Şimdi Ara

Kocaeli mi GYTE mi? (Bilgisayar Mühendisliği)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir (1 Mobil) - 1 Masaüstü1 Mobil
5 sn
46
Cevap
2
Favori
6.422
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    GYTE - 41300

sizce hangisi daha iyi, bilgisayar mühendisliğinde?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofistikot -- 14 Aralık 2012; 23:02:18 >

• Gebze yüksek teknoloji enstitüsü kaliteli eğitim veriyor diye duymuştum.
  • quote:

Orijinalden alıntı: KaanUsta

Gebze yüksek teknoloji enstitüsü kaliteli eğitim veriyor diye duymuştum.

akdeniz elektrik - elektronik mühendisliği hakkında ne düşünüyorsunuz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofistikot -- 14 Aralık 2012; 23:02:38 >
  • akdeniz elektronik hakkında fikrim yok , eve yakın diyosan kişisel tercihine kalmış. sonuçta mühendis olacaksın.o ünvanı alacaksın.
  • quote:

akdeniz elektronik hakkında fikrim yok , eve yakın diyosan kişisel tercihine kalmış. sonuçta mühendis olacaksın.o ünvanı alacaksın.

sıralamam istediğim gibi gelmedi, asıl hayalim bilgisayar mühendisliği ancak gyte'de okumak nasıl olur.elektrik-elektronik iş imkanı olarak daha mı iyidir?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofistikot -- 14 Aralık 2012; 23:01:47 >
  • quote:

Orijinalden alıntı: sofistikot

quote:

akdeniz elektronik hakkında fikrim yok , eve yakın diyosan kişisel tercihine kalmış. sonuçta mühendis olacaksın.o ünvanı alacaksın.

sıralamam istediğim gibi gelmedi, asıl hayalim bilgisayar mühendisliği ancak gyte'de okumak nasıl olur..

elektrik-elektronik iş imkanı olarak daha mı iyidir?.

hayalin bilg müh ise o zaman bilg müh yaz.gebze yüksek teknoloji enstitüsünün de dediğim gibi eğitimin iyi olduğunu duymuştum.
    sıralaman tutuyor mu ?
    bilg müh bitirince genelde yazılımcı olursun. elektrik-elektronik bitirince genelde yazılımcı olmazsın :)
    ikisini de bitirsen kendini geliştirmişsen iş bulursun.mesleğini seviyosan işini severek yapıyosan para ve başarı kendiliğinden gelir merak etme.

• quote:

hayalin bilg müh ise o zaman bilg müh yaz.gebze yüksek teknoloji enstitüsünün de dediğim gibi eğitimin iyi olduğunu duymuştum.
    sıralaman tutuyor mu ?
    bilg müh bitirince genelde yazılımcı olursun. elektrik-elektronik bitirince genelde yazılımcı olmazsın :)
    ikisini de bitirsen kendini geliştirmişsen iş bulursun.mesleğini seviyosan işini severek yapıyosan para ve başarı kendiliğinden gelir merak etme.

yazılımcı olmak için bilgisayar mühendisliği okumak gerekmediğinden, bir nevi hobi olarak mı yapsam acaba diyorum. elektrik - elektronik okurken kitaplardan ve internetten rahatlıkla bir yazılım dilini öğrenebiliyorum, buna yeteneğim var. asıl sorun etrafımdaki herkesin bilgisayar mühendisliğini kötülemesi, iş imkanının az olduğunu söylemesi.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofistikot -- 14 Aralık 2012; 23:04:00 >

• Yapay Zeka’dan İlgili Konular
    Daha Fazla Göster
  • quote:

quote:

sıralaman tutuyor mu ?

yazılımcı olmak için bilgisayar mühendisliği okumak gerekmediğinden, bir nevi hobi olarak mı yapsam acaba diyorum.. elektrik - elektronik okurken kitaplardan ve internetten rahatlıkla bir yazılım dilini öğrenebiliyorum, buna yeteneğim var..

asıl sorun etrafımdaki herkesin bilgisayar mühendisliğini kötülemesi, iş imkanının az olduğunu söylemesi..

yazılımcı olmak için doğru bu bölümü bitirmek gerekmiyor , ama bitirince de genelde yazılımcı oluyorsun.
    elektroniğe ilgin varsa , fizik ve mat seviyosan elektronik okuyabilirsin.
    etraftaki herkes yanlış biliyor , bilişim departmanı artık her sektörde var.. yazılım geliştirme / veritabanı / sistem / network bir sürü birimler var kendi içerisinde de..
    bilg müh bitiren adam aç kalmaz , hele kendini geliştirmişse çok iyi yerlere gelebilir.
    ileride yazılımcı olucam diyosan elektronik seçmeye gerek yok gibi.
    ama diyosan ben olayı çekirdekten donanım seviyesinde her adımını öğreneyim , yazılımı da kendim öğrenirim , ona göre donanımsal yazılımlar da yaparım diyosan bu da ayrı bir tercihtir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi KaanUsta -- 27 Temmuz 2012; 12:18:21 >

• quote:

yazılımcı olmak için doğru bu bölümü bitirmek gerekmiyor , ama bitirince de genelde yazılımcı oluyorsun.
    elektroniğe ilgin varsa , fizik ve mat seviyosan elektronik okuyabilirsin.
    etraftaki herkes yanlış biliyor , bilişim departmanı artık her sektörde var.. yazılım geliştirme / veritabanı / sistem / network bir sürü birimler var kendi içerisinde de..
    bilg müh bitiren adam aç kalmaz , hele kendini geliştirmişse çok iyi yerlere gelebilir.
    ileride yazılımcı olucam diyosan elektronik seçmeye gerek yok gibi.
    ama diyosan ben olayı çekirdekten donanım seviyesinde her adımını öğreneyim , yazılımı da kendim öğrenirim , ona göre donanımsal yazılımlar da yaparım diyosan bu da ayrı bir tercihtir.

cevaplarınız için çok teşekkür ederim. birkaç kişiden daha yorum alırsam içim rahat tercih yapabileceğim.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofistikot -- 14 Aralık 2012; 23:04:48 >

• bende gyte bilgisayar düşünüyorum 33binden gelme ihtimali nedir acaba ?ilk tercihim
  • quote:

Orijinalden alıntı: machext

bende gyte bilgisayar düşünüyorum 33binden gelme ihtimali nedir acaba ?ilk tercihim

sıralaması 41.300, kesin gelir.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofistikot -- 14 Aralık 2012; 23:06:14 >
  • quote:

quote:

bende gyte bilgisayar düşünüyorum 33binden gelme ihtimali nedir acaba ?ilk tercihim

sıralaması 41.300, kesin gelir..

hocam kesin demede büyük ihtimal gelir
  • konu hakkında yorumlar bekliyorum, gyte'de okuyan arkadaşlar varsa yorum yaparlarsa çok iyi olur. herkesin yorumuna ihtiyacım var.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofistikot -- 14 Aralık 2012; 23:06:23 >
  • quote:

Kesin gelir hocam. İyte'yide düşünebilirsin.
  • yorumlarınızı esirgemeyin.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofistikot -- 14 Aralık 2012; 23:06:43 >
  • Merhaba arkadaşlar .

Öncelikle kendimi tanıtayım imzamda da gördüğünüz üzere ben GYTE'de Elektronik Mühendisliği bölümünü okuyorum. Okulda 2.senem. Ben girerkende aynı sorular vardı Kocaeli Üni ile GYTE'yi kıyaslarlardı. Şunu belirtiyim GYTE eğitim olarak Kocaeli Üniversitesi'nin üstünde bi enstitü. Bunu vurgulamak istiyorum 'üniversite' değil bir 'enstitü'dür. Bu şu anlama geliyor GYTE'de devlet tarafından projelere çok önem veriliyor ona göre bütçe ayrılıyor okula geldiğinizde de görüceksiniz zaten adım başı bir laboratuvar bulunmaktadır. GYTE bundan 3-5 sene önce 15 binlerden öğrenci alıyordu 40 k lara kadar düşmesinin sebebi yurt yoktu bu yüzden sehir dışından 20k larda olan öğrenciler tercih edemiyordu onlar tercih etmeyince de sadece İstanbul'da ya da Gebze'de oturan öğrenciler tercih ettiğinden 40k lara kadar geriledi ama bu geçen sene yurt açıldı. O yüzden artık hem okula ulaşım kolaylaştı hem de barınıcak yer bakımından rahat oldu. Ben de bu yurtta kalıyorum. Çok memnunum. Şanslısınız yurt geçen sene açıldığı için her şey yeni ve geçen sene yarısı doldu bu sene de diğer yarısı dolar bu yüzden başvuru yaparsanız çıkabilme ihtimali çok yüksek.

Tekrar okula dönelim. Okulda eğitim açısından hiç bir sıkıntınız olmasın . Okulun mevkiisine gelirsek okul ilk başta Gebze/Kocaeli gibi gözükse de okul aslında Tuzla'dadır. Rektörlük binası Gebze tarafında kaldığı için böyle geçmektedir. Pendik-GYTE 35-40 dkka. Kadıköy-GYTE 45-50 dkka. Karsıya geçecekseniz eğer (ben avrupa yakasında oturuyorum) 1 buçuk saatte taksimde olursunuz.

Yurt tanıtımı linki :

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Aizanoi -- 29 Temmuz 2012; 16:50:37 >

• quote:

Orijinalden alıntı: noktape

Merhaba arkadaşlar .

Öncelikle kendimi tanıtayım imzamda da gördüğünüz üzere ben GYTE'de Elektronik Mühendisliği bölümünü okuyorum. Okulda 2.senem. Ben girerkende aynı sorular vardı Kocaeli Üni ile GYTE'yi kıyaslarlardı. Şunu belirtiyim GYTE eğitim olarak Kocaeli Üniversitesi'nin üstünde bi enstitü. Bunu vurgulamak istiyorum 'üniversite' değil bir 'enstitü'dür. Bu şu anlama geliyor GYTE'de devlet tarafından projelere çok önem veriliyor ona göre bütçe ayrılıyor okula geldiğinizde de görüceksiniz zaten adım başı bir laboratuvar bulunmaktadır. GYTE bundan 3-5 sene önce 15 binlerden öğrenci alıyordu 40 k lara kadar düşmesinin sebebi yurt yoktu bu yüzden sehir dışından 20k larda olan öğrenciler tercih edemiyordu onlar tercih etmeyince de sadece İstanbul'da ya da Gebze'de oturan öğrenciler tercih ettiğinden 40k lara kadar geriledi ama bu geçen sene yurt açıldı. (Buradan yurt hakkında bilgi alabilirsiniz) O yüzden artık hem okula ulaşım kolaylaştı hem de barınıcak yer bakımından rahat oldu. Ben de bu yurtta kalıyorum. Çok memnunum. Şanslısınız yurt geçen sene açıldığı için her şey yeni ve geçen sene yarısı doldu bu sene de diğer yarısı dolar bu yüzden başvuru yaparsanız çıkabilme ihtimali çok yüksek.

Tekrar okula dönelim. Okulda eğitim açısından hiç bir sıkıntınız olmasın . Okulun mevkiisine gelirsek okul ilk başta Gebze/Kocaeli gibi gözükse de okul aslında Tuzla'dadır. Rektörlük binası Gebze tarafında kaldığı için böyle geçmektedir. Pendik-GYTE 35-40 dkka. Kadıköy-GYTE 45-50 dkka. Karsıya geçecekseniz eğer (ben avrupa yakasında oturuyorum) 1 buçuk saatte taksimde olursunuz.

oradaki yurdun da kontenjanının kız-erkek toplamı 600'lerde oluduğundan çıkma ihtimalinin düşük olduğu kesin. yakınlarında cemaat yurdu olmayan bir yurt var mı?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofistikot -- 14 Aralık 2012; 23:07:24 >

• Bilgisayar müh. bölümünde Gyte Kocaeli'ye göre çok çok iyidir, hem eğitim kalitesi acısından ki akademik kadrosu iyidir, hem de laboratuar imkanı açısından iyidir. Ayrıca çokca projelerle ugraşırsınız artı olarak ogrenci sayısı azdır.. Tek olumsuz yanı sosyalliğin kısıtlı olması.
  • gyte kocaeliyi sosyal hayat hariç her alanda ezer geçer,

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: __By_Sinan__

Bilgisayar müh. bölümünde Gyte Kocaeli'ye göre çok çok iyidir, hem eğitim kalitesi acısından ki akademik kadrosu iyidir, hem de laboratuar imkanı açısından iyidir. Ayrıca çokca projelerle ugraşırsınız artı olarak ogrenci sayısı azdır.. Tek olumsuz yanı sosyalliğin kısıtlı olması.

quote:

Orijinalden alıntı: SıR'

gyte kocaeliyi sosyal hayat hariç her alanda ezer geçer,

cemaat yurdu olmayan yurt var mı? kyk 600 kişilik, bir işe yaramaz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi sofistikot -- 14 Aralık 2012; 23:07:43 >
  • 
Sayfa: 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.