Şimdi Ara

klima nakli

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
7
Cevap
0
Favori
1.650
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • bir konuda yardıma ihtiyacım var.arçelik klimayı başka bir binaya taşıyacağım.elektrikçi montajcı hepsi var.yalnız sökmeden veya sökerken ne gibi işlem yapmak gerekir.bakır boru var sadece orda takıldık.rekordan sökünce olurmu?o bakır boru gaz içinmi?sökersek gazı boşalırmı?farzedelim boşaldı sonra gaz dolarmı vs.
    yer kırsal alan.servis 100 montaj 100 demontaj toplam 200 ytl istiyor.klima zaten 500 e falan gelmişti.birde herşeyi yapacak ekipman var.sadece gaz olayı konusunda yardımcı oabilirmisiniz ne yapmam gerekiyor?

• quote:

Orjinalden alıntı: bolkarlı kurt

bir konuda yardıma ihtiyacım var.arçelik klimayı başka bir binaya taşıyacağım.elektrikçi montajcı hepsi var.yalnız sökmeden veya sökerken ne gibi işlem yapmak gerekir.bakır boru var sadece orda takıldık.rekordan sökünce olurmu?o bakır boru gaz içinmi?sökersek gazı boşalırmı?farzedelim boşaldı sonra gaz dolarmı vs.
    yer kırsal alan.servis 100 montaj 100 demontaj toplam 200 ytl istiyor.klima zaten 500 e falan gelmişti.birde herşeyi yapacak ekipman var.sadece gaz olayı konusunda yardımcı oabilirmisiniz ne yapmam gerekiyor?

en iyi yol genede servis
  • arkadaşım mail adresimden yada pm den ulaşırsan sana tek tek ne yapman gerektiğini anlatırım ama genede her iş ehline yaptırmak doğrudur enazından senin elinde oluşacak bir hatayı karşılayamazsın ama onların yapacaklarını kendileri karşılarlar.
    iyi günler...
    quote:

bir konuda yardıma ihtiyacım var.arçelik klimayı başka bir binaya taşıyacağım.elektrikçi montajcı hepsi var.yalnız sökmeden veya sökerken ne gibi işlem yapmak gerekir.bakır boru var sadece orda takıldık.rekordan sökünce olurmu?o bakır boru gaz içinmi?sökersek gazı boşalırmı?farzedelim boşaldı sonra gaz dolarmı vs.

• Arkadaşım bu kaçlık klima ? Açıkcası marka ve model yazmamışsın ama R 22 gazı kullanıyor fiyatına bakarak. R 22 gazının ozon tabakasına zararı olduğu için gazını kaçırmaman en iyisi. Dolumu da yapılabilir ayrıca.
    Benim anlamadığım montajcı var demişsin. Bunu monte edecek mutlaka sökmesini de bilmeli. Zaten kurmak sökmekden daha zor. Birşey anlamadım kısaca bu montajcından. Ayrıca kurulumda vakumlama yapmak için alet de lazım. Bu 200 ytl tabii ki yüksek gibi görünüyor ama mesafe vs . durumu da çoksa pazarlık yapıp servisine garantisi bitmişse de başka bir ustaya yönel derim.
    Hatta bir çok klimasını nakletmek zorunda olan kişi senin gibi maliyetinden kaçıp klimayı olduğu yerde bırakır.( Tabii eski ya da ucuz ürünlerden bahsediyorum ) Yani bazen bu nakil işlemleri yüzü astarından pahalı olabiliyor.
    Sana son tavsiyem forumdan mbirol arkadaşa pm atman.Kendisi servis hizmeti de vermektedir ve belki de yardımcı olur.

• Orjinalden alıntı: koko69

Arkadaşım bu kaçlık klima ? Açıkcası marka ve model yazmamışsın ama R 22 gazı kullanıyor fiyatına bakarak. R 22 gazının ozon tabakasına zararı olduğu için gazını kaçırmaman en iyisi. Dolumu da yapılabilir ayrıca.
    Benim anlamadığım montajcı var demişsin. Bunu monte edecek mutlaka sökmesini de bilmeli. Zaten kurmak sökmekden daha zor. Birşey anlamadım kısaca bu montajcından. Ayrıca kurulumda vakumlama yapmak için alet de lazım. Bu 200 ytl tabii ki yüksek gibi görünüyor ama mesafe vs . durumu da çoksa pazarlık yapıp servisine garantisi bitmişse de başka bir ustaya yönel derim.
    Hatta bir çok klimasını nakletmek zorunda olan kişi senin gibi maliyetinden kaçıp klimayı olduğu yerde bırakır.( Tabii eski ya da ucuz ürünlerden bahsediyorum ) Yani bazen bu nakil işlemleri yüzü astarından pahalı olabiliyor.
    Sana son tavsiyem forumdan mbirol arkadaşa pm atman.Kendisi servis hizmeti de vermektedir ve belki de yardımcı olur.
    montajcı derken kilma montajcısı değil,kaynak işi yapan eli yatkın arkadaş.burası şantiye ve klimadan çok daha zor işleri kendi ekibimiz yapıyor.ama klima da bu gaz boşaltma işi kafamıza takıldı.diğer herşey bize çok basit.

• nakli başarıyla gerçekleştirdim.yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.

sökeceğim ve takacağım binaların her ikisininde pefabrik olması işimi kolaylaştırdı.şöyleki,hiçbir vana kapamadan hiçbir rekor sökmeden elektrik bağlantısını kestikten sonra iç ünitenin olduğu yeri komple kestim.hiçbirşeyi sökmeden takım halinde kamyonete yükledim.montaj yapaccağım binada eski binadan kestiğim yer kadar yer açtım ve iç üniteyi sandeviç panelle birlikte oraya yerleştirip sağlamlaştırdım.açık yerleri alçı ile tamir ederek boyadım.elektriği bağladım ve olay bitti.şimdi klimanın serinliğinin keyfini sürüyorum.

tabi bu yöntem betonarme binalarda mümkün değil.

birde taşırken bakır boruların eğilip kırılmaması için azami özen gösterdik.
  • hayırlı olsun arkadaşım güle güle serinle
    quote:

nakli başarıyla gerçekleştirdim.yardımcı olan arkadaşlara teşekkürler.

sökeceğim ve takacağım binaların her ikisininde pefabrik olması işimi kolaylaştırdı.şöyleki,hiçbir vana kapamadan hiçbir rekor sökmeden elektrik bağlantısını kestikten sonra iç ünitenin olduğu yeri komple kestim.hiçbirşeyi sökmeden takım halinde kamyonete yükledim.montaj yapaccağım binada eski binadan kestiğim yer kadar yer açtım ve iç üniteyi sandeviç panelle birlikte oraya yerleştirip sağlamlaştırdım.açık yerleri alçı ile tamir ederek boyadım.elektriği bağladım ve olay bitti.şimdi klimanın serinliğinin keyfini sürüyorum.

tabi bu yöntem betonarme binalarda mümkün değil.

birde taşırken bakır boruların eğilip kırılmaması için azami özen gösterdik.

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Isıtma için klima
    6 yıl önce açıldı
    araba klima borusu ezilmesi
    9 yıl önce açıldı
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.