Arkadaşlar merhaba, ben de klima almak üzereyim.25 metrekare, kuzeybatı cephe, çiftcamlı en üst kat salonum için soğutma amaçlı bir klima alacağım bütçem maksimum 2000 tl. Mitsubishi Electric'in klasik duvar tipi split klimalarından birini (MSHGE35VB 12 BİN BTU) almayı düşünüyorum ve sanırım sessizlik benim için en önemli kriter.Bu klimayı kullanan ya da buna alternatif önerisi olanlar varsa görüşlerinizi paylaşırsanız sevinirim.Teşekkürler.
kardeşim ben sana panasonic öneririm ama panasonic pahalı ve tuzludur biraz ama aldığında ömürlük diyebilirim yani gerçekten çok kaliteli ama eğer orta ölçekli birşey düşünüyorsanwww.generalklimalar.net ma bakmanı tavsiye ederim.
Hesabınız (12bin BTU) gereğinden fazla tutulmamışsa kurutma konussunda sorun teşkil etmeyecektir. Klasik sabit veya çift hızlı kompresörlerde kapasite hesabı daha önemli. Ne düşük kalmalı, ne de fazla olmalı. Fazla olursa yeterince devrede kalmayabilir, bu durumda hızlı bir soğutma fakat vasat bir kurutma sağlanabilir. Kurutma da önemli çünkü mesela 26°C %40 nem, 22°C %80 nemden daha "serin"dir.
Tüketim açısından A sınıf olması yeterli bir parametre bence. Ama şu nem alma konusunda "inverter" bir sisem daha güvenli/istikrarlı davranacaktır diye düşünüyorum.
1 ton kapasite için ayırdığınız bütçe yüksek olduğu için yazdım. Belki Mitsubishi'de de başka alternatifler olabilir, bütün markaları bilmiyorum, teker teker tecrübe etmiş de değilim ama mesela Toshiba ve Carrier'da aynı gürültü seviyesine ve tüketime sahip inverter modeller benzer fiyatlarda var, gürültü bakımından da bazıları uyku modunda 20-21 dB yazıyorlar.
Karbon12, aydınlatıcı cevabınız için çok teşekkürler.Ankara'da yaşadığım için çok yüksek bir nem sorunumuz yok. Yalnız klimanın btusuna 2 ayrı Klimaplus bayisi farklı değer verdi.Eve gelip keşif yapmadılar henüz çünkü çok yoğunlar telefonda bir tanesi direk 12 bin btu yeter derken diğeri 17 binlik gerekebilir diyor.Bakalım ne olacak.