Şimdi Ara

KO NEDEN GÜZELDİ, NASIL KÖTÜLEŞTİ VE KO NOSTALJİSİ. (4. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
84
Cevap
0
Favori
2.735
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
1 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • uzun pelerin + pathos geldikten sonra oyun sarsıldı . son darbede genie + krowazdan geldi ve oyun bitti
  • Başlıkta ne yazmıştım?

"KO neden güzeldi?" diye yazmıştım.

Şimdi bakın, keyif aldığım için değil, sıkıldığım ve zaman geçirmeye çalıştığım için on gündür filan WOW oynuyordum. Az önce tamamen tiksindim ve bıraktım.

Çünkü adamlar oyunun içine lunapark koymuşlar ve orada da bir de lunapark müziği çalıyor.

Tamam, lunaparka büyükler de gidebilir ve uçan salıncağa filan binebilir. Bu ayrı bir şey. Ama savaş esasına ve savaşa ve kavgaya hazırlanma esasına dayanan bir oyuna lunapark ve bir sür çocukça şey koymak, o savaş oyununun ruhunu öldürmek demektir.

Siz hiç, savaşırken gidip lunaparkta salıncağa binene askerler olabileceğini düşünebilir misiniz?

Daha önce de yazdım: WOW'da epeyce çocukça şey var. Ve KO sürekl WOW'u takip ve taklit ediyor. Emin olun, çoğu yaratığı da oradan taklit ederek koymuşlar oyuna.

Eskiden KO'da level atlamak zordu arkadaş. Ve level atlamak bir hayli yorucu ve ciddi bir işti. Otuz levelden sonrası zordu. Elli levele gelmek bile hereksin harcı değildi. WOW'da ise eskiden beri level atlamak ve görevlerle level atlamak kolaydı. WOW'da görevler sürekli olarak hem exp ve hem de item verirdi. O da yetmezmiş gibi Dungeonlarda özellik basılı armorlar ve silahlar düşerdi. Halen de öyle. Yemin ediyorum, neredeyse iki ya da üç levelde bir silah ve armor değiştiriyorsunuz. Bu bana çok iğrenç ve aptalca geliyor.

KO öyle değildi. Otuzdan kırk levele gelene kadar epey zaman geçerdi ve birkaç görev hariç, görev filan da yoktu. Şimdi WOW ile aynı şey yapmışlar. Sürekli olarak exp, armor ve silah veren görevler var. Habire armor ve silah değiştiriyorsunuz.

E, kardeşim, durum bu iken, otuz, kırk veya elli levelde armor ve silah elde etmek için kim çırpınacak ve kim o levellerde armor ve silah alacak? Kimse almıyor. Almaz ve para da vermez de zaten. Niye alsın? Görevler sürekli silah ve armor veriyor. Bu durumda ezik item satılması mümkün olmuyor. Yaratıklardan ezik, hatta orta derece item ve silah düşmesinin de zerre kadar anlamı olmuyor. Yani boş bir işe dönüşüyor ve olmasalar daha iyi olurdu dedirtiyor.Bu durumda eziklerin para kazanması da mümkün olmuyor. Çünkü hiç kimse birkaç saat ya da bir gün için armor ve silah almaz. İyi düşünürseniz bunun çok kötü sonuçları olduğunu anlayabilirsiniz.

Daha kötüsü bu yöntem çok tiksindirici ve aptalca. Biraz yoğun oynadım bugünlerde WOW'u ve neredeyse birkaç saatte bir item ve armor değiştirdim.Böyle saçma şey mi olur? Sadece birkaç saatliğine armor giymek ve birkaç saat sonra yenilerini ve birkaç saat daha sonra yine yenilerini....

VE ÇOK ÖNEMLİ BİR ŞEYE DİKKATİNİZİ ÇEKEYİM:

Otuz levelde otuz level yaratığı öldürecek silah ve armorum var, kırk levelde kırk level yaratığı öldürecek silah ve armorum var. "Yeratık" dediğiniz, bir bilgisayar programında sadece görüntü ve isim değişikliğidir. Yoksa yaptığınız şey gerçekte hep aynıdır. Ama ben buradaki şerefsizliğe kızıyorum. Sürekli olarak armor ve silah değişmeni sağlayarak sana sanki farklı bir şey yapıyormuşsun hissi vermeye çalışıyorlar.

KO'da önce bu tarz göze batacak şekilde yoktu. Level atlamak zordu ve level atlamanın, yeni silah ve armorlar giyecek olmanın tadına doyum olmuyordu. Adamlar işte bu keyfin ..na koydular.

Ve bir daha söyleyeyim: WOW zaten önceden de öyle idi, ama KO'da onu taklit etmeye devam ederek oyunu iyice çocuk ve ergen oyununa çevirdi. İlk oynadığımız zamanlarda, en çok dershaneye giden öğrenciler oynardı. Bir sür aptalca şey ile, olayı artık iyice çocuk işine çevirmiş durumdalar.

Şu an KO da, WOW da beni tiksindiriyor.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crealog -- 10 Kasım 2016; 23:4:29 >

• Neyse, konuyu uzatmayayım. Son birkaç şey yazayım.

Evet,zamanında görmediğimiz tarzda ve oldukça ilginç şeyler brındıran ve binlerce insanla bir arada ve rekabet içinde oynanan eğlenceli bir oyun gibi gelmişti.

Ama, çok çok canınız sıkılmıyor ise, yalnız değilseniz ve yapabileceğiniz başka şeyler var ise, bu tarz oyunlar kesinlikle oynanamaz. Bu tarz oyunların hiçbiri oynanamaz. Kesinlikle uzak durulması gereken dünyalardır. Zamanınızı ve paranızı alır, ama size hiçbir şey vermez.

Günlerce, aylarca uğraşmanıza karşın, geriye dönüp baktığınızda "anlamlı" olduğunu söyleyebileceğiniz hiçbir şey bulamazsınız.

Bazı daha derin şeyler de var da, birçoğunuzun yaşı henüz o şeyler anlayabilecek olgunluğa ulaşmanızı sağlamamıştır. Yanlış anlaşılmasın, Öküz gibi yaşayarak hayatını tüketmiş ne moruklar da gördüm. Yaş her şey değil. Ama belli bir birikim ve olgunluk için şart.

Ama sonuç olarak, yapabileceğiniz daha iyi şeyler var ise ve buna rağmen bu oyunları oynuyorsanız, aklınızdan şüphe etmelisiniz. Yapabileceği daha iyi şeyler olmayan, sıkılıp zaman geçirmek adına bunlarla uğraşan, yalnızlık duygusundan kurtulmak için bu oyunların sanal dünyalarına kaçanlara ise bir şey diyemem elbette.

Ve dikkat edin, birçok oyunu alıp oynayabilir, sıfırlayabilir ve bir süre sonra başka bir oyun alıp oynayabilirsiniz. Bunlar olağan görülebilecek şeyler. Ama KO ve WOW türü oyunlar öyle değil.

En azından şunu düşünün: Tek kişilik bir oyunu oynarken, anneniz sizi yemeğe çağırınca oyunu durdurup kalkıp yemek yemeye gidebilirsiniz. Ama bu tür oyunlar buna izin vermeyecek yapıdalar. Pause yapıp sonra devam edemezsiniz. Bunun üzerinde iyi düşünürseniz, sizden neler çalmakta olduğuna dar ciddi ipuçları yakalayabilirsiniz.

Sevgili kardeşlerim, günler, haftalar ve yıllar süren multiplayer oyunlardan uzak durmanızı şiddetle tavsiye ederim. Gerçi kimsenin beni dikkate almayacağına adım gibi eminim ama, yine de yazmış olayım. Mümkünse, devam etmeniz gerekmeyen, sizi bağımlı kılmayan, tek seferlik girip biraz oyalanıp eğlenip çıkabileceğiniz oyunları tercih edin. Hiç oynamadım ama sanırım LOL öyle imiş.

• Birde benden dinlemek istermisiniz:)

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • D2K kullanıcısına yanıt
    İsteriz nedenmiş? :)
  • +7 bardish ile burning skeletonları dağıtırdım zamanında...
    deep scar düştüğünde hele nasıl sevinirdik. oha şu axe'a bak diye... Ne günlerdi 2007 falan sanırım o aralar.

Şimdi oynayanlar eminim o bardishlerle, hornbowlar la oynanılan bu oyundan aldığımız zevkin %10 u nu almıyordur...
  • quote:

Orijinalden alıntı: ihtiyarjedi

az biraz tanınırım da :)
  • Arkadaşlar, fark ettiğim bir şeyi daha yazayım da bilginiz olsun.

Bu oyunların alayı para tuzağı. Bazı denyolar WOW öyle değil diyorlar ama basbayağı da öyle.

Mesela WOW'da, sizi iki yüz yirmi liralık son paketi almaya zorlamak için ne yapmışlar, anlatayım.

Altmış levelden sonra uçan binek alabiliyorsunuz ve her yere uçarak gidebiliyorsunuz. Ancak son paketi almamışsanız sadece belli bir bölümde uçmanıza ve uçmanın tadına bakmanıza izin veriyorlar.

Ben de bineğime biner koşarak giderim diyebilirsiniz. Fakat bile bile öyle bir şerefsizlik yapmışlar ki, Northwind miydi, neydi, 70 levelden sonra görevler hep orada. Yere de zibil gibi yaratık koymuşlar ki, yani mümkün değil rahat rahat bineğinizle bir yere gidemezsiniz. Sık sık binekten inip etrafı temizlemeniz gerekir. Oysa uçan bineğ lle üzerinizden geçip gidenler, fazladan kırk dört euro bayılmış olanlardır. Siz bir kuleye döne döne çıkmak zorunda iken, onlar kanatlanıp birkaç saniyede çıkar.

Neticede hepsi de oyuncuları kaz gibi yolmaya çalışıyorlar. Bunu da bilin istedim.

• quote:

Orijinalden alıntı: D2K

quote:

Orijinalden alıntı: ihtiyarjedi

az biraz tanınırım da :)

Az biraz demek bence haksızlık olur Ben şahsen dinlemek isterim.

< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Crealog

Arkadaşlar, fark ettiğim bir şeyi daha yazayım da bilginiz olsun.

Bu oyunların alayı para tuzağı. Bazı denyolar WOW öyle değil diyorlar ama basbayağı da öyle.

Mesela WOW'da, sizi iki yüz yirmi liralık son paketi almaya zorlamak için ne yapmışlar, anlatayım.

Altmış levelden sonra uçan binek alabiliyorsunuz ve her yere uçarak gidebiliyorsunuz. Ancak son paketi almamışsanız sadece belli bir bölümde uçmanıza ve uçmanın tadına bakmanıza izin veriyorlar.

Ben de bineğime biner koşarak giderim diyebilirsiniz. Fakat bile bile öyle bir şerefsizlik yapmışlar ki, Northwind miydi, neydi, 70 levelden sonra görevler hep orada. Yere de zibil gibi yaratık koymuşlar ki, yani mümkün değil rahat rahat bineğinizle bir yere gidemezsiniz. Sık sık binekten inip etrafı temizlemeniz gerekir. Oysa uçan bineğ lle üzerinizden geçip gidenler, fazladan kırk dört euro bayılmış olanlardır. Siz bir kuleye döne döne çıkmak zorunda iken, onlar kanatlanıp birkaç saniyede çıkar.

Neticede hepsi de oyuncuları kaz gibi yolmaya çalışıyorlar. Bunu da bilin istedim.

Bir hata yapmışım. Özür dilerim. Standart sürüm ile her yerde uçulabiliyormuş. Merak ettim, bizzat test ettim.

• Bugün sıkıldım, biraz WOW'a girip dolaştım. Ve tesadüf Dalaran diye bir yere gittim. Resmen sanat eseri. Orayı o şekilde tasarlmak için kaç mimar çalışmıştır, bilmiyorum. Ama gerçekten bir sanat eseri.

Bazı görüntüler içeren kısa bir videosu aşağıda.

https://www.youtube.com/watch?v=lYeQw5WeznU

Yani, şu KO'yu yapan mallar kıçını yırtsa böyle bir şey yapmaları mümkün değil. Taklit ile nereye kadar?

Özellikle bu Dalaran öyle bir yer ki, Youtube'da WOW yazıp boşluk bıraktığınızda hemen ilk sırada gözüken, WOW hakkında çünkü en çok arama yapılan yer.

Yine de tavsiyem, bu oyunlardan uzak durun. Sizi yıllarca tutabilmek için çok çekici şeyler yapmışlar.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Crealog -- 16 Kasım 2016; 4:38:22 >

• Duygulandım yahu

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >

• < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • oyun bitti üstüne birşey demek yok gari ne dicez arkadaşlar ?

oyun fln kalmadı artık bence
  • D2K kullanıcısına yanıt
    Hocam nasilsiniz? Birazda siz anlatin. Knight'in altın çağlarını en iyi bilenlerden birisiniz.

• olm gb satıyoruz lan açmayın şöyle konular

oyun güzel beyler aldırmayın bunlara
  • Oyunu bıraktığımda 2008 yılıydı. Hey gidi 7 yıl gece uykusuzluk mu dersin ne çabalamıştım çarı kasmak için. Oyundaki muhabbetti, alan ks'siydi, alana troll çekmesiydi ulan türlü türlü analarımız oldu.

KO'yu bitiren şeyler, birinci firmanın para hırsı ikinciside koxp'tu. Ayrıca koxp'u da yine aynı ko firması çıkarmıştı.

• +6 iron crosbow bastım diye cafede olay çıkmıştı hatta sonrada çalmışlardı hesap edin nerden nereye
  • bu yorumların hepsine katılıyorum , yeni krowazlar yeni itemler derken lise 3 te 2008'de bıraktığım KO 'ya şimdi my ko pvp lerle devam ediyorum , aynı tadı hatırlıyoruz, +7 raptor cok değerli , +6 md almak için uğraşıyorum, opal safir kristal bulmaya calısıyorum, bus kasıp para yapmaya calısıyorum. 2 saat kecoonlarda kekuri düşürmeye çalıştım kaç gün. başlayaalı 10 gün felan oldu . farm gerçekten sarıyormuş :) eski ko'da farm vardı ve az item değerliydi ulaşılabilirdi. ama ozaman hiç para veremiyordum şimdi 50 tl verebiliyorum yaş 25 oldu :) velhasılı your ko'da 1299 myko serverda takılıyorum şu aralar . eski uskoda yaşayamadığımı yaşamaya calısıyorum baya zevkli :)
  • quote:

Orijinalden alıntı: Maxwell1

8 senedir 4 kişi oynuyoruz , Mage+Warrior+Warrior+Priest olarak , bizim için halen oldukça keyifli ve güzel.

bu müziğye bayılıyorum

• 
Sayfa: önceki 12345
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.