Şimdi Ara

Klima Montajı Esnasında Vakum ve Vakumun Önemi (2021) * Klima Satın Alanlar Mutlaka Okuyunuz * (6. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
9 Misafir (1 Mobil) - 8 Masaüstü1 Mobil
5 sn
133
Cevap
46
Favori
39.710
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
25 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

İnşallah bu sefer sorun yaşamayız hayırlısı bakalım hocam, teşekkür ederim.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • klima5505 kullanıcısına yanıt
    Hocam merhabalar;

Korktuğum başıma geldi sistemimizde gaz kaçağı var malesef. Dün gelen klimacı arkadaşla, kaçak sonrası vakumlama konusunda istişare ettik. Ben kaçak tamiri sonrası minimum 1 saat vakumlama gerektiğini söylediğimde, öyle bir şeyin olmadığını, ellerindeki basınç göstergesi gerekli değeri gösterdiğinde vakumlamanın biteceğini söyledi.

İşlem yapılan yerlerden birtanesi mermer altındaydı. Bugün usta çağırıp açtırdım. Kaçak orada çıktı. Klimacı arkadaşlar gelip tekrar kaynap işlemi yaptıktan sonra, sade vatandaş olarak ustadan ne talep etmem gerekiyor acaba? Vakum, gaz, vs.

Muhtemelen bugün gelecek arkadaşlar, eğer yazımı görmüş olursanız vakit ayırıp cevap yazarsanız çok makbule geçer.

Saygıları.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Dirilis1299 -- 30 Ağustos 2023; 12:57:4 >
    < Bu ileti Android uygulamasından atıldı >

Merhaba , Bugun airfel 9000 btu klima taktirdim ve calistirdiktan sonra gaz kacagi tespit edildi. Servis yarin gaz eklemeye gelecek bu asamada yapilan vakum bosa mi gitmis oldu yoksa tekrar vakum yaparak sorunsuz klimayi kullanabilir miyim.

• Bende bugün klima montajı yaptırdım. Özellikle servis kaydında belirtmem üzerine servis vakumlama cihazı ile birlikte geldi. Montaj işlemi başladı ve borular birbirine bağlandığında Ustanın arabaya kadar indi ve geri geldiğinde çırak vanayı açtığını ve gazı sisteme verdiğini söyledi. Bende Peki şimdi nasıl olacak vakumlama işlemi dediğimde usta ben gazı tekrar dış üniteye toplayıp vakumlama yapacağını belirtti. Ben gazın artık sisteme girdiğini ve olmayacağını söyledim ama bu şekilde de yapılır dedi. Neyse dediği gibi yaptı ve gitti. İşlem sonunda hiç bir evrak da imzalamadım. Yaptığı işlem yeterli olmuşmudur bilemiyorum şimdilik çalışmasında bir sıkıntı yok gibi ama yinede içimde bir şüphe kaldı. Nasıl bir yol izlemeliyim sizce?

• Fourdecus F kullanıcısına yanıt

Böyle bir şey yok. Dış ünitede toplamak falan tamamen yalan. Dış ünite değişimi talep edeceksiniz.

• cato16 kullanıcısına yanıt
    Çok teşekkür ederim hocam. Bugün diğer bir yetkili servisle konuştum anladığım kadarıyla dış ünite değişimi için tüketici hakem heyetine gitmekten başka bir çözüm olmayacak. Şu anda tüketici hakem heyetine başvuracak ne ruh halim var nede enerjim. Bu şekilde kullanmayı düşünüyorum. Şimdilik bir sorun yok gibi umarım ileride de sorun çıkarmaz bu durumdan dolayı. Bizim ülkede resmen paranla rezil oluyorsun

• İzmir Buca'da yaşıyorum salı günü Bosch termoteknik yetkili servisi gelip climate 5000i model klimayı kuracak umarım sorunsuz bir şekilde kurabilirler.

• Fourdecus F kullanıcısına yanıt

Hızlı soğutma moduna alıp, termometre ile ölçüm yapar mısınız? Sonucu buraya yazın değerlendirme yapalım.

Tamamdır teşekkür ederim en kısa zamanda ölçüm yapıp yazacağım.

Hızlı soğutmayı açıp bir kaç dakika bekledikten sonra klasik temassız ateş ölçer cihazının ortam ölçümü kısmı ile ölçümleri yaptım 18 ile 17 dereceleri arasında sonuç aldım sanırım bu şimdilik bir sorun olmadığını gösteriyor.

• Merhaba,

Temmuz ayında Arçelik UltraHijyen Smart 12560 HP modeli klima satın almıştım vakum yapılmadan montaj yapıldı, daha sonradan vakum yapılması gerektiğini öğrendim ve değişim talebinde bulundum. Bugün servisten aradılar ürünle ilgili sorun yaşıyormuşsunuz diye sordular bende vakumsuz montaj yapıldı değişim talep ettim deyince dönüş yapacağız diyerek telefonu kapattılar. İç ve dış ünite mi değişmeli yoksa dış ünitenin değişmesi yeterli midir bilgi verirseniz sevinirim.

• LightningTowN kullanıcısına yanıt
    Sanırım sadece dış ünitenin değişimi yeterli olacaktır ama sonuçta yeni ürün iki ünitenin de değişmesi gerekir bence müşteri memnuniyeti adına. Markaya güveniyoruz servisi yaygın diyoruz güvenilir diyoruz 10 dakikalık bir işlem için paramızla rezil oluyoruz resmen. Umarım değişim talebiniz olumlu sonuçlanır

• Merhaba arkadaşlar yazın taşınacağımız şuan boşta olan evimiz için Sigma SGM24INVDHB klima satın aldım ürün bugun geldi. Kurulumunu şimdiden yaptırmamızın bir sakıncası varmı. Yoksa taşınıncamı yaptırmalıyım.

Hocam merhaba sigma comfort 12 btu klima montajı yaptırdım tamamen dalgınlığıma geldi ve vakumlama yapmadılar bende istemeyi unuttum. Klima sadece bir kez servis tarafından kontrol amaçlı çalıştırıldı. Sorum klima bir kez bile çalışsa vakumlama yapmanın anlamı var mı ? Yapılacak tek işlem değişim mi ? Bilgilendirirseniz sevinirim.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >
  • Tüketici hakem heyetine başvurup da sonuçlanan oldu mu?

@klima5505 yazdıklarınızı yeni keşfettim. Artık buraya vakit ayıramayacağını söylemişsiniz. Bilgilerinizden faydalanamayacak olmak bizim için çok büyük kayıp. Ancak başlıkta yazdığınız yazılar, verdiğiniz öneriler, bilgiler gerçekten eşsiz. Resmen bu başlıkta bir ansiklopedi oluşturmuşsunuz. Paranın herkes için çok daha da önemli bugünlerde verdiğiniz bilgilerle, onlarca model içinde ne yapacağını bilemeyen elindeki üç kuruş parayla iş halletmeye çalışan bizlere çok fayda sağladınız. Klima araştırması yapanlar ‘klima5505’ isimli kullanıcının tüm mesajlarını okusunlar mutlaka cevaplarını bulacaklar.
    Bende hiçbir bilgim yokken yazdığınız eski yazıları okuyarak aradığım cevapları buldum. Ayrıca vakumlama olayını öğrendim. Bu kadar ayrıntılı bilgiler, bu kadar özenilmiş yazılar, mükemmel bir Türkçe yani forum nedir nasıl kullanılır 40 yıllık ömrümde bu kadar faydalı forumlaşma görmedim. Size tüm forum adına çok teşekkür ederim. Hayırlı işleriniz olsun.

< Bu ileti iOS uygulamasından atıldı >

• Yeguas Y kullanıcısına yanıt

Zar zor ikna ettim cihazı söktürüp iade ettim. Daha montaj aşamasında bu kadar sorun çıkarttıları için LG den de soğudum. Değişim talebimi iadeye çevirdim. Kaira marka aldım. Memnunum

• Merhaba, klima vakumlama ile ilgili kafama takılan bir konu var. Daha önce 2 defa taşıma yaptırdığım klima tekrar montaj yapılırken vakumlama yapılmadı ve boru içerisinde kalan hava gaza karıştı. Klima son montajdan sonra yeterli performans vermiyor ve ilk gaz salınımında iç ünitede biraz daha fazla ses çıkarıyor. Bu klimanın gazını komple değiştirmek istiyorum ancak merak ettiğim konu şu. Klimaların içerisinde gaz bulunduğu durumlarda yapılan vakumlama işleminde eski gaz ne oluyor? Bu gazların bir kısmının atmosfere ve sağlığa zararlı olduğunu okudum. Bu durumda ayrıca depolanması mı gerekiyor yoksa farklı bir yöntemle tahliye mi ediliyor?

• 
Sayfa: önceki 34567
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.