Yaw Linuxun gözünü seveyim tek dezavantaj? çok kullan?lm?yor olmas?. 51 dakikad?r c350 ile netteyim süper valla donsa bile canlan?yor kendili?inden....
Knoppix'i Cd 'den çalıştırıyor isen, gprs bağlantısının nasıl yapılacağını adım adım açıklarsan, bize de faydası olabilir.
evet cd den çalıştırıyorum.Şuan işyerinde olduğum için xp deyim ama hatırımdakilerle anlatayım. Bu başlat tuşu gibi "K" harfi varya ona basıp çıkan listeden KNOPPIX i sec, network ve internet diye bir tuş var 3üncü sırada sanırım onu tıkla, ordan Modem Dialup var, onu seç.Tüm ayarlarını burdan yapıyorsun, New diyerek yeni bir bağlantı oluşturmadan önce modem i göstermemiz lazım, onun için modem seçeneğine gel yada bi saniye ben Knoppix i çalıştırayım da tam anlatayım sana.. geleceğim ........
Evet geldim.Az önce yapt?klar?m?zdan sonra devam ediyorum. -Network/Internet tu?una bast?k -Modem dialer -Setup -Devices -Burda Modem diveces yazan yer önemli modemini nerden ba?lad???n? seç.E?er USB den giriyorsan, ACM 0 yazan yeri seç..olmazsa 1-2-3 dene i?te nas?l deneyeceksin onu da anlatay?m. -Device tu?unun yan?nda Modem tu?u var yukarda ayn? pencerede -ona t?kla query modem yap hangisinde \Modem Ready yaz?p AT komutlar?n? denerse oldu demektir.Sorry yazarsa di?erine geç dene -Sonra Accounts a gel -New de ismine telsim felan yaz i?te add e bas -Numara sorunca GPRS e ba?land???n noyu yaz. -Altta Authetincation var ordan Terminal Based i seç yoksa password user name soruyo. -Ha new dediginde cikan ekrandan dialog setup i sececeksin. -yukar?da Dial yazan yerin yaninda IP yazan yerden Auto configure yi isaretle olayin bitti connect diyip baglanabilirsin.....
saçma olacak ama cd yi çıkarınca ne oluyo hdd ye atıca çalışmaz mı?
Bu arada gecen ki baglantim toplam 2 saat 20 dakika boyunca kesintisiz devam etti ustelik c350 ile ve download h?z? 4.6 kb/s ye kadar c?k?yo.Ama bir terslik var sanirim telsim tarafindan download 100 k oldugunda otomatik kesiliyo...Tekrar download a tiklarsan resume yapabiliyorsun....
Baba cd yi cikaramiyosun knoppix de tusu iptal ediyor.....
heee hdd den çalışmıyo dimi bende eski bi cd rom var 40x onu işletim sistemi için kullansam işe yarar mı acaba
eski meski calisir adamlar yapmis 486 makinada bile calisiyo meret :).Ayarlari cikista kaydet diye bir secenek var ama olmadi bir turlu..Bak hala Knoppix ile bagliyim 36 dakika oldu..catir catir valla
ikna ettin beni bideneyim şu mereti sorum olursa cevaplarsın demi?
cevaplar?m baglant? devam ediyor suan ama ben sonland?rmak zorunday?m xp den devam ederiz isyerindeyim cunku......Sen denemene bak. kolay gelsin....
Ben ce bu topic'i işletim sistemleri bölümüne de taşırsan, Linux'la ilgilenen arkadaşlar, bundan daha fazla faydalanabilir.
çözünürlülüğe değiştiremedim modem i de tanımadı dial-up labağlanacaktım ekran çok titriyo çöz. nerden değiştirecem
nurkan sen hangi telefonu kullanıyorsun? çözünürlük konusundada bende problemsiz çalışıyor ama nerden değiştirildiğini tam olarak bilmiyorum kurcalamam lazım bakarız....
nurkan olayını çözdüm.Knoppix ilk yüklenirken boot from cd gibi bişey diyorya ordayken F2 ye bas. orayı incele çözüm orda.Sanırım ekran çözünülürlüğünü değiştireceksin o zaman "knoppix xmodule=fb800x600" gibi bişey var onu yazman lazım komut satırına.Umarım olur.Kolay gelsin......
Nasıl taşıyacaz bu topic i işletim sistemleri bölümüne?
İşletim sistemleri bölümünde, New Topic açıp, aynı konu başlığını ve açıklamaları kullanırsan, sanırım yeterli olur.
<blockquote id='quote'><font size='1' face='Verdana, Arial, Helvetica' id='quote'>quote:<hr height='1' noshade id='quote'><i>Originally posted by vimpir</i> <br />Bu arada gecen ki baglantim toplam 2 saat 20 dakika boyunca kesintisiz devam etti ustelik c350 ile ve download h?z? 4.6 kb/s ye kadar c?k?yo.Ama bir terslik var sanirim telsim tarafindan download 100 k oldugunda otomatik kesiliyo...Tekrar download a tiklarsan resume yapabiliyorsun.... <hr height='1' noshade id='quote'></blockquote id='quote'></font id='quote'>
ya 4.6 kb/sn az deyilmi? peki geceleyin bu artmiyormu? bu arada baglanti kac Kbps (128.. 64 .. 32 ... vb)
Az mı? Bu GPRS için süper yaw :), gece deneme şansım olmadı iş yerinden deniyorum linux u. Bağlantı hızımda 115.200 ama bu bağlantı hızı bilgisayar ile USB cihaz arasındaki hızı gösteriyor.