Şimdi Ara

Kocaeli Üniversitesi Donanımhaber Öğrenci Topluluğu (379. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
8.266
Cevap
73
Favori
340.257
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 377378379380381
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    Bilgisayar mühendisliği nasıldır hocam ?
  • koü elektirk iö geldi.
  • Kou tıp
    Herkese hayirli olsun

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • quote:

Orijinalden alıntı: Barbossa.

Üniversite yakınında tek kişilik odası olan hangi yurdu önerirsiniz?

Denildigi gibi okulun yakininda evim ve ayyildiz var.Evim'de yasadigimiz birkac seyi anlatayim.Ilk olarak isinma konusunda yasanan ve sezon sonuna kadar halledilemeyen bir sorun vardi bir katta bazi odalarda baya bir sorun olmustu kaloriferler calismiyordu millet kisin kisa kollu t shirt lerle gezerken odada uzun kollu giysiler,yorgan ustune battaniyelerle duruyorduk.Yonetime defalarca soylenmesine ragmen cozum bulunmamisti.Somestr zamani halletmeye calisicaz diyip yine cozum bulunmamisti.Odaya verilen ufak kotu bir isitici ile duruyorduk.Kaldigimiz odadakinden fazla kisi sayisi olan odaya gecirelim diye teklif sunmuslardi ama ayni parayi vereceksin demislerdi kabul etmedim.Bunun disinda odalarin duvarlari kagit gibiydi yan odada gece medcezir izleyen uc kisi ve onlarin diziye verdigi tepkileri her hafta anlatiyordum arkadaslara .Mesela enstruman calmak ile ilgili kurallarimiz var diyip gece saat 2 de gitar calanlara verilmeyen tepkiler,odalarda eksik olmayan bocekler vardi.(olabilir boyle seyler ama iki uc hafta onlem alinmayinca baya bi sorun olmustu ama israrlarin uzerine sineklik takmislardi)Internet konusunda da zaten genel olarak yurtlarda sorun ama burada okulun kapanmasina son bir iki hafta kala iyilestirme yapmislardi yanlis hatirlamiyorsam.Ortak kullanim tuvalet icin ilk baslarda sorun degilmis gibi gorunsede temizlik yapildiktan sonraki birkac saatte hayli pisleniyordu ve sikinti oluyordu temizlik acisindan.

Ayyildiz'da kalanlardan oyle cok bir sizlanma duymamistim ama biri sanirim odasinda ufak bir fare gormustu.Ayyildizin odalari biraz dar diye hatirliyorum en azindan 3 kisi icin olanlar.

Ek olarak iki yurtta da sadece sabah kahvaltisi var.Benim sana tavsiyem iyice arastir ve gez diger yurtlara da bakmayi da ihmal etme kararini ondan sonra veririsin ve sana kayit asamasinda agizdan verilen sozleri ya tamam iste hallederiz ya gibi seyleri mumkunse belgelettir sonra ihtiyacin oldugunda yurttaki gorevli kisilere soyledigin zaman biz kurumsaliz senin imzaladigin seyde boyle bir sey yok kusura bakma gibi tepkiler alabilirsin.Unutmadan kyk cikma ihtimaline karsi kyk sozlesmesi adini verdikleri seyi incelersin uygunsa yaparsin.

• Sektora S kullanıcısına yanıt
    Anladım teşekkürler. O zaman evim yurdu baya kötü, ayyıldız da pahalı. Ya başka yurt bulacağım ya da ev tutacağım o zaman
  • quote:

Orijinalden alıntı: JenniferLawrence

yurtlar hakkında bilgi verebilecek var mı fiyat vs

Hocam ben ilk sene evim erkek öğrenci yurdunda kaldım. Yurdun odaları büyük ama çok tuzlu. üç kişilik odaya 750 +300+500 ilki aylık kira ikincisi ikincisi depozito üçüncüsü kapora. şimdi yan yurda geçtim ayyıldız park. orada ise sadece 650 tl üç kişilik oda kapora depozito yok. ama odalar birazcık daha ufak.
  • Kazananları tebrik ederim. Yurtlara boşa para vermeyin derim. Aylık 600-700 tl vereceğinize tek kişi bile olsa Çıkın bi eve. Bir iki ay sıkıntı çekersiniz sonra illaki arkadaş bulur ekonomiyi denkleştirirsiniz. Yurda çıkıp memnun olan az kişidir. Herkes için hayırlısı...

• quote:

Orijinalden alıntı: fhb_fhb_fhb

Kazananları tebrik ederim. Yurtlara boşa para vermeyin derim. Aylık 600-700 tl vereceğinize tek kişi bile olsa Çıkın bi eve. Bir iki ay sıkıntı çekersiniz sonra illaki arkadaş bulur ekonomiyi denkleştirirsiniz. Yurda çıkıp memnun olan az kişidir. Herkes için hayırlısı...

Aynen katılıyorum ben ettim siz etmeyin yurt pişmanlıktır

Bu arada okula yakın yurtlarda ayyıldız evimden her türlü iyidir...
  • quote:

Orijinalden alıntı: fhb_fhb_fhb

Kazananları tebrik ederim. Yurtlara boşa para vermeyin derim. Aylık 600-700 tl vereceğinize tek kişi bile olsa Çıkın bi eve. Bir iki ay sıkıntı çekersiniz sonra illaki arkadaş bulur ekonomiyi denkleştirirsiniz. Yurda çıkıp memnun olan az kişidir. Herkes için hayırlısı...

ev için eğer tek kalıcaksa arkadaşlar ilk 1 2 ay ekonomiyi çok çok zorlarsınız söylemiş olayım arkadaşlar. ben akçakocada çıktım 2 arkadaşımla beraber 3 kişiyiz biz bile zar zor ödüyoruz paralı. başta çok masraflı bi iş. ben 1 sene yurtta kalın derim. daha sonrasında 1 senede arkadaş ediniceğiniz için 2. sene eve çıkarsınız rahat rahat
  • Çarşıda evde kalmaktayım. Sorusu olan varsa yardımcı olmak isterim.
  • Maddi durumunuz yeterli ise yurtla kesinlikle uğraşmayın. Kent Konut'da 1+1, 2+1, 3+1 ne ararsanız var. Yarım dönem olmadı bir sene sonra ev arkadaşı bulursunuz zaten.
  • Koü Bilgisayar Mühendisliği

Herkese hayırlı olsun
  • 2015 itibari ile ayyıldız park erkek yurdu hakkında bilgi verebilecek arkadaşlar var mı?
    Odaları kaç kişilik ve fiyatları neler?
    2 Kişilik oda olupta çalışma masası ve yatağın ayrı bir odada olduğu bir sistem var mı?
  • quote:

Orijinalden alıntı: oztahmet

2015 itibari ile ayyıldız park erkek yurdu hakkında bilgi verebilecek arkadaşlar var mı?
    Odaları kaç kişilik ve fiyatları neler?
    2 Kişilik oda olupta çalışma masası ve yatağın ayrı bir odada olduğu bir sistem var mı?

Geçen sene ayyıldızda kaldım.4 kişilik zemin kat 4800 yıllık.Bu sene 4 kişiliklere 6 bin diyorlar.Tek kişilik 12500 müş.3 kişi 8000 2 kişi 10 bin civarı.Fiyatları gerçekten pahalı.Sabah kahvaltısı ücretsiz sadece yemekler 6 tl akşam 7 gibide bitiyor yemekler ikinci öğretimsen sıkıntı yaşarsın.4 kişilik odalar büyüklük olarak fena değil ama 3 kişilikler çok ufak zaten yataklardan dolaptan vs yer kalmamıl 20 metrekare anca.Kocaelideki en iyi yurt diyebilirim ama o fiyatlar da verilirmi orası tartışılır.Başka sorun varsa sorabilirsin.

• 2 kişilikler tek bir odada dimi? Bi de kişi başı 10 bin mi?
    Ayrıca en iyi yurt ayyıldız diyorlar. Ama buradan fiyatları pahalı geldi. Sen ne önerirsin yurt olarak. Kampüsün içinde veya kampüse yakın olması şartıyla.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alçak Mafya -- 27 Temmuz 2015; 17:33:19 >
  • quote:

2 kişilikler tek bir odada dimi? Bi de kişi başı 10 bin mi?
    Ayrıca en iyi yurt ayyıldız diyorlar. Ama buradan fiyatları pahalı geldi. Sen ne önerirsin yurt olarak. Kampüsün içinde veya kampüse yakın olması şartıyla.

Sorun biraz ilginç olmuş ama terkar özetleyeyim 4 kişilikte bir odada 4 kişi,3 kişilikte bir odada 3 kişi.... Yani hepsi tek oda.Verdiğim fiyatlar da kişi başı fiyat yani senin ödeyeceğin.Nakit verirsen baya bi indirim yapıyorlar zorlarsan 8-9 a 2 kişilik belki kayıt olabilirsin.Kampüsün içinde kyk var.Dışındada ayyıldız ve evim var.Evimde tek kişilikler daha ucuz diye biliyorum ama ayyıldız kadar kaliteli değil örneğin tuvaleti falan ortak(tek kişilik için).Benim bildiğim bunlar merkezdekiler hakkında bilgim yok.Kayıt günü zaten üstünüze üşüşürler arabayla götürüp gezdiriyorlar o şeklde iyice bir fikir sahibi olursunuz.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi RavenoLL -- 27 Temmuz 2015; 18:58:47 >

• Beni aydınlattığın için teşekkür ederim :) Umarım bir şekilde ayarlarız.Ama ben kayıt gününe kadar kalmayı planlamıyorum. Yurtlarda yer sıkıntısı çekebilir miyiz?

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alçak Mafya -- 27 Temmuz 2015; 21:00:01 >
  • quote:

Beni aydınlattığın için teşekkür ederim :) Umarım bir şekilde ayarlarız.Ama ben kayıt gününe kadar kalmayı planlamıyorum. Yurtlarda yer sıkıntısı çekebilir miyiz?

Ayyıldız çabuk doluyor elini çabuk tutmanız lazım az oda kaldıkça yüksek fiyat çekiyorlar ama diğer yurtlarda her türlü boş yer oluyor.

• Peki usta ayyıldızda kalmamın mı yoksa diğer yurtlarda kalmamın mı avantajı daha fazla olur?
    Bence ayyıldız kampüse yakın. Yol derdim olmacayaktır. Ama şehir içi hayatından uzak olacak.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Alçak Mafya -- 28 Temmuz 2015; 1:21:19 >
  • quote:

Peki usta ayyıldızda kalmamın mı yoksa diğer yurtlarda kalmamın mı avantajı daha fazla olur?
    Bence ayyıldız kampüse yakın. Yol derdim olmacayaktır. Ama şehir içi hayatından uzak olacak.

Ayyıldızın avantajları ;

Kampüse yakın, yol ücreti yok , otobüs çilesi yok , istediğin zaman okulun yemekhanesine gidip ucuzdan yemek yiyebiliyorsun.

Dezavantajları ;

Genelde yakın yurtlarda kalanlar hep yurttan okula okuldan yurda takıldılar. Otobüsle yolculuk yapıp dip dibe durduğun için sınıfında ki kişilerle daha çok konuşup daha çok arkadaş edinebiliyorsun
  • 
Sayfa: önceki 377378379380381
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.