Şimdi Ara

Klima ile ilgili yardım ve bilgi

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
9
Cevap
0
Favori
800
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Ben yeni açacağımız işyeri guney cephe olmasından dolayı klima taktırmayı düşünüyorum fakat kafamda bazı sorular var.

1- 15 m2 camekanı olan ve 45 m2 alana sahip altında bodrum boşluğu bulunan işyerine hangi BTU aralığında klima almam lazım.

2-A(A+) sınıfı enerji tüketimi veya standart arasında hangisini seçmeliyim

3- İnverter ile normal klimaların farkı nedir

4- Siz bana hangi marka ve model i önerirsiniz

5- Forumda geçen cop oranı neyi ifade ediyor

(Ben multisplit klima almayıda dusunuyorum çünkü Ankara fazla sıcak bir yer olmadığı için sıcaklığa göre tek veya çift split kullanmak soğutma açısından etkili olurmu fiyat aralığı önemli değil iyi ama ortahalli klima önerirseniz sevinirim )

şimdiden teşekkürler

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih2088 -- 16 Eylül 2007; 20:41:17 >

• quote:

Orjinalden alıntı: fatih2088

Ben yeni açacağımız işyeri guney cephe olmasından dolayı klima taktırmayı düşünüyorum fakat kafamda bazı sorular var.

1- 15 m2 camekanı olan ve 45 m2 alana sahip altında bodrum boşluğu bulunan işyerine hangi BTU aralığında klima almam lazım.

2-A(A+) sınıfı enerji tüketimi veya standart arasında hangisini seçmeliyim

3- İnverter ile normal klimaların farkı nedir

4- Siz bana hangi marka ve model i önerirsiniz

5- Forumda geçen cop oranı neyi ifade ediyor

(Ben multisplit klima almayıda dusunuyorum çünkü Ankara fazla sıcak bir yer olmadığı için sıcaklığa göre tek veya çift split kullanmak soğutma açısından etkili olurmu fiyat aralığı önemli değil iyi ama ortahalli klima önerirseniz sevinirim )

şimdiden teşekkürler

Klimalar hakkında genel bilgi aşagıda var okuyun faydası olur.

http://www.maktas.info/tr-s294-klimalar-hakkinda-genel-bilgi.html?95

multi almanızı tavsiye etmem dış ünitede arıza oldumu iki klima birden devre dışı kalır.

işyerinize 30000 btu klasik yada 24000 btu ınverter almanız gerekiyor.

Inverter klima ortamı gerekli şartlara yakınlaştırdımı ekonomik çalışan ve klasik klimaya oranla % 40 daha az elektrik harcayan bir sistemdir imkanınız varsa ınverter almanızı tavsiye ederim.

Almaan önce keşif yaptırın.

Mrkalarsa

Daıkın
    Panasonic
    Mitsubishi elektrik
    Zibro
    Sanyo
    Hitachi
    Sharp
    Toshiba

Bu markalardan her hangi biri işinizi görür.

Saygılar.

• Tesekkurler Tribıl
    ''multi almanızı tavsiye etmem dış ünitede arıza oldumu iki klima birden devre dışı kalır.''

ben zaten 1 tane 30 000 btu aldığımda ve arıza verince tamamen devre dışı kalacak o zaman 2 tane ayrı klima almak en mantıklısı 9000 btu düz 18 000 btu da inverter almayı düşünüyorum. bana arıza vermeyecek ve yıllarca rahat şekilde sessiz kullanabileceğim klima lazım tavsiye edeceğiniz marka yokmu. Özellikle şunu al diyeceğiniz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih2088 -- 18 Eylül 2007; 12:06:29 >
  • quote:

Tesekkurler Tribıl
    ''multi almanızı tavsiye etmem dış ünitede arıza oldumu iki klima birden devre dışı kalır.''

ben zaten 1 tane 30 000 btu aldığımda ve arıza verince tamamen devre dışı kalacak o zaman 2 tane ayrı klima almak en mantıklısı 9000 btu düz 18 000 btu da inverter almayı düşünüyorum. bana arıza vermeyecek ve yıllarca rahat şekilde sessiz kullanabileceğim klima lazım tavsiye edeceğiniz marka yokmu. Özellikle şunu al diyeceğiniz.

Sayın arkadaşım yukarda yazdıklarımın hepsi %99 arıza ve sorun çıkarmayan klimalardır ama illa isim istiyorsanız ben gözümde tek klima daıkındır ve bende onu kullanıyorum 5 senedir 24 saat hiç kapanmadan çalışır çok memnunum,ama o markayı bulamazsanız yukarda yazdıklarımdan hangisini alırsanız sorun yaşamazsnız eger tekarar bana daıkın hangi modeli derseniz onuda yazarım.

Alacağınız klima R410 gazlı,-15 derecede ısıtma +46 derecede sogutma yapabilsin ınverter olsun bunlara bakın gerisi türkiyede şans ,servisler bilgisiz ve güvenilmez hangi marka olursa olsun sattıkları maldan bir haberler ,dün iklimsa merkezle görüştüm bana bir Allahın kulu cevap veremedim fransa sitesini incelemek zorunda kaldık.

İy igünler dilerim.

• iyi bir seçim arkadaşım ama invertör modeli seçki elektrik tasarrufunda maksimum olsun (invertör derken elektrik frekansını elektronik olarak istenilen kapasitede oynayarak pompanın daha verimli çalışmasını sağlıyor) iyi ramazanlar
    quote:

Ben birşey daha soracağım Alarko-Carrier in klimaları nasıl sizce inverter modeli üzerinde duruyorumda
    İyi Günler Dilerim
  • quote:

Ben birşey daha soracağım Alarko-Carrier in klimaları nasıl sizce inverter modeli üzerinde duruyorumda
    İyi Günler Dilerim

Inverter klimada Toshiba daiseikai modellerini tavsiye ederim. Fiyatı biraz pahalı ancak daha uygun carrier platinum ve gold modelleri de çok iyi. Zaten carrier ve toshiba şu an aynı fabrikada üretiliyor ve teknolojileri birbirine yakın. Ben Carrier Platinum kullanıyorum. Çok soğuklarda performansını denemedim, sıcaklarda 35m2 alanı gayet iyi soğutuyor, sessiz çalışıyor ve içerdeki havayı gayet iyi filtre ediyor. Toshibaların kapasitesi daha yüksek, bir keşif yaptırın ve ihtiyacınız olan kapasiteyi belirleyin. Bu şekilde yorum yapmak daha doğru olur.
  • quote:

İyi Günler Dilerim

Toshiba daha iyi seçim olur.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • Toshiba nın modeli ile alarko yu karsılastırdım ve alarko daha sessiz çalışıyo gibi görünüyor ama en az elektrik harcayan da toshiba disekai dediğin gibi ikisinde birini taktıracağım araştırıyorum . General elektrik i kimler(hangi bayiler )satıyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi fatih2088 -- 28 Eylül 2007; 17:16:18 >
  • quote:

Toshiba nın modeli ile alarko yu karsılastırdım ve alarko daha sessiz çalışıyo gibi görünüyor ama en az elektrik harcayan da toshiba disekai dediğin gibi ikisinde birini taktıracağım araştırıyorum . General elektrik i kimler(hangi bayiler )satıyor.

http://www.enkaygroup.com/index.php?link=anasayfa
    Sayın arkadaşım general elektrik klimayı senelerdir enkay grup getirir ve iyi klimadır ama general elektrikmi toshibamı derseniz tabiiki toshiba.

Buradanda satış noktalarına ulaşabilirsiniz general elektrik markasının

http://www.enkaygroup.com/satisnoktalari.php

• 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.