herkes bi baltaya sap olacak ki o baltanın kestiği ağaçların nimetlerinden yararlansın. biri koçta çalışır ford arabalarını indirimle alır. biri orduda çalışır renault arabalarını indirimle alır. biri bankada çalışır kasko-sigorta vb yaptırırken çok büyük indirimle yaptırır. biri bilmem nerde çalışır oda çalıştığı yerin nimetlerinden yararlanır.
sen o bankada belki ayda bi kere sıra beklersin. banka müşterisi müşteri olduğu için belki günde 2-3 defa bekliyodur.
ewet ilk başta düşününce 45 e satılabilen arbaay nie 50 vereyim denebilir. ama belki sende bankacısındır. evinin arabanın hayatının özel sigortalarını çok ucuza yaptırıyosundur. aslında bu konu esnek. ama farklı yerlere çekmeye gerek yok. saygılar...
bırak indirsinler, 3-5 kuruş eksik ödesin millet. Koç yeterince zengin. Esas tartışılması gereken devletin araç alımında aldığı verginin yüksekliği. 3-5 milyar değil 15-20 milyardan bahsediyoruz.
Koç bunu her fabrikasında uyguluyor. Örneğin arçelik çalışanlarına da beyaz eşya dehşet indirimle veriyor. Örnek: Gardırop buzdolayı liste fiyatı 2.800 YTL, arkadaş aldı 1.500 YTL üstelik taksit bile yapıyooo....
Aynı indirimleri Siemens personeline uygulamaktadır arkadaşlar :)
empati yapın...
seninde akraban sana indirim yapıyo, bizim senden ne farkımız var ozmn...
işiniz gücünüz yok mu yaw.... tabiki yapıcak.... sadece ford yada fiatta deil... holdine bağlı bütün firmalardan bazen %40 a kdr indirimmimiz var... bi sakıncası varsa şikayetlerinizi yazın...
bence gayet normal bir uygulama..Arkadaşım Bosch'ta çalışıyor ve çok güzel indirimlerle beyaz eşya aldığını biliyorum..Kapı komşum Tofaş'a başladı 1 ay önce..Kendisi anne ve babasına araç çıkartabiliyor özel indirimle..bana söylediği bu..yani bu şekilde tanıdığınız biri varsa anne yada babasının üzerine de Tofaştan araç çıkartabiliyor..Bana söylediği bu..Diğer firmalar hakkında bir bilgim yok..
bu indirimler sadece koç şirketlerine uygulanmıyor,fordla iş yapan bazı firmalarada tedarikçi indirimi olarak uygulanıyor, ben forda parça yapan bir firmada çalışıyordum ve zamanında yapılan bir anlaşmayla bu hak bizlere verilmişti, bunu değerlendirerek bugüne kadar ford dan 4 araba aldım, indirimler döneme göre % 10 la %15 arası değişmişti. en son 2005 te yeni focus tdci yi ilk çıktığında 38000 ytl yerine 33500 ytl ye birazı vadeli aldım. ayrıca bu ayrıcalık yalnız indirimle bitmiyor 1 yıllık ücretsiz garanti de hediye ediliyor, kendilerine teşekkür ederim bu sayede çok avantajlı arabalar aldım. haa bu uygulama genel anlamda ne kadar doğru tartışılır ...yalnız dönemine göre sıkı pazarlıkla bu indirime yaın fiyatları bulabilirsiniz.
quote:
Orjinalden alıntı: Loop
Aynı şekilde Oyak- Renault.
Güzel bir şey bence. Adam kayırma değil bu. Fırsattan istifade
RENAULT'YA AYNI İNDİRİMİ YAPIYOR DİYEREK YARAMIZA BASMA.KOÇ GRUBU ÇALIŞANIN BAZI KRİTERLERİNE GÖRE %25 E KADAR İNDİRİM YAPIYOR.BEN RENAULT ÇALIŞANI OLARAK LİSTE FİYATI ÜZERİNDEN %10 ALIYORUM VE MAİSTE 2. SINIF İNSAN MUAMELESİ GÖRÜYORUM.bİZDE ARTIK BU İNDİRİMDEN FAYDALANMAK YERİNE BAYİLERE GİDİYOR VE PAZARLIKLA BİZE VERİLEN İNDİRİMLİ FİYATTAN DAHA UCUZA ALIYORUM.
quote:
Orjinalden alıntı: TUNERBOY
benim merak ettiğim niye koç ön plana çıkarılmışş, koç grubuna bir garezimiz mi var ???
Arkadaş haklı tek firmayı öne sürüp haksızlık diye düşünmeyelim.Keşke bütün firmalar kendi çalışanlarına ve yan sanayilerine böyle imkanlar tanısada herkes daha kolay mal sahibi olsa.
Yani dusunun admalar sube aciyor ama faruta su filan da yatirilyor. Ne bilim Telekomun yetersiz kalmasi yuzunden bankaya asiri yuk biniyorsa ve banka kendi musterisine hizmet veremezse bu cok sacma olur...
Tabiiki kendi musterisine oncelik verecek
kendım tofasta calıstıgım halde doblo yerıne ford connect aldım ve kredıyle aldıgım ıcın maas yazısı gereklı demıslerdı fabrıkaya gıttım maas yazısı almaya mudurun dedıgı neden doblo degılde connect alıyosun dedı cok zorluk cıkarmıslardı maas yazısı almak ıcın bıde dobloda ozaman 1500 ytl ındırım yaparken 31000 ytl lık connect i 26000 ytl ye almıstım
quote:
Orjinalden alıntı: raifkokten
quote:
Orjinalden alıntı: gen. cerrah
Araç satışlarının bu kadar düştüğü ve ciddi kampanyalar yapılan bu dönemde firmalar araç başına 300-500 ytl karlarla araç satarken Ford araçları Koç çalışanlarına hooooppp %10 indirim yapıveriyor. BU nasıl oluyor. Siz 100 ytl için pazarlık yaparken onlar 50000 ytl lik mondeoyu 45000 ytl ye alabiliyorlar. Bu durumda kendinizi nasıl hissedersiniz ve ne yaparsınız? a- Aracı almadan çıkarım b- Aracı almadan çıkarım ama öncesinde güzel bir kavga eder rahatlarım c- Kendimi enayi gibi hissederim ama gene de aracı alırım d- Umrumda değil bende para çok kim kaça alırsa alsın bastırırım parayı alırım aracı. e- Ne aracı alırım , ne tavsiye ederim ne de bir Ford galerisine giderim. Ne zaman bu adamlar tüm Türk halkını aynı kefeye koyar o zaman düşünürüz.
Benim cevabım E.
Sayın dostum bence bir f seçeneği ekle sen benim gibi koçta çalışan bir tanıdık bul,arabayı üstüne al.daha sonra sana satsın
iyi guzel diyosun arkadasim da sora o buldugun tanidik suphe ceksin, sonra kara listeye alinsin, sonra bir daha indirimli bir arac alamasin... koc ailesi indirimi ayrıca sadece Ford'da deil, Mazda ve Alfa Romeo'da da geçerlidir... sonuçta dikkat çekmediğinz sürece bu tanıdık alsn sana satsn olayı yapılabilir.. herhangi bir sınırlama da yok
uygulama cok yerinde ve guzel bir uygulama, herkes kendi calisanina kolaylik saglamak ister.
quote:
Araç satışlarının bu kadar düştüğü ve ciddi kampanyalar yapılan bu dönemde firmalar araç başına 300-500 ytl karlarla araç satarken Ford araçları Koç çalışanlarına hooooppp %10 indirim yapıveriyor. BU nasıl oluyor. Siz 100 ytl için pazarlık yaparken onlar 50000 ytl lik mondeoyu 45000 ytl ye alabiliyorlar. Bu durumda kendinizi nasıl hissedersiniz ve ne yaparsınız? a- Aracı almadan çıkarım b- Aracı almadan çıkarım ama öncesinde güzel bir kavga eder rahatlarım c- Kendimi enayi gibi hissederim ama gene de aracı alırım d- Umrumda değil bende para çok kim kaça alırsa alsın bastırırım parayı alırım aracı. e- Ne aracı alırım , ne tavsiye ederim ne de bir Ford galerisine giderim. Ne zaman bu adamlar tüm Türk halkını aynı kefeye koyar o zaman düşünürüz.
Benim cevabım E.
peki o koç indiriminden yararlananların her ay maaşlarından %12 zorunlu olarak koç sigortaya para ödediklerinide biliyormuydun.
gayet mantıklı. kendi çalışanına tabikide yardımcı olacak. niye gidip başka yerden alışveriş yaptırsın ki?
quote:
Orjinalden alıntı: alper83
quote:
Benim cevabım E.
peki o koç indiriminden yararlananların her ay maaşlarından %12 zorunlu olarak koç sigortaya para ödediklerinide biliyormuydun.
gayet mantıklı. kendi çalışanına tabikide yardımcı olacak. niye gidip başka yerden alışveriş yaptırsın ki?
+1 tabiki çok mantıklı indirim olması.
quote:
Orjinalden alıntı: individual
ne 300 ü ne 500 ü ya ayda satacağı 10 araba desen cirosu 3- 5 milyar olur bizim mahalle bakkalı daha fazla iş yapıyor o zaman
10 kişi çalışsa maaşları dahi ödeyemez.
30000 yl ye araba alıcan. bayi 300 kazanacak.
bayi karı %13 - 17 gibi bişey olması gerekiyordu 4-5 sene önce
50 YTL kar ile araç satan vw bayisi var İstanbul'da. Bir de yıl sonu araç başına aldığı 500 YTL prim var. Yani araç başı toplam 550 YTL. Ford bayilerinin uyguladığı indirim Ford'un sunduğu bir opsiyon, bayinin karından düşülen bir miktar değil bu. Aynı şeyi Tofaş-Fiat da uyguluyor.
koçtan kasko yaptırıncada aynı dandik indirimler var. yaptığınız meslege göre o mesleklerden biri ile alakalı değilseniz. koçtan kasko yaptırmak kazık yemekle aynı şey
Bu tür bir uygulama gayet mantıklı bence
İndirim yapmaması garip kaçardı bence...
iş dünyasını ve çalışan motivasyonunu hiç bilmeden konuşan arkadaşlar lütfen atıp tutmadan önce bu konuları biraz araştırın. - her firma bu tip indirimleri çalışanlarına yapıyor, bu durumda kişi kendini firmanın bir parçası olarak görüyor ve de daha verimli çalışıyor. çalışan motivasyon yöntemlerinden biri. - bu indirimden çalışan makul ölçülerde faydalanabiliyor.
bakıyorum sektöre çok hakimiz....
quote:
Orjinalden alıntı: lexus
koçtan kasko yaptırıncada aynı dandik indirimler var. yaptığınız meslege göre o mesleklerden biri ile alakalı değilseniz. koçtan kasko yaptırmak kazık yemekle aynı şey