Şimdi Ara

Klon Vu+ Solo2( Yalnızca klon cihazlar ) (17. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
3 Misafir - 3 Masaüstü
5 sn
1.393
Cevap
22
Favori
91.244
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: umdt

quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

Düşer, düşer...

Android uydu cihazlarının talebi düşmeye başladı. Yazılım ve çakılma sorunları yüzünden kullanıcılar ve satıcılar yön değiştirmeye başladılar.

Bu da demek oluyor ki, klon solo2 cihaz büyük hacimli üretilecek. Büyük hacimli üretilince, maliyetler aşağıya düşecek ve fiyatlarda aşağıya inecek.

Birde devlet postaları ile gönderi bedeli en yüksek 15 dolar civarındadır. Satıcı 15 Dolar'ın üzerinde bir gönderi bedeli talep ediyorsa, uyanık olunuz. 15 dolar üzeri gönderi bedeli satıcının kendi komisyonudur. Bu çekik gözlüler her türlü oyunu yapmakta mahirdirler.

Alibabanın alışveriş şekli çok farklı,ne olduğu belli değil,aliexpress te ayrıntı veriyor kargo falan toplam maliyet ,tabi pahalıya geliyor .Bildiğim kadarıyla 2 kg dan sonra gümrüğe takılıyor

Alibaba 'da direkt fabrika temsilcileri irtibata geçip, alış veriş yapma imkanı var.

Ben alışverişlerimi hep fabrika temsilcilerinden yaptım. Sebebi; Net'teki satıcıların malı olası göndermeme riskini sıfırlamak için...

Tabi fabrika temsilcileri de, gönderi ücretini yüksek çekiyorlar. Gönderi bedelinin yüksek göstermek suretiyle, sattıkları her bir cihazdan kendi komisyonlarını çıkarıyorlar yani... İşte onun için bir önceki mesajımda gönderi bedeli üzerinde durdum. Devlet postaları ile gönderi ücreti 10 - 15 dolar civarındadır.

Solo2 mal tam 2 kg. sanırım. Gümrüğe takılsa da sorun yok. % 20 KDV + 7 Euro bandrol ödenir. Yani çokta sorun teşkil edecek bir meblağ değil...

Ödemeler paypal üzerinden iki parçada yapılırsa, gümrük incelemesinde, paypal ödemesinden sadece birini göstererek, % 20'lik vergiden yırtmakta mümkündür.

Herneyse... Bu malın fiyatı şimdilik pahalı ve bize uymuyor. Hele fiyatlar 3'te 1'i düzeyine insin, ondan sonra getirmeyi düşünebiliriz. Yani ben kendi adıma böyle düşünüyorum.

Bugün bir fabrika temsilcisi ile temasa geçtim. Şurada 90 - 120 dolar arasında fiyatlamışlar ;
    http://www.alibaba.com/product-gs/1502138377/In_Stock_vu_solo2_linux_satellite.html

Kargo dahil fiyat nedir dedim. 260 dolar fiyat çekti. Arkasından dalga mı geçiyorsun deyince, elimizde stok yok dedi. Yani taa başından beri söylediğim gibi, üreticilerde bile şu anda stok yok. Bu android 'li cihazların çıkması adamların işini kesat etti. Yığın üretime geçemedikleri için, ellerindeki az sayıda bulunan malı, müşteri temsilcileri aracılığı ile tek tek satıyorlar...

Şu zamana göre söylenebilecekler şimdilik bunlardır. İleride gelişme olursa, bilgilendiririm. Bu işlerde sabırlı olan her zaman uygun fiyatlı ürün alır.

Saygılar, sevgiler.

• Dun aksam patch leme işlemini cozdum. Openpli image'i en güncel hali ile cihazda kullaniyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: bora2004

Dun aksam patch leme işlemini cozdum. Openpli image'i en güncel hali ile cihazda kullaniyorum.

Tebrik ederim Bora bey... Çözümü paylaşırsanız memnun oluruz.

Bende bugünlerde sipariş vermeyi düşünüyorum.

Saygılar, sevgiler.
  • quote:

Dun aksam patch leme işlemini cozdum. Openpli image'i en güncel hali ile cihazda kullaniyorum.

Bora bey; Peki Pili tabanlı openATV image'da durum yine aynı mı? Bu image'da da deneme yapmanız mümkün mü? Özellikle openATV 4.0 sürümünde....
  • bu akşam vti, blackhole, openatv ve vix olmak üzere denemeye çalışacağım. başarırsam burdan sonuçları paylaşırım. şu anda cihaz türkiyede bir tek bende olduğundan dosya paylaşımı yapmayacağım...
  • quote:

bu akşam vti, blackhole, openatv ve vix olmak üzere denemeye çalışacağım. başarırsam burdan sonuçları paylaşırım. şu anda cihaz türkiyede bir tek bende olduğundan dosya paylaşımı yapmayacağım...

Bora bey, dosya paylaşımından ziyade, yazılımı nasıl düzenlediğinize dair açıklamalar yaparsanız, memnun oluruz.
  • Türkiye de bir tek sizde olması ,ne gurur verici bir durum, eğer o yaptığınız patch işi tutarsa orjinal vu + satanların nice haline,hayırlısı
  • patchleme işi tamamdır:) bu akşam vti' da tamam:)
  • quote:

patchleme işi tamamdır:) bu akşam vti' da tamam:)

Bora bey, openATV için deneme yapacak mısınız?

< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı >
  • Haftasonu sizin İçin deneyecegim.

• Sn.bora2004,
    Meboot kullanmak hoşuma gidiyor.Elimdeki cihazda meboot bir imajda çalışıyor.Ama sorunlu.Meboot sıkıntılı çalışan imajda patch leme ile sorun çözülebilirmi?Meboot düzgün çalışır hale getirilebilirmi?Yoksa başka bir yolumu var?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi cimbom38 -- 5 Şubat 2014; 9:28:13 >
  • şubat geldi mayıs hazirana birşey kalmadı
    beklemeye devam, okadar parayı bir cihaza verecek kadar zengin değilim
  • alınacak seviyede değil hala.. en fazla 450-500 liraya denk gelirse belki
  • şu anda dolar euro kur artışı ile ne klon nede orijinal cihaz alınır. şanslıyım bu cihazı kur artışından önce aldım:)

bu cihaz hiçbir zaman 250usd altını görmez. bu fiyat aliexpress üzerinden satın alma içindir. diğer yöntemler ile alış için bir yorum yapmak istemiyorum.

cihaz ile gelen kumanda bu arada gerçekten çok kötü. ben orijinal kumanda aldım. şu anda patch lediğim imageler ile orijinal cihaz gibi kullanıyorum:)
  • komisyoncular cemiyetinde konu açılmış

orjinal solo2 lerde sorun varmış cihaz kitleniyormuş , aynı sorunun birkaç kişide bir olması genel bir sorunun olduğu kanısı doğuruyor

klon kullanan arkadaşta kitlenme sorunu oluştumu

gerçi klon daha kaliteli üretildiği için kitlenme sorunu olacağını sanmıyorum
  • Klonda kitlenme yok

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi bora2004 -- 10 Şubat 2014; 19:04:02 >
  • Bazı cihazların işlemci( chip ) montajından kaynaklı bu tip sorunlar olabilir. İşlemci montajı CKD/SKD üretim bantlarında gerçekleştirildiği için, bant sisteminde hatalı/kusurlu board'lar olabilir.

Bant üretiminden çıkan cihaz board'u, kalite kontrol cihazları aracılığı ile kontrol edilir.

Ben bu tip donma sorunun spesifik bir sorun olduğunu tahmin ediyorum.

Bu nedenle, bu tip sorunlar, orijinal, klon farketmeksizin her cihazda zuhur edebilir.

Önemli olan; üretimi, "üretim standartları" çerçevesinde gerçekleştirmektir.

Bu tip kusurlu chip montajı yapılmış, board'ların değiştirilmesi gerekmektedir. Çünkü sonradan board üzerine elle( yani manuel chip makinası ile ) chip montajı hem çok zordur, hemde maliyetlidir.

Hazır yeri gelmişken, geçmişte yaşanan bir soruna değineyim ! Orjinal Dreambox 800 HD cihazlar ilk çıktığında, çokça ısınma sorunları yaşandı... Sonraki board revizyonu ile sorunu çözdüler. Klon Dreambox 800HD cihazlar, orijinal cihazlardan sonra çıktığı için, klonlarda ısınma sorunu hiç yaşanmadı...

Ama forumlardaki bir kaç aristokrat kafalı, Dreambox'lar ısınıyormuş diye, sorunu genele yaydılar. Hatta öyleki, utanmadan klonlar ısınıyormuş dediler...

Ama işte allahın sopası yok ki...

Yani bu defa klon solo2'ler yaygınlaşmadan, orijinal solo2'lerde donma sorunu yaşandı...

Bunlar ufak işler ! Orijinalci aristokratlarımızın cihazları garantili olduğundan, cihazları değiştirilir ve mutlu mutlu kullanmaya devam ederler.

Bizler için şu an klonların bile fiyatı hala yüksek ! Fiyatların düşmesini beklemeye devam.

Orijinal - klon farketmeden, yok öyle hesapsızca kösülmek !...

Ben kendi adıma sabırlıyım ve cihazın fiyatının 3/1 ( 3'te biri ) seviyesine gelinceye kadar bekleyeceğim.

Saygılar, sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 10 Şubat 2014; 19:33:29 >

• aynen o para verilmez
    hem şunun şurasında 2015 e ne kaldı
  • quote:

Orijinalden alıntı: acemilinux

aynen o para verilmez
    hem şunun şurasında 2015 e ne kaldı

Valla benim elimde cihaz çok.

Bu nedenle benim acelem yok.
  • Arkadaşlar,

Orijinal cihazlarda zuhur eden bu donma sorunu için, dün yabancı forumlara göz gezdirdim.

1.2 revizyonlu board'larda donma sorunu olmadığı bildirilmiş.

Ancak 1.1 revizyonlu board'ların bazılarında bu sorunun nadiren gözlendiği de unutulmamalıdır.

1.1 revizyonlu board ( Yani sorunlu olduğu iddia edilen board ) ;

1.2 revizyonlu yeni board ;

Saygılar, sevgiler.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 11 Şubat 2014; 9:47:00 >

• 
Sayfa: önceki 1516171819
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.