Şimdi Ara

Klima için Sigorta

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
23
Cevap
0
Favori
5.634
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • merhaba akradaşlar az once 21000btu gree klıma baglattım yanlız elektrık kablosunu oylece bıraktılar bız anlamayız dedıler.Neyse ben bu klıma için sıgorta alayım dıyorum acaba kaç amper sıgorta almam gerekıyor.3 fazlı sayacım var.
    Ayrıca bu klımadan cıkan kablo çok kısa buna ek yapmam gerekıyor ek yapmak için extra bir aparat falan varmı acaba
    teşekkurler

• Kendin uğraşma bence bir elektrikçi çağır 59-60 tl ver halledin
  • Servis klimayı getirdi ve bağlamdı öylemi
  • cyber_brain C kullanıcısına yanıt
    evet baglamadılar,zaten oncesındede soylemışlerdı bız o işe bakmayız kendınız hallettırın demışlerdı.
  • quote:

Orijinalden alıntı: social

evet baglamadılar,zaten oncesındede soylemışlerdı bız o işe bakmayız kendınız hallettırın demışlerdı.
    İlginc
  • quote:

Orijinalden alıntı: korayiskender

İlginc

Alıntıları Göster
    markaya göre elektrik tesisatı bağlama işi değişir.bazı markalar elektrik bağlama işini servislerine yasaklar.bunda da geçerli nedenleri vardır.sonuçta klimacı kişi elektrikçi değildir daha doğrusu belgesi yoktur.avrupa standartlarına göre de yetkili tesisatçı belgesi olmayanların elektrik tesisatı ile ilgili işlem yapması yasaktır.bu nedenle servislerin bağlamaması doğaldır.
    16amper sigorta yeterlidir.
    ama elektrikçiye yaptırın.ek noktasını klamens yardımı ile yapmaları daha sağlıklı olur.

• AYIN KARANLIK YÜZÜ A kullanıcısına yanıt
    merhaba benhttp://www.vatanbilgisayar.com/belkin-f9g726yy3m-gry-7-soket-akim-koruyucu-priz,-3240-joule,-3m,-av,-ethernet-ve-tel-korumasi/productdetails.aspx?I_ID=65249 linkteki ürünü almak istiyorum ayrıca bir sigorta baglatmama gerek varmıdır.

Klimanın takıldıgı yer sıgorta için hiç musaıt degıl ortalıkta çirkin bir goruntu oluşacak.Kablo baglarından aldım gorselligi bir nebze daha guzel olsun dıye bırde ortalıkta sıgorta olsun istemıyorum,klamens yerıne kabloları (bag içine almak için) birbirlerine temas yoluyla baglamayı duşunuyorum.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Isıtma için klima
    6 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster
  • quote:

merhaba benhttp://www.vatanbilgisayar.com/belkin-f9g726yy3m-gry-7-soket-akim-koruyucu-priz,-3240-joule,-3m,-av,-ethernet-ve-tel-korumasi/productdetails.aspx?I_ID=65249 linkteki ürünü almak istiyorum ayrıca bir sigorta baglatmama gerek varmıdır.

Klimanın takıldıgı yer sıgorta için hiç musaıt degıl ortalıkta çirkin bir goruntu oluşacak.Kablo baglarından aldım gorselligi bir nebze daha guzel olsun dıye bırde ortalıkta sıgorta olsun istemıyorum,klamens yerıne kabloları (bag içine almak için) birbirlerine temas yoluyla baglamayı duşunuyorum.

klima 24000btu ve üzeri değilse sigorta bağlatmanıza gerek yok.tek hattan beslenmesine özen gösterin yeterlidir.

• quote:

16 Amperlik C tipi sigorta kullanmalısınız. Marka olarak Schneider Electric veya Merlin Gerin(üretimden kalktı bu markayı Schneider Electric satın aldı) tavsiye ederim.

30 metre mesafeye kadar 3x2.5 mm^2 NYM kablo kullanabilirsiniz.

Klima hattı sigorta kutusundan ayrı çekilmelidir, buattan elektrik almayınız.

Ana sigortanız kaç amperlik onuda belirtir misiniz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Kerosen -- 26 Haziran 2013; 17:19:45 >

• linkledigim urunu aldim ve,klimayi+lcd tv+uydu+xbox360+kinect bagladim.Insallah bir sorun olmaz.
  • quote:

linkledigim urunu aldim ve,klimayi+lcd tv+uydu+xbox360+kinect bagladim.Insallah bir sorun olmaz.

aynı hatta bağlamanız iyi olmamış.

klima 21000 btu güçlü bir klima.kompresör devreye girerken kalkış esnasında fazla akım çekeceğinden voltajı düşürecektir.

bağladığınız tüm cihazlar elektronik.
  • quote:

linkledigim urunu aldim ve,klimayi+lcd tv+uydu+xbox360+kinect bagladim.Insallah bir sorun olmaz.

O ürünün klimanın neden olduğu gerilim düşümüne bir faydası olmaz. O alet yüksek gerilime karşı korumak içindir. Örneğin nötr hattı kopması gibi durumlarda iki faza kalma olayı görülür bu durumda işe yarar, ancak düşük gerilime faydası olmaz.

Önceki sorularımı cevaplarsanız sevinirim.

Saygılar...
  • 7mt civarında kablo uzunlugu var
    klima hattınızı sigorta kutusundan ayrı çekme gibi bir şansımız yok
    ana sigortamızın kaç amper oldugu hakkında en ufak bir fikrim yok.
  • AYIN KARANLIK YÜZÜ A kullanıcısına yanıt
    teşekkurler şu an ayrı bir hatta tek başına bagladım.
  • quote:

Klima için ayrı bir sigortaya hiç gerek yoktur bunu firmaların istemesi klimada bir arıza oldugu zaman elektrigini tamamen kesmesi için klimanın yanına konan sigorta cok çirkin bir görüntü verir eger mümkünse ayrı kablo cekebilirseniz evin veya iş yerinizdeki sigorta kutusuna ayrı bir sigortayla beslerseniz daha uygun olur .ayrıca yeni besleme kablosu cekecekseniz iç üniteye cekmeniz gerekmez dış üniteyede cekebilirsiniz klima montajını yapan arkadaşlar bazen ilave kablo cekme durumu oldugu için sıcak bakmıyorlar ama siz rica ederseniz baglarlar.

• quote:

Orijinalden alıntı: taneresin

quote:

Klima için ayrı bir sigortaya hiç gerek yoktur bunu firmaların istemesi klimada bir arıza oldugu zaman elektrigini tamamen kesmesi için klimanın yanına konan sigorta cok çirkin bir görüntü verir eger mümkünse ayrı kablo cekebilirseniz evin veya iş yerinizdeki sigorta kutusuna ayrı bir sigortayla beslerseniz daha uygun olur .ayrıca yeni besleme kablosu cekecekseniz iç üniteye cekmeniz gerekmez dış üniteyede cekebilirsiniz klima montajını yapan arkadaşlar bazen ilave kablo cekme durumu oldugu için sıcak bakmıyorlar ama siz rica ederseniz baglarlar.

Alıntıları Göster
    3x2.5 mm kablo ile tesisatı çek 16 amper c tipi sigorta takabilirsin dikkat et b tipi olmasın c tipi gecikmelidir motor kalkınma anında 16 amperden fazla çeker b tipi hemen atar c tipi atmaz bekler.

• quote:

7mt civarında kablo uzunlugu var
    klima hattınızı sigorta kutusundan ayrı çekme gibi bir şansımız yok
    ana sigortamızın kaç amper oldugu hakkında en ufak bir fikrim yok.

3 Fazlı tesisatınız olduğuna göre yeni bir evde oturuyorsunuz demektir. Bu durumda priz için 16 Amperlik sigorta takmışlardır priz linyesinden beslediyseniz sorun çıkmaz. Elektronik eşyaları korumak için bir tavsiyede bulunayım size. 3 Fazlı tesisatınız olduğu için klimayı ve elektronik cihazları farklı fazlardan besleyin. Saygılar...
  • evet yenı bir ev biteli 1 yıl olmadı,prizden beslıyorum klimayı ama aklıma takılan başka bir soru var salon duvarında 2mt aralıkla aynı hızada 2 priz var.
    1 tanesıne akım korumalı çoklayıcı takarak lcd+xbox+uydu vb. cıhazları çokladım,diger prizede direk klimayı taktım
    bun 2 priz buyuk ıhtımal aynı hat.
    Çunku klima için farklı bır duvara muteahhıt fırma 3lu kablo çıkarıp sıva altı gommuş,ama klimacılar oraya egım veremeyeceklerı için o duvara montaj yapamadılar.Eger duvar içi klımanın bakır boru tesısatı olsaydı dırek oraya takacaklardı.
    Sanırım şu an aynı hat uzerınden bağlı cıhazlar.
  • quote:

evet yenı bir ev biteli 1 yıl olmadı,prizden beslıyorum klimayı ama aklıma takılan başka bir soru var salon duvarında 2mt aralıkla aynı hızada 2 priz var.
    1 tanesıne akım korumalı çoklayıcı takarak lcd+xbox+uydu vb. cıhazları çokladım,diger prizede direk klimayı taktım
    bun 2 priz buyuk ıhtımal aynı hat.
    Çunku klima için farklı bır duvara muteahhıt fırma 3lu kablo çıkarıp sıva altı gommuş,ama klimacılar oraya egım veremeyeceklerı için o duvara montaj yapamadılar.Eger duvar içi klımanın bakır boru tesısatı olsaydı dırek oraya takacaklardı.
    Sanırım şu an aynı hat uzerınden bağlı cıhazlar.

Evet o iki priz aynı linyeye bağlıdır. Eğer salonda duvarı başka bir odaya bakan(yani iç duvar) başka bir duvarda priz varsa onun hattı yan odadaki linyeye daha yakınsa elektriği oradan almışlardır onların fazı farklı olabilir. Eğer sigorta kutusuna bakıp seçerim diyorsanız veya prizleri ölçerek yaparım derseniz nasıl yapacağınızı anlatabilirim.

Eğer klima kakışta fazla gerilim düşümüne sebep olmuyorsa hiç uğraşmayın. Ki ben gerek olduğunu düşünmüyorum. Eski tesisatlarda kablo kesitleri daha ince olduğundan bu sorunlar çok görülürdü. Sizin evinizde bir sorun olacağını düşünmüyorum. Ancak ne olur ne olmaz diye birazda içinizi rahatlatmak için elektronik eşyaları farklı fazdan beslemek en iyisidir. Saygılar.

• Çok teşekkur ederım ama benım boyumu aşan bir iş olacaga benzıyor ben ana sıgortaya bakarak hiçbirşey anlayamam.
    Klimayı dun 7-8 kere çalıştırdım,gerilim düşümüne sebep olup olmadıgını nasıl anlarım acaba.ışıklarda titreme gibi bir durumdan bahsedıyorsanız oyle birşey olmadı.O yuzden sizinde dedıgınız gibi hiç uğraşmayı düşünmuyorum anca ileride boya badana zamanı duvarda kablo hattı açarak muteahhıt fırmanın klıma için ayırmış oldugu duvar içindekı hatta,klimadan gelen elektrık kablosunu baglarım.Alçıylada üzerini kapatırım.
    Yardımlarınız için teşekkurler
  • 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.