Şimdi Ara

klimadan gelen buhar

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
9
Cevap
0
Favori
57.486
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
    arkadaşımın renault megane dci modeli var.
    bugüne kadar hiç bir sorun yaşamadı.araç 40 bin km de.
    geçende bana bişey anlattı.
    aracıyla kırmızı ışıkta beklerken klima da sonuna kadar da açıkmış.
    daha sonra yeşil ışığın yanmasıyla hızlı bir kaldırış yapmış yani 3700 dd. civarında kullanmış arabayı.
    daha sonra 1 km sonra falan aracın içine havalandırmadan buhar helmeye başlamış.
    yani gaz gibi birşey gelmeye başlamış.
    durmuş kenara kaputu açmış.hiç bir sorun görememiş.
    aracına binip devam etmiş ve yarım saat kadar aracın havalandırmasından buhar gelmiş.
    bu olay antalya da oluyır.
    hava sıcaklığı da 39 derece imiş.
    kendisi dışarıdan gelen nemin içeriye buhar olarak girebileceğinden bahsetti.
    fakat ben bi sorun olacağından endişelendim.
    size sormak istedim.
    hiç başınıza böyle bişey geldimi.
    ya da bunun nedeni ne olabilir.
    yorumlarınızı bekliyorum.

selam ile...

• Yapay Zekanın Yanıtı

Klimadan Buhar Gelmesi: Nedenleri ve Çözümleri

Klimanızdan buhar gelmesi sorunu, araç sahipleri arasında yaygın bir durumdur. Bu durum, çeşitli nedenlerden kaynaklanabilir ve göz ardı edilmemelidir.

Nedenleri:

• Araba Klimasından Beyaz Duman Gelmesi: Motor hasarından kaynaklanabilir. Antifrizin motora sızması sonucu oluşan beyaz duman, klimanızdan dışarı atılabilir.
    • Klimadan Duman Gelmesi: Klima sisteminde bir elektrik arızası yaşanması halinde duman görülebilir. Bu durum, yanan kablolar veya sigortaların patlaması nedeniyle oluşabilir.
    • Araba Klimasından Duman Gelmesi: Klima kompresöründeki arızalar da duman oluşumuna neden olabilir. Kompresördeki yağın aşırı ısınması veya sızıntısı duman çıkmasına yol açabilir.
    • Klimadan Buhar Gelmesi: Klima sistemindeki yoğuşma, buharlaşarak klimanızdan dışarı atılabilir. Bu durum, özellikle klima uzun süre kullanılmadığında veya nemli havalarda yaygındır.
    • Araba Klimasından Buhar Gelmesi: Klima filtresinin tıkanması veya kirlenmesi, hava akışını engelleyerek buhar oluşumuna neden olabilir.

Çözümleri:

Klimanızdan buhar gelmesi sorunuyla karşılaşıyorsanız, sorunun kaynağını belirlemek ve en kısa sürede çözüm bulmak önemlidir. Nedenine bağlı olarak çözümler şunları içerebilir:

• Motor hasarı varsa, derhal bir tamirciye başvurmalısınız.
    • Elektrik arızası varsa, sigortaları kontrol etmeli ve gerekirse değiştirmiş olmalısınız.
    • Klima kompresörü arızalıysa, kompresörü değiştirmek veya onarmak gerekebilir.
    • Yoğuşma nedeniyle buhar oluşuyorsa, klimayı düzenli olarak kullanmalı ve filtreleri düzenli olarak temizlemelisiniz.
    • Klima filtresinin tıkanması halinde, filtreyi değiştirerek hava akışını iyileştirmelisiniz.

Klimanızdan buhar gelmesi sorununu gidermek, aracınızın güvenli ve verimli çalışması için gereklidir. Sorunun kaynağını doğru bir şekilde belirleyerek ve uygun çözümleri uygulayarak, bu sorunu hızlı ve etkili bir şekilde çözebilirsiniz.

Yapay Zekanın Yanıtını Genişlet
  • Aynı şeyi Focus ve Corsa'da gördüm. Endişelenecek birşey yok..
  • Çok sıcak havalarda olabiliyor, sorun olmaz.

Selamlar
  • Bu bahsi geçen buhar buzdolabının buzluk kısmını açınca dışarı yayılan beyaz renkli duman gibi ise normaldir antalya gibi nemli bir yerde klima soğutucusundan geçen nemli havadaki su buharı donup içeri duman gibi gelmiş olabilir. Yüksek devirlerde klima soğutması çok arttığından böyle donmalar olabiliyor. Benim başıma wv transporter de gelmişti 1-2 defa sanki havalandırmadan beyaz renkli bir duman üfürüyordu.

Yada araç içinde bulunan evaparatör de sızıntı olup klima gazı kabin içinede geliyor olabilir ama bu daha düşük bir ihtimal.
  • KLİMA GAZININ ICERIYE GIRMESI GIBI BIRSEY SOZ KONUSU OLAMAZ NEMLI HAVANIN ETKISI VARDIR SORUN OLMAZ SICAKLARDA BOYLE SEYLER NORMALDIR.
  • ya arkadaşlar benim araba ile çanakkaleye gidip geldim
    sabah doğru 100-120 gibi hızlarda birşey olmuyordu ama bazen 50nin altına inmek gerekiyordu klima ikinci ayarda açıktı ve her 50nin altına inişimde ön cam dışarıdan buğu yapıyordu
    bunu gidermenin bir yolu yok mu
  • aynı olayı zman zman corolla ve civic de yaşıyoruz ama bi zararı olmuyor
  • benim arabada ilk calıstıgı zaman bır 10 20 sanıye kadar oluyor sonra gecıyor.cok kısıde olduguna gore normal bır durum oolsa gerek.korkmaya gerek yok
  • teşekkür ederim yorumunu esirgemeyen güzel kardeşlerim.

ben daha önce hiç böyle bişey yaşamadığım için çok şaşırmıştım.
    demekki doğal bişeymiş.
    selam ile...
  • 
Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.