Kocaeli Üniversitesi..... Kampüsü dağın başında büyük ve geniş. Ulaşım kolay diyebilirim Kocaelinin 4 bir yanından otobüs kalkıyor. Merkeze 20 dakika da 33 ile inersiniz zaten sık sık geçiyor. Kampüsün içinde 3 tane cafe var. Umut Kafe B kapısından girişte genellikle herkesin toplandığı kafelerden. Yemekhanenin altında yine güzel bir cafe var bilardo,PS salonu olması da ayrıcalık geçen dönem saatlik 20 liraydı dolayısıyla hemen doluyor 11'e kadar boş yer bulursan iyi. Yemekhane bu dönem 5 liraydı yemekler fena değil karın doyurmuyor tam ama 5 lira için ideal.Kampüste çok köpek var toplanılacak dendi bakalım önümüzdeki dönem göreceğiz. KOÜ çok kalabalık her üniversite olduğu gibi gereksiz bölüm ve kontejyan olduğunu düşünüyorum. Kampüste her yer yokuş yürü yürü bitmiyor. GTÜ'ne gittiğimde her yer dümdüzdü + bir özellik bence. Kütüphane çok büyük değil sınav dönemleri inanılmaz kalabalık oluyor anca saat 9'a kadar yer bulabiliyorsunuz. İngilizce bölüm okuyanlar için hazırlık maalesef Umuttepe'de değil. Körfez'de hazırlık ve ulaşımı zor. KYK'lerden 2 otobüste gidiyorsunuz. Ben KYK'da kalmadığım için KYK hakkında bahsetmeyeceğim. Ben ingilizce hazırlığı geçtim. Çok zor bir sınav değil mümkünse geçin hazırlığı. Gelelim Bölümüme ELOHAB Geçen yıl gelmesini beklemediğim bir tercihti şansıma geldi iyi ki de gelmiş bölümden memnunum. Bölüm zor dersler ağır son günlere bırakırsanız geçemiyorsunuz. İlk sınıfın genel derslerinden bahsetmek gerekirse o yılkı gelen hocaya bağlı bazıları normal sınavlar yapıyor bazıları aşırı kasıyor biraz şans işi. Kalma oranı ona göre değişiyor ama Cebir ve Mat-1 derslerini kasıntı yapan hoca gelirse ekstra çalışın kalma oranı %50 yi buluyor. Ortalama kalma oranı %30 civarı. İlk dönemki bölüm derslerim EHB Giriş ve PC Giriş. Bu iki ders ingilizce sınavlar ve ders notları komple İngilizce. PC dersini veren Oğuzhan hoca genellikle Türkçe konuşur. Bu dönem sınıfın %46'sı kaldı. %14'de koşullu geçiyor. Vizeyi yüksek tutarsanız bütten bir ihtimal geçersiniz ama bence vize-final(çan)dan geçmeye bakın ben alttan alacağım 2.DÖNEM Bu dönem online olduğu için yüzyüzeden farklı olabilir. Online bazlı konuşacağım. Bu dönem genel olarak çok zorladı. Genel derslerden her Fizik 2 ve Ölçme Lab derslerinden her hafta verilen lab föylerini yetiştirmek bir hayli yorucu oldu aynı şey yüzyüzede de olur. Alan dersimiz olan Mühendislik Giriş dersini bu dönem yorucu projelerle bitirdik(5 tane). Yüzyüze de sanırım 6 tane yapacaksınız GENEL BAKIŞ Ben bölümden memnunum zaten yazdığım 8 tercihide bakarak tercih etmiştim. Bölüme başlamadan önce bir "Acaba?" düşüncesi gidiyor. En yüksek başarı sıralaması geçen sene 51.732 en düşükte 88.431. Bu sene Elektronik biraz daha öne çekecektir. 50-80K aralığında olup istediği yer gelmeyen mühendislik öğrenci aday adayları için tercih listesinde ilk sırada olmalı KOÜ-Mühendislik Fakültesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği http://ehm.kocaeli.edu.tr/akademik-kadro.php Oğuzhan URHAN şuan KOÜ TEKNOPARK Genel müdürü. Bölümün eğitimi güzel sektörde iş ve staj konusunda mal değneği değilseniz sıkıntı yaşamazsınız. Ekstra sorusu olanlar mesaj yazabilir. Şimdiden Trollere söyleyeyim KOÜ elbette bir ODTÜ BİLKENT İTÜ değil zaten bu iddiam da yok. < Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Son_Troll_Bükücü -- 20 Haziran 2023; 2:18:2 > |
Kocaeli Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği
Kocaeli Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği (KOU EHM) bölümü, Türkiye'nin önde gelen teknik üniversitelerinden biri olan Kocaeli Üniversitesi bünyesinde yer almaktadır.
KOU EHM bölümü, elektronik, haberleşme ve bilgisayar mühendisliği alanlarında uzmanlık sunmaktadır. Bölümün eğitim programı, öğrencilere bu alanların temel ilkelerini ve uygulamalarını öğretmeyi amaçlamaktadır.
KOU Elohab bölümünün öğretim kadrosu, alanlarında deneyimli ve saygın akademisyenlerden oluşmaktadır. Öğrenciler, sektörün ihtiyaçlarına uygun, güncel ve yenilikçi bir eğitim alırlar.
Bölüm, öğrencilere teorik bilgi ve pratik becerilerin yanı sıra, takım çalışması, proje yönetimi ve problem çözme gibi iş hayatında gerekli olan becerileri de kazandırmaktadır.
KOU EHM mezunları, elektronik ve haberleşme sektöründe çok çeşitli alanlarda çalışma fırsatına sahip olurlar. Bu alanlar arasında telekomünikasyon, bilgisayar ağları, elektronik cihaz tasarımı ve üretimi yer almaktadır.
Kou Elohab bölümü, öğrencilerine yüksek lisans ve doktora programları da sunmaktadır. Bu programlar, öğrencilerin araştırma ve geliştirme alanlarında uzmanlaşmalarına ve kariyerlerini ilerletmelerine olanak tanır.
Eğer elektronik, haberleşme veya bilgisayar mühendisliği alanlarına ilgi duyuyorsanız, Kocaeli Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği bölümü sizin için uygun bir seçenek olabilir. Bölümün güçlü akademik kadrosu, modern tesisleri ve sektörle olan yakın iş birliği, başarılı bir kariyere giden yolda size destek olacaktır.