beyler ben koç üniversitesinin elektronik veya bilgisayar müh. düşünüyorum. acaba orada okuyan arkadaşlar veya orası hakkında bilgi sahibi olanlar yardımcı olabilir mi? sizce koç üniversitesinin bahsettiğim bölümlerinin boğaziçi-bilkent-itü ye göre çok iyi avantajları var mı ? bu avantajlar nedir? lütfen yardımcı olun. (bu bahsettiğim bölümleri tam burslu olarak düşünüyorum. yani aynı zamanda yurt ve burs avantajları da benim için önemli)
koç üniversitesi şehrin dışında yer olarak kötü ama kampüsü yeni yapıldığı için planlı ve güzel. İçeride artist insan çok. tabi koç gibi bir büyük şirketin üniversitesinde okumak o şirkette önünü açacaktır. Ama unutmaki koç üniversitesi mezunu olman koç'ta kesin seni alacaklar anlamına gelmez. işini kim iyi yapıyorsa onu alır. itü mühendislikte teknik eğitimiyle almanya'da tanınıyor. bir hocamla bizzat konuşmamda sordum. türkiyedeki üniversilerden hangilerini başarılı buluyorsunuz. Bana bilkent ve itü den bahsetti. Bilkenti elektronik alanında övdü, avrupada sayılıdır dedi. itü'nün ise makine mühendisliğinden özellikle söz etti. sonra necmettin erbakandan bahsetti. erbakan almanyada orta yaş üstü hocalar tarafından çok iyi tanınıyor. gördüğüm kadarıyla itülüler ve türk öğrenciler için güzel tohumlar ekmiş. uzmanlık alanım telekomünikasyon olduğundan bana yüksek lisans için itü haberleşmeyi önerdi.
ben türkiyedeki üniversitelerin durumunu tam bilemem ama dışarıda üniversite okumuş biri olarak şöyle bir sıralama yapardım.
Bilkent ee itü haberleşme boğaziçi ee koç ee (sadece şirketinden tanıyorum pek fazla bilgim yok)
boğaziçi için hem yurt dışı için en iyi üniversite diyorlar hem de sonra yurtdışında tanınmıyo falan deniliyo daha doğrusu itü-bilkent daha çok tanınıyor deniyor neden böyle acaba anlamıyorum?
hocam koç ee ve cs çok küçük bölümler hoca sayıları az. bence bilkent ee daha mantıklı hem de çok sağlam bölüm hakkaten.