Şimdi Ara

Klon Vu+ Solo2( Yalnızca klon cihazlar ) (25. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
1.393
Cevap
22
Favori
91.286
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
2 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: ist3

Serkan Bey,sanırım bahsettiğniz cihaz budur,doğrumudur?almayı düşünyorum ama tavsiye edermisiniz?yazılım husuusnda sanırım problem olmaz,değilmi? teşekkürler...

http://www.greatdvb.com/en/p889-vu-solo2-mini-linux-os-sat-receiver-factory-china

Evet fiyat/performans ürünü olduğu için tavsiye ediyorum.

Diğer solo2'den farkı, bu cihazda display yoktur sadece...

Klon'ar için verilen yazılımları takip ettiğiniz sürece, yazılım sorunu olmaz.

Ayrıca üzerinde yüklü gelen yazılım iyi işlemektedir. Uzun süre yazılıma ihtiyaç duyacağınız sanmıyorum.

Kolay gelsin.

• teşşekürler Serkan Bey,aslında görüşlerinize katılıyorum ve bencede f/p ürünü olarak değerlendirlebilir.sadece çekincem Cloudibox III leri getiren arkadaşlar kısa zaman sonra ilan açıp satmaya başladılar.

Acaba kalitesnimi beğenmediler ürünün yoksa hepside alışamadımı E2 kullanmaya:) Dolayısıyla bu cihazında ibox III gibi olmsından endişeleniyorum...
  • quote:

teşşekürler Serkan Bey,aslında görüşlerinize katılıyorum ve bencede f/p ürünü olarak değerlendirlebilir.sadece çekincem Cloudibox III leri getiren arkadaşlar kısa zaman sonra ilan açıp satmaya başladılar.

Acaba kalitesnimi beğenmediler ürünün yoksa hepside alışamadımı E2 kullanmaya:) Dolayısıyla bu cihazında ibox III gibi olmsından endişeleniyorum...

Cloud Ibox3 cihazın uzaktan kumandası biraz zayıf sanırım. Kolayca kumanda edilemiyor. Kumandanın tepkime hassasiyeti iyi değilmiş.

Birde kullanıcılar hesapsızca ve bilmeden yazılımı yükleyince, cihazı brick konumuna getiriyorlar. Yani cihaz çökmüyor, ancak kullanıcılar cihazı işler hale getirtmekte beceriksiz olunca, hemen satma yoluna gidiyorlar...

Kısaca; kullanıcının PC bilgisi, internete giriş düzeyi kadar olunca, çuvallamaktadır.

Ibox3 cihazın Kumandasının içinde küçük bir parça değişimi yapılırsa, kumanda hassasiyeti çok iyi düzeye geliyor.

Solo2 mini cihaza gelince; cihazı edinip, donanımsal ne tür eksiklikleri var, görmeden anlaşılmaz. Yazılımsal eksiği yok. Çünkü cihazın yazılımı solo2 yazılımı ile aynı yazılımdır.

Kolay gelsin.

• quote:

Orijinalden alıntı: serkanguzel_

quote:

teşşekürler Serkan Bey,aslında görüşlerinize katılıyorum ve bencede f/p ürünü olarak değerlendirlebilir.sadece çekincem Cloudibox III leri getiren arkadaşlar kısa zaman sonra ilan açıp satmaya başladılar.

Cloud Ibox3 cihazın uzaktan kumandası biraz zayıf sanırım. Kolayca kumanda edilemiyor. Kumandanın tepkime hassasiyeti iyi değilmiş.

Birde kullanıcılar hesapsızca ve bilmeden yazılımı yükleyince, cihazı brick konumuna getiriyorlar. Yani cihaz çökmüyor, ancak kullanıcılar cihazı işler hale getirtmekte beceriksiz olunca, hemen satma yoluna gidiyorlar...

Kısaca; kullanıcının PC bilgisi, internete giriş düzeyi kadar olunca, çuvallamaktadır.

Ibox3 cihazın Kumandasının içinde küçük bir parça değişimi yapılırsa, kumanda hassasiyeti çok iyi düzeye geliyor.

Solo2 mini cihaza gelince; cihazı edinip, donanımsal ne tür eksiklikleri var, görmeden anlaşılmaz. Yazılımsal eksiği yok. Çünkü cihazın yazılımı solo2 yazılımı ile aynı yazılımdır.

Kolay gelsin.

Kumanda icindeki parca degisikliginin ne oldugunu ogrenebilir miyim ? Benim klon solo2'nin kumandasi da problemli, belki benimkine de care olur.

• quote:

Orijinalden alıntı: xargs

Kumanda icindeki parca degisikliginin ne oldugunu ogrenebilir miyim ? Benim klon solo2'nin kumandasi da problemli, belki benimkine de care olur.

Kumandanın içini görmeden, şu parçadır diyemem.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sorcery

quote:

quote:

Orijinalden alıntı: sorcery

düzelttim ve siparişi verdim.

Alacaginiz risklere degecek, en azindan ben degdigini dusunuyorum. Herseyi bir tarafa birakiyorum, goruntu kalitesi bile tek basina yeterli. Arkadasimin 4 yasindaki oglu oturdu TRT HD'de belgesel seyretti, normalde cizgi filmden baska birsey seyretmez.

Size kargo hangi yolla geldi? Fatura tutarı olarak ne belirttiniz? bana şöyle bir mesaj göndermişler.

Merhaba siparişiniz için teşekkürler ben gruptan david, sen ne kadar fatura yazmaya ihtiyaç duyuyorsun? senin müşterilerin için biz aramex yoluyla siparişi gönderiyoruz. bu yol daha iyi ve açıkcası müşterilerimizi daha çok memnun ediyor, sizin için uygun mudur?

Ben de özel kargoyla değil devlet kargosuyla yollayın dedim.

DHL secmistim basta, sonra dediler ki DHL kesin gumruge takilir ekstra ucret alirlar, Hong Kong post ile gonderelim. Ben de olur dedim. 15 gunde bana teslim edildi. Paket uzerine 50 dolarlik media box yazdirmistim. Gumruk paketi acmis, cihazi cikarmis bakmis, ona ragmen 3.6 liralik inceleme ucreti disinda bir para odemedim.

Yardımların için teşekkürler, benim cihaz da bugün geldi, gümrüğe takılmadan.

• quote:

quote:

Kolay gelsin.

size katılıyorum .Ama solo 2 mini satanlara bakınca adamlar tamamen kopyala yapıştır yöntemiyle mal satıyorlar.dikkat ederseniz aliexpressteki tüm ilanlar aynı.hatta ilan başlığındaki hata bile hepsinde aynı openli
    yazmışlar dikkat ederseniz.
    Ayrıca cihazın özelliklerinde ----12 Digit VFD Display----- yazıyor.ama sizinde belirttiğiniz gibi üründe mini modeli ve display yok.Sordum birkaç tanesine nedir bu durum diye 1 tanesi gerçek resimleri farklı ama üründe display var dedi...
    diğerleri konuyu bile anlamadılar.
    Sadece Greatdvb kendi sitesiinde ürünün displayinden bahsetmemiş.Acaba bu ürünü sadece greatdvb mi üretiyor yoksa başka üreticileride varmı?

• quote:

size katılıyorum .Ama solo 2 mini satanlara bakınca adamlar tamamen kopyala yapıştır yöntemiyle mal satıyorlar.dikkat ederseniz aliexpressteki tüm ilanlar aynı.hatta ilan başlığındaki hata bile hepsinde aynı openli
    yazmışlar dikkat ederseniz.
    Ayrıca cihazın özelliklerinde ----12 Digit VFD Display----- yazıyor.ama sizinde belirttiğiniz gibi üründe mini modeli ve display yok.Sordum birkaç tanesine nedir bu durum diye 1 tanesi gerçek resimleri farklı ama üründe display var dedi...
    diğerleri konuyu bile anlamadılar.
    Sadece Greatdvb kendi sitesiinde ürünün displayinden bahsetmemiş.Acaba bu ürünü sadece greatdvb mi üretiyor yoksa başka üreticileride varmı?

Geçen sene Ağustos başında ShenZhen'de fuarda idim. Br ay kadar HongKong'ta kaldım. ShenZhen'de GreatDVB'nin tesislerini gezdim.

Dolayısı ile diğer firmaların tesisleri hakkında fikir yürütemem.

Orada fuar boyunca net tespit ettiğim şey, cihazların board'ları çok sayıda işletme tarafından üretilebiliyor. Yani çin'lilerin bu bu konuda öğrenme eğrileri üst düzeye ulaşmış. Herhangi bir cihaz board'unun aynısını üretmek, onlar için çocuk oyuncağı...

Cihaz board'larında bu kadar ustalaşmalarına rağmen, cihaz kasalarının bir yada iki işletme tarafından üretildiğini öğrendim. Halbuki kasa üretmek çok daha kolay. Ama çin'lilerin o konunun üzerinde yeterince eğilmediklerini gördüm. Cihaz kasası üreten firmaların ar-ge'si kendi içinde ve her türlü dizaynı yapmakta mahirler.

Kısaca anlatmaya çalıştığım husus; elektronik aksamı üreten çok sayıda firma var. Yani markacılara fason çalışan firmalar, cihaz kasalarını iki fabrikadan birinde yaptırmaktadır.

İnternet'te gördüğünüz ilanların durumu hakkında detaylı bir araştırma yapmadan, gerçek firmalar mıdır ? değil midir? Kolayca birşey söylemek zor.

Tekrar GreatDVB'ye gelince; üretecekleri cihazların prototipi ellerinde mevcuttur. Sipariş alırlarsa, adetli olarak üretim yapabilmektedir.

Toparlarsak; Çin'de ShenZhen ölçeğindeki bir üretim üssünde, aynı cihazı birden fazla firmanın ürettiği muhakkaktır.

Birde unutmadan; uzakdoğu pazarında herhangi bir perakende mağazasına girdiğinizde, malı satan tezgahtar, bazen sattığı malın ne olduğunu bile bilmez. Sadece fiyatını bilir. Malın özelliklerini iyi araştırdıysanız, satın alıp çıkarsınız. Bazı mal guruplarınında çeşitli iş merkezlerinde showroom'ları var. Mal hakkında daha fazla bilgi almak için showroom'lara gitmek gerekmektedir. Bu itibarla, skype'de sizinle muhatap olanların bilgi seviyesini bu paragrafta izah ettiğim çerçevede değerlendirmeniz gerelmektedir.

Umarım ufuk katabilmişimdir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi serkanguzel_ -- 1 Temmuz 2014; 15:47:16 >

• arkadaslar mini vu solo2 de sadece 2 card okuyucu var modul yeri yok

• resimlerin hepsinde var yaziyor ve hepsindede ayni resim var eminmisiniz kimse almismi modullu?
  • quote:

Orijinalden alıntı: sahil09

resimlerin hepsinde var yaziyor ve hepsindede ayni resim var eminmisiniz kimse almismi modullu?

En alttaki link'te verdiğim cihazın özelliklerini incelerseniz, modül yeri olmadığını anlayabilirsiniz.
  • Vu solo2 almaya karar verdim. Ancak hangi versiyonunu nereden alacağıma karar veremiyorum. Sunray ve lonrisundan bahsediliyor. Sunraylar timebomblardan etkilenmemiş ve orijinal yazılımlar yüklenebiliyor ancak ısınma problemi olduğundan bahsediliyor. Lonrisun versiyonu için de V3'e update edilmesi (Ancak v3'e her zaman update edilemiyormuş, sorunlar yaşanabiliyormuş) ve vu-hd.com daki safe imageların kullanılması öneriliyor. Tercihte bulunamıyorum. Yardımcı olmanızı bekliyorum. Teşekkürler
  • quote:

Orijinalden alıntı: eedd33

Vu solo2 almaya karar verdim. Ancak hangi versiyonunu nereden alacağıma karar veremiyorum. Sunray ve lonrisundan bahsediliyor. Sunraylar timebomblardan etkilenmemiş ve orijinal yazılımlar yüklenebiliyor ancak ısınma problemi olduğundan bahsediliyor. Lonrisun versiyonu için de V3'e update edilmesi (Ancak v3'e her zaman update edilemiyormuş, sorunlar yaşanabiliyormuş) ve vu-hd.com daki safe imageların kullanılması öneriliyor. Tercihte bulunamıyorum. Yardımcı olmanızı bekliyorum. Teşekkürler

Vu+ cihazlara çıkan yazılımların( image ), sürücü( driver ) numaraları vardır.

Klon Vu+ serisine belli bir driver numarasına kadar yüklenebilmektedir.

Bu açıklamayı yapmaktan maksat; cihazı üreten firmalara göre değil, yazılımların üzerindeki driver'ın sürüm numarasına dikkat etmek gerekmektedir.

Klon cihaz çıkaranlar, cihazda en sağlıklı çalışan yazılımla birlikte satışa sunuyorlar. Ayrıca cihaza yeni çıkan yazılım desteği verilecekse, kendi web sayfaları aracılığı ile duyururlar.

Cihazı satın alırken, yazılım yönünden nereden alındığının hiç bir önemi yoktur.

Kolay gelsin.

• bende mini vu solo2 var simdi.modul yeri var sandim. aldim amma yokmus . cihaz cok isiniyor altina laptop icin buyuk fan koydum. hd hd pip iyi amma uzun sure seyr etdiyinde arada az da olsa az hissedilecek derecede takilmalar oluyor. dream 800 se ye gore cok hizli bir cihaz
  • quote:

bende mini vu solo2 var simdi.modul yeri var sandim. aldim amma yokmus . cihaz cok isiniyor altina laptop icin buyuk fan koydum. hd hd pip iyi amma uzun sure seyr etdiyinde arada az da olsa az hissedilecek derecede takilmalar oluyor. dream 800 se ye gore cok hizli bir cihaz

Solo2 mini cihazın ısınması mümkün değil ! Çünkü adaptör dışarıdadır. Ayrıca, silikon tuner vardır. Cihazda ısı üretecek sadece işlemci vardır. O işlemci çok güçlü bir işlemci olduğu için, fazla ısı üretmesi mümkün değildir.

Dolayısı ile senin cihazda arıza olmalı !? Beklemeden iade etmek akıllıca olur.

Kolay gelsin.
  • quote:

quote:

bende mini vu solo2 var simdi.modul yeri var sandim. aldim amma yokmus . cihaz cok isiniyor altina laptop icin buyuk fan koydum. hd hd pip iyi amma uzun sure seyr etdiyinde arada az da olsa az hissedilecek derecede takilmalar oluyor. dream 800 se ye gore cok hizli bir cihaz

Solo2 mini cihazın ısınması mümkün değil ! Çünkü adaptör dışarıdadır. Ayrıca, silikon tuner vardır. Cihazda ısı üretecek sadece işlemci vardır. O işlemci çok güçlü bir işlemci olduğu için, fazla ısı üretmesi mümkün değildir.

Dolayısı ile senin cihazda arıza olmalı !? Beklemeden iade etmek akıllıca olur.

Kolay gelsin.

Serkan Bey,
    Solo2 cihazın da adaptörü dışarıda. Ancak sunray versiyonu için 50/60 dereceleri gördüğünü söylüyorlar forumlarda. Belki arkadaşın aldığı da sunray versiyonudur.

• quote:

Serkan Bey,
    Solo2 cihazın da adaptörü dışarıda. Ancak sunray versiyonu için 50/60 dereceleri gördüğünü söylüyorlar forumlarda. Belki arkadaşın aldığı da sunray versiyonudur.

Hangi sunray versiyonu ? Hangi forum ? Link verin, yazılanları birde ben tetkik edeceğim.

Ayrıca, 50 - 60 derece ısı, işlemcilerin normal ısısıdır. Yani cihaz açıkken, işlemcinin normal ısısı yaz-kış durumuna göre 52 - 58 derece aralığında çalışması gerekiyor.
  • quote:

quote:

Serkan Bey,

Hangi sunray versiyonu ? Hangi forum ? Link verin, yazılanları birde ben tetkik edeceğim.

Ayrıca, 50 - 60 derece ısı, işlemcilerin normal ısısıdır. Yani cihaz açıkken, işlemcinin normal ısısı yaz-kış durumuna göre 52 - 58 derece aralığında çalışması gerekiyor.

http://www.digitalworldz.co.uk/vu-solo2-receivers-633/396867-new-sunray-version-vu-7.html
    Bahsettiğim forum burası Serkan Bey, mixeshop sunray satıyor ama sorduğumda lonrisunda gönderebiliriz diyor. aliexpress te de sunray solo2 diye aratınca çıkıyor.

• quote:

http://www.digitalworldz.co.uk/vu-solo2-receivers-633/396867-new-sunray-version-vu-7.html
    Bahsettiğim forum burası Serkan Bey, mixeshop sunray satıyor ama sorduğumda lonrisunda gönderebiliriz diyor. aliexpress te de sunray solo2 diye aratınca çıkıyor.

Link'teki bahsi inceledim.

Bir önceki mesajımda bahsettiğim gibi, cihaz ısısı olması gereken seviyededir.
  • 
Sayfa: önceki 2324252627
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.