Şimdi Ara

Kocaeli mi GYTE mi? (Bilgisayar Mühendisliği) (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
46
Cevap
2
Favori
6.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: sofistikot

quote:

Orijinalden alıntı: noktape

Merhaba arkadaşlar .

Öncelikle kendimi tanıtayım imzamda da gördüğünüz üzere ben GYTE'de Elektronik Mühendisliği bölümünü okuyorum. Okulda 2.senem. Ben girerkende aynı sorular vardı Kocaeli Üni ile GYTE'yi kıyaslarlardı. Şunu belirtiyim GYTE eğitim olarak Kocaeli Üniversitesi'nin üstünde bi enstitü. Bunu vurgulamak istiyorum 'üniversite' değil bir 'enstitü'dür. Bu şu anlama geliyor GYTE'de devlet tarafından projelere çok önem veriliyor ona göre bütçe ayrılıyor okula geldiğinizde de görüceksiniz zaten adım başı bir laboratuvar bulunmaktadır. GYTE bundan 3-5 sene önce 15 binlerden öğrenci alıyordu 40 k lara kadar düşmesinin sebebi yurt yoktu bu yüzden sehir dışından 20k larda olan öğrenciler tercih edemiyordu onlar tercih etmeyince de sadece İstanbul'da ya da Gebze'de oturan öğrenciler tercih ettiğinden 40k lara kadar geriledi ama bu geçen sene yurt açıldı. (Buradan yurt hakkında bilgi alabilirsiniz) O yüzden artık hem okula ulaşım kolaylaştı hem de barınıcak yer bakımından rahat oldu. Ben de bu yurtta kalıyorum. Çok memnunum. Şanslısınız yurt geçen sene açıldığı için her şey yeni ve geçen sene yarısı doldu bu sene de diğer yarısı dolar bu yüzden başvuru yaparsanız çıkabilme ihtimali çok yüksek.

Tekrar okula dönelim. Okulda eğitim açısından hiç bir sıkıntınız olmasın . Okulun mevkiisine gelirsek okul ilk başta Gebze/Kocaeli gibi gözükse de okul aslında Tuzla'dadır. Rektörlük binası Gebze tarafında kaldığı için böyle geçmektedir. Pendik-GYTE 35-40 dkka. Kadıköy-GYTE 45-50 dkka. Karsıya geçecekseniz eğer (ben avrupa yakasında oturuyorum) 1 buçuk saatte taksimde olursunuz.

dürüst davranana yurt çıkmıyor, ki zaten oradaki yurdun da kontenjanının kız-erkek toplamı 600'lerde oluduğundan çıkma ihtimalinin düşük olduğu kesin..

yakınlarında cemaat yurdu olmayan bir yurt var mı?

benim için en önemli şey barınma..

zira sırf bu yüzden evim antalya'da olduğundan akdeniz elektrik-elektronik yazacağım, gyte yerine..

cemaat yurdunda ya da cemaatin mesken edindiği yurtta kalmam mümkün değil, birkaç kişinin ağzını kırarım, sonra beni linç ederler, gyte'de okuyacağım derken komaya girmenin anlamı yok..

Cemaat yurdu dışında yurt yok diye biliyorum ben. GYTE Akdeniz Üniversitesi ile kıyaslanamaz ama bende senin yerinde olsam evimin yanındaki üniversiteye giderdim.

• bende hem sıralamanın etkisi ve hem de evimin gyte ye 5 dk uzaklıkta olması nedeniyle yazıcam orayı
  • quote:

Cemaat yurdu dışında yurt yok diye biliyorum ben. GYTE Akdeniz Üniversitesi ile kıyaslanamaz ama bende senin yerinde olsam evimin yanındaki üniversiteye giderdim.

yorumun için teşekkür ederim.

quote:

Orijinalden alıntı: machext

bende hem sıralamanın etkisi ve hem de evimin gyte ye 5 dk uzaklıkta olması nedeniyle yazıcam orayı

33 binde olduğun için bir daha düşünmelisin bence, daha iyi bir yer için.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofistikot -- 14 Aralık 2012; 23:35:11 >
  • quote:

bende hem sıralamanın etkisi ve hem de evimin gyte ye 5 dk uzaklıkta olması nedeniyle yazıcam orayı

İnş. kazanırsınız. :)
  • quote:

quote:

yorumun için teşekkür ederim, akdeniz'e gideceğim sanırım..

quote:

33 binde olduğun için bir daha düşünmelisin bence, daha iyi bir yer için..

daha iyi bir yer için önerin nedir ?

• quote:

Merhaba arkadaşlar .

Öncelikle kendimi tanıtayım imzamda da gördüğünüz üzere ben GYTE'de Elektronik Mühendisliği bölümünü okuyorum. Okulda 2.senem. Ben girerkende aynı sorular vardı Kocaeli Üni ile GYTE'yi kıyaslarlardı. Şunu belirtiyim GYTE eğitim olarak Kocaeli Üniversitesi'nin üstünde bi enstitü. Bunu vurgulamak istiyorum 'üniversite' değil bir 'enstitü'dür. Bu şu anlama geliyor GYTE'de devlet tarafından projelere çok önem veriliyor ona göre bütçe ayrılıyor okula geldiğinizde de görüceksiniz zaten adım başı bir laboratuvar bulunmaktadır. GYTE bundan 3-5 sene önce 15 binlerden öğrenci alıyordu 40 k lara kadar düşmesinin sebebi yurt yoktu bu yüzden sehir dışından 20k larda olan öğrenciler tercih edemiyordu onlar tercih etmeyince de sadece İstanbul'da ya da Gebze'de oturan öğrenciler tercih ettiğinden 40k lara kadar geriledi ama bu geçen sene yurt açıldı. (Buradan yurt hakkında bilgi alabilirsiniz) O yüzden artık hem okula ulaşım kolaylaştı hem de barınıcak yer bakımından rahat oldu. Ben de bu yurtta kalıyorum. Çok memnunum. Şanslısınız yurt geçen sene açıldığı için her şey yeni ve geçen sene yarısı doldu bu sene de diğer yarısı dolar bu yüzden başvuru yaparsanız çıkabilme ihtimali çok yüksek.

Tekrar okula dönelim. Okulda eğitim açısından hiç bir sıkıntınız olmasın . Okulun mevkiisine gelirsek okul ilk başta Gebze/Kocaeli gibi gözükse de okul aslında Tuzla'dadır. Rektörlük binası Gebze tarafında kaldığı için böyle geçmektedir. Pendik-GYTE 35-40 dkka. Kadıköy-GYTE 45-50 dkka. Karsıya geçecekseniz eğer (ben avrupa yakasında oturuyorum) 1 buçuk saatte taksimde olursunuz.

benim sıralamam 47000

bilgisayar 41300
    elektronik 48100

ikisinden birine girebilme şansım nedir yurt olduğuna göre puanlar yeniden düşermi ?

• quote:

Orijinalden alıntı: wiyyyy

quote:

Merhaba arkadaşlar .

benim sıralamam 47000

bilgisayar 41300
    elektronik 48100

ikisinden birine girebilme şansım nedir yurt olduğuna göre puanlar yeniden düşermi ?

Bilgisayar Mühendisliğine girmen zor bi ihtimal ama Elektronik Mühendisliğine girebilirsin. Yurt açıldığı için okulun puanları tekrar yükselicektir diye umuyoruz .

• quote:

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar .

benim sıralamam 47000

bilgisayar 41300
    elektronik 48100

Bilgisayar Mühendisliğine girmen zor bi ihtimal ama Elektronik Mühendisliğine girebilirsin. Yurt açıldığı için okulun puanları tekrar yükselicektir diye umuyoruz .

umarım girebilirim çünkü bu üniversiteyi okadr çok istyorumki çok tehlikeli bir liste yaptım açıkta bile kalabilirm

1- Marmara bilgisyar (geçen sene sıralama 22400
    2- istanbul üniversitesi bilgisayar 27900
    3- marmara Makine ( 36800
    4-kocaeli bilgisayar müh. 40900
    5- gyte bilgisayar 41300
    6- ışık üniversitesi yazılım müh. tam burslu 42000 (iptal)
    7- gyte elEktronik 48100
    8- kocaeli elektronik 45300

• Gyte yurt problemi vardı o halledildi mi? Oraya giden öğrenciler nerede kalıyor çok merak ediyorum. Sırf bu korkudan burayı tercih edememiştim. Ayrıca Enstitü olmanın avantajları vardır zaten tr de iki tane var.
  • quote:

Orijinalden alıntı: bilgehan06

Gyte yurt problemi vardı o halledildi mi? Oraya giden öğrenciler nerede kalıyor çok merak ediyorum. Sırf bu korkudan burayı tercih edememiştim. Ayrıca Enstitü olmanın avantajları vardır zaten tr de iki tane var.

yurt sorunu çözüldü 600 küsür kişilik deniz manzaralı yüksek ücretli kyk karma yurdu var. Odalar 1-2 kişilik bu dönem yeni açıldığı için yarısı boştu,yeni dönemde full çeker galiba
  • quote:

Orijinalden alıntı: sezarselim

quote:

Orijinalden alıntı: bilgehan06

Gyte yurt problemi vardı o halledildi mi? Oraya giden öğrenciler nerede kalıyor çok merak ediyorum. Sırf bu korkudan burayı tercih edememiştim. Ayrıca Enstitü olmanın avantajları vardır zaten tr de iki tane var.

yurt sorunu çözüldü 600 küsür kişilik deniz manzaralı yüksek ücretli kyk karma yurdu var. Odalar 1-2 kişilik bu dönem yeni açıldığı için yarısı boştu,yeni dönemde full çeker galiba

Hayırlı olsun çok geç kalındı o yurt için. Bizim ülkede bazı şeyler çok komik şekilde hallediliyor zaten. Oratada öğrencinin kalabileceği yurt yoktu ama üniversite vardı üniversitede değil Enstitü. Ne güzeldir o yurt şimdi. Bizim ömrümüz 8 kiişilik yurt odalarında geçti. Peki önceden öğrenciler nasl hallediyordu kalcak yer sorununu

• quote:

quote:

quote:

quote:

Merhaba arkadaşlar .

benim sıralamam 47000

bilgisayar 41300
    elektronik 48100

umarım girebilirim çünkü bu üniversiteyi okadr çok istyorumki çok tehlikeli bir liste yaptım açıkta bile kalabilirm

1- Marmara bilgisyar (geçen sene sıralama 22400
    2- istanbul üniversitesi bilgisayar 27900
    3- marmara Makine ( 36800
    4-kocaeli bilgisayar müh. 40900
    5- gyte bilgisayar 41300
    6- ışık üniversitesi yazılım müh. tam burslu 42000 (iptal)
    7- gyte elEktronik 48100
    8- kocaeli elektronik 45300

Büyük ihtimal GYTE elektronik gelir ama ne olur ne olmaz açıkta kalınmaması için size tavsiyem bunların altına 60 bine kadar yer yazın.

• gebze is cevrelerinde bilinmeyen bir okul, kocaeli universitesi cok eski ve turkiyenin en fazla ogrenci populasyonuna sahip muhendislik fakultesine sahip, muhendislik alaninda her bolum var. 60bin kisilik bir okul devasa imkanlari var, kampusu turkiyenin en buyuk ve guzel kampuslerinden.
  • gyte bilinen bir okul.Çevrede tübitak,tse var.laboratuar açısından bir enstitü olduğu için daha iyidir kocaeliden.gyte mavi diploma veriyor mezun olan öğrencilerine.bunu da türkiyede sadece belli üniversiteler veriyor.ayrıca GYTE,Sabancı Üniversitesi'nce 18 Temmuz 2011 tarihinde yayımlanan, 2000 yılından önce kurulan üniversiteler sıralamasında 454,59 toplam puanla birinci olmuştur. Orta Doğu Teknik Üniversitesi (ODTÜ) Enformatik Enstitüsü bünyesinde, Türkiye'deki Üniversitelerin Akademik Performansları (University Ranking by Academic Performance¦URAP) çalışmasında da, 2011 senesi Tıp Fakültesi Olmayan Üniversiteler Genel Sıralamasında ikinci olmuştur.

Türkiye’de 2012 yılı Yüksek Öğretim Kurumu (YÖK) verilerine göre 170 üniversite bulunuyor. Bu sayıya da her gün bir yenisi daha eklenirken eğitimde kalite sorusu akıllara geliyor. Dünyada üniversitelerde verilen eğitimin kalitesini ölçebilmek için farklı kriterlere göre sıralamalar yapılıyor. Peki Türkiye'de durum nasıl?

Türkiye’nin en iyi üniversitelerini saptamak amacıyla ODTÜ Enformatik Enstitüsü bünyesinde kurulan URAP (University Ranking by Academic Performance) Laboratuvarı tarafından bir çalışma yapılarak ''Üniversitelerin Akademik Performansa Dayalı Genel Sıralaması'' saptandı.

Bu çalışmada Türkiye'deki 125 üniversitenin, ''Makale sayısı, öğretim üyesi başına düşen makale sayısı, atıf sayısı, öğretim üyesi başına düşen atıf sayısı, toplam bilimsel döküman sayısı, öğretim üyesi başına düşen toplam bilimsel döküman sayısı, doktora öğrenci sayısı, doktora öğrenci oranı, öğretim üyesi başına düşen öğrenci sayısı'' olmak üzere toplam 9 kritere göre sıralandı.

Buna göre, Tüm Üniversitelerin Genel Puan Tablosu'nda 9 kritere göre en yüksek puanı Hacettepe Üniversitesi alarak listenin zirvesine yerleşti. Hacettepe'nin ardından ODTÜ 2., İstanbul Üniversitesi de 3. oldu. Ankara Üniversitesi 4., Gazi Üniversitesi 5., Ege Üniversitesi 6., Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü 7., İstanbul Teknik Üniversitesi 8., Atatürk Üniversitesi 9., Erciyes Üniversitesi 10. sırada yer aldı.

Alana göre sıralamada ise, ''makale sayısı, atıf sayısı, toplam bilimsel doküman sayısı'' olmak üzere toplam 4 kriterden elde edilen puanlar kullanıldı.

MÜHENDİSLİĞİN BİRİNCİSİ ODTÜ OLDU

Belirlenen 4 kritere göre, mühendislik alanında ODTÜ 1., İstanbul Teknik Üniversitesi 2., Gazi Üniversitesi 3. oldu. Listeye göre, Ege Üniversitesi 4., Yıldız Teknik Üniversitesi 5., Dokuz Eylül Üniversitesi 6., Boğaziçi Üniversitesi 7., Fırat Üniversitesi 8., Erciyes Üniversitesi 9., Selçuk Üniversitesi de 10. sıraya yerleşti.

Temel Bilimler alanının birincisi de yine ODTÜ oldu. İstanbul Teknik Üniversitesi 2., Hacettepe Üniversitesi 3., Gazi Üniversitesi 4., Ankara Üniversitesi 5., Ege Üniversitesi 6., İstanbul Üniversitesi 7., Bilkent Üniversitesi 8., Atatürk Üniversitesi 9., Ondokuz Mayıs Üniversitesi de 10. oldu.

SOSYAL BİLİMLER SIRALAMASINDA SÜRPRİZLER ÇIKTI

''Sosyal Bilimler'' Alanında ise ODTÜ yine birinci oldu. Bilkent Üniversitesi 2., Hacettepe Üniversitesi 3., Gazi Üniversitesi 4., Ankara Üniversitesi 5., Koç Üniversitesi 6., Boğaziçi Üniversitesi 7., İstanbul Teknik Üniversitesi 8., Selçuk Üniversitesi 9., Dokuz Eylül Üniversitesi de 10. oldu.

TIP ALANININ BİRİNCİSİ İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ

Tıp alanının birincisi İstanbul Üniversitesi oldu. Hacettepe Üniversitesi 2., Ankara Üniversitesi 3., Ege Üniversitesi 4., Gazi Üniversitesi 5., Başkent Üniversitesi 6., Gülhane Askeri Tıp Akademisi 7., Marmara Üniversitesi 8., Dokuz Eylül Üniversitesi 9., Erciyes Üniversitesi 10. sıraya yerleşti.

Yaşam Bilimleri Alanının ilk 10'unda yer alan üniversiteler ise sırasıyla Hacettepe, İstanbul, Ankara, Gazi, Ege, Atatürk, Marmara, Dokuz Eylül, Uludağ ve Akdeniz üniversitesi oldu.

Ziraat-Çevre alalında ise Ankara Üniversitesi birinci sırayı aldı. Ankara Üniversitesi'ni, Ege, Atatürk, Selçuk, İstanbul, Erciyes, Çukurova, Uludağ, Ondokuz Mayıs ve Hacettepe Üniversiteleri izledi.

ÖZEL ÜNİVERSİTELER SIRALAMASINDA SABANCI ÜNİVERSİTESİ BİRİNCİ SIRADA

Özel üniversiteler sıralamasında ise sıralama şöyle, Sabancı Üniversitesi 1., Bilkent Üniversitesi 2., Koç Üniversitesi 3., Başkent Üniversitesi 4., Fatih Üniversitesi 5., TOBB Ekonomi ve Teknoloji Üniversitesi 6., Yeditepe Üniversitesi 7., Çankaya Üniversitesi 8., Atılım Üniversitesi 9. ve Doğuş Üniversitesi 10. sırada yer alıyor.

bunlar da sayısal verilerdi.

• üstelik istanbula çok yakın.tam kocaeli ile izmit arasındaki sınırda yer alıyor.
  • quote:

quote:

Orijinalden alıntı: __By_Sinan__

Bilgisayar müh. bölümünde Gyte Kocaeli'ye göre çok çok iyidir, hem eğitim kalitesi acısından ki akademik kadrosu iyidir, hem de laboratuar imkanı açısından iyidir. Ayrıca çokca projelerle ugraşırsınız artı olarak ogrenci sayısı azdır.. Tek olumsuz yanı sosyalliğin kısıtlı olması.

quote:

Orijinalden alıntı: SıR'

gyte kocaeliyi sosyal hayat hariç her alanda ezer geçer,

cemaat yurdu olmayan yurt var mı?

kyk 600 kişilik, bir işe yaramaz..

cemaat ve kyk dışında yok fakat istanbul anadoluda yurtları arastırabilrisin, ulaşım cok sıkıntı olmayabilir.

• Kesinlikle GYTE ye gitmelisin kardeş , son yıllarda yapılan büyük yatırımlarla Okulun seviyesi çok yükseldi.Okul tam bi AR-GE yuvası bide hemen dibinde bulunan TUBİTAK MAM DA cabasıOkulun ismini öle sokaktaki vatadaş bilmez ama nerdeyse bütün büyük şirketler Okuldan haberi var okuldan mezun olanlar hemen iş buluyor kesinlikle iş sıkıntısı yok.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: KaanUsta

hayalin bilg müh ise o zaman bilg müh yaz.gebze yüksek teknoloji enstitüsünün de dediğim gibi eğitimin iyi olduğunu duymuştum.
    sıralaman tutuyor mu ?
    bilg müh bitirince genelde yazılımcı olursun. elektrik-elektronik bitirince genelde yazılımcı olmazsın :)
    ikisini de bitirsen kendini geliştirmişsen iş bulursun.mesleğini seviyosan işini severek yapıyosan para ve başarı kendiliğinden gelir merak etme.

yazılımcı olmak için bilgisayar mühendisliği okumak gerekmediğinden, bir nevi hobi olarak mı yapsam acaba diyorum.. elektrik - elektronik okurken kitaplardan ve internetten rahatlıkla bir yazılım dilini öğrenebiliyorum, buna yeteneğim var..

asıl sorun etrafımdaki herkesin bilgisayar mühendisliğini kötülemesi, iş imkanının az olduğunu söylemesi..

Hiçbirisine aldırma eğer yazılıma meyilliysen dostum GYTE Bilgisayar Mühendisliğine beklerim seni merak ettiğin herşeyi bana sorabilirsin GYTE Bilgisayar Mühendisliğine dair pm'den. Şimdi elektrik elektronik okuyup yazılımı hobi olarak götüreyim diyorsun ama yazılım hobi olamayacak kadar teknik ve önemli bir konu ki iş imkanları hiçte az değil kariyer.net'i açıp bilişim sektöründeki ilanlara bakman yeterli.

Ben sana yeteneğin doğrultusunda tercih yap derim boşver aile yanını üniversiteyi dışarıda oku hayata her yönden hazırlan GYTE eğitim kalitesi olarakta, sanayinin merkezinde olmasından dolayı da şu anda listendeki en avantajlı okul. Bizim ülkemizde yalnızca doktorların işi vardır birçok insana göre mühendisler açtır işsizdir falan filan sen inanma onlara kulaklarını tıka ve naparsan yap tercihini istediğin alanda yap elektronik seçenlerin çoğu da yazılım ağırlıklı çalıştıkları için niye ikilik yaşayasın ki madem yeteneğin ve ilgin bu alanda seç bilgisayar mühendisliğini derinlemesine öğren ve işinde de en iyisi ol o derecede de para kazan.

Rahatlıkla yazılım dilini öğrenebilirsin internet ve kitalardan ama sandığın kadar da derinlere inemezsin eğer bir altyapın olmazsa ki bu durumda da gerçekten sadece hobin olur kendin yazar kendin çizersin paraya dökmede sıkıntı yaşayabilirsin bunu sakın göz önünden ayırma derim.

• Arkadaşlar benimde sıkıntım Gebze Malzeme ve Kocaeli Malzeme sizce hangisini üst sıraya almalıyım.Gebze hakkında fikrim yok ama Kocaeli bu sektörde iyi olduğu söyleniyor..
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.