Şimdi Ara

Klon Vu+ Solo2( Yalnızca klon cihazlar ) (24. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.393
Cevap
22
Favori
91.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

Orijinalden alıntı: xargs

tesekkurler, sitedeki fiyattan aldim yani 176usd cihaz, 55usd kargo. DHL disinda kargo secenegi yoktu. Presales ile chat yaptim, Turkiye'ye dhl gonderisi kesin problem olur gumruge takilir, hong kong post ile gondereyim dedi. Olur dedim, masraf daha az degil mi diye sordum, yok dedi 2kg'in usunde oldugu icin masraf ayni dedi, dogru mu dedi bilemiyorum.

Doğru söylememiş !

Bilakis DHL uçak kargosu olduğu için daha hızlı gelir. Tabi taşıma bedeli de uçak kargosunda daha yüksektir.

Mala hasar verip, vermeme açısından, DHL yada HKPost aynı seviyededir.

Tabi her zaman postayı yüzeyden getirmek lazımdır. Çünkü uçak kargosunda gönderi, bazen gümrük incelemesine alınabiliyor. Bu durumda DHL firması, yüksek depo ücreti v.s. bedel çıkarıyor... Yani semeri ile seksene oturmaması açısından, yüzey kargosu her zaman daha sorunsuzdur.

Yüzeyden gelen( mesela; HKPost, bizim PTT gibi ) postalar ise, her zaman daha ucuzdur.

Yüzeyden gelen ve 1 KG'a kadar olan postaların bedeli, 10 - 12 dolar arasıdır. Türkiye'den giderken yada dışarından gelirken farketmez yani...

Yüzeyden 1 ile 2 KG arası gönderi bedeli nedir bilmiyorum, sormak lazım !

Bundan sonraki kategori, yüzeyden 2 - 5 KG. kategorisindeki yüklerdir.

Sizinki yüzeyden 2 - 5 KG. gönderi bedeli ile gönderildiği anlaşılıyor. Bu ketegori taşımanın bedelini PTT'den öğrenebilirsiniz.

Birde gelen paketi tartınız mı ? Kaç KG ? Yada paketin üzerinde, HKPost tarafından kod'lanmış tartı ağırlığı yazıyor mu?

Kutu uzerinde 2.39kg agirlik yazilmis. Tartida tartmadim ama elime aldigimda 2kg civari oldugu kanisina vardim, agir yani. Etiketinde de ucak kargosu ile geldigi yazili.
    Bana enteresan gelen, cihazin hem dis hem de ic ambalajini acmalarina ragmen herhangi bir ekstra ucret talep edilmemesi oldu. Belki de posetini cikarmadiklari icin tunerleri goremediler, cihaz uzerindeki poset acilmamisti, bantindan belli oluyordu. Aslinda icteki kutuda vu+ solo2 yaziyor ve lnb girislerinden bahsediyor, tabi bilmeyen bir goz ayirdedemeyecektir.

• quote:

Kutu uzerinde 2.39kg agirlik yazilmis. Tartida tartmadim ama elime aldigimda 2kg civari oldugu kanisina vardim, agir yani. Etiketinde de ucak kargosu ile geldigi yazili.
    Bana enteresan gelen, cihazin hem dis hem de ic ambalajini acmalarina ragmen herhangi bir ekstra ucret talep edilmemesi oldu. Belki de posetini cikarmadiklari icin tunerleri goremediler, cihaz uzerindeki poset acilmamisti, bantindan belli oluyordu. Aslinda icteki kutuda vu+ solo2 yaziyor ve lnb girislerinden bahsediyor, tabi bilmeyen bir goz ayirdedemeyecektir.

Günde yüzlerce koli geliyor. Hepsini detaylı bir şekilde inceleyemezler. Kaba kutuyu açtıktan sonra, iç plastik ambalajından cihaz olduğuna kanaat getirdikleri için, kutusuna tekrar koymuşlardır.

PTT paket servisindekilerin aradıkları şey'ler; uyuşturucu, yasak ilaçlar, doping maddeleri v.s. gibi yükte hafif, pahada ağır şeylerdir. Herneyse... Kutu neden açıldı da farkedilemedi diye daha derin düşünme yani...

Size zahmet olmazsa tartabilir misiniz ?

Birde yolunuz düşerse, PTT'ye uğrayıp, 2 - 5 KG. paket gönderi ücretini sorabilir misiniz ?

Ben buradan sordum. 2 - 5 KG için, 26 dolar dediler...

• Solo 2 veya Duo2 için paypal kabul eden Sağlam satıcı Uygun fiyatlı ürün linki verebilirmisiniz
  • quote:

quote:

Günde yüzlerce koli geliyor. Hepsini detaylı bir şekilde inceleyemezler. Kaba kutuyu açtıktan sonra, iç plastik ambalajından cihaz olduğuna kanaat getirdikleri için, kutusuna tekrar koymuşlardır.

PTT paket servisindekilerin aradıkları şey'ler; uyuşturucu, yasak ilaçlar, doping maddeleri v.s. gibi yükte hafif, pahada ağır şeylerdir. Herneyse... Kutu neden açıldı da farkedilemedi diye daha derin düşünme yani...

Size zahmet olmazsa tartabilir misiniz ?

Birde yolunuz düşerse, PTT'ye uğrayıp, 2 - 5 KG. paket gönderi ücretini sorabilir misiniz ?

Ben buradan sordum. 2 - 5 KG için, 26 dolar dediler...

malesef cihazi tartamadim, sebep tarti bulamamam. Buldugumda tartip size bildirecegim.

• quote:

Orijinalden alıntı: egeli32

Solo 2 veya Duo2 için paypal kabul eden Sağlam satıcı Uygun fiyatlı ürün linki verebilirmisiniz

Ben mixeshop sitesinden aldim. Cihaz geldi ve kullaniyorum, herhangi bir sorun yok. Cihaz "lonrisun" tarafindan uretilmis. Flash chipinin uzerinde etiketi var. Ogrendigim kadariyla time bombdan en cok etkilenen cihazlar lonrisun imis, fakat son durumda bu durum ortadan kaldirilmis yazilim degisikligi ile.

Biraz ararstirirsaniz goreceksiniz ki cihazin "sunray" isimli bir versiyonu piyasaya surulmus. Fan direk olarak cpu uzerine yerlestirilmis. Usb servis portu bulunuyor, bu sayede time bomb sorunu olsa bile her halukarda kurtarabileceksiniz. Asagidaki linki inceleyin farklari goreceksiniz;
    http://www.dreamoem.com/showthread.php?12484-Sunray-Vu-Solo2-...-The-Star-Is-Born

Ayrica "ferrari" ekibi de bir cihaz cikaracakmis diye okudum ancak henuz cikmamis. Belki onu beklemek de mantikli olabilir.

Elimdeki cihaza donecek olursak, simdiye kadar seyrettigim en iyi goruntu kalitesine sahip. SD kanallari bile fevkalade kaliteli buldum. Wireless ile internete rahatlikla baglaniyor ve youtube videolarini rahatlikla oynatiyor. Sanirim oyun oynamak disinda her turlu video oynatma fonksiyonunu eda edebiliyor. Pek fazla isindigini soyleyemem. Kanal gecisleri de oldukca hizli.

Cihazin kumandasi oldukca kor diyebilirim, cihazi direk karsidan gormedikce sinyali almiyor. Ayrica bu tur cihazlara yabanci olunca kullanimini ogrenmek oldukca zaman aliyor.

• Klon ve orijinal solo2 ayirimi icin ekledigim resimlere bakarak karar verebilirsiniz.
    1. Board uzerinde lonrisun etiketi bulunmasi klon oldugunun gostergesi. Genellikle flash chipinin uzerine yapistiriliyor. Bu durumda kapagini acmadan ustteki izgaralarin arasindan gorulebiliyor.
    2. hard disk yerlestirilen bolmenin altinda kalan yerde "x card" etiketli bir chip. Yabanci forumlarda okudugum kadariyla bu chip sadece klon cihazlarda var.www.vu-hd.com adresi klon cihazlarin yazilimlarinin adresi. Bu adresteki "X" sembolu ile chip uzerindeki sembol ayni. Demek ki "x team" bu chipi programliyor diye yorumluyorum.

• xargs Açıklamalar için teşekkürler alibabada o kadar cok satıcı ve cihaz varki insanın kafası karışıyor
  • @xargs arkadaşım, bilgiler için teşekkürler.

Arkadaşlar,

Demekki, işin niyetine giripte, sağlam araştırma yapanlar, fiyat/performans oranı en uygun uygun ürünlere ulaşabiliyorlar.

İşte bu konu başlığını açma nedenim, kullanıcılara uygun fiyatlı ve kaliteli cihaz edinmek isteyenlere, seçeneklerinin olduğunu göstermek içindi.

Hayatta her bir şeyin, hem nimeti hemde külfeti vardır.

Bu işin nimeti, kaliteli cihazları uygun fiyata alabilmektir. Külfeti ise, sipariş verip getirtmesi, arıza durumundan tamir ettirmek v.s. dir.

Konunun sadece bir tarafını görerek, fikir beyan etmek, yanılgıların en büyüğüdür.

Bugüne kadar Çin'den çok sayıda klon cihaz getirttim. Donanımsal bir aksaklık yaşamadım. Yaşasaydım da, bulunduğum yerde giderebilecek imkana sahibim. Ben yaşadığım yerde bu imkana sahip ise, Türkiye şartlarında hayda hayda daha geniş imkanlar mevcuttur.

Hiç birşey bilmiyorsanız, aynı cihazdan bir tane daha sipariş verseniz, yine bir adet orijinal cihaz parası etmez... Yani her halükarda avantaj sözkonusudur.

Saygılar, sevgiler.

• Ben de alayım demiştim ama nakliye 62,5$ çıkıyor. Ödeme şeklini paypal olarak değiştirmek istiyorum ama değiştiremedim.
    Bir de harici diskli almaya gerek var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorcery -- 13 Haziran 2014; 10:14:15 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sorcery

Ben de alayım demiştim ama nakliye 62,5$ çıkıyor. Ödeme şeklini paypal olarak değiştirmek istiyorum ama değiştiremedim.

Sipariş ve temin ile ilgili hususları halledemiyorsanız, getirtme riskine baştan girmemeniz daha doğru olur.

Cihaza 2,5" lik dahili harddisk bağlanabilir. USB portundan da harici disk bağlanabilir.
  • quote:

quote:

Ben de alayım demiştim ama nakliye 62,5$ çıkıyor. Ödeme şeklini paypal olarak değiştirmek istiyorum ama değiştiremedim.

Sipariş ve temin ile ilgili hususları halledemiyorsanız, getirtme riskine baştan girmemeniz daha doğru olur.

Cihaza 2,5" lik dahili harddisk bağlanabilir. USB portundan da harici disk bağlanabilir.

Risk derken nakliye sırasında gümrük riski mi yoksa siparişi halledemediyseniz cihazı kullanamazsınız riski mi? :)
    Dsmart modül, Cccam, IPtv ve görüntü kalitesi bunun için solo2 alacaktım. elimde jameson 3003 hd var. cccam performansını beğenmiyorum.

• quote:

quote:

quote:

Risk derken nakliye sırasında gümrük riski mi yoksa siparişi halledemediyseniz cihazı kullanamazsınız riski mi? :)
    Dsmart modül, Cccam, IPtv ve görüntü kalitesi bunun için solo2 alacaktım. elimde jameson 3003 hd var. cccam performansını beğenmiyorum.

"Sipariş ve temin" diye belirttiğime göre, tüm riskleri kapsayacağı açıktır.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 13 Haziran 2014; 10:52:51 >

• düzelttim ve siparişi verdim.
  • quote:

düzelttim ve siparişi verdim.

Alacaginiz risklere degecek, en azindan ben degdigini dusunuyorum. Herseyi bir tarafa birakiyorum, goruntu kalitesi bile tek basina yeterli. Arkadasimin 4 yasindaki oglu oturdu TRT HD'de belgesel seyretti, normalde cizgi filmden baska birsey seyretmez.
  • quote:

quote:

Alacaginiz risklere degecek, en azindan ben degdigini dusunuyorum. Herseyi bir tarafa birakiyorum, goruntu kalitesi bile tek basina yeterli. Arkadasimin 4 yasindaki oglu oturdu TRT HD'de belgesel seyretti, normalde cizgi filmden baska birsey seyretmez.

Size kargo hangi yolla geldi? Fatura tutarı olarak ne belirttiniz? bana şöyle bir mesaj göndermişler.

Merhaba siparişiniz için teşekkürler ben gruptan david, sen ne kadar fatura yazmaya ihtiyaç duyuyorsun? senin müşterilerin için biz aramex yoluyla siparişi gönderiyoruz. bu yol daha iyi ve açıkcası müşterilerimizi daha çok memnun ediyor, sizin için uygun mudur?

Ben de özel kargoyla değil devlet kargosuyla yollayın dedim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sorcery -- 17 Haziran 2014; 8:40:36 >

• quote:

quote:

quote:

Size kargo hangi yolla geldi? Fatura tutarı olarak ne belirttiniz? bana şöyle bir mesaj göndermişler.

Merhaba siparişiniz için teşekkürler ben gruptan david, sen ne kadar fatura yazmaya ihtiyaç duyuyorsun? senin müşterilerin için biz aramex yoluyla siparişi gönderiyoruz. bu yol daha iyi ve açıkcası müşterilerimizi daha çok memnun ediyor, sizin için uygun mudur?

Ben de özel kargoyla değil devlet kargosuyla yollayın dedim.

DHL secmistim basta, sonra dediler ki DHL kesin gumruge takilir ekstra ucret alirlar, Hong Kong post ile gonderelim. Ben de olur dedim. 15 gunde bana teslim edildi. Paket uzerine 50 dolarlik media box yazdirmistim. Gumruk paketi acmis, cihazi cikarmis bakmis, ona ragmen 3.6 liralik inceleme ucreti disinda bir para odemedim.

• teşekkür ederim.
  • duo2 lerin klonu hala çok pahalı ve alabileceğim seviyelere düşeceğe benzemiyor. solo2 ve dm800hd se v2 arasında kaldım.
    transcoding ve modül ihtiyacım şu an yok. beklentim görüntünün iyi olması ve kart paylaşımlı kullanmak istiyorum. dm alırsam sorun yaşamadan kullanırım diye düşünüyorum. Ama yine de karar veremiyorum. solo2 ile dm800se v2 arasında hız olarak çok fark var mı acaba? kanal geçişleri, görüntü kalitesi, cccam uyumu, gelecekte sorun yaşamadan kullanım açısından kıyaslayabilir misiniz?
  • quote:

Orijinalden alıntı: eedd33

duo2 lerin klonu hala çok pahalı ve alabileceğim seviyelere düşeceğe benzemiyor. solo2 ve dm800hd se v2 arasında kaldım.
    transcoding ve modül ihtiyacım şu an yok. beklentim görüntünün iyi olması ve kart paylaşımlı kullanmak istiyorum. dm alırsam sorun yaşamadan kullanırım diye düşünüyorum. Ama yine de karar veremiyorum. solo2 ile dm800se v2 arasında hız olarak çok fark var mı acaba? kanal geçişleri, görüntü kalitesi, cccam uyumu, gelecekte sorun yaşamadan kullanım açısından kıyaslayabilir misiniz?

Solo 2 cihazdaki işlemci BCM 7356 ; çift çekirdek, 128 bit band genişliğinde, 40 nano micron teknolojili ve gerçek 541 Mhz. dir. İlaveten çift tuner ve CI modül yuvası var.

800se v2 cihazdaki işlemci BCM 7405 ; çift çekirdek, 64 bit band genişliğinde, 65 nano micron teknolojili ve gerçek 405 Mhz. dir.

Yani her halükarda solo2 daha hızlı ve özellikleri itibariyle avantajlıdır.

Ancak transcoding işleminde BCM 7356 işlemci yetersiz kalır. Bana göre... Transcoding için en az duo2 ile başlamak gerekir. Hatta duo2 ile bile, yüksek yoğunluklu( 1080p ) video aktarımının sorunsuz yapılabileceğini sanmıyorum.

Diğer sorduğunuz detay konular; 800se v2 ile solo2 cihazda bire bir aynı hususlar olup, her ikisinde de sorunsuz çalışır. Kanal geçişinde solo2 daha hızlıdır.

Bu cihaz ise, solo2 ile aynı cihaz olup, display'i yoktur sadece... Fiyat/performans ürünüdür.

http://www.aliexpress.com/item/2014-new-Vu-Solo2-Mini-with-WiFi-Built-in-Support-Black-Hole-Openli-Openvix-Hot-Selling/1855385499.html

http://www.mixeshop.com/new-version-no-software-problem-no-brick-with-new-original-latest-software-mini-vu-solo-2-dvbs2-hd-sat-receiver-linux-os-twin-tuner-with-1300-mhz-cpu-decoder_p3796.html

Kolay gelsin.

• Serkan Bey,sanırım bahsettiğniz cihaz budur,doğrumudur?almayı düşünyorum ama tavsiye edermisiniz?yazılım husuusnda sanırım problem olmaz,değilmi? teşekkürler...

http://www.greatdvb.com/en/p889-vu-solo2-mini-linux-os-sat-receiver-factory-china
  • 
Sayfa: önceki 2223242526
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.