Şimdi Ara

Klon Vu+ Solo2( Yalnızca klon cihazlar ) (14. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.393
Cevap
22
Favori
91.160
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • serkan hocam her konuya ve mesajlara acıklık getırdıgın ıcın tsk ederım lakın mesela en basında ben turkıyedekı bır cok sanal alısverıs magazalrında alısverıs yapıyoruz fakat
    cınden getırtmeyı benım gıbı beceremeyen bı cok ınsan var fıyat dustugunde bu ısı bılenler dırek cınden cıhaz getırtıp kullanabılecekler ama ben benım gıbı bırcok kısı sadece bu sayfayı takıp edecez ve bır turlu cınden cıhaz getırtemeyecez keske elımızden gelsede cınden bızde sıparıs edıp getırtebılsek
  • quote:

Orijinalden alıntı: dreambox271980

serkan hocam her konuya ve mesajlara acıklık getırdıgın ıcın tsk ederım lakın mesela en basında ben turkıyedekı bır cok sanal alısverıs magazalrında alısverıs yapıyoruz fakat
    cınden getırtmeyı benım gıbı beceremeyen bı cok ınsan var fıyat dustugunde bu ısı bılenler dırek cınden cıhaz getırtıp kullanabılecekler ama ben benım gıbı bırcok kısı sadece bu sayfayı takıp edecez ve bır turlu cınden cıhaz getırtemeyecez keske elımızden gelsede cınden bızde sıparıs edıp getırtebılsek

Sipariş prosedürlerini tek başına yerine getirmekte yetersiz olduğunu düşünen yada yetersiz kalması muhtemel olan arkadaşlarımız, ingilizce yeterliliği olan güvendikleri kişiler aracılığıyla yada yakın akrabalarından yardım alarak, prosedürleri tamamlayabilirler.

Malum paypal ile ödeme yapmak en ekonomik sipariş yöntemidir. Önce bankada dolar hesabı açtırmak gerekiyor. İnternet bankacılığını kullanarak, banka hesabındaki dolar 'ı Paypal hesabına aktarmak gerekiyor. Paypal hesabından da, sipariş noktasının paypal hesabına ödeme yapmak gerekiyor. Bu yöntem ile bankadan Dolar'ı paypal hesabına EFT yaparken, komisyon tutarı cüzzi oluyor. Aynı şekilde, paypal hesabına alınan Dolar'ın, satıcının paypal hesabına havalesinde ödenen paypal komisyonu da 1 - 2 dolar gibi cüzzi bir komisyon oluyor.

Ayrıca paypal üzerinden yapılan ödemeler, güvenli alışverişin kapısını da açıyor. Müşteri malı teslim almadan satıcı parasını alamıyor v.s.

Gerçi ben bugüne kadar paypal 'ı hiç kullanmadım. Sebebi; benim yaşadığım yerde Money Gram ile ödemede komisyon oranı düşük olduğu için, paypal gibi ön hazırlıklara katlanmak istemedim.

Tabi ben alış verişlerimi bugüne kadar direkt fabrika satış temsilcileri irtibat kurup aldığım için, parayı Money Gram ile korkmadan havale ettim.

Kısaca; bir önceki mesajımda link verdiğim başlığı arkadaşlar geniş zamanda acele etmeden okuyabilirse, o başlıkta siparişler ile ilgili birçok teknik ayrıntı paylaşılmıştı. Yani o başlıktan epeyce bilgi edinilebilir.

Saygılar, sevgiler.

• Aliexpress te biraz önce baktım yeniyıl dolaysıyla kargo bedava yapanlar var ;ama .ücretisz kargo avrupadaki ülkelere geçerli anlaşmalı,Türkiye ye bazı firmalar ücretsiz kargo demiş oda fiyata yansıtmış,200 usd ye alacağını 250 usd yapmış uyanıklar

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi umdt -- 15 Aralık 2013; 14:53:55 >
  • acelesi yok yaza kadar yolu var , ben okadar zengin değilim ne düşerse kar
  • quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Sevgili arkadaşlar,

Özel mesajlardan başımı alamayınca, Klon Vuo+ Solo2 cihazların satıcı link'lerini açık alandan yayınlamaya karar verdim.

Cihazlreambox'larda olduğu gibi, modifiye edilmiş yazılımlar yüklenebilir ancak.

Burası GreatDVB fabrikasıdır. Skype ile görüşüp direkt sipariş verebilirsiniz ;
    http://www.greatdvb.com/en/vu-solo2-hd-receiver-linux-os-blackhole-images

Burası szskyway fabrikadır. Bu cihazda kart okuyucu var. Modül girişi yok. Bu nedenle çok hesaplıdır ;
    http://www.szskyway.en.alibaba.com/product/1282963096-219497641/Exactly_Original_Enigma_2_Linux_Super_Digital_Satellite_Receiver_VU_SOLO_2.html

szskyway 'ın alibaba link'i ;
    http://www.alibaba.com/product-gs/1283545724/Exactly_Original_Enigma_2_Linux_OS.html

Bir başka satıcı ;http://www.alibaba.com/product-gs/969235589/2013_Vu_solo2_twin_tuner_VuPlus.html

Bir başka satıcı ;http://www.alibaba.com/product-gs/968173194/vu_solo_2_linux_vu_solo.html

* Tüm satıcılar mail gönderip, irtibata geçip, paypal, Westhern Union, Money Gram gibi ödeme araçları ile ödeme yapabilirsiniz.

* Alibaba 'daki satıcıların tamamı, talep edilmesi halinde fatura bedelini düşük yazabilirler. Gümrük sorunu olmaz yani...

* Kargo İşleme Merkezlerinde incelenmesi halinde en fazla 7 Euro TRT bandrolü ödersiniz. Gönderilerinizi devlet postası ile gönderilmesi isteyiniz. Bu şekilde gönderi ücreti düşük olur.

Serkan hocam orta segment, , iptv, usb kayit ve harddisk baglanabilir hizli bir vu modeli tavsiye edecek olursan ne dersin ? Cihazin cift tunerli olmasi onemli degil. Yani bir kanali seyrederken baska bir kanali kayit etmek benim icin gereksiz. Tesekkurler.

• quote:

Orijinalden alıntı: Mardini

Serkan hocam orta segment, , iptv, usb kayit ve harddisk baglanabilir hizli bir vu modeli tavsiye edecek olursan ne dersin ? Cihazin cift tunerli olmasi onemli degil. Yani bir kanali seyrederken baska bir kanali kayit etmek benim icin gereksiz. Tesekkurler.

Vu tabanlı Cloud Ibox2 cihaz var. Bu cihazda Broadcom 7358 no'lu işlemci var. 500 Mhz. hızındadır.

Bu cihazda Çin'den siparişle getirtilebilir.
    http://www.alibaba.com/product-gs/1537955954/Latest_Original_Cloud_Ibox2_Mpeg4_Cloud.html

Bu link'i örnek olarak verdim. Cihazın teknik özelliklerini görün diye... Yalnız teknik özellikler içerisinde belirtilen, 2G Flash / 4G RAM değerleri yanlıştır. Bu cihazı "Cloud Ibox2" olarak Google 'dan araştırınız.

Bu cihazın hızı solo2 kadar hızlı olmasa da, Vu1 serisi cihazlardan biraz daha hızlıdır.

Bu cihazın tek dezavantajı, işlemcisi tek çekirdeklidir.

Bu cihazı önermemin nedeni, vu serisi içerisinde fiyat / performans oranının yüksek olması nedeniyledir.

Kolay gelsin.

• quote:

quote:

Vu tabanlı Cloud Ibox2 cihaz var. Bu cihazda Broadcom 7358 no'lu işlemci var. 500 Mhz. hızındadır.

http://www.alibaba.com/product-gs/1537955954/Latest_Original_Cloud_Ibox2_Mpeg4_Cloud.html

Bu link'i örnek olarak verdim. Cihazın teknik özelliklerini görün diye... Yalnız teknik özellikler içerisinde belirtilen, 2G Flash / 4G RAM değerleri yanlıştır. Bu cihazı "Cloud Ibox2" olarak Google 'dan araştırınız.

Bu cihazın hızı solo2 kadar hızlı olmasa da, Vu1 serisi cihazlardan biraz daha hızlıdır.

Bu cihazı önermemin nedeni, vu serisi içerisinde fiyat / performans oranının yüksek olması nedeniyledir.

Kolay gelsin.

Peki hocam yurticinde alinacak, belirttigin cihaza ilham olmus vu modeli hangisi ? Ayrica cift cekirdekli bir vu modeil de tavsiye edecek olsan ayni ozelliklere sahip hangisi olur ?
    Eyvallah.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• quote:

quote:

quote:

Kolay gelsin.

Peki hocam yurticinde alinacak, belirttigin cihaza ilham olmus vu modeli hangisi ? Ayrica cift cekirdekli bir vu modeil de tavsiye edecek olsan ayni ozelliklere sahip hangisi olur ?
    Eyvallah.

İşlemcisinden dolayı, yurtiçindeki Vu+ modelleri ile bu cihazın benzerliği yok.

Yurtiçinde satılan Vu+ UNO modeli var. Bu cihazın işlemcisi çift çekirdekli olup, Dreambox 800 se cihazın işlemcisi ile aynı hıza sahiptir. Modül giriş slotuna ihtiyaç duyulmuyorsa, UNO almak yerine klon Dreambox 800HD "SE" cihazı alabilirsiniz.

Yalnız bu konuların yeri burası değildir. İlgili başlıklardan takip edebilirsiniz.

Kolay gelsin.

• ilgilenenlere Çin den yeni mail gelmiş

Cloud ibox at 57.5 USD now and vu+ solo2 210USD both in stock now .

If have any concerns please feel free to contact me .

Best regards,

-------------------------------------------------------------------------
    Shenzhen Bi-union Electronic Technology Co., LTD.
    Mob: +86 136 9989 7703
    Tel : + 86 0755 23118801
    Fax: +86 0755 23118802
    Email : biunion03@bi-union.com
    Web:www.bi-union.com
    http://bi-union.en.alibaba.com

• Eyvallah serkan hocam.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • önemli uyarı: 14 aralıkda yayınlanan driverlarda klon cihazlara önlem almışlar. bu akşam bugün çıkan vti 6.0.4 yukledim ve hw error hatası aldım. cihaz açılmamıştır. dün akşam 15 aralık tarihli orijinal imaj yukledim yine aynı hatayı aldım. klon solo 2 lere karşı üretici firma tedbir almış dikkat.
  • Peki Bora bey. Cihaz şu an açılıyor mu? Nedir son durum?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Bu iyi haber !

Zira çekik gözllerin gardı çabuk düşecek ve fiyatlar hızla aşağıya çekilecek.

Böylece klon'lar için modifiyeli yazılımlar yayınlanmaya başlayacak.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Kef14

Peki Bora bey. Cihaz şu an açılıyor mu? Nedir son durum?

cihaza blackhole 2.0.7.3 yukledim çalışıyor. vti 6.0.3 de çalışıyor. sanırım haftasonu çıkan driverlar ile tedbir aldılar. cihaz çalışıyor hiçbir sorun yok fakat guncel yazılımları yukleyemeyeceğiz.
  • quote:

Bu iyi haber !

sizin çekik gözlü arkadaşlara patchleme işlemini sorsanız dostum. yada rs232 kablo ile nasıl bu tedbire karşı bir önlem alacaklarını. çünkü cihazın içinden rs232 kablosuda çıkmıştı. vardır bir sebebi bu kabloyu koymalarının... saygılar.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bora2004

quote:

Bu iyi haber !

sizin çekik gözlü arkadaşlara patchleme işlemini sorsanız dostum. yada rs232 kablo ile nasıl bu tedbire karşı bir önlem alacaklarını. çünkü cihazın içinden rs232 kablosuda çıkmıştı. vardır bir sebebi bu kabloyu koymalarının... saygılar.

Tamam Bora Bey, mail göndereceğim. Ben firmalar içerisinde GreatDVB ile görüşüyorum. Yalnızca oraya sorabilirim.

• quote:

quote:

quote:

Bu iyi haber !

Tamam Bora Bey, mail göndereceğim. Ben firmalar içerisinde GreatDVB ile görüşüyorum. Yalnızca oraya sorabilirim.

ilginiz alakanız desteğiniz için tesekkurler. eğer size yazılım verirlerse bu yazılımı yukleyebilirim cihaza. sonuç olarak uydusever dostlarımıza bir faydamız olsun türkiyede şu anda sanırım bir tek bende var cihaz.

• quote:

quote:

quote:

quote:

Bu iyi haber !

ilginiz alakanız desteğiniz için tesekkurler. eğer size yazılım verirlerse bu yazılımı yukleyebilirim cihaza. sonuç olarak uydusever dostlarımıza bir faydamız olsun türkiyede şu anda sanırım bir tek bende var cihaz.

Dün istirahate çekilmeden önce mail göndermiştim.

Sabah açtığım yanıtın geldiğini gördüm.

Özetle şöyle yazmışlar;

* Orijinal yazılımlar yükleniyor diye biliyorduk. İlk defa sizden öğrendik.

* Biz yazılımları Black Hole yüklü gönderiyoruz. Şimdilik çalışan yazılımları kullanmaya devam edin.

* Klonlara yeni özellikler içeren yazılım desteğinin verilmesi için bir çözüm üretmeye çalışacağız.

* Çözüm şekli; belki Ferrari ekibininin yaptığı gibi donanım ilavesi ile de olabilir. Bu kararı almak için henüz çok erken...

diye yazmışlar...

Bilmeyen arkadaşlar için Ferrari ekibininin uyguladığı çözümü yazayım;

Ferrari Team'in destek verdiği Vu+ cihazlar vardır. Yani Klon Ferrari Vu+ serisi cihazlardan bahsediyorum.

Bu cihazlara Vu+'ya ait yazılımların yüklenebilmesi için, v1, v2, v3 sürümlü klon ferrari özellikli cihazlar çıkarıldı. Örneğin; v3 sürümlü klon vu+ cihazlara, orijinal vu+ serisi için verilen son yazılımlar herhangi bir engelle karşılaşılmaksızın yüklenilebilmektedir.

Ferrari Vu+ cihazlara bakınca; orijinal Vu+ yazılımlarını çıkaran ekip, yazılımların orijinal cihazlar dışındaki cihazlara yüklenilmesini önleyecek, bir boot(açılış) yaması kullanıyor. İşte ferrari ekibi bu açılış yamasını aşmak için küçük bir donanım parçası kullanıyor. Kısaca buradan anlaşılması gereken husus, Vu+ ekibi, klon cihazlara orijinal yazılım yüklenmesin diye, zaman zaman boot yamasını değiştirmiş. Ferrari ekibi de, her defasında yeni bir donanım parçacığını kullanıma sunmak suretiyle, orijinal yazılımların yüklenmesini sağlamış.

Bakalım nasıl bir çözüm üretilecek...

Nasıl çözüm üretirlerse üretsinler, Vu+ team, kloncuların gardını çok çabuk düşürdü. Bu durum her zamanki gibi biz kullanıcılara yarayacaktır. İki aya kalmaz, solo2'yi 150 dolar seviyelerinden satmaya başlarlar. Tabi solo2 cihazlara talep gelirse...

Malum android cihazlar çıktığından beri, klon linux'lu cihazlara talep eski düzeylerde değil. Böyle olunca, çekik gözlüler büyük hacimli üretim yapıp, ellerindeki malı depo malı durumuna düşürmek istemiyorlar. Büyük hacimli üretim olmadan da, fiyatları aşağıya çekemiyorlar.

Kısaca; biraz sabır bakalım, önümüzdeki zamanlarda neler olacak...

Saygılar, sevgiler.

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

Bu iyi haber !

Dün istirahate çekilmeden önce mail göndermiştim.

Sabah açtığım yanıtın geldiğini gördüm.

Özetle şöyle yazmışlar;

* Orijinal yazılımlar yükleniyor diye biliyorduk. İlk defa sizden öğrendik.

* Biz yazılımları Black Hole yüklü gönderiyoruz. Şimdilik çalışan yazılımları kullanmaya devam edin.

* Klonlara yeni özellikler içeren yazılım desteğinin verilmesi için bir çözüm üretmeye çalışacağız.

* Çözüm şekli; belki Ferrari ekibininin yaptığı gibi donanım ilavesi ile de olabilir. Bu kararı almak için henüz çok erken...

diye yazmışlar...

Bilmeyen arkadaşlar için Ferrari ekibininin uyguladığı çözümü yazayım;

Ferrari Team'in destek verdiği Vu+ cihazlar vardır. Yani Klon Ferrari Vu+ serisi cihazlardan bahsediyorum.

Bu cihazlara Vu+'ya ait yazılımların yüklenebilmesi için, v1, v2, v3 sürümlü klon ferrari özellikli cihazlar çıkarıldı. Örneğin; v3 sürümlü klon vu+ cihazlara, orijinal vu+ serisi için verilen son yazılımlar herhangi bir engelle karşılaşılmaksızın yüklenilebilmektedir.

Ferrari Vu+ cihazlara bakınca; orijinal Vu+ yazılımlarını çıkaran ekip, yazılımların orijinal cihazlar dışındaki cihazlara yüklenilmesini önleyecek, bir boot(açılış) yaması kullanıyor. İşte ferrari ekibi bu açılış yamasını aşmak için küçük bir donanım parçası kullanıyor. Kısaca buradan anlaşılması gereken husus, Vu+ ekibi, klon cihazlara orijinal yazılım yüklenmesin diye, zaman zaman boot yamasını değiştirmiş. Ferrari ekibi de, her defasında yeni bir donanım parçacığını kullanıma sunmak suretiyle, orijinal yazılımların yüklenmesini sağlamış.

Bakalım nasıl bir çözüm üretilecek...

Nasıl çözüm üretirlerse üretsinler, Vu+ team, kloncuların gardını çok çabuk düşürdü. Bu durum her zamanki gibi biz kullanıcılara yarayacaktır. İki aya kalmaz, solo2'yi 150 dolar seviyelerinden satmaya başlarlar. Tabi solo2 cihazlara talep gelirse...

Malum android cihazlar çıktığından beri, klon linux'lu cihazlara talep eski düzeylerde değil. Böyle olunca, çekik gözlüler büyük hacimli üretim yapıp, ellerindeki malı depo malı durumuna düşürmek istemiyorlar. Büyük hacimli üretim olmadan da, fiyatları aşağıya çekemiyorlar.

Kısaca; biraz sabır bakalım, önümüzdeki zamanlarda neler olacak...

Saygılar, sevgiler.

security chip dedikleri bir hardware' i board üzerine takıyorlar. bu security chip vasitasıyla üretici firmanın aldığı tedbiri atlamaya çalışıyorlar. en son kullandıkları v3 versiyondu.

solo 2 klon cihazlara bu security chip'i takmışlardır fakat sanırım v3 de yeterli olmuyor artık. büyük ihtimal v4 versiyonu çıkar:)

her neyse alan arkadaşlar olursa şu anda 14 aralık' a kadar çıkan image' leri kullanmlarını öneririm. bu tarihe kadar olan image lerde hiçbir problem yok.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bora2004 -- 17 Aralık 2013; 8:48:06 >

• benim cihazı satın aldığım çinli satıcı sordum. Onlarda duruma benim sayemde haberdar oldu:) teknik departmandaki kişilere sordular. Verdikleri cevap, şu anda blackhole 2.0.7 kullanmamı önerdiler. aldıkları bir tedbir şu an bu. benim açımdan sıkıntı yok. 14 aralık öncesi yazılımlar ile cihazı kullanmaya devam:)
  • 
Sayfa: önceki 1213141516
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.