriyorum aynen yoluma devam ediyorum.
Bazı araçlarda ise dışardan hava girişini açmanız gerekiyor örneğin egea. İçerideki havanın devirdaimini seçince bu araç buğu yapıyor mesela. Şirket aracı olarak kullanıyorum oradan biliyorum.
Ama olayın klima ile asla alakası yok.
-
quote:
Orijinalden alıntı: antizeroİlk defa böyle bir şey duydum. Bırakın 2 kişiyi 5 kişi saatlerce seyahat ettiğimiz oldu kış aylarında. Klimayı bugüne kadar da açmadım geçtiğimiz yazdan beri. Hiç gram buğu olmadı. Kaloriferi açıyorum cam ve ayağa yönlendiriyorum aynen yoluma devam ediyorum.
Bazı araçlarda ise dışardan hava girişini açmanız gerekiyor örneğin egea. İçerideki havanın devirdaimini seçince bu araç buğu yapıyor mesela. Şirket aracı olarak kullanıyorum oradan biliyorum.
Ama olayın klima ile asla alakası yok.
klimayla alakalı denmediki, yararı söylendi. siz kaloriferi cama veriyormuşsunuz olmaması çok normal buğuyu çözmek için biz de aynı şeyi yapıyoruz. örnek kalorifer 3 dakikada çözecekse klima 1 dakikada çözüyor ayrıca komple kabine etkili oluyor kalorifer o kadar etkili değil. olay sadece buğu değil klima hem kendi sisteminin yağlanması açısından hem solunan hava açısından yararlı. iç sirkülasyonu zorunda olmadıkça kullanmıyorum içerideki hava temizlenmiyor.
@sancar10 sağolun hocam deneyeceğim.
-
Hani burda her konuya yazı yazan tipler var ya. Hic bir sey bilmeyen ama konuşanlar. Hah iste onlar öğrenmesin. Ihtiyac sahibi ogrensin
hiçbir aracımda nem oluşmadı, ayrıca ne işe yaradığı gerçekten biliyorum. sadece arkadaşa araç içindeki havayı neden kurutmak istiyorsunuz diye sordum
Bu arada kuru havanın daha sağlıklı olduğunu söyleyenler olmuş bu konu hakkında bi fikrim yok ancak benim gözlerimi aşırı derece kurutuyor
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi metinTasci -- 23 Nisan 2021; 0:46:43 > -
yapmadığım için senede ort 40.000 kmquote:
Orijinalden alıntı: metinTasci
Çok fazla km yapmadığım için (senede ort 40bin km) bu durumla hiç rastlamadım bilmiyorum.
Senede 12 bin km yapan ben saygılar sevgiler
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Araç kliması nem vermez, her zaman nemi alır. Yazında nemi alır kışın da nemi alır. Kalorifer açıkken klima devreye alındığında havanın nemi alınır çünkü hava iki radyatörden de geçer. Kalorifer ve klima radyatörü arka arkaya dururlar, klima açıksa havanın nemi alınarak geçer kapalıysa direkt olduğu gibi geçer.
Araçta havayı nemlendiren bir sistem yoktur o yüzden nemlendirme diye bir durum zaten olamaz.
-
kaçak var
-
Yazıları okumadım ama biri klima nem verir demiş galiba vermez. Olayı anlatayım.
Havada doğal olarak belli bir miktar nem olur. İzmir adana gibi denize yakın yerlerde bu oran daha fazla olur. Urfa Diyarbakır gibi yerlerde daha az olur.
Kışın camlarda buhu oluşmasının en büyük nedeni bizim soluk alıp vermemizdir. Havadaki oksijeni solur. Dışarı karbondioksit ve su buharı veririz. Bu nedenle araç içi nem oranı yüzde olarak artar. Camları açarsak veya klimayı iç sirkülasyon olmadan açarsak içeri giren havadaki nem oranı daha az olduğu için nem oranı azalır. Çünkü içeri giren hava aynı miktarda havanın dışarı çıkmasına neden olur.
Benim eski focus soğutmuyordu. Klimacıya gittim adam ölçtü baktı gaz kalmamış dedi. Önce test yaptı sisteme yüksek basınç yükledi 10 dk bekledi. Basınç düşmedi. Bariz kaçak görünmüyor dedi. Yine de çok ince kaçaklar olabilir. Gaz basalım yine soğutmazsa daha derin araştırmak falan dedi. Klima gazını bastı. Ohh buzhane gibi yapıyordu. 1 ay geçti geçmedi. gene soğutmamaya başladı. Allahtan o zaman Ford ücretsiz klima kontrolü kampanyası yapmıştı. bedavaya kontrol ettiler. UV ışık neyse işte birşeyle baktılar klima radyatörü 5 yerden kaçırıyor çıktı. Bunlarda basınç çok yüksek normal radyatöre yapılan işlemler bunlara olmaz mecbur değişecek dediler ve 2500 TL masraf çıkardılar (2 sene önce) . Ben de gittim dışarıda ford parçacısından 500 Tlye radyatör aldım. Onun önerdiği birine de sök tak+klima gazı için (sadece gaz 100-150 TL idi o zaman) 300 TL verdim. 800e tamamlamış oldum. Geçen yaz satana kadar bir daha sorun çıkmadı.
-
5 senedir kullandığım aracıma ( 108.000-180.000 km arası) hiç klima gazı doldurtmadım. Maşallah nazar değmesin ama neden bitmiyor bu merak ediyorum?
kapalı sistemde kaçak olmadığı sürece bitmez
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Hocam merhaba. Benim de 10 senelik ve daha önce sonradan hiç klima gazı dolumu yapılmamış, kliması çok nadiren kullanılmış olan aracımda içinde bulunduğumuz tarih itibariyle artık klima soğutmuyor. Kaçak tespit edilmedi. Gazı bitmiş olabilir şeklinde yorum yapıldı ama boşu boşuna dolum parası vermek istemedim. Rölantide epey ılık hava geliyor, araç yüksek devirde hızlanmışken soğukluk geliyor ama yine de vasat.
Sorum şu, kaçak olmasa bile bu klima gazının ömrünü ve özelliğini yitirmesi gibi bir durum olabilir mi?
Bazı ustalar böyle ifadeler kullandı ama emin olamadım. Teşekkürler.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi programmer_onur -- 2 Temmuz 2024; 23:58:44 >
teoride olmamasi gerekir ama pratikte oluyor. bizim de 15 yas civarinda sogutmamaya baslamisti baktirana kadar alternator bozuldu, usta alternatoru sokup takmak icin klima hortumlarini sokmus gazda degismis oldu. 2-3 senedir sorun yok.
-
hayır. hava ile karışmadığı veya kontamine olup sıvı gaz fazı geçişkenliği bozulmadığı müddetçe ömürlük.
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X