Şimdi Ara

km de 1 lira yakan dogan

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
1 Misafir - 1 Masaüstü
5 sn
4
Cevap
0
Favori
955
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 1
Giriş
  • Arkadaşlar benim 2001 doğan km de 1 lira yakıyor. Yardım edin :(

• İyi geceler...
    Erhan kardeşim. Aracınızın Km'de 1 liralık gaz yakması (bu yaklaşık 100km^de 40 litre LPG demek) yada 1 liralık benzin (buda yaklaşık 100km'de 26 litre demektir) bütün motor ayarları bozuk olsa dahi mümkün değildir. Bu kadar benzinin yakılarak atılması imkansız....Mutlak surette ciddi bir problem vardır. Bu nedenle; kullanım koşulları (ilk çalıştırma, motor ısıtma, tekleme, gaz yememe, koku, damlama, akıntı) hakkında bilgi vermelisiniz..Her şey yolunda. sabah çalıştırıyorum. Araçta tekleme v.s. yok. çekiş şahane ama 1 lira yakyor olması mümkün değildir.
  • Iyi geceler. Motorun çalışması çekiş yağ su hararet her şey normal. Ancak lpg beynini değiştirdim ataç bu hale geldi. Tek nokta enjeksiyon araçlarda lambda die bi aparat var. Acaba sorun o olablirmi ? Uzun yolda 170 km de 60 lira gaz yaktım. Benzinli kullamak daha avantajlı hale geldi.
  • İyi geceler diliyorum...
    Öncelikle geçmiş olsun. Aracınızın beynini değiştirdikten sonra sorun olduğunu belirtiyorsunuz. Bunun iki nedeni olabilir. Kuvvetli olan ihtimal beyne bağlanan su tesisatının yanlış bağlanmış olmasıdır. Yani motordan gelen sıcak su değil de devirdaimdeki soğuk su hattının bağlanması sonucunda beyin yeterince ısınmıyor, dolayısıyla gaz oldukça yoğun bir şekilde motora sevkediliyor olabilir. Diğer bir zayıf ihtimal ise, gaz hortumunda bağlantı gevşekliği oluşudur. Gerçi bu durumda koku oluşurdu ama....siz bu sorundan bahsetmemişsiniz. Motorunuz sıcakken gaz beynini elinizle kontrol edebilirsiniz (dikkat edin sıcaktır :)) eğer beyi sıcak ise gaz kaçağı üzerine gidilebilir. ama değilse...dediğim gibi su hattının doğru bağlanmamasından kaynaklı bir sorun vardır.

Lamda sensörü sadece tek nokta enjeksiyon sisteminizi kontrol eder. LPG sisteminiz eski nesil sistemdir ve lamda sensöründen etkilenmez...

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster

Sayfa: 1
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.