Şimdi Ara

Kocaeli Üniversitesi ve Hukuk Fakültesi hakkında soruları cevaplıyoum. (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
55
Cevap
3
Favori
9.808
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
    izmit kartal arası hat 200 var. öğrenci 4.5 kartal 1 saat 15 dakika
    kampüsün çevresinde 3 kız 1 erkek kyk, 2 kız 1 erkek özel yurt var. bu özeller yıllık 10 12k arasındaydı. erkek kyk 280, kız kyk 213-250 arasındaydı. izmit merkezde 1 kız 1 erkek kyk var yine 280 250 arası fiyatları en çok 30dkmesafede. körfezde erkek kyk var onun süresini bilmiyorum fiyatını da. yemeksiz, apartmamların yurda dönüşmüş halleri de var. fiyatları aylık 600 700 800 kalitesine ve kişi sayısına göre değişiyor. kyklar yeni ve yemekler çok kötü değil. erkeklerin oda kişi saysı 4 kızların oda 2 3 4 5
    ev kiraarı hakkında çok bilgim yok mahalleden mahalleye semtten semte değişiyor.
    umuttepe biraz sıkıcı, kent ormanı var sessiz huzurlu bir yerdir, çok fazla kafe: ufak sakin yerler, haft, starbucks var, yemek yenecek yerler çok çeşitli değil paket burger tantuni börekçi vs eczane sıkıntısı yaşanmaz hastane hemen dibinde tıp fakültesi. migros ve şok da var ama bimle a101in ekşiği çok üzücü. bar gibi daha lüks eğlence yeri için merkeze iniliyor. sahilde oturmak olsun parklara gitmek olsun, avmler olsun hep merkezde . otobüsün hattına ve kalabalık olmasına göre en geç 35dk merkez. bursa yalova sakarya en geç 2 saat
    kadıköy 1 buçuk bile değil. kocaelinin ilçelerinde görülmeye değer yerler çok var kamp yerleri çok fazla. konserler var ama kykda kalanlar için sıkıntılı giriş 11de.
    eğitimi çok iyi. özellikle özel hukuk kadrosu ve eğitimi eksiksiz. asistan eksiği var asistan hocalarımız çok yoruluyor, yoksa bize karşı bir eksiklik hissedilmiyor. kamu hukuku hocası eksiği var malesef, marmaradan geliyor ceza hocası bir hafta bize bir hafta onların dersine giriyor. tek tek hocalar hakkında konuşmak şuan gereksiz şuanlık. 65 geçme notu kaliteyi artırıyor bence çünkü gelince göreceksin okuduğu bölümden sadece sınav haftası farkında olan adamlar var. geçme öyle kolay değil. ama 74 alıp cc geçmek çok acı veriyor mesela. genel olarak avukat yetiştirmesine rağmen hakim ve savcı çıkanlar da yüksek.

• jevole kullanıcısına yanıt
    anladım hocam, çok çok teşekkür ederim.
  • Bugün son sınıfa geçen arkadaşla konuştum kaldığı dersi kayseride almaya gitmiş ve aynı şekilde kocaeli den birçok öğrenci kayseri deymis bana uzak dur yazma filan dedi baya bi kafam karıştı

< Bu ileti DH mobil uygulamasından atıldı >
  • eytedpasa kullanıcısına yanıt
    kalite zorluk getirir peşinde :) derslerin geçimi kolay olmamasından o yüzden memnunum. sakaryaya giden de var dersler için, yaz okulunu kabul etmeyen hocamız da var. kocaeliden nefret edenler çoktur her iki tarafı da dinleyin zaten ben memnun olan kısımdanım
  • Kocaeli tıp yazmayı düşünüyordum hevesle şehre gittim ama istediğim şekilde yurt bulamadım okula yakın 1 tane özel var sadece o da hem yetersiz hem de çok pahalı siz nasıl halleriniz kalacak yer işini

• serdarrr00 S kullanıcısına yanıt
    hayırlı olsun tebrikler, izmitte 2 kyk var biri merkezde biri de umuttepede. bir tane de körfezde var. hemen herkese kyk çıkıyor
  • Hocam merhaba, öncelikle yardımcı olduğunuz için teşekkür ediyorum. Birkaç sorum daha olacak, okula gelen sayısı yarıya düşüyor demişsiniz. Okula gitmeden de derslerde başarılı olunabilir mi? Ya da haftada kaç gün gitmek gerekir? İstanbul’dan geleceğim için ev tutmak zorundayım yurtta rahat edemem ama haftada 1-2 gün gideceğim okul için oraya yerleşmek gereksiz olmaz mı? Yani o 1-2 gün kendi imkanlarımla da gidebilirim yer değiştirmeden.

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • Ben de Kocaeli hukuk yazmayı düşünüyorum. sıralamam 16 binlerde. gelir mi acaba. daha önceden iktisat bitirmiştim. şu an da kocaelide kamuda çalışıyorum. hem çalışıp hem ders çalışmak zorlar mı? çalıştığım için derslere çok fazla giremeyeceğim. sınavlarda başarılı olmak için derse devam ne derece önemli? konu ile ilgili yardımcı olursanız sevinirim.
  • BlackEagle14 kullanıcısına yanıt
    istanbuldan gelen çok arkadaşım var. derse gidip geliyorlar. pratik derslerini kaçırmamak lazım bence. her derse gelip 3 ana dersten kalan arkadaşlarım da var. kendi çalışmanıza ya da hocanın istediği tarzdaki cevapları vererek de ulaşabilirsiniz. sadece ses kayıtları notundan çlalışıp derse gelenlerin aldığı notları alamayan da var
  • tayfun215 T kullanıcısına yanıt
    merhaba, sıralamanıza göre çok rahat gelir gibi. okuduğunuz bölümden de temeliniz vardır çok zorlamaz umarım ama derse gelmemeniz kendi çalışmanızı zora düşürür, kitaptan çalışarak pratik çözerek anlamak zorlaşır. en kötü ana derslere gelmeye çalışırdım ben olsaydım ya da pratiklere gelirdim. bunlar olmazsa muhakkak ses kaydı notlarını sıkı takip edip pratik çözmeniz gerek. yoksa çok zorlanırsınız
  • ben şuan tereddütteyim özellikle yurt konusunda gaziantep'ten geleceğim kyk çıkma şansı yüksek mi bide eğitim açısından kime sorsam gaziantep ün. farkı olmaz diyorlar öyle midir?
    hocam teşekkür ederim. ses kaydı notlarını üniversite mi tutuyor. derse giren arkadaşlar mı
    KYK çıksa bile hemen çıkar mı bazılarına 2-3 ayda çıkıyor oraya gelsek çıkana kadar nerede kalırız? Bunlar korkutuyor

• akkurt4081 A kullanıcısına yanıt
    çıkar diye düşünüyorum çünkü kyk sayısı çok ve uzaktan gelenlere öncelik var. gaziantep hukuk hakkında hiç bilgim yok, eğer kıyaslansaydı elbet bilirdim, bence fark olur ama uzakta okumak çok zor
  • tayfun215 T kullanıcısına yanıt
    rica ederim, ekin kırtasiye diye bir kırtasiye var, öğrenciler ses kaydı alıyor sonra da alınanlar kağıda dökülüyor ve ekinde satılıyor
  • serdarrr00 S kullanıcısına yanıt
    özelde ya da evde kalıyorlar apartlar hakkında fikrim yok, ama özel yurtla anlaşın birkaç aylığına yoksa özel yurt malesef.
  • hukuk fakültesi'nin herekeye taşınacağı yazıyor internette öyle mi?
    evet 5 yılı bulacakmış rektör öyle söyledi
  • 5 yıl sonra yani şimdi olmuycaksa sıkınt yok o zaman. yazdım kocaeliyi hayırlısı artık.

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi akkurt4081 -- 29 Temmuz 2019; 14:37:7 >
    hayırlısı olsun haydi :))
  • 
Sayfa: önceki 123
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.