Şimdi Ara

Klima ile ISITMADA Oda ısısı ile cihaz termostat ısı algılama farkı

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
27
Cevap
0
Favori
27.468
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Arkadaşlar bu konuyu bana gelen özel bir mail konusu üzerine herkesin faydalanması için açıtım.Aşağıda gelen mail ve benim yorum yer almaktadır.Benzer sorunu olan arkadaşlara umarım yardımı olur.

Gelen mail
    ''size özel mesaj atmamı anlayışla karşılayacağıızı umuyorum. zira sizin yaptığınız yorumları okuyunca bu konuda bilginizin çok iyi olduğunu gördüğüm ve bu işlerden anlamayan ve servisin dediğine inanmak zorunda olan ben size bir soru sormak istedim. sorum şu: benim klimam yaklaşık iki aydır kullanıyorum ama hiç oda derecesini ölçmemiştim Klimam mitsu heavy srk ze s1 . ancak iki gün önce digital dereceyele ölçtüğümde klimam 24 dereceye ayarlıyken oda maksimum 20 derece oluyor ve klima durup çalışmaya başlıyor, 21 dereceyi hiç geçmiyor, klimayı 26 dereceye getirdiğimde ise 22.8 dereceyi gördü maksimum. bu konu ile ilgili servise gittim dün. usta bunun normal olduğunu 24 derece oda sıcaklığı istersem klimayı28-29 derece yaparak bunu sağlayabileceğimi ve 5 derece opsiyon olabileceğini söyledi. beni tatmin etti mi hayır ama sizlerin de görüşünü alarak tekrar servisle görüşebilirim. samsunda bir üye aynı klimanın istediği dereceye çıktığını yazmış ben iyice şaşıdım. bu konuların uzmanı olarak sizin görüşünüz< benim için çok önemli . ilgilenir de cevap yazarsanız sevinirim. iyi çalışmalar dileğimle; hoşça kalım . osman akay ısparta''

Benim yorumum

''Klimanızda sorun yok ,Çünkü duvar tipi makinalarda oda ısısını cihaz
    hava emişi yaptığı üst kısımdan yani filitrelerin bulunduğu bölümden
    algılar ve ölçer.Oda ısısı sizin ölçüm yaptığınız bölüm ile odanın üst
    kısmı arasında 3-4 derecelik farklar oalbilir.Bu fizik kuralıdır zaten
    üst kısımda sıcak hava bulunur.Egerki cihazın doğru çalışıp
    çalışmadığı kontrl etmek istiyorsaniz dijital derecenin probunu
    klimanın üst emiş kısmına koyun ölçün.Oradaki ısıya göre termostada
    giriyorsa sorun yok demektir.İyi günler dileğiyle.Szden ricam bu tür
    konuları forumda yazarsanız herkes faydalanabilir.''

• Yapay Zekanın Yanıtı

Klima Termostatı ve Oda Sıcaklığı Farkı

Klima termostatın, odanın istediğiniz sıcaklığa ulaşmasını sağlamak için klima sistemini kontrol eden bir cihazdır. Termostat, odanın mevcut sıcaklığını algılar ve klimanın açılıp kapanmasını buna göre ayarlar.

Ancak bazen klima termostatı ve oda sıcaklığı arasında bir fark olabilir. Bunun nedenleri şunlar olabilir:

• Termostatın konumu: Termostat, odanın ortasında bulunmalı ve doğrudan güneş ışığına veya ısı kaynaklarına maruz kalmamalıdır. Aksi takdirde, gerçek oda sıcaklığını doğru bir şekilde yansıtmayabilir.
    • Klima termostat arızası: Termostat arızalıysa, yanlış sıcaklık okumaları verebilir ve klimanın doğru şekilde çalışmasını engelleyebilir.
    • Airfel klima sıcak moda geçmiyor: Airfel klima modellerinde, sıcak moda geçmek için ayrı bir düğme veya ayar gerekebilir. Kullanım kılavuzunu kontrol ederek doğru ayarları yaptığınızdan emin olun.

Klima termostatı ve oda sıcaklığı arasındaki farkı gidermek için şu adımları uygulayabilirsin:

• Termostatın konumunu ve kalibrasyonunu kontrol et.
    • Termostatta veya klimada herhangi bir arıza olup olmadığını kontrol et.
    • Airfel klima modelleri için sıcak moda geçme ayarını kontrol et.

Bu adımları izleyerek, klima termostatın ve oda sıcaklığın arasındaki farkı giderebilir ve klimanı daha verimli bir şekilde kullanabilirsin.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • birol bey merhaba. açıklamanıza göre sorun ısınan havanın üste çıkması ve klima ısı algılayıcısının üste olmasından kaynaklı ısı farkı olabileceği yönünde. peki ısı ölçerimizi klima ile aynı hizaya koyup ölçüm yapsak sorun olurmu? yani aynı dereceyi yakalamamız gerekmez mi? zira ben aynen bu şekilde klima hizasına koydum derecemi ve öyle ölçüm yaptım. 24 dereceye ayarluken en fazla 21 i 26 derece ayarlıyken en fazla23 dereceyi görebildim bu normal midir?
  • quote:

Orijinalden alıntı: osmanakay

birol bey merhaba. açıklamanıza göre sorun ısınan havanın üste çıkması ve klima ısı algılayıcısının üste olmasından kaynaklı ısı farkı olabileceği yönünde. peki ısı ölçerimizi klima ile aynı hizaya koyup ölçüm yapsak sorun olurmu? yani aynı dereceyi yakalamamız gerekmez mi? zira ben aynen bu şekilde klima hizasına koydum derecemi ve öyle ölçüm yaptım. 24 dereceye ayarluken en fazla 21 i 26 derece ayarlıyken en fazla23 dereceyi görebildim bu normal midir?
    Aynı hizada tutmakla klima sensörünün yanına getirmek arasında farklar olabilir.Dijital derecenizin sensörü kablolu uzatılabilen cinsten değilse aynı ortamda olmadığı için farklılık olabilr.Cihazın sensör ucunu filitreleri çıkardıgınızda sağ üst tarafa doğru görebilirsiniz siyah rekli kabloya benzer birşeydir.Ölçümü o noktadan yaparsanız tam doğru olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: mbirol

Aynı hizada tutmakla klima sensörünün yanına getirmek arasında farklar olabilir.Dijital derecenizin sensörü kablolu uzatılabilen cinsten değilse aynı ortamda olmadığı için farklılık olabilr.Cihazın sensör ucunu filitreleri çıkardıgınızda sağ üst tarafa doğru görebilirsiniz siyah rekli kabloya benzer birşeydir.Ölçümü o noktadan yaparsanız tam doğru olur.

Alıntıları Göster
    srk ze s1 inverter klima olduğu için durup çalışması biraz ilginç.
    ısıtmaması çok garip
    kaldıki siz o klimayı 24 derece ayarladığınızda oda sıcaklığı bırakın 20 dereceyi 24 derecenin altına inmemesi hatta 25 derceyi falan bulması gerekir.(tabiki montaj hatası -kullanılırken ayarlama hatası yoksa)
    merak ettim kaç metrekare odada ve tavan yüksekliği ne kadar? keşif yaptırdınız mı?artı ısınmak için alınabilecek ülkemizdeki sayılı klima markalarundan birisidir bu marka
    bende aynı markanın inverterını kullanıyom oda sıcaklığı ayarladığım sıcaklığın altına inmiyor

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sahinsari -- 26 Kasım 2008; 20:04:06 >

• quote:

Orijinalden alıntı: sahinsari

srk ze s1 inverter klima olduğu için durup çalışması biraz ilginç.
    ısıtmaması çok garip
    kaldıki siz o klimayı 24 derece ayarladığınızda oda sıcaklığı bırakın 20 dereceyi 24 derecenin altına inmemesi hatta 25 derceyi falan bulması gerekir.(tabiki montaj hatası -kullanılırken ayarlama hatası yoksa)
    merak ettim kaç metrekare odada ve tavan yüksekliği ne kadar? keşif yaptırdınız mı?artı ısınmak için alınabilecek ülkemizdeki sayılı klima markalarundan birisidir bu marka
    bende aynı markanın inverterını kullanıyom oda sıcaklığı ayarladığım sıcaklığın altına inmiyor

Alıntıları Göster
    Bende 24 dereceye ayarlıyorum oda tam 24 derece hatta arada 25 dereceyide görüyor limamdan çok memnunum ınverter klimam.

• quote:

Orijinalden alıntı: lafonsia

Bende 24 dereceye ayarlıyorum oda tam 24 derece hatta arada 25 dereceyide görüyor limamdan çok memnunum ınverter klimam.

Alıntıları Göster
    birol beyin önerisi ile derecemi klimanın üzerine koyup denedim. ve 24 dereceyi yakaladı. klimanın üzerinde olması extra sıcaklık vermediyse ayarlar doğru.yiine de 2.80 m2 lik odada bu kadar ısı farkının olması ilginç. peki ben 24 dereceyi yakalamak için klimamı 28-29 dereceye getirirsem elektirik sarfiyatı çok değişir mi . bu konuda da sizlerden yorum bekliyorum. ilginize teşekkür ederim.

• quote:

Alıntıları Göster
    Bazı klimalarda i feel özelliği var. Electra'da sanırım vardı. Isı algılayıcısı kumandada yer alıyor, kumandadan ısıyı ölçüp klimaya iletiyor.
  • Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

birol beyin önerisi ile derecemi klimanın üzerine koyup denedim. ve 24 dereceyi yakaladı. klimanın üzerinde olması extra sıcaklık vermediyse ayarlar doğru.yiine de 2.80 m2 lik odada bu kadar ısı farkının olması ilginç. peki ben 24 dereceyi yakalamak için klimamı 28-29 dereceye getirirsem elektirik sarfiyatı çok değişir mi . bu konuda da sizlerden yorum bekliyorum. ilginize teşekkür ederim.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: osmanakay

28-29 derecede elektrik sarfiyatı özellikle soğuk havalarda oldukça artar.
    29 dereceye ayarlanmış klimanın olduğu oda çok sıcak olur bunaltır terletir insanı zaten.
    siz klimayı hangi modda ve ayarlarda kullanıyorsunuz acaba ayrıntılı olarak yazarmısınız.

• quote:

Alıntıları Göster
    quote:

Hayır tüketimi çok etkilemez çünkü asıl olan sizin bulunduğunuz bölgeyi 21ile23 derecelerde sabit tutabilmek,eger aradaki farkı tesbit edip bulunduğunuz bölgeyle klimnın hissettiği ısı arasındaki dengeyi saylarsanız,artık daima bu ayarda kullanın.Zaten inverter oda ısısını istediğiniz ayara getirdikten sonra kendini kısacağı için bu süreden sonra ekonomik çalışmaya devam edecektir.Ayrıca havalar soğuyunca bu farkta kendiliğinden azalacaktır zaten ,çünkü ısı kayıpları başlayacak.

• quote:

quote:

Hayır tüketimi çok etkilemez çünkü asıl olan sizin bulunduğunuz bölgeyi 21ile23 derecelerde sabit tutabilmek,eger aradaki farkı tesbit edip bulunduğunuz bölgeyle klimnın hissettiği ısı arasındaki dengeyi saylarsanız,artık daima bu ayarda kullanın.Zaten inverter oda ısısını istediğiniz ayara getirdikten sonra kendini kısacağı için bu süreden sonra ekonomik çalışmaya devam edecektir.Ayrıca havalar soğuyunca bu farkta kendiliğinden azalacaktır zaten ,çünkü ısı kayıpları başlayacak.

Alıntıları Göster
    Mitsubishi Electric MR.Slim serisinde ve Zibro 15xx,17xx ve 20xx serilerinde bu konum içn özel bir yazılım var.Bu sri ürünleri ısıtmada 22 dereceye alırsanız cihaz emiş ısısını hissedilenden 2-3 derece daha az hissediyor vede siz 22 dereceye ayarladıysanız yaşam alanınız neredyse tam 22 dereyi bulunca kendini kısıyor veya termostat yapıyor.Yani ince elemişler sık dokumuşlar.Bu özellik benim 1 yıl öncesine kadar kullandığım neeyse 15 yıl önce üretilmiş Mit.Elect. PKH 16 serisnde bile vardı.İnce detay ama önemli konfor için.

Bilgilerinize..

• quote:

Mitsubishi Electric MR.Slim serisinde ve Zibro 15xx,17xx ve 20xx serilerinde bu konum içn özel bir yazılım var.Bu sri ürünleri ısıtmada 22 dereceye alırsanız cihaz emiş ısısını hissedilenden 2-3 derece daha az hissediyor vede siz 22 dereceye ayarladıysanız yaşam alanınız neredyse tam 22 dereyi bulunca kendini kısıyor veya termostat yapıyor.Yani ince elemişler sık dokumuşlar.Bu özellik benim 1 yıl öncesine kadar kullandığım neeyse 15 yıl önce üretilmiş Mit.Elect. PKH 16 serisnde bile vardı.İnce detay ama önemli konfor için.

Bilgilerinize..

Alıntıları Göster
    ilgi ve bilginiz için teşekür ederim.

• quote:

ilgi ve bilginiz için teşekür ederim.

Alıntıları Göster
    osmanakay arkadaşımızın bu sorunu daha çok yaşamasının sebebi bence toplamda 28 m2 dedigi alan için aldığı klima kapasitesi ile ilğili .Çünkü dediği alana 18 lik seri inverter cihaz rahatlıkla yeterdi.Ama arkadaşımız SRK71ZES1 serisi yani 24 lük seri inv.aldığı için bu sorunu sıkça yaşayacaktır.Özellikle ılık havalarda.Bu konuları dikkate alarak Türk geleneyine uyup !!!''Almışken bi büyüğünü alalım''!! mantığının yanlış olduğunu hatırlatmak isterim.Kapasiteniz ne ise onu alın.......!!!!

• quote:

quote:

29 dereceye ayarlanmış klimanın olduğu oda çok sıcak olur bunaltır terletir insanı zaten.
    siz klimayı hangi modda ve ayarlarda kullanıyorsunuz acaba ayrıntılı olarak yazarmısınız.

Alıntıları Göster
    quote:

Orjinalden alıntı: sahinsari

quote:

şahin sarı arkadaşıma tamamen katılıyorum. 28-29 dereceye getirdinmi mu klimayla 28 m2 de çok bunaltır ki oturdum şehirde hava çok soğuk geçer ve 30 m2 de sibirya soğuklarında 24 derece fazlasıyla yetmiştir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi kamerhan_55 -- 27 Kasım 2008; 18:14:44 >

• quote:

Orijinalden alıntı: kamerhan_55

quote:

Orjinalden alıntı: sahinsari

quote:

şahin sarı arkadaşıma tamamen katılıyorum. 28-29 dereceye getirdinmi mu klimayla 28 m2 de çok bunaltır ki oturdum şehirde hava çok soğuk geçer ve 30 m2 de sibirya soğuklarında 24 derece fazlasıyla yetmiştir.

Alıntıları Göster
    birol bey klimacı olan sizsiniz tabiki uyarılarınızda haklısınız da. ancak benim evim müstekil ve bu bahsettiğim oda iç içe geçmeli 2 odadan oluşuyor. ve 4 adet de penceresi var. ısı kayıplarını düşünerek ve elbette klimacı arkadaşların tavsiyelerine uyarak böyle bir tercih de bulundum ama türk mantığı konusunda haklısanız almışken bir büyüğünü almak sanırım kullanıcı olarak hepimizin ve satıcı olarak klimacı arkadaşların da ortak yanlışı yanılmıyorsam.
    28 derece kullandığımda odanın çok sıcak olacağını söyleyen arkadaşların atladığı şey şu: 28 dereceyi ben algılamıyorum ki. klima 28 algılıyor ben en fazla 24 algılarım herhalde o yüzden sanırım tüketim dışında bir sorun yok. gerçi birol bey tüketimde de çok fazla değişim olmayacağını söyleyerek beni rahattı.
    ilginiz için çok teşekkür ederim. saygılar.

• quote:

birol bey klimacı olan sizsiniz tabiki uyarılarınızda haklısınız da. ancak benim evim müstekil ve bu bahsettiğim oda iç içe geçmeli 2 odadan oluşuyor. ve 4 adet de penceresi var. ısı kayıplarını düşünerek ve elbette klimacı arkadaşların tavsiyelerine uyarak böyle bir tercih de bulundum ama türk mantığı konusunda haklısanız almışken bir büyüğünü almak sanırım kullanıcı olarak hepimizin ve satıcı olarak klimacı arkadaşların da ortak yanlışı yanılmıyorsam.
    28 derece kullandığımda odanın çok sıcak olacağını söyleyen arkadaşların atladığı şey şu: 28 dereceyi ben algılamıyorum ki. klima 28 algılıyor ben en fazla 24 algılarım herhalde o yüzden sanırım tüketim dışında bir sorun yok. gerçi birol bey tüketimde de çok fazla değişim olmayacağını söyleyerek beni rahattı.

Alıntıları Göster
    quote:

kullandığınız klimanın nominal ısıtma kapasitesi 27300 btuyani (40-50 metrekare alanı rahatlıkla ısıtabilirsiniz).kaldı ki ayrıca inverter olduğu için 35800 btu ya kadar ısıtma kapasitesini çıkarabimektedir
    4 pencereyi açsanız bile ısıtır. şaka bir tarafa ısnmamanız için hiçbir sebep yok.istediğiniz şekilde ısınamamanız gerçekten çok tuhaf

• quote:

quote:

kullandığınız klimanın nominal ısıtma kapasitesi 27300 btuyani (40-50 metrekare alanı rahatlıkla ısıtabilirsiniz).kaldı ki ayrıca inverter olduğu için 35800 btu ya kadar ısıtma kapasitesini çıkarabimektedir
    4 pencereyi açsanız bile ısıtır. şaka bir tarafa ısnmamanız için hiçbir sebep yok.istediğiniz şekilde ısınamamanız gerçekten çok tuhaf

Alıntıları Göster
    Sayın Osmanakay, klimanızı kullandığınız odalarınızın bir krokisini (duvar, kapı, pencere boyutları ile kabaca) ekleyebilirmisiniz. Sanırım sizin probleminiz klimanın bulunduğu odadaki ısınan havanın diğer odaya geçemeden yükselerek klimanızı termostata sokması. Hava üfleyen kanatları yere doğru ayarlamışsınızdır muhakkak ancak bir kontrol edin derim. Sıcak havayı klimadan ne kadar çok uzağa (diğer odaya) yönlendirirseniz o kadar sorun azalır.

• quote:

Orijinalden alıntı: tyanik

Sayın Osmanakay, klimanızı kullandığınız odalarınızın bir krokisini (duvar, kapı, pencere boyutları ile kabaca) ekleyebilirmisiniz. Sanırım sizin probleminiz klimanın bulunduğu odadaki ısınan havanın diğer odaya geçemeden yükselerek klimanızı termostata sokması. Hava üfleyen kanatları yere doğru ayarlamışsınızdır muhakkak ancak bir kontrol edin derim. Sıcak havayı klimadan ne kadar çok uzağa (diğer odaya) yönlendirirseniz o kadar sorun azalır.

Alıntıları Göster
    krokiyi buraya ekleyemedim ama anlatayım canlanır belki gözünüzde: evim müstakil camlar pvc, çatı yalıtımı kötü; çift kantlı kapı ile odaya giriyoruz o oda da 2 tane 4+5 m2 pencere var, diğer odaya da geçiş yine iki kanatlı kapı , ben klimayı tam da içeri açıkan kapının karşısına koydurdum ısı farkını azaltayım diye. ısınmayla ilgili bir problem değil benim yaşadığım. klimanın derecesini yükselttiğim zaman hiç bir problem yok, ancak klimanın derece ayarıyla benim derecem ya da hissettiğim derece arasındaki akıl almaz fark. klima 24 dereceye ayarlıyken mak.21 derece gösteriyor benim derecem. hem de ölçümü klimaya çok yakın bir yükseklikte tapmama rağmen. buradaki ustalar normal deyince ben artık problem haline getirmiyorum yaşadıklarımı derecesini arttırıyoru klimanın istediğim dereceyi yakalıyorum. ciddi bir maliyet artışı da yaşamazsam bir sıkıntı yok.
    peki arkadaşlar bu ısı farkı farklı modellerde farklı iklimlerde yani deniz iklimi ile karasal iklim arasında bir fark var mıdır. yada bulunduğunuz şehrin denizden yüksekliği, saçma mı yoksa. yorumlarınızı bekliyorum.saygılar.

• quote:

krokiyi buraya ekleyemedim ama anlatayım canlanır belki gözünüzde: evim müstakil camlar pvc, çatı yalıtımı kötü; çift kantlı kapı ile odaya giriyoruz o oda da 2 tane 4+5 m2 pencere var, diğer odaya da geçiş yine iki kanatlı kapı , ben klimayı tam da içeri açıkan kapının karşısına koydurdum ısı farkını azaltayım diye. ısınmayla ilgili bir problem değil benim yaşadığım. klimanın derecesini yükselttiğim zaman hiç bir problem yok, ancak klimanın derece ayarıyla benim derecem ya da hissettiğim derece arasındaki akıl almaz fark. klima 24 dereceye ayarlıyken mak.21 derece gösteriyor benim derecem. hem de ölçümü klimaya çok yakın bir yükseklikte tapmama rağmen. buradaki ustalar normal deyince ben artık problem haline getirmiyorum yaşadıklarımı derecesini arttırıyoru klimanın istediğim dereceyi yakalıyorum. ciddi bir maliyet artışı da yaşamazsam bir sıkıntı yok.
    peki arkadaşlar bu ısı farkı farklı modellerde farklı iklimlerde yani deniz iklimi ile karasal iklim arasında bir fark var mıdır. yada bulunduğunuz şehrin denizden yüksekliği, saçma mı yoksa. yorumlarınızı bekliyorum.saygılar.

Alıntıları Göster
    Klimanın emişini ölçtünüzmü,eger emiş yüksekse klima ılık üfler yani yüksek ölçüyorsa odayı ınverter ise ısıtmaya yaklaştım der sıcak üflemeden ılık üflemeye geçer.

• quote:

Klimanın emişini ölçtünüzmü,eger emiş yüksekse klima ılık üfler yani yüksek ölçüyorsa odayı ınverter ise ısıtmaya yaklaştım der sıcak üflemeden ılık üflemeye geçer.

Alıntıları Göster
    aynı sorunu sharp klımada yasamıstık...klıma bır turlu ıstenılen sıcaklıga ulasmıyordu sorunun sensorle alakalı oldugu dusunuldu ve gereken yapıldı sımdı hıc bır sorun yok...srk 71 zes1 modelını ıyı bılıyorum bu klımayı kullanan hıc kımseden klıma ıstenılen sıcaklıga ulasmıyor sorunuyla karsılasmadık...ayrıca klımanın on of yapması sasırtıcı...srk 71 he kullanıyor olabılır mısınız dıye sorcam fakat ınverter oldugunu yazmıssınız...menşeisini bı kontrol edın derim...bırde ortamı 24 derece yapmak ıcın klımayı 28 dereceye ayarlamak sacmalık cunku klıma sız kac dereceye ayarlarsanız ortamı o dereceye ulastırmaya calısır ki kapasite dogru secılmıs aksi için alanın daha büyük olması gerekirdi...ınverter ıstenılen ayarda sabıt kalmasını da saglar...ve 28 derece de elektrık sarfıyatın da olması gerekenın mınımum ustunde olur ama ne gerek kucuk rakamları yıl hesabına vurdugunuzda ınverter klıma ıle verdıgınız yuksek fiyatın amortı sansı olmaz mıtsubıshı ınverter almanında mantıgı olmazdı....cihazın peşin fiyatı 3200 ytl...

• quote:

Orijinalden alıntı: einherjer

aynı sorunu sharp klımada yasamıstık...klıma bır turlu ıstenılen sıcaklıga ulasmıyordu sorunun sensorle alakalı oldugu dusunuldu ve gereken yapıldı sımdı hıc bır sorun yok...srk 71 zes1 modelını ıyı bılıyorum bu klımayı kullanan hıc kımseden klıma ıstenılen sıcaklıga ulasmıyor sorunuyla karsılasmadık...ayrıca klımanın on of yapması sasırtıcı...srk 71 he kullanıyor olabılır mısınız dıye sorcam fakat ınverter oldugunu yazmıssınız...menşeisini bı kontrol edın derim...bırde ortamı 24 derece yapmak ıcın klımayı 28 dereceye ayarlamak sacmalık cunku klıma sız kac dereceye ayarlarsanız ortamı o dereceye ulastırmaya calısır ki kapasite dogru secılmıs aksi için alanın daha büyük olması gerekirdi...ınverter ıstenılen ayarda sabıt kalmasını da saglar...ve 28 derece de elektrık sarfıyatın da olması gerekenın mınımum ustunde olur ama ne gerek kucuk rakamları yıl hesabına vurdugunuzda ınverter klıma ıle verdıgınız yuksek fiyatın amortı sansı olmaz mıtsubıshı ınverter almanında mantıgı olmazdı....cihazın peşin fiyatı 3200 ytl...

Alıntıları Göster
    geçtigimiz cumartesi bende bir klima aldım aynı sorun bendede var 2 kere servisi aradımhttp://www.kombiveklima.com/Airfel-AS09-0933INV-Inverter-Serisi-Duvar-Tipi-Split-Klima%2CPR-282.html?ref=akakce&v=1.23.1

birisi3 derece birisi 10 derece oynıyabilir diyor algılamanın devreye girmesi için ısının bu kadar derece düşmesi lazımmış bana çok saçma geliyor açıkcası normal bir klimadan 500-600 tl gibi bir rakam oynuyor ne anladım bunun inverter özelliginden çogu kişi 1 derecede devreye girmesi lazım diyor motorun

• 
Sayfa: 12
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.