< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 10 Ekim 2016; 17:06:34 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Bildirim
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi jvcjvc -- 10 Ekim 2016; 17:06:34 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
Baska konuda yazmistim, paylasiyorum burada almak isteyenler icin:
Ilk Kindle ciktigindan beri Kobo, Nook ve Kindle cihazlarini kullanmis olan biri olarak (elimden 3 Kobo, 2 Kindle, 2 Nook gecti; simdi Kobo Glo HD kullaniyorum, genelde sat-al ya da almak isteyen arkadasa hediye et ve yeni al usulleriyle degistirdim) goruslerimi paylasabilirim. Ilk once kitap konusu. Eger Ingilizce (ya da Almanca vs.) okuyorsaniz en mantiklisi Kobo almak. Cunku bu yeni haber ile birlikte Kobo'nun ekitapcisi Turkcelesti ve Turkiye'ye hem kendi sattigi kitaplari, hem de D&R'da satilan Turkce kitaplari TL uzerinden satmaya basladi. Onun disinda Baen gibi, Waterhouse gibi ek kitapcilarla yayinevleri de Kobo uyumlu satiyor. Kindle alirsaniz Amazon'a mahkumsunuz. Tabii, bunlar benim gibi sadece orijinal alanlar icin gecerli. Elbette cevirme ve yandan yukleme mumkun, Amazon'dan alip Kobo'da okudugum cok oldu benim, ozellikle sadece Amazon'da satilan Amazon yayinlarini ve ozbasimlari. DeDRM sayesinde Calibre otomatik olarak tum DRM'leri kiriyor ama nasil yapildigini sormayin, yasadisi dagitim icin kullanilabilir ne de olsa, Kendiniz arastirin derim. Ama bilgisayar gerekiyor cevirme icin. Kobo'nun avantaji cihazin icinden istediginiz Turkce ya da yabanci kitabi alabilecek olmaniz. Disardayken bitirdigim bir kitabin devamini hemen almak istedigim cok oldu benim, Kobo'nun dukkanindan aldim da. Korsan kullanmiyorsaniz Kobo tek secenek gibi yani su anda; bu konuda tartisilacak bir sey bile yok. Amazon da dukkanindan satiyor Kindle icinden ama sadece Kobo Turkce kitap satiyor. Calibro da satiyor Turkce ama Calibro Kobo'nun ve Kindle'in rakibi degil yani, Calibro Sense bile artik eskimis ve kullanilmayan bir teknoloji ile uretilmis. Calibro Sense 2012'de çıkan eski Kobo Glo ile aynı ekranı kullanıyor, Kobo Glo HD son model ekranıyla çıkalı bir sene olmadı daha. Ikinci olarak cok onemli olan garanti ve servis durumu. Kindle bozulursa ne yapacaksiniz? 500tl cope! Ucuncu olarak ekran kalitesi. Kindle'lar capacitive dokunmatik ile geliyor, Kobo'lar infrared. Tabletlerden ve telefonlardan alisik olarak capacitive daha iyi diyebilirsiniz ama ekitap okuyuculari icin bu gecerli degil, tam aksi hatta. Capacitive dokunmatik icin ekrana fazladan bir capacitive layer gerekli bildiginiz gibi, ve bu goruntunun kalitesini dusuruyor biraz. Kagitliktan alip biraz daha alistigimiz ekrana yaklastiriyor, kontrasi dusuruyor. Ayrica sadece vucudun manyetik alani ile calistigi icin ciplak elle kullanmak gerekiyor. Disarda, kisin, eldivenle okuyamiyorsunuz. Yani hem Kobo'nun dokunmatigi daha rahat kullaniliyor, hem de beyazi daha beyaz, siyahi daha siyah; ekrani daha yakin kagida. Ekran olarak Kobo Glo HD en ust kaliteyi sunuyor su anda Kindle Voyage gibi ust seviye cihazlara kiyasla bile. Dorduncu ve en onemli nedenlerden biri ise tipografi. Kindle'lar tipografik olarak epey geride. Kerning, ligatures ve hyphenation kendi yuklediginiz kitaplarda ve sattigi kitaplarin iyi bir kisminda yok. Kabul edilemez bir sey bu, resmen sakat kitaplari. Kerning olmadan okuyamam ben, okuyan nasil okurum diyor kafam da basmiyor. Surada adam derdimi tutkulu bir sekilde anlatmis, bir goz atin: Voyage to Nowhere: The Amazon Kindle Story — CGP Grey http://www.cgpgrey.com/blog/voyage-to-nowhereSonuc olarak, su anda Kobo Glo HD yerine baska bir sey almayi dusunmeyin bile. Fiyat da yuksek degil. ABD'de 370TL (yok ve gumruk olmadan), EU'da (yine yol ve gumruk olmadan) 420TL. D&R'in fiyati tamamen yerinde yani. Daha ucuza ikinci el bulursunuz sadece. Daha ucuz olan Kobo'nun ya da Calibro'nun dokunmatik ve isiksiz modellerini almak isteyebilirsiniz. Tavsiyem almamaniz. Asagidaki resim abarti degil, dogrudan gunes isigi altinda tutmadiginiz surece durum boyle, mesela evinizde, lamba altinda filan: ![]() Kobo Glo HD ekitap okuyucularinin geldigi en ust seviye su anda. Renkli ekranlar cikana kadar da daha ustune gerek oldugunu sanmiyorum. 300ppi ustu zaten eInk uzerinde gorebileceginiz bir sey degil, tipografik destek tam, kitapcisi iyi calisiyor, manga okunuyor rahatca, isik da olabilecek en iyi sekilde calisip tam olarak esit yayiliyor. Daha ne olacak? PS. Kilif almayi lutfen ama lutfen atlamayin. D&R'deki kilif cidden cok iyi, Gecko Covers ama benim favori kilif ureticim. Eger pahali gelirlerse eBay'dan cok ucuza da bulabilirsiniz. Bunlarin ekranlari normal alistiginiz ekranlardan daha hassaslar, kirilabiliyorlar. Kilif sart. PPS. Bu cihazi yamalamak, yeni ozellikler eklemek, rendering'ini kendi zevkinize gore degistirmek mumkun. Sonra vakit bulursam anlatirim onlari da. |
4 ay önce emektar okuyucum Nook Simple Touch'un pili kendi kendini imha ederek mefta oldu, Çin'den pil getirtmek yerine pek fazla araştırmadan Kobo Aura aldım. Kobo Aura Epub'larda Nook'a göre çok daha iyi bir performans gösteriyor, ekranı daha net, Calibre ile Epub formatındaki kitabı Kepub'a dönüştürünce sayfalar arasındaki geçiş hızı artıyor, istatistik gibi ek özellikler Kepub formatında stabil çalışıyor. Yazılımın içindeki bir dosyada değişiklik yaparak siyah-beyaz renkleri tersine çevirip gece modu manuel olarak yapılabiliyor. Son güncellemeyle %2 ışık oranıyla %1 ışık oranının aynı seviyede ışık verme sorunu çözülmüş. Fakat daha yeni bir jenerasyona ait olmasına rağmen PDF dosyalarındaki geçiş hantallığından dolayı NOOK kadar verim alamamıştım. Yabancı forumlarda bu konuyu araştırdım ve PDF dosyalarını cihaza göre optimize eden bir program keşfettim. Dünyalar benim oldu. Sizinle de paylaşayım.
Programın arayüzü: Tek yapmanız gereken sağ üst köşeden kullandığınız cihazı seçmek ve PDF dosyasını ADD FİLE butonuna basarak eklemek. Hızlı bir şekilde PDF dosyasını cihazın ekran boyutlarına göre küçültüp çıkartıyor. Bu sayede ders kitapları da dahil -grafik ve tablo içermeyen- pek çok PDF dosyasını rahatça okuyabiliyorsunuz. Program ücretsiz. İndirmek için:http://www.willus.com/k2pdfopt/ |
belki daha önceden bilenler vardır ama ben yeni öğrendim, send.djazz.se adresi üzerinden kobo veya kindle cihazlarınıza ekitap gönderebiliyorsunuz. böylece kablo ve pc ihtiyacı olmuyor, cep telefonundan gönderilebiliyor. kindle'a epub gönderirseniz site kendisi çevirip mobi yapıyor. |
Mail attım hocam size. Kolay gelsin. |
Yandeks disk indirin telefonunuza yada bilgisayara.
Pdf leri bu disk icinde "PDF" klasoru olusturun ornegin. Yandeksde bu PDF klsorunun baglantisini, buyuk harf kucuk harf dikkat ederek, kobo internet tarayicisina yapistirin,bir daha yazmamak icin favoriler olarak etiketleyin. Bir daha tarayici favorilerden bu klasoru linkini acip pdf 'leri indirebilirsiniz. Ben buldugum Pdf'leri ilk once yandeks diske kaydedip, bu sekilde cozuyorum. Eskiden dropboxda oluyordu, sonra hata vermeye basladi. |
KOBO AURA ONE kullaniyorum ilk ebook reader'im. alacak olanlara tavsiye ederim. genelde geceleri okuyorum hem uykumu getiriyor hafif turuncu isigi, hem goz yormuyor. cok ince ve hafif oldugu icin, normal kitap gibi eliniz kolunuz agrimiyor. simdi eskisinden daha cok kitap okudugum kesin bu sebeplerden dolayi. wifi kapali tutuyorum otomatik isik ayarini da kapali tutuyorum, bu sekilde her gun 2-3 saat arasi kitap okuyarak 2-3 haftayi geckin gidiyor sarji. 2-3 gunde bir wifi acip senkronizasyon yapiyorum pockete makale attigim icin. aura one tercih sebebim, elime alir almaz cok begenmemdi. hafifligi inceligi, boyutunun ideal olusu, normal kitap boyutunda, arti turuncu isik ozelligi ve su gecirmemesi de artiydi benim icin. uzun suredir dusunup glo hd yi sirf 6 inc cok kucuk geldigi icin hep ertelemistim. aura one ayni ppi degeri ile bu boyutta cikinca da pek dusunmedim. tek dusunduren sey batarya problemi oldugunu soylemeleri pilinin hic gitmedigini soylemeleriydi yurtdisindaki yorumlarda. cok tereddut ettim ama oyle bir sorun yok 2 ay gitmez eski ereaderlar gibi ancak bir ay gider minimum ayarlarla.
pocket kullanamayanlar icin de cihazin dilini ingilizce yaparsaniz sorunsuz kullanabilirsiniz. cihaz dili turkce iken makalelere tikladiginizda reset atiyor, ingilizce kullaninca sorun cozuldu. pocket bilmeyenler icin; kobonun da destekledigi guzel bir uygulama. internette pcde tablette vs gezerken sayfalari, makaleleri pockete gonder diyerek kaydettiginiz sonradan ereaderinizdan telefondan tabletten yani pocket olan heryerden okuyabildiginiz bir uygulama. orjinal kilif almadim gereksiz pahali ve cihaz tek tusla zaten uyku moduna giriyor cikiyor, kapakla girmesi dezavantajdi benim icin. aliekspresden 7ser dolara birisi kapakli ince guzel bir kilif, birisi keçeden yapılmıs zarf seklinde, cantada tasimak icin iki kilif aldim ikisi de gayet guzel. e kitap temini icin meritokrasi agini kullaniyorum su an yaklasik 4600 kitap var. korsan sorun etmeyenler icin ya da benim gibi kullanacaklar icin bulunmaz bir hazine. ben genelde elimde zaten basili hali bulunan kitaplarin epublarini ereaderdan okuyorum. yurtdisinda oldugum icin kitap getirmek biraz sıkıntıydı ama yine de cok kitap getirdim bu zamana kadar. ereaderi en buyuk tercih sebebim de buydu. su an cocuklarima cocuk kitaplari getirdigim icin kendimden feragat etmeye baslamistim. ebook piyasasi artarsa aradigimizi bulursak ebook olarak almak daha mantikli benim icin de bundan sonra. evet, ne yazdin yahu diyenler icin bir aciklama da olsun, bu forumu yedim yuttum cihazi almadan once o yuzden de boyle bir yorumu borc bildim. umarim birilerinin isine yarar :) |
Tavsiyeniz için teşekkür ederim.
![]() Bence sizinde hedefiniz daha çok kitap okumak yerine,okuduğunuzu anlamak olmalı. Zira okuduğunuzu anlayamamak gibi bir sorununuz olduğu gözüküyor. |
mahkeme sonucu para iadesi aldım
d&r ın cevahir şubesine gittim bana daha önce pişkin pişkin yapcak bişey yok diyen zayıf uzun boylu bir müdürü vardı gittim mahkeme kararını eline verdim çatır çatır paramı aldım o parayla gittim Kindle aldım halen taş gibi çok memnunum.İnşallah o müdür işsiz kalmıştır da aklı başına gelmiştir |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Adachi -- 25 Nisan 2016; 9:35:23 > |
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
|
|
< Bu ileti tablet sürüm kullanılarak atıldı > |
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talbotlago -- 1 Mayıs 2016; 18:21:38 > < Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > |
|
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi talbotlago -- 2 Mayıs 2016; 21:04:22 > |
|
|