Şimdi Ara

Koc isletme% 50 burslu vs odtu isletme ACIL YARDIM (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
43
Cevap
1
Favori
1.131
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • Galatasarayi yaz gitsin bence. Sinif 20 kişilik oh rahat. Boğaz manzarali. Egitimi de odtuden aşagi oldugunu sanmiyorum.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Kapının önünde iş adamlarimi beklesin isterdin yoksa kendin iş adamlarinimi aramak isterdin

Koç der geçerim 50 k para zorlasin göze batmayacak bir hayat yasarsanda kafan rahat olur ..

Amma o bölümde kendini ne kadar gelistirirsen o kadar kapında iş adamı olur yolun bahtın açık olsun

• Durumun el veriyorsa neden koç olmasın ki?
  • Tam burslu da olsa odtü.

• PM attım.
  • İşletme okuyan biri olarak, işletme için konuşuyorum; Koç 3-4 gömlek üstün Odtüden. Odtüye gidip yine güzel bir kariyere sahip olabilirsin tıpkı koça gidip hiçbir baltaya sap olamayacağın gibi. Odtü işletmeden tanıdığım çok sağlam, potansiyeli yüksek tandıklarım var ama şöyle bir durum var Koçta okuyana göre en az 3-0 geride başlarsın. 50 bin tl az para değil, çok zorlayacaksa aileni öncelikle Bilkente bir bak derim. Yarı burslusu geliyosa koçtan daha uyguna gelecektir. İşletme için Koç ve Boğaziçinden sonra ikinci klasmandadır Bilkent ve yine Odtüden daha iyi olduğunu rahatlıkla söyleyebilirim. Odtü tabii çok iyi okul ama özellikle işletme konusunda demek istediğim şey Odtüden daha başarılı 3-4 okul var Türkiyede.

• Ailenle iyi konuş bu konuyu maddi olarak yeterli olucakmı yoksa gerçekten zorlanacaklarmı. Yollarız derlerse bence kesinlikle düşünme yaz koçu. Benimde hayalimdi koçta işletme okumak ama maalesef paralısına bile puanım çok uzak. Herkese nasip olmuyor kısaca. Sen hayallerinin peşinden git mutlu olacağın yeri seç istanbuluda seviyormuşsun madem. Tabi herşeyi geçtim hayırlısı neyse o olsun

• Pexagon P kullanıcısına yanıt
    Direkt isin icerisinde olan birisi bu sekilde soyledi bana belki isinize yarar diye paylastim hic ilgim olmayan bir bolum yani bu benim kendi yorumum degil. Ilk etapta eliyoruz gerisine bakmiyoruz bile dedi.

• heymannn kullanıcısına yanıt
    Sebebini de belirtirseniz sevinirim

• berk_yum4747 B kullanıcısına yanıt
    Tesekkur ederim saolun

• bubbachuck B kullanıcısına yanıt
    Bilkent neden daha iyi merak ettim tesekkur ederim

• Tesekkur ederim

• co0per kullanıcısına yanıt
    Sebebini de yazarsaniz sevinirim tesekkurler

• mateev kullanıcısına yanıt
    Aslinda aradaki fark 30 milyar cunku burda da yeme icme vs . 20 milyarlik masraf olucak

• quote:

Orijinalden alıntı: egemen1364

Sebebini de belirtirseniz sevinirim

Odtü'nün daha iyi bir üniversite olduğunu düşünüyorum hatta genel olarak sosyal devletlerde özel üniversite sisteminin verimli çalıştığını düşünmüyorum. Daha da açabilirim isterseniz ama en basit haliyle sebep bu.
  • heymannn kullanıcısına yanıt
    Zamaniniz varsa acarsaniz cok memnun olurum

• quote:

İlk ve en önemli neden öğrenci kalitesi. Bir üniversiteyi üniversite yapan en önemli şeylerden biri öğrencilerdir. Potansiyeli olan başarılı öğrencileri alan üniversiteler bu kişileri yetiştirir, bu kişiler şirketlerin başına vs. geçerler ve bu da üniversite tercihi için çok önemli olan bir olguyu oluşturur. Üniversite network'ü. Mezunlar kendi okullarından çıkan insanlara daha yakın davranırlar. Linkedin'de hangi şirketi kim kurmuş nereden mezun olmuş ve en çok hangi üniden insan çalıştırıyor araştırabilirsin. Özel üniversitelerin ancak %10-20'si potansiyelli insanlardan oluşması ve henüz çok yeni olmaları sebepleriyle bu konuda çok eksikler.

2. sebep aslında burssuz kontenjanlarını dahil ettiğinde o kadar da az öğrenci almayan özel üniversitelerin hoca sayısı anlamında iyi devlet üniversitelerine karşı geride kalmaları. Kaldı ki üniversitede hoca sayıları da ilkokulda sınıf hocası dağıtır gibi öğrenci sayısı ile orantılı olmak zorunda değildir. Çok hoca çok alan demek daha fazla araştırma demek öğrenciye daha fazla opsiyon demektir. Yani isterse bir üniversite 10 kişi alsın ve 5 kişiye bir hoca düşsün 2 dersinize aynı hoca giriyorsa bir sıkıntı var demektir. Özel üniversitelerimiz iyi olanları da dahil yine bu konuya hiç ağırlık vermiyorlar.

3. sebep ise özel üniversitelerin özellikle Türkiye'de bir eğitim kurumundan çok bir şirket gibi yönetilmesi. En basitinden şöyle açıklayayım; çoğu özel üniversite eksik olan bir labaratuvarı eklemektense daha güzel sıralar almayı, yurt bilgisayarlarını mac'e çevirmeyi tercih eder. Biraz araştırma yaptığınızda bunu çok net görebilirsiniz.

daha da açabilirim ama şu an biraz işim var. Sonra editleyebilirim.

• Cok tesekkur ederim saolun vakit ayirdiginiz icin

• quote:

Orijinalden alıntı: heymannn

quote:

İlk ve en önemli neden öğrenci kalitesi. Bir üniversiteyi üniversite yapan en önemli şeylerden biri öğrencilerdir. Potansiyeli olan başarılı öğrencileri alan üniversiteler bu kişileri yetiştirir, bu kişiler şirketlerin başına vs. geçerler ve bu da üniversite tercihi için çok önemli olan bir olguyu oluşturur. Üniversite network'ü. Mezunlar kendi okullarından çıkan insanlara daha yakın davranırlar. Linkedin'de hangi şirketi kim kurmuş nereden mezun olmuş ve en çok hangi üniden insan çalıştırıyor araştırabilirsin. Özel üniversitelerin ancak %10-20'si potansiyelli insanlardan oluşması ve henüz çok yeni olmaları sebepleriyle bu konuda çok eksikler.

2. sebep aslında burssuz kontenjanlarını dahil ettiğinde o kadar da az öğrenci almayan özel üniversitelerin hoca sayısı anlamında iyi devlet üniversitelerine karşı geride kalmaları. Kaldı ki üniversitede hoca sayıları da ilkokulda sınıf hocası dağıtır gibi öğrenci sayısı ile orantılı olmak zorunda değildir. Çok hoca çok alan demek daha fazla araştırma demek öğrenciye daha fazla opsiyon demektir. Yani isterse bir üniversite 10 kişi alsın ve 5 kişiye bir hoca düşsün 2 dersinize aynı hoca giriyorsa bir sıkıntı var demektir. Özel üniversitelerimiz iyi olanları da dahil yine bu konuya hiç ağırlık vermiyorlar.

3. sebep ise özel üniversitelerin özellikle Türkiye'de bir eğitim kurumundan çok bir şirket gibi yönetilmesi. En basitinden şöyle açıklayayım; çoğu özel üniversite eksik olan bir labaratuvarı eklemektense daha güzel sıralar almayı, yurt bilgisayarlarını mac'e çevirmeyi tercih eder. Biraz araştırma yaptığınızda bunu çok net görebilirsiniz.

daha da açabilirim ama şu an biraz işim var. Sonra editleyebilirim.

Temel olarak mantığın doğru ancak yanlış düşünüyosun.

Öncelikle network konusuna bakalım. Koçtaki öğrencilere baktığında ne görürsün? Ya ülkenin bir sınavda en başarılı öğrencileridir ya da aklı az bi şey de olsa çalışan ve ilk 60-70 bine girebilen türkiyenin en zengin ailelerinin çocuklarıdır. Birinci klasmandakilerin en az odtüdekiler kadar kendi başarısıyla yükselip iyi yerlere gelebileceğine kimse karşı çıkmaz sanırım? Şimdi odtüye giren herkes başarılı bir kariyere mi sahip olacak? Tabii ki hayır. Odtüdeki başarılı öğrenci oranı da aşağı yukarı koçtaki burslu öğrenci oranı civarı olacaktır. Asıl önemli noktaya gelirsek ki bu nokta özellikle işletme için üzerine basacağım bir nokta, o da başarılı öğrenciler dışında kalan kısmın ne yapacağı. Koçtaki kalan kitle eğer kendi başarısıyla bir yere gelemeyecekse ne yapacaktır? Odtüdeki çoğu öğrencinin hayalini kurduğu büyüklükte bir şirket olan aile şirketinin başına geçecek; hiç olmadı büyük sermayelerle kendi start-up ını kuracak. Sen işletme okuyosan eğer ne kadar parasıyla okuyanlardan nefret edersen et networkünün büyük bir payı o adamlardan oluşacak. Yani konuya gelirsek networking konusunda 'işletme için konuşuyorum' koç odtünün önündedir.

İkinci konuda tam olarak neyden bahsediyosun anlayamadım burda tabela üniversitelerinden bahsetmiyoruz, koçta kim aynı hocadan farklı iki ders almış bilmiyorum duymadım henüz. THE geçen yılın verilerine göre: Koçta student to staff ratio 14.6 iken odtü de 23.3 bu arada. Eğer nişantaşıyla odtüyü karşılıyorsak haklısın ancak koç bilkent sabancı için ortaya sürdüğün argüman pek mantıklı gelmedi bana.

Üçüncü olarak da yine son dediğim gibi koçtan bahsediyoruz. Bir gün gelirsen misafirim olarak gezdirmek isterim seni. Eksik gördüğün bir lab, sınıf, oditoryum gördüğün zaman tartışırız bu konuyu en iyisi (Ayrıca keşke bilgisayarları interneti yurtları yenileseler biraz da biz de rahat etsek).

Son olarak, yanlış anlaşılmak istemem odtü ülkenin gerçek anlamda üniversite olan nadir üniversitelerinden biri. İşletme bölümü de gayet sağlam hem geçmişte hem günümüzde çıkardığı çok başarılı mezunları var. Ama ne var ki bu bölümde koç ve boğaziçinden bir tık aşağı klasmandadır. Okulun fanboyluğunu yapmaktan nefret eden biriyim bilen bilir daha bugün başka birine bir sayfa boyunca okulun negatif özelliklerini saydım. Türkiyede yaşıyoruz hiçbir üniversite 4-4lük değil. Sadece arkadaşın bazı hatalı bildirmelerini düzeltmek istedim.

• Tabii ki koç daha iyi, karşılaştırılamaz bile. Odtu iibf-işletme maalesef 10 yıl önce yarıştan koptu. Ama koç'a ben asla o parayı vermezdim. Yani yıllık gelirin 90 bin tl civarı değilse büyük risk, açık ve net.

• 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.