Şimdi Ara

KOD YAZMAK ÇOK MU ZOR? (10. sayfa)

Bu Konudaki Kullanıcılar:
2 Misafir - 2 Masaüstü
5 sn
368
Cevap
39
Favori
28.293
Tıklama
Daha Fazla
İstatistik
  • Konu İstatistikleri Yükleniyor
0 oy
Öne Çıkar
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
Giriş

Orijinalden alıntı: rashid52

quote:

Orijinalden alıntı: onurb3

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

bu sene bilg. müh. 1. sınıfım bolumu degıstırmeyı dusunuyorum sen anla artık

Neden değiştirmek istiyorsunuzki

programlamadan FF ile kalınca yapacak bısey kalmyo

bu bölmü neden tercih etmiştinz peki

bilgisayara ilgim vardı ve ıstedıgım bolum tutmayınca bu bolumu yazdım

istediğinz bölüm fizyoterapimiydi

dis hekimligi

diplomaları değişsek ya ne güzel olmaz mı

dıs hekımlıgı mı okuyosunuz?

resmiyette okuyorum kaydım var fakat gerçekte evde ygs ye hazırlanıyorum son zamanda 436 yaptım Aferim bana

bende ygs ye gırıp bırseyler yapabılırsem herhangı bır muhendıslıkten mezun olup pilot olmak ıstıyorum

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

dis hekimligi

resmiyette okuyorum kaydım var fakat gerçekte evde ygs ye hazırlanıyorum son zamanda 436 yaptım Aferim bana

bende ygs ye gırıp bırseyler yapabılırsem herhangı bır muhendıslıkten mezun olup pilot olmak ıstıyorum

İnşaAllah olur ama Hocam pilotluk zor ya ne biliyim çok paran olucak bedava otellerde yatıp kalkıcan ama gece uçucan sabah uyicaksın mecbur. Para bankada çürüyecek. Bu benim mantığım tabi

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

dis hekimligi

İnşaAllah olur ama Hocam pilotluk zor ya ne biliyim çok paran olucak bedava otellerde yatıp kalkıcan ama gece uçucan sabah uyicaksın mecbur. Para bankada çürüyecek. Bu benim mantığım tabi

bizde emeklilikten sonra yeriz

• quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

quote:

dis hekimligi

bizde emeklilikten sonra yeriz

Öyle olur bak

• şu saatte ofiste tek başına kod yazmayı dert etmezsen hiçte sıkıcı ve zor değil.
  • quote:

Orijinalden alıntı: Edeb'i Muamma

Günde 10 saat 3 senedir kod yazarım. Soruları alıyım.

Ben lise öğrencisiyim. İlerde kod yazabilmek için nasıl bir eğitim gerek? Yanii demek istediğim şu; Pc başında saatlerce video izlemek mi yoksa üniversitelerde ders dinlemek mi?

Deneyim olarak birkaç site yazmaya çalıştım dreamweaver'de hiçbirşey bilmeden yazabildim oldu. Geliştirsem daha iyi şeyler yapardım(Yazdığım site..)
    Amaa.. Visual Basic'de hesap makinesi yapmaktan öteye gidemedim. Java öğrenmeye çalışsam tıkandım hemen.
    Bunların hepsini kod araştırarak öğrendim.

ios veya android platformlarını yalayıp yutmak için neler gerekli? Nasıl bir eğitim?

İş imkanında yurtdışında diploma mı ön plana çıkar yoksa sertifikalar mı?

Not: 1. sayfadan sonrasını okumadım

< Bu mesaj bu kişi tarafından değiştirildi -KaJMeRaN- -- 22 Ocak 2013; 23:27:43 >

• quote:

Orijinalden alıntı: -KaJMeRaN-

quote:

Orijinalden alıntı: Edeb'i Muamma

Günde 10 saat 3 senedir kod yazarım. Soruları alıyım.

Ben lise öğrencisiyim. İlerde kod yazabilmek için nasıl bir eğitim gerek? Yanii demek istediğim şu; Pc başında saatlerce video izlemek mi yoksa üniversitelerde ders dinlemek mi?

Deneyim olarak birkaç site yazmaya çalıştım dreamweaver'de hiçbirşey bilmeden yazabildim oldu. Geliştirsem daha iyi şeyler yapardım(Yazdığım site..)
    Amaa.. Visual Basic'de hesap makinesi yapmaktan öteye gidemedim. Java öğrenmeye çalışsam tıkandım hemen.
    Bunların hepsini kod araştırarak öğrendim.

ios veya android platformlarını yalayıp yutmak için neler gerekli? Nasıl bir eğitim?

İş imkanında yurtdışında diploma mı ön plana çıkar yoksa sertifikalar mı?

Not: 1. sayfadan sonrasını okumadım

Bu tarz soruların hiçbir cevabı yok. Sadece kendin öğrenebilirsin, tam zamanlı emek vermek lazım. Eğer emek verirsen seneler sonra yazılımcı olursun.

• Yaşım 15,küçüklüğümden beri bilgisayardan iyi anlarım.Programlamayı severek yapıyorum.Algoritmayı en fazla 5 dakika içinde çıkarıyorum.Bir keresinde 15-20 saniyede doubleclick gibi bir sistemin algoritmasını çıkarmıştım
  • quote:

Orijinalden alıntı: senatorts

donanımsal eğitim veriliyor ama boşa veriliyor.. daha dogrusu verilemiyor diyelım... (ogrenciyim ) abilerimizi konuya bekleriz

aynen katılıyorum. Teoride gördüğün daha dorusu görmek zorunda olduğun bir sürü şey var. Bence eğitim sistemi yanlış. Mesela ben donanım sevmiyorum yok mimari yok mikro işlemci assembly de debelenmeler vs vs. Gereksiz yere vakit kaybı bana göre. İlgimi çekmiyor. Yazılım daha çok ilgimi çekiyor ve daha çok yazılım üzerinde olan konularla ilgilenmek istiyorum. Ama tabi diğer konuları da görmek ne kadar ufkumuzu genişletse de pek ilgimi çektiğini söyleyemem. Mesela bi doktor iğne yapmaz ama nasıl yapılması gerektiğini vs bilir ya işte bizimkisi de daha çok o. Şimdi Bilgisayar Mimarisi gösteriliyor. İşlemci ram vs vs sanki çıkıp işlemci tasarlayacam :S neyse çok uzattım.

Arkadaşın sorusuna yazılım zor değil seviyorsan ..

• Bence hiçde zor değildir ama bilmeyene aylarca çalışsa da öğrenemeyecekmiş gibi geliyordur kesin.bizim elektronik devrelerini üniversitedeki arkadaşlar yapamıyor, yahu 5 yaşındaki çocuğa versem hobi diye yapar ama onlar yapamıyor.Şimdi bu bana göre kolay kod yazmak da bazılarına kolay geliyordur.Asıl soru öğrenmek kolay mıdır?Programlama dersi altında c++ görüyoruz ama görüyoruz işte, derse giripte bişeyler anladığını itiraf edebilen arkadaşlara ender rastlanır.Vizede 4 soru sordu en yüksek puan 40 o da 50-60 kişi içinde.Soruları buraya yazsam işi anlayanlar gülerler.Öğrenmek istiyoruz aslında dersi, bizden yana sıkıntı yok ama hocadan yana sıkıntı var, hal böyle olunca da dersten geçelimde nasıl geçersek geçelim mantığıyla yaklaşıyoruz.Yarın birgün işe başladığımızda siz bunları nasıl yapamıyorsunuz hay ben sizi okutana deseler haklılar sanırım.
  • Sağol kardeş tam aradığım konu
  • Sıkıcı ve zor ama ortaya bir sey cıkarabilirsen tüm emeğinin kardılıgını alıyorsun..

< Bu ileti mobil sürüm kullanılarak atıldı >
  • 4 Yıl boyunca ders gördüm bununla ilgili ilk zamanlar gerçekten çok zor gelir ama kavradığın zaman çok çok zevkli oluyor. Yakınındakilere küçük programlar yazmak vs vs.
  • quote:

Orijinalden alıntı: aeson01

Bence hiçde zor değildir ama bilmeyene aylarca çalışsa da öğrenemeyecekmiş gibi geliyordur kesin.bizim elektronik devrelerini üniversitedeki arkadaşlar yapamıyor, yahu 5 yaşındaki çocuğa versem hobi diye yapar ama onlar yapamıyor.Şimdi bu bana göre kolay kod yazmak da bazılarına kolay geliyordur.Asıl soru öğrenmek kolay mıdır?Programlama dersi altında c++ görüyoruz ama görüyoruz işte, derse giripte bişeyler anladığını itiraf edebilen arkadaşlara ender rastlanır.Vizede 4 soru sordu en yüksek puan 40 o da 50-60 kişi içinde.Soruları buraya yazsam işi anlayanlar gülerler.Öğrenmek istiyoruz aslında dersi, bizden yana sıkıntı yok ama hocadan yana sıkıntı var, hal böyle olunca da dersten geçelimde nasıl geçersek geçelim mantığıyla yaklaşıyoruz.Yarın birgün işe başladığımızda siz bunları nasıl yapamıyorsunuz hay ben sizi okutana deseler haklılar sanırım.

Hangi bölümü okuyorsunuz bilmiyorum ancak bize de (İstatistik, 2. sınıfta göstermişlerdi C+, ondan önce QBasic) gösterdiler programlama. Siz hangi dersi derste anladınız? 4 yıldır üniversite okuyorum hiç bir dersi derste anlayamadım. Zaten anlasam sınav haftası yayar evde sigara içer oyun kasardım. Programlama gibi komplike ve mantığı olan birşeyi hocanın anlatmasıyla anlayacağınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Ben zaten programlamacı olduğum için zor gelmedi, hallettim, ama eve, yurda geçince bilgisayarı açıp 2 satır birşeyler yazmaya çalışmazsa, eski ev arkadaşım gibi 3 yıldır Bilgisayar Programlama 2 dersini veremez.

• quote:

Orijinalden alıntı: Du Hast

quote:

Orijinalden alıntı: aeson01

Bence hiçde zor değildir ama bilmeyene aylarca çalışsa da öğrenemeyecekmiş gibi geliyordur kesin.bizim elektronik devrelerini üniversitedeki arkadaşlar yapamıyor, yahu 5 yaşındaki çocuğa versem hobi diye yapar ama onlar yapamıyor.Şimdi bu bana göre kolay kod yazmak da bazılarına kolay geliyordur.Asıl soru öğrenmek kolay mıdır?Programlama dersi altında c++ görüyoruz ama görüyoruz işte, derse giripte bişeyler anladığını itiraf edebilen arkadaşlara ender rastlanır.Vizede 4 soru sordu en yüksek puan 40 o da 50-60 kişi içinde.Soruları buraya yazsam işi anlayanlar gülerler.Öğrenmek istiyoruz aslında dersi, bizden yana sıkıntı yok ama hocadan yana sıkıntı var, hal böyle olunca da dersten geçelimde nasıl geçersek geçelim mantığıyla yaklaşıyoruz.Yarın birgün işe başladığımızda siz bunları nasıl yapamıyorsunuz hay ben sizi okutana deseler haklılar sanırım.

Hangi bölümü okuyorsunuz bilmiyorum ancak bize de (İstatistik, 2. sınıfta göstermişlerdi C+, ondan önce QBasic) gösterdiler programlama. Siz hangi dersi derste anladınız? 4 yıldır üniversite okuyorum hiç bir dersi derste anlayamadım. Zaten anlasam sınav haftası yayar evde sigara içer oyun kasardım. Programlama gibi komplike ve mantığı olan birşeyi hocanın anlatmasıyla anlayacağınızı düşünüyorsanız yanılıyorsunuz. Ben zaten programlamacı olduğum için zor gelmedi, hallettim, ama eve, yurda geçince bilgisayarı açıp 2 satır birşeyler yazmaya çalışmazsa, eski ev arkadaşım gibi 3 yıldır Bilgisayar Programlama 2 dersini veremez.

Hocadan hocaya fark var hemde çok fark var, hani görmesem haklısın diyebilirim.Ders tabiki derste işlendiği haliyle bırakılmamalı evde de bakılmalı ancak benim söylemek istediğim derste bişey anlamadığınız ve daha önce bi bilginiz olmayan konu hakkında evde nasıl çalışacaksınız, başka kaynak yok mu elbette var.O zaman derse gelen adam bir işe yaramıyor, orada geçen vakit boşa geçmiş oluyor ki başka kaynaklara yönelliyoruz, buradan da bu çıkıyor..Sıkıntı benim için değil, bana kalsa benim derslerim gayet iyi ama hiçbir arkadaş bişey anlamıyor.Hoş, dönem bitti konuşmak yersiz geliyor.Koca sınıftan (50-55kişi) 3-5 kişi belki geçer.Ondan sonra öğrenciler hocaya versin kalayı hocada ben anlatacağımı anlattım siz bişey yapamadınız deyip geçsin.

• Kod yazmak bir felsefe, doğru ve düzgün kod yazmak bir sanattır. Herkes bir felsefe edinebilir, fakat herkes bir sanatçı olamaz.

Olayı sadece kod yazmak, bir programı düşünüp sonuna kadar onun üzerinde çalışmak olarak görmemek gerekli. Bir programı tasarlamak ayrı, tasarımdan sonra onu hayata geçirmek ayrı olaylardır ve ayrı hazlar verirler.

Çok araştırma yapmak gerekir. İyi bir programcı olmak için sürekli yenilik peşinde koşmak gerekir. Çok basit bir iş için bile günlerinizi verebilirsiniz. Ufacık bir mantığa haftalarca kafa patlatabilirsiniz.

Bu işi okulda öğrenemezsiniz! Okul, size akademik bir disiplin aşılar. Size nasıl öğreneceğinizi gösterir. Siz kendiniz öğrenirsiniz, kendiniz araştırıp kendinizi geliştirirsiniz. Ve daha önemlisi siz öğrenmek isterseniz öğrenirsiniz. Kimse size bir şey öğretemez. Okuyarak bu işi öğrenemezsiniz. Test etmeniz gerekir, kurcalamanız gerekir. Hatta bol bol kurcalamanız gerekir. Çok sık bir şeyleri bozmanız gerekir.

Yazılımda bilginlik yaşla, çalışma yılıyla falan kıyaslanmaz. Tecrübeyle kıyaslanır. 1 yıldır programlamayla uğraşmış fakat doğru adımları atmış birisi öylesine vakit harcayıp birkaç numaradan ötesini bilmeyen bir programcıdan daha tecrübeli ve etkin olabilir.

Algoritma bu işin bel kemiğidir. Algoritma bir düşünce sistemidir. Elinizde fırsat olduğunu ve bir insan vücudu oluşturmanız gerektiğini düşünün. Algoritma; iskelet sistemini doğru şekilde oluşturmayı, bu iskelet sistemine uygun şekilde iç organları yerleştirmeyi ve bu organlar arasındaki iletişimi en hızlı ve etkili nasıl yapacağınızı düşünmenize yardım eder. Hep söylediğim ve uyguladığım bir felsefe var; bir kulağı sağdan da, soldan da, apış aranda da tutmayı başarabilirsin. Önemli olan kulağı en az masrafla ve en etkili şekilde nasıl tutacağındır.

Algoritmaların temellerini tecrübeli birilerinden öğrenmek gerekiyor. Bir kitap edinmek işin başında çok yararlı olur. Kurcalayarakta bu tecrübeyi edinebilirsin fakat biraz daha vaktini alacaktır. Vasif V. Nabiyev'in Algoritmalar adında bir kitabı var. Bunu edinmenizi öneririm. Temel matematik formülleri ve mantıklarından ileride her gün ve her şekilde kullanacağınız bilgisayara dair mantıklara kadar geniş bir bilgi yelpazesi var. Çok yararlı bir kaynak.

Herşeyi öğrenmeye çalışmayın, öğrenemezsiniz. Bir konuda uzmanlaşın, diğer konularda bilginiz olsun. Programlama çok geniş bir kavram. Çok çeşitli ve farklı alt dallara ayrılıyor. Oyun programcılığı, sistem programcılığı, web programcılığı, paket programcılık vb ... Bunları iyice araştırıp hangisi size daha yatkınsa, hangisini içten istiyorsanız onu seçmeniz yararınıza olur. Öyle ki, bir dil öğrendiğinizde artık yanında onlarca eklenti ve teknoloji de öğrenmeniz gerekiyor.

Altın bir nasihat: herşeyi bildiğinizi hiçbir zaman düşünmeyin. Hiçbir zaman bir dili öğrendim ben dememeniz gerekiyor.Yıllarca bu işin içinde olan, tecrübeli insanlar çoğunlukla ben bu dili biliyorum demiyorlar, diyemiyorlar. Çünkü her gün yeni bir şey öğreniyorlar. Programlama dili sadece temel birkaç döngüden, kavramdan oluşmaz. O aldığınız veya alacağınız 500-600-700-800... gibi sayfalara sahip kitaplar dilin herşeyini anlatmaz. Orada anlatılanlar anlatanın bildiği veya bilmenizi istediği kadarını barındırır. Eğer ki bunlara aldanıp temel birkaç yöntem öğrenip ben oldum, öğrendim herşeyi deyip işin içinden çekilirseniz hiç bir zaman başarılı olamayacağınızı söylemeliyim.

• quote:

Orijinalden alıntı: Slothere

Kod yazmak bir felsefe, doğru ve düzgün kod yazmak bir sanattır. Herkes bir felsefe edinebilir, fakat herkes bir sanatçı olamaz.

Olayı sadece kod yazmak, bir programı düşünüp sonuna kadar onun üzerinde çalışmak olarak görmemek gerekli. Bir programı tasarlamak ayrı, tasarımdan sonra onu hayata geçirmek ayrı olaylardır ve ayrı hazlar verirler.

Çok araştırma yapmak gerekir. İyi bir programcı olmak için sürekli yenilik peşinde koşmak gerekir. Çok basit bir iş için bile günlerinizi verebilirsiniz. Ufacık bir mantığa haftalarca kafa patlatabilirsiniz.

Bu işi okulda öğrenemezsiniz! Okul, size akademik bir disiplin aşılar. Size nasıl öğreneceğinizi gösterir. Siz kendiniz öğrenirsiniz, kendiniz araştırıp kendinizi geliştirirsiniz. Ve daha önemlisi siz öğrenmek isterseniz öğrenirsiniz. Kimse size bir şey öğretemez. Okuyarak bu işi öğrenemezsiniz. Test etmeniz gerekir, kurcalamanız gerekir. Hatta bol bol kurcalamanız gerekir. Çok sık bir şeyleri bozmanız gerekir.

Yazılımda bilginlik yaşla, çalışma yılıyla falan kıyaslanmaz. Tecrübeyle kıyaslanır. 1 yıldır programlamayla uğraşmış fakat doğru adımları atmış birisi öylesine vakit harcayıp birkaç numaradan ötesini bilmeyen bir programcıdan daha tecrübeli ve etkin olabilir.

Algoritma bu işin bel kemiğidir. Algoritma bir düşünce sistemidir. Elinizde fırsat olduğunu ve bir insan vücudu oluşturmanız gerektiğini düşünün. Algoritma; iskelet sistemini doğru şekilde oluşturmayı, bu iskelet sistemine uygun şekilde iç organları yerleştirmeyi ve bu organlar arasındaki iletişimi en hızlı ve etkili nasıl yapacağınızı düşünmenize yardım eder. Hep söylediğim ve uyguladığım bir felsefe var; bir kulağı sağdan da, soldan da, apış aranda da tutmayı başarabilirsin. Önemli olan kulağı en az masrafla ve en etkili şekilde nasıl tutacağındır.

Algoritmaların temellerini tecrübeli birilerinden öğrenmek gerekiyor. Bir kitap edinmek işin başında çok yararlı olur. Kurcalayarakta bu tecrübeyi edinebilirsin fakat biraz daha vaktini alacaktır. Vasif V. Nabiyev'in Algoritmalar adında bir kitabı var. Bunu edinmenizi öneririm. Temel matematik formülleri ve mantıklarından ileride her gün ve her şekilde kullanacağınız bilgisayara dair mantıklara kadar geniş bir bilgi yelpazesi var. Çok yararlı bir kaynak.

Herşeyi öğrenmeye çalışmayın, öğrenemezsiniz. Bir konuda uzmanlaşın, diğer konularda bilginiz olsun. Programlama çok geniş bir kavram. Çok çeşitli ve farklı alt dallara ayrılıyor. Oyun programcılığı, sistem programcılığı, web programcılığı, paket programcılık vb ... Bunları iyice araştırıp hangisi size daha yatkınsa, hangisini içten istiyorsanız onu seçmeniz yararınıza olur. Öyle ki, bir dil öğrendiğinizde artık yanında onlarca eklenti ve teknoloji de öğrenmeniz gerekiyor.

Altın bir nasihat: herşeyi bildiğinizi hiçbir zaman düşünmeyin. Hiçbir zaman bir dili öğrendim ben dememeniz gerekiyor.Yıllarca bu işin içinde olan, tecrübeli insanlar çoğunlukla ben bu dili biliyorum demiyorlar, diyemiyorlar. Çünkü her gün yeni bir şey öğreniyorlar. Programlama dili sadece temel birkaç döngüden, kavramdan oluşmaz. O aldığınız veya alacağınız 500-600-700-800... gibi sayfalara sahip kitaplar dilin herşeyini anlatmaz. Orada anlatılanlar anlatanın bildiği veya bilmenizi istediği kadarını barındırır. Eğer ki bunlara aldanıp temel birkaç yöntem öğrenip ben oldum, öğrendim herşeyi deyip işin içinden çekilirseniz hiç bir zaman başarılı olamayacağınızı söylemeliyim.

Hangi okul mezunusunuz hocam?

• 1- Bi kere kod yazmak çok saçma bir tabir bunun ingilizcesi codingdir türkçeye tam çevirisi kodlamadır.
    2- Zordan kastınız uzun süre çalışma ve bol pratik istemesiyse doğrudur iyileşmek için emek ister. Hayattaki her zanaat gibi.
    3- En başta başlamak için en azından ortalama üstü bir anatilik zekaya ihtiyaç duyar.
    4- Her bilgisayar mühendisi eğtimi süresince bol bol kod yazmak ve kod yazmayı öğrenmek zorundadır iş hayatında ne kadar yapacağınız seçtiğiniz iş dalı ve pozisyonunuzla ilgilidir.
    Örnek veriyim. ODTÜ Bilgisayar mezunuyum okul hayatım boyunca kullandığım diller. C/C++ C# Java HTML ASP PHP SQL Haskell 1-2 farklı cihazda Assembly .
    Fakat şu anda Network Security Specialistim arada sırada penetration testleri için linux backtrackte shell script yazmak dışında hiç kod yazmıyorum diyebilirim. Geri kalan tüm işim Checkpoint ve Cisco cihazların konsolları üzerinden.
    5- Donanımla Yazılım birbirinden bağımsız asla düşünülemez.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: omertalord

1- Bi kere kod yazmak çok saçma bir tabir bunun ingilizcesi codingdir türkçeye tam çevirisi kodlamadır.
    2- Zordan kastınız uzun süre çalışma ve bol pratik istemesiyse doğrudur iyileşmek için emek ister. Hayattaki her zanaat gibi.
    3- En başta başlamak için en azından ortalama üstü bir anatilik zekaya ihtiyaç duyar.
    4- Her bilgisayar mühendisi eğtimi süresince bol bol kod yazmak ve kod yazmayı öğrenmek zorundadır iş hayatında ne kadar yapacağınız seçtiğiniz iş dalı ve pozisyonunuzla ilgilidir.
    Örnek veriyim. ODTÜ Bilgisayar mezunuyum okul hayatım boyunca kullandığım diller. C/C++ C# Java HTML ASP PHP SQL Haskell 1-2 farklı cihazda Assembly .
    Fakat şu anda Network Security Specialistim arada sırada penetration testleri için linux backtrackte shell script yazmak dışında hiç kod yazmıyorum diyebilirim. Geri kalan tüm işim Checkpoint ve Cisco cihazların konsolları üzerinden.
    5- Donanımla Yazılım birbirinden bağımsız asla düşünülemez.

Peki diğer kullanmadığınız dilleri unutma söz konusu mu?

Odtü size ciddi manada birşey kattı mı?

Mesleğin zevkli ve sıkıcı yanlarıyla ilgili şuraya http://resim.donanimhaber.com/m_69783936/mpage_1/f_/key_//tm.htm#69783936 birşeyler yazarmısınz.. Sağolun şimdiden.

Yukarıdaki arkadaşın söylediği doğru okul sadece bize birşeyi öğrenme yöntemini ve disiplini öğretiyor gerisini kendin öğreniyorsun. Bu iş da biraz özgüven meselesi zekana ve iradene güvenmen lazım. gerekli çalışmayı koyabileceğini fakat sonucundan başarılı olacağına inancın olması lazım. Üniversiteler ve Okullar bölümünden başlığına görüşlerimi yazmıştım zaten.

Bence sen bir an önce işin içine giriş hoşuna gidiyor mu gitmiyor mu kendi kendine anlamaya çalış. İngilizcen varsa Deitel & Deitel'in c++ ve algoritmaya giriş kitabı çok güzeldir sanırım bu kitabın türkçe çevirmeleri de var. Ben türkçe terimleri hiç bilmediğim için türkçe bir kitap da tavsiye edemeyeğim ama ingilizcesini öğrnemek her zaman artıdır tüm dünyayla aynı dili konuşuyor olursun kodlama açısından internette falan yardım ararken de daha çok kaynağa erişimin olur.

• quote:

quote:

Orijinalden alıntı: Slothere

Kod yazmak bir felsefe, doğru ve düzgün kod yazmak bir sanattır. Herkes bir felsefe edinebilir, fakat herkes bir sanatçı olamaz.

Hangi okul mezunusunuz hocam?

Daha bir yerden mezun değilim

Bilgiler nereden geliyor diye sorabilirsin. Bazı şeyleri yaşayarak, deneyimlerek öğrenmek gerekir. Ben bu şekilde öğrenenlerdenim. Herhangi bir düzenli çalışma yapmadım, herhangi bir yüksek teknik bilgi veren bölümde okumadım. Tamamen hobi olarak başladı. Zevk almaya başladım ve sürekli araştırmalar yaptım. Bir süre sonra bazı şeyler kendiliğinden aydınlanmaya başladı Sanırım 6 yıldır bu işlerle uğraşıyorum. Daha çok fazla eksiğim var. Fakat bazı konulardaki cehaleti üzerimden atmayı başardım.

Üstteki yolu bazı tecrübelerime dayanarak çizdim. O şekilde bir öğrenim programı uygulamadım. Fakat şimdi baştan öğrenecek olsam hiçbir şey bilmesem o yolu izlerdim. Çok daha kısa bir sürede çok daha fazla şey öğrenme fırsatım olurdu.

Umarım sende ideallerine uygun bir rota çizip o yolda başarılı şekilde ilerlemeyi başarabilirsin.

• 
Sayfa: önceki 89101112
Sayfaya Git
Git
sonraki
- x
Bildirim
mesajınız kopyalandı (ctrl+v) yapıştırmak istediğiniz yere yapıştırabilirsiniz.