İzmit’te et lokantası alanında ilk akla gelen markalardan biri olan Yeşildağlar ’ın açtığı, Kasap’ın Mutfağı çok görmeye alışkın olmadığınız mekanlar arasına katıldı. Bu paylaşımımda rengiyle dokusuyla harika bir mekan olan Kasap’ın Mutfağı ‘nı tüm detaylarıyla sizlere aktarmaya çalışacağım.
Sizlerin de bildiği gibi Yeşildağlar Steakhouse , Et’e Değer Verenler ‘in ve ağzının tadını bilenlerin ilk tercihleri arasında yer alıyor. Kasap’ın Mutfağı da Yeşildağlar ‘ın tüm et çeşitlerini aynı kalitede daha geniş ve çeşitlilik barındıran bir menüyle farklı konsept ve modern bir steakhouse ortamında sunmakta, ayrıca kısa zamanda alkollü içecek hizmetinin verildiği zengin bir menüye sahip restaurant haline geldi.
Kasap’ın Mutfağı’na nasıl gidilir?
Kasap’ın Mutfağı, İzmit’te Symbol Avm bünyesinde hizmet veriyor.
ADRES: SYMBOL AVM – HILTON OTELI YANI TELEFON: 0262 502 03 75
Neden Kasap’ın Mutfağı?
Symbol Avm son günlerde İzmit’in en büyük alışveriş merkezi haline geldi, bizimde ilk günden beri alışveriş veya yemek için tercih ettiğimiz bir yer. Yine o günlerden birinde Migros markette alışveriş yaparken mekan direk gözümüze çarptı, öncesinde o tarafa gitmediğimiz için açıkçası fark etmemiştik. İçerideki ambiyans dışarıya öyle yansımıştı ki alışverişi bırakıp akşam yemeğimizi orada yemeye karar verdik. Mekanın havası, masaların ahşap kokusu, kütüphanesinin zenginliği, ferah ortamı, göz alıcı aksesuarları, modern sarkıt avizeleri, mekana uyumlu servis ve çalışanlarıyla kendinizi rüyadaymış gibi hissettiren bir restaurant. Daha siparişimizi vermeden mekan bizi etkilemişti zaten burada ne yersek yiyelim moduna girmiştik bile :) etrafa bakındıktan sonra eşim sigara kullandığı için dış mekanı tercih ettik. En güzel kısma gelmiştik menüler önümüzdeydi ve merak içinde ne yesek diye düşünürken eski bi arkadaşla karşılaştık. Bize hemen bir öneride bulundu, mutlaka yemelisiniz deyince ilk siparişimiz kokoreç oldu :)
Evet bu kokoreç. Hayatımda ilk kez denedim diyebilirim, normalde kokusunu, tadını sevmem fakat sunum onu denemem için adeta beni cezbediyordu. Tadına baktım ve tek kelimeyle bayıldım. 3 parça halinde gelmişti, bizde 3 kişiydik ve birer parça olarak yedik. Mutlaka sizlerde deneyin.
Geniş ürün yelpazesi olan Kasap’ın Mutfağı ’nda yemek seçmek oldukça zor. Benim her zaman ilk tercihim olan antrikotun tadına bakmalıydım, isteğim üzerine kısa sürede siparişim geldi. Et 2 parça şeklinde sunulmuştu. Döküm tavada pişmiş olan etimin tadı harikaydı ve beklediğim lezzetti yanılmamıştım, bu mekana bu lezzet yakışır diyerek etlerimizi de yedik. Eksik olarak şunu belirtmeliyim ki, bambular üzerinde servis edilen et çok sade kalmış, hem görsel olarak hem de tat olarak. Alternatif bir şeylerle tabak süslenmeli diye düşünmeden geçemedim.
Tabi ki de etlerimizi yerken salatayı da yanına eklemiştik. Et restaurantı olmasına rağmen salata çeşitlerindeki yeterlilikte gözümüzden kaçmadı. Denenmesi gereken çok çeşit var; dana ve kuzu etinden oluşan fırın yemekleri, ızgaralar, risottolar, ara sıcaklar, salatalar, alkollü ya da alkolsüz içecekler örnekler arasında sayılabilir. Etle yapılan yemekler dışında da birçok atıştırmalık menüde mevcut, ayrıca biz henüz denemedik fakat edindiğim bilgiye göre ‘kemik suyu shot’da sunuluyormuş, sevenler için çok faydalı bir içecek. Hepsini bi kerede denemek mümkün değil. Gidip mekanı gören, yemeklerini tadan arkadaşlardan ayrıca yorum bekliyorum :)
Kasap’ın Mutfağı ‘nda yemeniz için önereceğim diğer lezzette hamburger. Patates kızartmasıyla beraber sunulan hamburgerde denenmeye değer. Hafif köftesi, tazecik hamburger ekmeği ve sıcacık servisiyle harika tatlardan biri. Şunu da eklemek gerekir, masaya gelen ekmeklerde kendi fırınlarında anlık olarak üretiliyormuş.
Özellikle dana ve kuzu et şöleni için gitmiş olsak da Kasap’ın Mutfağı organik tavuk menüsü de sunuyor bizlere. Bunun dışında mevsimlik balık servisleri de mevcut. Kısacası herkesin damak tadına uyabilen geniş bir menüyle müşterilerini karşılamakta. Tüm yemeklerin yanında özel olarak sunulan yerli şarapları(Çamlıbağ, Bozcaada, Urla, Trakya, Elazığ ve Mardin Süryani)isteğe göre sunulup, muhteşem yemeklere eşlik ediyor.
Tatlı olarak ne yesek?
Evet yemeğimizi doya doya yedik ve tıka basa doyduk, şahane bu yemeğin kapanışı da mükemmel olmalıydı. Pasta ve şerbetli tatlılar olarak birçok seçenek sizleri bekliyor. Yeşildağlar’da havuç dilim baklava tercih etmeme rağmen bu sefer bir değişiklik yapmak istedim ve tercihimi pastadan yana kullandım. Ekmekler gibi pastaları da kendi imalatları bu nedenle oldukça taze ve lezzetli. Pastamızı yedik, yanında çayımızı da içtikten sonra kalkma vaktimiz yaklaşmıştı. Unutmadan söylemeliyim ki gözüme çarpan makaronlar yemek sonrası olmasa da gün içinde ufak kaçamak yapmak isteyenler için güzel bir alternatif olacaktır.
Ek Bilgi Hesap isteme zamanı geldi :) yedik doyduk keyif aldık ve hesabımızı istedik. Menüde fiyatlar vardı ama toplu gelince açıkçası biraz şaşırdık. Her şey güzeldi evet ama fiyatlar da güzeldi. Standart fiyatların oldukça üstüne çıkılmış, yemeklere aldanıp bir anda sipariş vermemek gerektiğini de bilmenizi isterim :)
Bir kaç şey daha eklersek, şık dizaynı olan bu restaurantın sigara içilen bölümünün dışında iş yemekleri için VİP bölümü bulunuyor. Bu bölümde doğum günü, evlilik yıldönümü, bayanlar için altın günleri ve daha birçok kutlama için fırsat sunuluyor. Servis saat 23.30 a kadar devam ediyor, ayrıca restaurantın birde bar bölümü var ve saat 02.00 ye kadar açık olduğu belirtiliyor. Bar menüsünde karides cips, dört peynir soslu ruffles, kadayıfta karides, dalak cheetos, keynek, İspanyol köfte, fish & chips, combo latin, deniz mahsülleri karışımı ve risotto arancini gibi özel seçenekler bulunuyor. Bar menüsünden bira çeşitleri, yabancı ve yerli içkilerle aperatif yiyecekler eşliğinde güzel vakit geçirebilirsiniz.
Özetle, Kocaeli bölgesinde kaliteli bir mekanda akşam sefası için tavsiye edilebilir bir restaurant.
Kasap’ın Mutfağı . Artısı ve eksisi ile denenmeye değer.
< Bu mesaj bir yönetici tarafından değiştirilmiştir >
Anlatan herkimse sahibiymiş gibi anlattığı için hiç samimi ve gerçekçi gelmedi.
Belkide ortağıdır kimbilir
özler et kasabının yeni mekanı değil mi burası symbol avm yolu üzerinde
quote:
Orijinalden alıntı: Nikopoll
özler et kasabının yeni mekanı değil mi burası symbol avm yolu üzerinde
Hayır burası farklı. Özler Et Symbol Avm yolu üzerinde bu avm 'nin içerisinde
fiyat bilgisi önemli ne yediniz ne ödediniz?
quote:
Orijinalden alıntı: husock
fiyat bilgisi önemli ne yediniz ne ödediniz?
Biz 3 kişi gittik.Ortaya 1 porsiyon kokoreç + akdeniz salatası istedik. Bunlar dışında 1 kişi hamburger menu , diğer 2 kişi antrikot yedi 1 tenekede kola geldi 150 tl hesap ödendi.