Şimdi Ara

kod korumalı pic i okuma (2. sayfa)

Daha Fazla
Bu Konudaki Kullanıcılar: Daha Az
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
78
Cevap
0
Favori
23.747
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş
  • diğer cihaz cyber marka smd sökme istasyonu dijtal ısı kontrol mekanizması var onun üzerindekinin pic olduğundan emin değilim ben ona daha basit bir çözüm buldum ama tam olarak isteklerimi karşılamadı
    üflemenin rezistansına ufak bir dimmer devresi bağladım iş çözüldü fakat yinede kararlı çalışmıyo ısı sürekli yükseliyo neyse bu pekte önemli değil önemli olan traş makinesiydi amacım yanlızca içini açıp okumak değil mümkünse tamir etmek ama böyle bir ortamda bu imkansız görünüyo teknoloji düşmanı zihniyetler topic i kirletmekten başka bir işe yaramıyo
  • quote:

Orjinalden alıntı: uzman_as

ama böyle bir ortamda bu imkansız görünüyo teknoloji düşmanı zihniyetler topic i kirletmekten başka bir işe yaramıyo

sizin teknoloji diye kastettiğiniz, bir ekibin uzun çabalar sonucu gece gündüz çalışarak bir emek ve bir sürü para dökerek yaptığı bir şeyi, (konu nedeni değil) bir nedenle kopyalayabilmek midir ?

Böyle bir teknolojinin sürekliliği nasıl sağlanabilir ?

Bu halde çinliler dünyanın en üstün teknolojisine sahip olanlarmıdır ?

Bu emekleri ve çabaları dökenler (bizden bahsetmiyorum, aldığınız cihazı yapan ve kopyalanmasını engelleyen kişidir kasıt edilen) eğer teknoloji düşmanları ise bu ürünleri yapıp ortaya koyanlara ne isim verilmelidir ?

bunlar kafamda oluşan soruların sadece bir kısmı.

saygılar...

• arkadaşım bir ton para vererek bu teknolojiyi satın almışsam en ince ayrıntısına kadar öğrenmek benim hakkımdır arıca benim amacım ürünü kopyalayıp piyasaya ssürmek değil sadece bana ait olan teknolojiyi yeniden kullanılır hale getirmek zaten firmada bunu engellemek için cp olayından faydalanmış bu durumda tüketici madur olmuyomu yazılımsal olarak arzalanan ürünü çöpe atıp yenisini almak hem kişisel olarak hemde toplumsal olarak maddi kayıp değilmi neden benim param yabancı bir ülkenin gayri safi milli haslasını yükseltsin ve neden x ülke firmaları hergün yeni teknoloji üretirken türkiye teknoloji çöplüğüne dönsün bu konuda siz vatandaşları da bilinçlenmeye davet ediyorum
  • Aslında bu tartışmaları yaparken gözden kaçırdığımız bir nokta var: bahsettiğimiz tüm kopya korumaları sadece ve sadece son kullanıcılar içindir. Profesyonel anlamda geliştirdiğiniz bir teknolojiyi ticari olarak pazarladığınız anda bu teknoloji gizli olmaktan çıkar, herkesin kendi ürünlerinde kullanabileceği birşey olur. Zaten bu yüzden patent denen birşey var.

Emek hırsızlığı gibi söylemler biraz demogojiye giriyor bence. uzman_as arkadaşımız ne diyor sadece tamir etmek istemiştim. Son zamanlarda bu tamir işinden iyice uzaklaşılmaya başlandı. Bozuk olan entegrenin değiştirilmesi yerine, kartın tamamı yenisi ile değiştiriliyor ve bilin bakalım o kart üzerindeki sağlam olan fakat atılan parçaların parası kimden çıkıyor. Bu kartı biz geliştirdik, emek verdik ve öyle parça değiştirmeyiz değişecekse kartın tamamını değiştiririz diyorsanız, kusura bakmayın ama bunun adı verdiğiniz emeği korumak değil, açık seçik müşterinizi kazıklamaktır. Bu durumda tersine mühendislik yapanları gönülden desteklerim. Sonuçta o gereksiz yere bana ödettirilen parayı kazanmak için ben de çok emek harcıyorum ve emeğimi korumak benim de hakkım.

sse arkadaş verdiğim örneklerin çok nadir olarak karşılan şeyler olduğunu söylemiş. Aslında biraz düşünürseniz bu ve benzeri örneklerle günlük yaşantımızda hergün karşılaşıyoruz. Düşünün biraz arabanızın stop lambasını kırdınız, en fazla 30 YTL olması gereken o renkli camı değiştirmek sorunu halledecekken size o parçayı 120 YTL''ye komple satılmaya çalışılması, emeklerinin karşılığını almakmıdır? Bir kere daha düşünün!!!

Sevgi, saygı...

Mayday [PC], signing off...

• Valla arabayı tasarlayan onlar, yapan onlar alanda benim.Bende aynını yapsam bende farklı fiyata satmam
    Çoğu zaman ederin üstünde satıldığı kesin bunun nedeni malesef alternatifin az olması yada olmaması.Yoksa sadece dünya için yaşarım diyen satıcının,üreticinin paragöz tavrı bana çok garip gelmiyor. (Misal Ramazanda durduk yere artan fiyatlar)
    Yanlış anlaşılmasın ama bunun önüne geçmenin en iyi yolu ban ikonlarını koymak değil birşeyler üretebilmek için bile olsa ilim öğrenmektir.Başkasına kızmadan evvel kendimize kızmamımız gerektiğini düşünürüm.Çünkü kötü zaten işini yapar , iyi işini iyi yapmazsa onlar hakim olur sen mahkum olursun.
  • quote:

arkadaşım bir ton para vererek bu teknolojiyi satın almışsam en ince ayrıntısına kadar öğrenmek benim hakkımdır

Siz ürünü alırken verdiğiniz ücretin, ilgili ürünün bu aşamaya gelmesi sırasında oluşan maliyetlerini karşılayacağını mı söylüyorsunuz ?, Ben bu ürüne 300-500 milyar (şayet küçücük bir imalathane ürünü ise) verdiğinizi bilmiyordum.

quote:

arıca benim amacım ürünü kopyalayıp piyasaya ssürmek değil sadece bana ait olan teknolojiyi yeniden kullanılır hale getirmek zaten firmada bunu engellemek için cp olayından faydalanmış

Arkadaşım yanılıyorsun !!! bu forumda, bu ülkede vs. bir şeyler üretebilmek için çabalayan bir çok insan var. ve emin ol hiçbiri bu protekleme işini tamir olmasın diye değil, ürünleri taklit edilmesin diye yaparlar. ki buna dünyanın diğer üreticileri de dahildir. PC Yazılımcılarından bir program aldığında onun kaynak kodlarını sana niye vermiyorlar sanıyorsun ?

quote:

bu durumda tüketici madur olmuyomu yazılımsal olarak arzalanan ürünü çöpe atıp yenisini almak hem kişisel olarak hemde toplumsal olarak maddi kayıp değilmi

ürünün bozulduğunda, cebinden çıkan 3 kuruşun karşılığı heba olup gitti diye üzülürken, üreticinin yıllarca birikimini 3-5 saniye içinde kopyalayıp yarın sabah x marka olarak çıkartılması istemek senin vijdanını etkilemiyor anlaşılan. Buda ayrı bir tartışma noktası oluşturmasın. Sen yapmak istiyorsun demiyorum. Maalesef piclerde tamir etmek için okuyorlarsa kodu ver, adam kopyalacak ise aman gizli tut gibi bir seçenek yok.

Maddi kayba gelince burada da yanılıyorsun. Bu ürünleri tamir eden yetkili servisler var. Oraya götürürsün sana tamir edip verirler. O tamir edenlerin aldığı paranın işçilik olan karşılığı da senin-benim ülkemin insanı, anlıyacağın toplumsal kazancın bir parçası. işçilik olmayan, parça için ödediğin ücrete gelince oda o üreticinin cebine gitmesi doğal çünkü sana yeni bir malzeme veriyor. ve emin ol servister bu parçaları öyle yüksek bedellere almıyor. Kendi maliyetleri o parçaları kat be kat fazla fiyatlara ulaşmasını sağlıyor.

quote:

ve neden x ülke firmaları hergün yeni teknoloji üretirken türkiye teknoloji çöplüğüne dönsün bu konuda siz vatandaşları da bilinçlenmeye davet ediyorum

Bu sorunun cevabı senin konunla çok ayrı bir yönde ......

Ama ben dün geceden beri birşeyler anlatmaya çalışıyorken görüyorum ki siz sadece kendi tarafınızdan bakmaya devam ediyorsunuz. Sivrisinek saz deyiminin tipik bir varyasyonunu tartışıyoruz.
    Siz ne zaman üretici pozisyonuna geçmeyi ve o taraftan bakmayı düşünürseniz o zaman bu yazdıklarımı tekrar okur ve hak verirsiniz. Aldığınız 3 kuruşluk ürün bozulunca veya sağlamken, ona 3 kuruş veren biri bunun aynını yapabilecek bilgiyi öğrensin öteki adam sürünsün herşeye yeniden başlasın. bu seviyeye sıfırdan tekrar tırmansın. Haa sıkılır lanet olsun artık birşeyler üretmiyorum derse de bir enayi çıkar tırmalar yapar yine herkese öğretir diyerek tüketici bir toplum yönünden bakarsanız bu mesajlar yüzlerce sayfa tutsa nafile...

bu yüzden, size neden cp konulduğunu anlatmak için artık çabalamayacağım..

saygılar..

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi tyilgin1 -- 12 Eylül 2008; 9:17:36 >

• quote:

Orjinalden alıntı: maydaypc

Aslında bu tartışmaları yaparken gözden kaçırdığımız bir nokta var: bahsettiğimiz tüm kopya korumaları sadece ve sadece son kullanıcılar içindir. Profesyonel anlamda geliştirdiğiniz bir teknolojiyi ticari olarak pazarladığınız anda bu teknoloji gizli olmaktan çıkar, herkesin kendi ürünlerinde kullanabileceği birşey olur. Zaten bu yüzden patent denen birşey var.

Emek hırsızlığı gibi söylemler biraz demogojiye giriyor bence. uzman_as arkadaşımız ne diyor sadece tamir etmek istemiştim. Son zamanlarda bu tamir işinden iyice uzaklaşılmaya başlandı. Bozuk olan entegrenin değiştirilmesi yerine, kartın tamamı yenisi ile değiştiriliyor ve bilin bakalım o kart üzerindeki sağlam olan fakat atılan parçaların parası kimden çıkıyor. Bu kartı biz geliştirdik, emek verdik ve öyle parça değiştirmeyiz değişecekse kartın tamamını değiştiririz diyorsanız, kusura bakmayın ama bunun adı verdiğiniz emeği korumak değil, açık seçik müşterinizi kazıklamaktır. Bu durumda tersine mühendislik yapanları gönülden desteklerim. Sonuçta o gereksiz yere bana ödettirilen parayı kazanmak için ben de çok emek harcıyorum ve emeğimi korumak benim de hakkım.

sse arkadaş verdiğim örneklerin çok nadir olarak karşılan şeyler olduğunu söylemiş. Aslında biraz düşünürseniz bu ve benzeri örneklerle günlük yaşantımızda hergün karşılaşıyoruz. Düşünün biraz arabanızın stop lambasını kırdınız, en fazla 30 YTL olması gereken o renkli camı değiştirmek sorunu halledecekken size o parçayı 120 YTL''ye komple satılmaya çalışılması, emeklerinin karşılığını almakmıdır? Bir kere daha düşünün!!!

Sevgi, saygı...

Kızmayın ama size bazı noktalarda hak verdiğimi söyleyemeyeceğim. Bu korumayı son kullanıcı için yapan kimse yoktur. Yeri gelir tek tek entegrenin üzerindeki yazılar kazınır. Bunun üretim sırasında oluşturduğu maliyeti inanın tahmininizden çok daha fazla... Kaldıki piyasa imkan buldukça ortaya çıkan merdiven altı kopyacılardan çok çekiyor..

Kartın komple çöpe gitmesine gelince tamir sırasında geçen personel maliyeti. Şu anda bildiğim bir imalathane bir ürünü arızalı olarak geldiğinde tamiri için 1,5 dk. süre veriyor teknisyenine. Bulamazsan, gözle görünür bir şey yoksa kartı komple çöpe at yenisini tak ver diyor. Ha bu arada fabrika sadece garantide olan ürünlerine bakıyor. Garantisi biten ürünlerinin tamirini anlaşmalı teknik servislerine gönderiyor.

Ama stop lambası olayı bundan çok farklı. Yarı mamül olarak piyasaya vermemenin hiçbir haklı nedeni yok. Elektronik üreticileri kart olarak satışını yapıyor zaten..

quote:

Orjinalden alıntı: maydaypc
    Sevgi, saygı...

Saygı ve sevgi bizden

zaten ancak bu şekilde aydınlanabiliriz.

• konunun en başındanda belirttiğim gibi amacım yanlızca arzalı olan cihazın çalışma sistemini çözerek cihazı yeniden çalışır hale getirmek ürünün kopyalama korumasına saygım sonsuz zaten böyle bir niyetimde yok ki olsa bile firmanın hakkını arayabileceği kanunlar vs var ayrıca 3 kuruş olarak nitelendirdiğin tamir bedeli bord değişimi durumunda yaklaşık 3-4 katına çıkıyo dolayısıyla cebimden çıkan para doğrudan firmaya gidiyo sizin anlayışınıza göre mantılı olan araba örneğindede olduğu gibi lastiği patlayan arabanın komple lastiği değiştirmek ben bu görüşe katılmıyorum sonuçtan madur durumda olan benim

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chex -- 12 Eylül 2008; 12:56:09 >
  • quote:

konunun en başındanda belirttiğim gibi amacım yanlızca arzalı olan cihazın çalışma sistemini çözerek cihazı yeniden çalışır hale getirmek ürünün kopyalama korumasına saygım sonsuz zaten böyle bir niyetimde yok ki olsa bile firmanın hakkını arayabileceği kanunlar vs var ayrıca 3 kuruş olarak nitelendirdiğin tamir bedeli bord değişimi durumunda yaklaşık 3-4 katına çıkıyo dolayısıyla cebimden çıkan para doğrudan firmaya gidiyo sizin anlayışınıza göre mantılı olan araba örneğindede olduğu gibi lastiği patlayan arabanın komple lastiği değiştirmek ben bu görüşe katılmıyorum sonuçtan madur durumda olan benim

Sadece kendi maduriyetini uzun uzun anlatiyorsun. Bilmen gerekirki elektronik urunler er veya gec bozulurlar ve aldigin urun iyi ise bu olana kadar verdigin paranin karsiligini almissin demektir. Aleti atarsin hayat devam eder.

Pekiyi madem bu kendi yazdiklari kodu sana gostermeyenler seni bu kadar magdur etti sonucta cozumun nedir ?

Piclere koruma koymak yasaklanmalimi ?
    yoksa internette bu korumanin nasil kirilacagi herkese anlatilmalimi ?
    yoksa sen iyi niyetli oldugun icin uretici tarafindan sadece senin kulagina fisildanmalimi ?

Cozumun nedir.

• uzman_as
    yerinde olsam bende aynısını yaparım arkadaşım. sorunu kendim çözebiliyorsam ne ala ama çözemiyorsam servisine götürene kadarda imkanlarım dahilinde her yolu denerim. kimse de bana, hak-hukuktan bahsedemez çünki sadece amacım bozuk olan cihazımı tamir etmek. bundan ötesi değil!

sana karşı çıkan arkadaşlara gelince. tabiki emeğe saygı duyulmalı bunun aksini idda etmiyorum fakat aralarından biri de çıkıp, yarım yamalak ingilizceleriyle "ne yaparlarsa yapsınlar, kırabiliriz" diyen ve yaptıklarını, hak bir işmiş gibi tabir eden hemde utanmadan web sitesi açıp reklamlarını yapan Mikatech'e, en azından bir e-mail gönderip sana söylediklerinin milyonda birini bile söylemişler midir acaba. Allah seni bildiği gibi yapsın demişlermidir merak ediyorum doğrusu. aslında pekde merak edilecek bir şey yok yanıtı belli, böyle bir mail gönderilmedi! ama şunu gerçekten merak ediyorum, buraya mesaj yazan arkadaşlar bu kadar hiddetlendiklerine göre mutlaka, ya biri yazdığım kodu çalarsa diye korka korka piyasa için bir mikro programlamıştır, belkide şuan programladıkları mikro break-ic tarafından şuan kırlıyordur kimbilir, peki bu mikronun programını derlerken lisanslı bir compiler kullanıldımı acaba, soralım bakalım? e ne oldu şimdi kendi emeğin çalınmasın diye mikroya kod koruması koydun, compiler ı yazanların emeğini unuttun.

hiçde aklınızda olmayan bir konuya değineyim, farklı bir açıdan bakalım bu sefer; abd ve sscb 50lili yıllar itibariyle uzay yarışı adına birbirlerine casuslar gönderdiler. bizim gözümüzle emek hırsızı olan bu ülkeler şuan korkulu rüyamız. işte başka bir örnek, japon ve çinli mühendislerin kareli gömleklerle çekindikleri fotoğraflar. onlarda emek hırsızı ama şuan onlarada "yav be adamlar yapmış", "şu küçük adamlar var ya" diyoruz. yazık bize!

bırakın uzman_as ile uğraşmayıda biz neden böyleyiz onu tartışın. belli olmaz bir adım ileri gideriz belki...

• quote:

Orjinalden alıntı: r2d2droids

uzman_as
    yerinde olsam bende aynısını yaparım arkadaşım. sorunu kendim çözebiliyorsam ne ala ama çözemiyorsam servisine götürene kadarda imkanlarım dahilinde her yolu denerim. kimse de bana, hak-hukuktan bahsedemez çünki sadece amacım bozuk olan cihazımı tamir etmek. bundan ötesi değil!

Hayir arkadasim bal gibide bundan otesi. Sordugu seyin cevabi burada yazilirsa herkesin baskasinin kodunu kopyalama firsati olur diye anlattik bunu anlamak bu kadarmi zor. Arkadas bastan bunu dusunmemis bile olsa artik bunu biliyor israr etmenin manasi nedir ?

quote:

sana karşı çıkan arkadaşlara gelince. tabiki emeğe saygı duyulmalı bunun aksini idda etmiyorum fakat aralarından biri de çıkıp, yarım yamalak ingilizceleriyle "ne yaparlarsa yapsınlar, kırabiliriz" diyen ve yaptıklarını, hak bir işmiş gibi tabir eden hemde utanmadan web sitesi açıp reklamlarını yapan Mikatech'e, en azından bir e-mail gönderip sana söylediklerinin milyonda birini bile söylemişler midir acaba. Allah seni bildiği gibi yapsın demişlermidir merak ediyorum doğrusu. aslında pekde merak edilecek bir şey yok yanıtı belli, böyle bir mail gönderilmedi! ama şunu gerçekten merak ediyorum, buraya mesaj yazan arkadaşlar bu kadar hiddetlendiklerine göre mutlaka, ya biri yazdığım kodu çalarsa diye korka korka piyasa için bir mikro programlamıştır, belkide şuan programladıkları mikro break-ic tarafından şuan kırlıyordur kimbilir, peki bu mikronun programını derlerken lisanslı bir compiler kullanıldımı acaba, soralım bakalım? e ne oldu şimdi kendi emeğin çalınmasın diye mikroya kod koruması koydun, compiler ı yazanların emeğini unuttun.

Ne demek istiyorsun ? Yukarida yazdigina gore ben bir Turk pogramci olarak bir urun gelistirmisim (Bunu ister ve takdir edersin degilmi ?) , simdi bunun cinliler tarafindan kopyalanmasindan korkuyormusum (bu durumda kimin tarafinda olursun ?). Benim kacak bir compiler kullandigimi varsayiyorsun. Bu arada pic in imalatcisi microchipin compiler'lari zaten bedava.

Benim kendince boyle bir tablomu yapip soylemek istedigin nedir ?

Mikatech'e " kaka cocuklar picleri kirmayin cok ayip" diye email gondermedim bunda haklisin.

quote:

hiçde aklınızda olmayan bir konuya değineyim, farklı bir açıdan bakalım bu sefer; abd ve sscb 50lili yıllar itibariyle uzay yarışı adına birbirlerine casuslar gönderdiler. bizim gözümüzle emek hırsızı olan bu ülkeler şuan korkulu rüyamız. işte başka bir örnek, japon ve çinli mühendislerin kareli gömleklerle çekindikleri fotoğraflar. onlarda emek hırsızı ama şuan onlarada "yav be adamlar yapmış", "şu küçük adamlar var ya" diyoruz. yazık bize!

bırakın uzman_as ile uğraşmayıda biz neden böyleyiz onu tartışın. belli olmaz bir adım ileri gideriz belki...

Aslinda farkinda degilsin ama biz bunu tartisiyoruz.

Yukarida bahsettigin ulkelerden hic biri sadece kopyacilikla bu hale gelmedi. Simdi NASA butun belgelerini getirse taksim meydanina yigsa ne olacak o hazir bilginin bile ne kadarini degerlendirebilecegiz ? Bilgi olmadan kopyacilik bile yapamayiz. Bu kadar basit.

Ben bu konunun icindeki en kisa mesaji yazarak basladim ama anlasilmadi bana kimse demesin nekadar uzadi bu is diye.

• yok canım benim, anlamak o kadar zor değil ama senin anlayamadığın bir şey var. microchip üreticisi, donanım haber elektronik bölümünden birinin bile kolayca kod korumasını kırabilceği mikrolarını piyasaya sürüp, kendini rezil etmek, üstelik milyonlarca dolarıda çöpe atmak istemez, emin ol. o yüzden kendini beğenmiş tavırlarınla "Boyle isteklere yardimci olunmamasini dilerim" yazmadan önce kendi bilgini bir gözden geçir, "bana kimse demesin nekadar uzadi bu is diye" yazmadan öncede sen bu forumda nesin bir düşün.
    emin ol forumdaki insanlara bu şekilde daha faydalı olacaksın eğer amacın forum insanlarına elektronik konusunda yardımcı olmaksa...
  • quote:

yok canım benim, anlamak o kadar zor değil ama senin anlayamadığın bir şey var. microchip üreticisi, donanım haber elektronik bölümünden birinin bile kolayca kod korumasını kırabilceği mikrolarını piyasaya sürüp, kendini rezil etmek, üstelik milyonlarca dolarıda çöpe atmak istemez, emin ol. o yüzden kendini beğenmiş tavırlarınla "Boyle isteklere yardimci olunmamasini dilerim" yazmadan önce kendi bilgini bir gözden geçir, "bana kimse demesin nekadar uzadi bu is diye" yazmadan öncede sen bu forumda nesin bir düşün.
    emin ol forumdaki insanlara bu şekilde daha faydalı olacaksın eğer amacın forum insanlarına elektronik konusunda yardımcı olmaksa...

r2d2droids,

Bana soyledklerinin bir kismi hakaret tadinda olmus onlar icin bir sey soylemiyorum ama

quote:

diye bir tavsiyen olmus. Bunu haksiz buldum, yazilanlari geriye dogru tekrar gozden gecirdim. Arkadasimiz bir istekle gelmis, bazi fikirler yurutulmus.

Yapamazsin denmis, besleme voltajiyla oynanan bir teknikten bahsedilmis, Hong Kong ta bu isi para karsiligi yapan birilerinin linki verilmis,sen "mikroişlemcinin çektiği akımın dalgalanmasını izleyerek, içerisindeki kodun okunabileceğini......." gibi bir bilgi vermissin arkadasin problemini cozmesede bilgidir okuduk sagol. Bende Tras makinasinda 18 bacakli mikroislemci olmaz demisim diger cihaz nedir diyede sormusum.

Bu fikirlerden hangisi uzman_as arkadasimizin isine daha cok yaradi acaba? Gordugum kadariyla arkadasimiz benim tavsiyeme uyarak elindeki elemanin bir pic oldugu dusuncesini yeniden gozden geciriyor.

Eger ben bu arkadasi bilgisizligimle yanlis yonlendirdiysem bir electronical engineer (imzanda oyle yaziyor) olarak arkadasa bu konuda verecegin daha faydali bilgi nedir.

• "Bu fikirlerden hangisi uzman_as arkadasimizin isine daha cok yaradi acaba? Gordugum kadariyla arkadasimiz benim tavsiyeme uyarak elindeki elemanin bir pic oldugu dusuncesini yeniden gozden geciriyor. "

yanılmışsın arkadaşım o elemanın pic olduğundan eminim çünki brenner picin içini göremese bile pici tanmla butonuna bastığımda picin ne olduğunu söylüyo (16f628) devre üzerinde kristal osilatör olmayışı ve devrenin osilatör girişlerinin boşta olması bu durumu ispatlıyo sorunun çözümüne dair paylaşılan bilgiler ve görüşler hiç bir işime yaramasada hepinize teşekkürler
  • @uzman_as

neden pic in içindeki programı silip kodu kendin yazmayı düşünmüyorsun? bir traş makinesinin algoritması ne kadar karmaşık olabilir ki?
  • cihaz sandığın kadar basit bişey değil bende ilk başta buna benzer şeyler düşlünmüştüm fakat emn ol işin içine girdiğinde olay hiçte düşündüğün gibi olmuyo bunun sebebi gerek bilgisizlik gerekse tecrübesizlik buna ne dersen de fakat cihazı en iyi tasarlayan kişi bilir bu nedenle okuyacağım kodlardan(okuyabilirsem) faydalanarak yeni bir program yazmayı düşünüyodum ama artık cihaz patlasa bile elimi sürmem bu ülkede bir traş makinesi bozuk haliyle bu derece şiddetli tartışmalar yaratıyosa programını yazıp çalştırmaya kalktığımda kim bilir neler olur
  • Pic veya baska microcontroller'larin code protect'ini kirip icindeki kodu okuma sorusu daha oncede soruldugu gibi yine sorulacak.

Bu konuyu buraya kadar okuyabilen arkadaslar icin kisaca bildiklerimi listeliyeyim.

1. PIC'in kopya korumasini kiramazsiniz.

Daha dogrusu eger bu soruyu burada soruyorsunuz muhtemelen buna muktedir degilsiniz. code protecti aktive edilmis bir microkontrollerin icindeki kodu gorebilmeniz icin bir elektronik ve hatta optik laboratuarina sahip olmaniz gerekir. Bu laboratuari calistirabilmek icinde aslinda isteseniz silicon valley'de gayet iyi bir iste calisabilcek bilgi ve imkana sahipken boyle bir hayat tarzi secmis olmaniz gerekir.

2.Diyelimki code protect'i kendinizi gelistirme adina etkisizlestirdiniz. Okudugunuz koddan bir sey anlamazsiniz.

Mesela kirdiginiz pic bir dugmeye basinca iki tane led yakiyorsa ve siz bunu kirip, anlayip uc tane led yakan versiyonunu yapacaksaniz bunun daha kolay yolu var, sifirdan kendiniz yapin.
    Yada cok daha komplike bir is yapan pic'i kirdiniz icindekini ogrenip kendinizi gelistiriceksiniz. Daha once ornegini verdigim signal processing yapan bir pic in icindeki kodu gorseniz, goreceginiz bazi looplar, data tablolari, seri haldeki toplama bolme carpma vesaire gibi bir suru anlamsiz sey olacak. Siz o temel islemlerin aslinda bir Fast Fourier Transform (FFT) algoritminin parcalari oldugunu ve buradan giderek FFT olayinin ne oldugunu anlayamayacaksiniz. Bunun kitabini mektebini takip edip ogrenmek daha kolay.

3.Elimdeki alet bozulduda maksadim onu tamir etmek diyorsaniz, hem bunu yapmaya degmez gidin yenisini alin, hemde 1 maddede anlattigim durumdasinizdir.

4.Biz bunun ticaretini yapiyoruz kirmak istedigimiz pic'i parasini verip birine/bir sirkete sifirdan programlattik adam/sirket ortadan kayboldu kod zaten bizimdi diyorsaniz. Gecmis olsun bunu bir tecrube olarak kabul edin ve modern is yapma yontemlerine adapte olun.

5.Biz bir baska cihaz uzerine kendi cihazimizi kurduk simdi o cihaz piyasadan kalkti veya yeni versiyonu cikti bizde eskisini kendimiz uretmek istiyoruz diyorsaniz 4 maddeye bakin. Ayrica bir cihaz piyasadan kalksada hala daha patentlerle korunur ve basiniza is acarsiniz.

6.Biz bu pic'i kopyalayip icinde bulundugu cihazinda kopyasini yapmak istiyoruz diyorsaniz, size diyecek bir seyim yok.

Benim bir pic veya baska bir controllerin kopya korumasini etkisizlestirmek isteginde olan arkadaslara faydali olabilecegini dusundugum tavsiyeler bunlar. Bunlarin bu soruyu soran arkadaslarin beklentilerinin gerceklesmesiyle ilgili olarak onlari aydinlatici oldugunu dusunuyorum. Eger sizinde faydali olabilecegini dusunup bu arkadaslara yol gosterecegini dusundugunuz seyler varsa yazin.

Bu arada code protect'i nasil kirariz degilde
    kodumuzu kirilmaya karsi nasil koruruz?
    korudugumuzu zannettigimiz hangi yontem aslinda ise yaramaz?
    kirilmasi en zor microontrollerler hangileridir ?
    vesaire perspektifinden bir konu basligi gormek isterim.

Icimizde benim yazdigim program korumaya deger diyen kimse yokmu ?

Herkese kolay gelsin.

• quote:

"Bu fikirlerden hangisi uzman_as arkadasimizin isine daha cok yaradi acaba? Gordugum kadariyla arkadasimiz benim tavsiyeme uyarak elindeki elemanin bir pic oldugu dusuncesini yeniden gozden geciriyor. "

yanılmışsın arkadaşım o elemanın pic olduğundan eminim çünki brenner picin içini göremese bile pici tanmla butonuna bastığımda picin ne olduğunu söylüyo (16f628) devre üzerinde kristal osilatör olmayışı ve devrenin osilatör girişlerinin boşta olması bu durumu ispatlıyo sorunun çözümüne dair paylaşılan bilgiler ve görüşler hiç bir işime yaramasada hepinize teşekkürler

Kusura bakma arkadasim,

"diğer cihaz cyber marka smd sökme istasyonu dijtal ısı kontrol mekanizması var onun üzerindekinin pic olduğundan emin değilim ben ona daha basit bir çözüm buldum ama tam olarak isteklerimi karşılamadı"

demissin ben bunu smd istasyonu icin degilde tras makinesi icin dedin anladim, benim hatam.

Tras makinasinin icindeki entegre bir pic'tir diyelim, her iside bu kontrol etsin.

Kontrol etmesi gereken isler

1.sarj kontrol.

2.motorun devir ve torkunda bazi alengirli isler yaparak daha iyi tras saglamak

3.varsa nemlendiriciyi fiskirttirmak

4.dugmeleri okumak

5.birkac led yakmak

olmali.

Simdi ben bu isleri yapmak icin illede pic kullanacaksam 16f628 i secmezdim.

Tras makinanin tam modeli nedir. Belki arkadaslarinkileri karistirir bende icine bakarim.

• çok ta önemli değil ben zaten gözden çıkardım ama yinede merak ediyosan syncro pro modeline benzer bişey tam modeli yazmıyo yada ben bulamadım deminde söylediğim gibi çok ta önemli değil 2-3 yıllık makina firma onun üzerine ne modeller çıkardı ki bu model firmanın sitesinden bile kalkmış zaten bundan sonra cihazın yazılımı bile paylaşılsa elimi sürmem cihazın üzerne tehlikeli madde etiketi yapıştırıp denize atmayı düşünüyorum
  • arkadaşlar bu konu haddinden fazla uzadı konuyu başlatan ben olduğumdan son noktayı şu anda koyuyorum yeni bir topic açmaya karar verdim " en iyi pic programlayıcı hangisi" hadi buyrun tartışmaya

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi Chex -- 12 Eylül 2008; 22:18:50 >
  • 
Sayfa: önceki 1234
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.