Şimdi Ara

Knight online 2004 ün sonunda bitti (3. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
50
Cevap
0
Favori
1.432
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
Giriş
  • eylül 2007 de bırakmışım ben buda bırakma videom

https://www.youtube.com/watch?v=xNi5ecMWu74

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Tako07 -- 1 Ekim 2016; 0:21:09 >
  • bu anasını sattığımın oyununu da kim ne kadar eskiden oynamışsa daha iyi bildiğini sanıyor, oyun fire drake patch'inden sonra bitti.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Tako07

eylül 2007 de bırakmışım ben buda bırakma videom

https://www.youtube.com/watch?v=xNi5ecMWu74

• Abartma hocam, 2003 bitti oyun. Emc geldigi an kaybettiler herkesi

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • İlk zamanların Knightçılarından biri olarak, "halen oynayan var mı bir bakayım?" dedim kendi kendime. Anlaşılan varmış.
    Tabi birçok kişi için, "oyun benim için bitti" denilebilecek bir nokta ve an olabilir. Bir bakıma kişisel görüştür, bir bakıma daha nesnel bir görüştür.
    Bu esas itibari ile oyundan nasıl zevk aldığınıza bağlı. Belli bir noktadan sonra oynayanların çoğu, sadece ve sadece kosp kullanarak hızla leveller atlayıp ve yüksek özellikli itemler satın alıp "diğerlerini dövüp kendini üstün hissetme ve bu şekilde tatmin olma" çabası içerisinde oyun oynadı.
    İlk zamanların dayanışma ağırlıklı oyununu oynayanlar için ise bu tam bir felaket idi. Kosp sayesinde çoluk çocuk oyuna doluşmuştu.
    Benim mesela hiç unutamadığım şeyler vardır.
    Bir arkadaş nedeniyle ilk oyuna girdiğimde, doğal olarak Moradon'daydım ve bütün alan tıka basa satıcı tezgahı doluydu. Öyle ki, üst kısımda yer kalmadığı için birçok kişi aşağı sarkacak şekilde tezgah atmıştı. Yani cıvıl cıvıldı, ruhsuz bir ortam değildi.
    O zamanlar ticari amaçla uğraşan tek bir kişi bile yoktu, çünkü herkes oyunu yeni öğreniyordu, keyif için oynuyordu ve zaten gerçek para ile item satmak mümkün değildi. Çünkü buna uygun alış veriş siteleri yoktu. Dolayısı ile ticari amaçla uğraşanlar oyunu bozup kirletemiyordu.
    Bazıları bunu asla bilmez ve fark etmez. Asla da bilemeyecekler. Ama, sabaha kadar sohbet ederek parti yapmanın keyfi hiçbir şeyde yoktu.
    İlk zamanlar en yüksek level kaçtı bilmiyorum, ama level atmak zordu ve uzun uzadıya uğraşmak gerekiyordu. Birisi, "60 level arkadaşım gelecek bizi kasacak" dediği zaman, uzaylı görmüş köylü gibi öyle ağzı açık bakıyorduk.
    Bir gecenin köründe bir Deru partisinde ilk defa altmış level olduğumda, partide bir arkadaş, "Allah'ım ben de o günleri görebilecek miyim?" demişti. Zor bir şeyi başarmanın keyfi başka neyde olabilir ki?
    İlk oynamaya başladıktan bir süre sonra mesela çevremizde çıplak dolanan birine bir şey sormuştuk, cevapladı filan ve sonra, "inanmayacaksınız ama ben 62 levelim" demiş, biz hayret ve hayranlıkla bakmıştık.
    Yani, level atlamak çok zordu, çünkü sabırla ve beraberce uğraşmak gerekiyordu ve yüksek levele erişenlere hayranlık ve gıpta ile bakılıyordu.
    Bana sorarsanız oyuna kosp girdiğinde oyun bitmişti. Çünkü tüm o dostça partiler, sohbetler, şakalar, espiriler bitti. Benim gibi insanlar için oyunun bittiği an kospun oyuna girdiği andır. Kosptan sonra oyun tamamen değişti. Ağzı bozuk çoluk çocuk akın etti. Tembeller koştu geldi. Partiler ruhsuzlaştı. Anlamı bile aklamadı.
    Mesela bir Ash Knight partisinde, "Vurun ulan vurun, elli level olacağım" diye sevinen kişiler kalmadı. Kospla birlikte iş ticarete döndü. Ve iş iyice ticarete dönünce KO ikinci kez bitti. Çünkü oyunun temel mantığı filan kalmadı ortada. Başka bir şeye dönüştü.
    Yine unutamadığım bir şey, oyun içinde tanışıp çok sevdiğim bir genç çocuk, asas olarak hızlandırıcı atmak için Harpy partisine gidecekti ve çok sevinçliydi. Bir süre sonra soluk soluğa koşup geldi. "Mirage Dagger düştü, partiyi disband yapıp kaçtım" diyordu. Şimdi MD'nn kimse yüzüne bakmıyordur. O sevinç, o dostluklar... Onlar bittiğinde oyun bitti.
    Neydi adı şimdi hatırlamıyorum da, mesela, abis gem için gittiğimiz bir yer vardı ve inanılmaz kalabalık olurdu. Millet orada birbirine dalıp durur, üst katlara geçirmezdi. Yapılan değişkliklerle orası boş kaldığı anda oyun bitti.
    Oynamıyorum ama biliyorum ki şimdi sadece birbirini kesip ne kadar üstün olduğunu düşünüp sefil ve iğrenç bir haz alabilmek adına oynuyordur oynayanlar. Bu yüzden iteme deli gibi para verenler vardır. Eh, benim gibi ilk oynayanların böyle şeylerden zevk almayacağından adım gibi eminim.
    Ha bir de tabii, ilk zamanlara dair şunu ekleyeyim: Parti atıp ya da içinde olduğu partiyi golemlere çekip yatıran mageler filan vardı, onlara da ana avrat düz giderdik.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crealog -- 12 Ekim 2016; 20:50:06 >

• Crealog C kullanıcısına yanıt
    Benim zamanlardansın usta sen de , XIGENON MetallicA061 serverın en kral priestlerindendim herkes çağırırdı partisine ey gidi günler 66 level dim 83 lerin partilerine götürürlerdi zorla GM'ler kralların partilerine canavar bi koyardı 24 canım falan kalırdı
  • oyuna koltuktan kalkarak başlayan zamanlarda oynayanlar bilir bu oyunu

saat 4 te kalkıp muhabbet ede ede kasmalar vardı her yer doluydu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • herşey çok ama çoook güzeldi takii fire drake patch gelene kadar sonra yavas yavaş bitti şimdi olsa oynarız diyeneler ( bende dahil ) oynamayız çünkü Krowaz olayı bitirdi :D artık oyunda emek değil para konuşuyor.
  • Oyun 2007'de yeni moradon ve takiben krowaz, uzun-kısa pelerin vs. gelmesi ile bitiş sürecine girdi.
  • Yemin ediyorum, ben KO'yu oynayan bir veya iki kişi ya kalmıştır, ya kalmamıştır diyordum. Hayret ettim ama halen oynayan çok kişi varmış.

Tamam, can sıkıntısı durumlarında parasız takılıp oyalanmak için uygun bir oyun. Ama oyun oynamak isteyen ve üstelik para verenlerin WOW yerine KO oynamalarını aklım almıyor.
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.