Sevgili arkadaşlar Bilgisayar sektöründe uzun yıllar çalışmış, donanım ve yazılım bilgisi anlamında epey bir tecrübeye ulaşmış biri olarak, öte yandan klon imei gibi konularla hiç uğraşmamış ve bu konuda deneyimi olmayan biri olarak sizlerden yardım istiyorum...
3 hafta önce vatandaşın birinden kayıtlı! LG Optimus Vu P895 marka cep telefonu satın aldım.İnanın o tarihe kadar klonla uzaktan yakından alakam yoktu.Aslında fiyatının ucuzluğundan fark etmeliydim.Neyse, sonra bir arkadaşımın tavsiyesi ile imei nosuna btk üzerinden arama yaptırdım ve cihazımın orjinal imeisi olmadığını fark ettim.Sonuçta ben klon imeili bir cihaz satın almış oldum.Kişiye ulaşamıyorum çünkü telefonu kapalı.Dolandırıldım diyemeyeceğim fiyatı düşüktü ama ben bu cihazı da bu şekilde kullanmak istemiyorum.Forumlar da birçok bilgiye ulaşmaya çalıştım ama zaten bu bilgilerin birçoğu çöplük durumda.Önüne gelen fikir beyanında bulunmuş ve insanları yanlış noktalara yönlendirmişler.Ben özellikle işi bu olan, deneyim ve tecrübeye sahip arkadaşlara sormak istiyorum.
1-Cihazın gerçek imeisi pilinin altında var.(arka kapağı vidalarından kurtarınca içerisinde yazıyor.) 2-Cihazı orjinal haline döndürüp bir arkadaşın pasaportuna kayıt ettirmek istiyorum.Cihaz ilk haline döndürülebilir mi? 3-Efs dosyasından bahsediliyor.Bu dosyalar tamir edilip cihaz güncellemelere açık hale getirilebilir mi?
Bu işlemi box cihazı kullanabilen iyi bir telefoncu yapabilir mi?Yapsa bunun ücreti nedir?
Bu konulara açıklık getirecek tecrübeli arkadaşlar var ise onlardan yardım bekliyorum.
Sevgi ve saygı...
yeni mesaja git
Yeni mesajları sizin için sürekli kontrol ediyoruz, bir mesaj yazılırsa otomatik yükleyeceğiz.Bir Daha Gösterme