< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > |
Kobo Kullanıcıları (99. sayfa)
-
-
Teşekkür ederim...
< Bu ileti Android uygulamasından atıldı > -
Calibre, epub dosyalarını okuyucuya yüklerken kendiliğinden dönüştürüp kepub olarak atıyor.
Calibre'de orijinal hizalamayı nasıl yapabilirim?
Kepubfy programı 3,5 mb'lık bir exe. Kurulum esnasında dos sayfasında 5-10 satır yazı görünüp kayboluyor. Masaüstünde kısayol oluşmuyor. Nasıl kullanacağımı çözemedim.
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanksrist -- 27 Temmuz 2022; 22:28:29 >
Kepubify programında .exe dosyasını bir klasöre atın(.exe dosyasını çalıştırmanıza gerek yok çünkü program diğerleri gibi kurulum istemiyor), dönüştürmek istediğiniz epub ı da aynı klasör içine kopyalayın ve .exe dosyasının üzerine sürüklemeniz yeterli, klasörde dönüştürülmüş hali oluşuyor.
Calibrede hizalamayı şu şekilde yapabilirsiniz;
Kitapları dönüştür>Görünüm>Text>Metin hizalaması>Orijinal
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi dikistutmazsabri -- 28 Temmuz 2022; 11:28:51 >
< Bu ileti mini sürüm kullanılarak atıldı > -
Kepubify programının android için nasıl çalıştığını biliyor musunuz acaba ? Teşekkür ederim.
Onu bilmiyorum ama programı yazan kişinin web sitesinde aynı işi yapan eklentisi varmış.
https://pgaskin.net/kepubify/try/
Evet şimdiye kadar hep site üzerinden online olarak çevirdim ama android için nasıl kullanılacağını bir türlü bulamadım.
Teşekkür ederim.
Calibre'nin ayarı "orijinal"deymiş.
Kepubfiby'de, anlattığınız yoldan giderek elde ettiğim dosya boyutu bir miktar artsa da epub gibi duruyor (ikonu da epub). Oluşturduğumuz bu dosyayı aracısız olarak okuyucuya mı atıyoruz?
< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sanksrist -- 30 Temmuz 2022; 0:9:59 >
Evet, ben öyle yapıyorum.
Teşekkürler...
-
2 hafta önce Kobo Sage edindim ve elimde bulunan PDF-epub formatlı(korsan maalesef) kitapları USB kabloyla attım. Her şey çok iyi giderken 2 gün önce "eOkuyucunuzun bu kitabı okumaya yetkisi yoktur" diye bir uyarı aldım. Uyarıda Adobe Digital Editions'i kurup yetki verip DRM korumalı kitapları tekrardan atmam gerektiğini söylüyordu, Kobo'nun sitesindeki yolları da izledim ancak sorun çıkartan kitapların hiçbiri DRM korumalı gözükmüyor. ADE yardımıyla silip tekrardan atınca açılıyorlar ancak birkaç gün sonra aynı sorunla karşılaşıyorum. Calibre'yi indirip epub'a çevirmek istedim ama saatler hatta bazı kitaplar için gün verdi ve vazgeçtim. Bunun daha kolay bir yolu yok mudur? Sebep korsan e-kitap olması mı? :(
-
merhaba hayırlı olsun öncelikle, aşağıdaki linkte önerilen adımlar işinize yarayabilir
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı > -
Merhaba maalesef burda yazan her şeyi harfiyen yaptım :( sizce korsan olduğu için mi sorun çıkartıyodur?
Sanmam, aksine drm sorunu amazon veya kobo gibi yerlerden alınan yasal kitapların bir başka formatta kullanılmaya çalışılması durumunda olur
Ama sizin sorun bu değil gibi, başka hangi çözümleri denediniz googledan bakınca epey çözüm önerilmiş ade daha alt versiyon kullanmak gibi vs
Merhaba normal pdf leri açabiliyor muyuz? Bunu aslında doktora tez çalışmam için soruyorum. Diğer yandan bazı dünya klasikleri telif sorunu olmadığı için pdf olarak internette mevcut. Alıp cihaza yükleyince sorunsuz açılır mı yoksa ebook olarak satın almak mı gerekiyor
Açılır ama 6 inç cihazlarda pdf okumak diğer formatlardan daha zor, heleki akademik pdflerde tablo şekil grafik varsa 8 inç ve üzeri cihazlara yönelmeniz iyi olabilir, diğer türlü roman türü pdf için 7 inç yeterli olur
Kobo Clara için kılıf bakıyorum ama tavsiyeniz neler.
-
Kılıf için direkt bir tavsiyem yok fakat kullanımıza göre kılıf türleri için yorum yapayım.
Kapaklı kılıflar iyi koruma sağlamasına rağmen elinizde tutarak okuma yaptığınızda biraz kullanışsız oluyor, direk normal telefon kılıfı gibi kılıflar daha iyi oluyor.
Ama yine kapaklı kılıflar masaya koyup kendi katlanıp destek olabildiği için kullanışlı oluyor, mıknatıslı olup otomatik kapağı aç kapa yaptığınızda cihazı uyku konumuna getiriyor tuşla aç kapa yapmanız gerekmiyor, ve çanta içinde taşınırken anahtar kalem gibi ekrana zarar verebilecek durumlara karşı ön yüzü güzel koruyor.
-
Goodereader.com a göre bazı ülkelerdeki kobolarda reklamlı kindle benzeri uyku ekranında reklam gözükmeye başlamış.
< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
Bu mesaj IP'si ile atılan mesajları ara Bu kullanıcının son IP'si ile atılan mesajları ara Bu mesaj IP'si ile kullanıcı ara Bu kullanıcının son IP'si ile kullanıcı ara
KAPAT X